Skip to main content

Lofoten

En eventyrlig øyverden

Også i år kan du bli med Peer Gynt Tours til ett av Norges vakreste reisemål, Lofoten.  Etter en fin flytur til Evenes, kjører vi via Lofotens fastlandsforbindelse Lofast til Svolvær – der et 4 døgns hotellopphold venter.  Herfra skal vi sammen med en lokal guide og vår reiseleder utforske eventyrriket Lofoten med sine maleriske fiskevær og sine staute fjelltopper. Flere spennende museer og lokale kunstnere besøkes. Bl.a. kan vi nevne Lofotr - vikingmuseet på Borg, "Smeden i Sund", Norsk Fiskeværsmuseum på Å, samt idylliske Kabelvåg og fascinerende Henningsvær. Mange opplevelser venter!

 

 

 

 

 

Rabatt kr. 500,- pr. person ved bestilling mer enn 95 dager før avreise!

Hurtigsøk

Dagsprogram

 • 1. dag: Gardermoen – Evenes – Svolvær

  Avreise med fly fra Oslo til Evenes Lufthavn. Ved ankomst går turen med buss til Svolvær, som er Lofotens største fiskevær og et viktig handels-, administrasjons- og kommunikasjonssentrum. Her blir det et firedøgns opphold på flotte Thon Hotel Lofoten (miljøsertifisert). Noe tid til å gjøre seg kjent i Svolvær, før det blir felles middag på hotellet vårt.

 • 2. dag: I Lofoten. Utflukt til Borg og Henningsvær

  Frokost. I dag blir det utflukt til det flotte Vikingmuseet Lofotr på Borg sammen med en lokalguide. Her får vi oppleve både en rekonstruert høvdingegård, et langskip, et naust og en smie - med sine ulike aktiviteter. Deretter kjører vi til fascinerende Henningsvær – der man får noe tid på egen hånd. Her kan man evt. handle hos lokale kunstnere. Vi anbefaler også et besøk på det kjente og meget populære Galleri Lofotens Hus – som bl.a. huser mange flotte malerier av anerkjente kunstnere. (Ikke inkl.). Felles middag om kvelden.

  I Lofoten. Utflukt til Borg og Henningsvær
 • 3. dag: Heldagstur i Lofoten. Opplev fiskeværene Å, Reine og Sund

  Frokost. I dag blir det utflukt med vår lokale guide helt ut til Å; det kjente fiskeværet som også er Lofotveiens endepunkt. Her besøker vi Norsk Fiskeværsmuseum, der vi får vite mer om ”Livet i fiskeværene fra 1840 – 1960/ Lofotfisket de siste 250 år”. Vakre landskap, barske fjell og frodige bygder oppleves underveis. Dagens lunsj har vi inkludert i idylliske Reine. Vi har også lagt inn et besøk hos "Smeden i Sund", Tor-Vegard Mørkved - kjent for sin produksjon av skarv, noe som er blitt hans varemerke. Retur til Svolvær om ettermiddagen. Felles middag.

  Heldagstur i Lofoten. Opplev fiskeværene Å, Reine og Sund
 • 4. dag: I Lofoten. Utflukt til Kabelvåg

  Frokost. I dag tar vi ettermiddagstur med buss til Kabelvåg. På veien dit stopper vi ved kirkestedet Lofotkatedralen, deretter tar vi en pause både i Kabelvåg sentrum og i Storvågan, der både Galleri Espolin, Lofotakvariet og Lofotmuseet med sin flotte båtsamling ligger. Tid til å rusle rundt på egen hånd. (Inngangsbilletter til Lofotakvariet og Lofotmuseet er inkl.). Formiddagen fritt i Svolvær. - da kan vi bl.a. anbefale et besøk på Lofoten Krigsminnemuseum - som gir et bilde av Lofotraidet i 1941, "Operasjon Claymore" og Martin Linge, samt historien om de frivillige som fulgte med denne styrken til England. (Inngang ikke inkl.) Tid til å rusle rundt på egen hånd. Alternativt er en frivillig formiddagsutflukt med båt til berømte Trollfjorden. Da får vi høre historien om "Trollfjordslaget", være med på en liten ørnesafari samt også prøve fiskelykken. Fiskesuppe er inkludert om bord. Varighet ca. 3 timer. Felles 3-retters middag på hotellet om kvelden.

 • 5. dag: Svolvær – Evenes – Gardermoen

  Frokost. Fritid, før vi til avtalt tid setter kursen mot flyplassen på Evenes igjen. Herfra blir det flyreise tilbake til Oslo Lufthavn.

Kart

Reisekalender
9/10Vandretur AmalfikystenFra kr. 17 990,-
10/10Vandring og vin i ToscanaFra kr. 15 990,-
10/10Vandretur AlgarveFra kr. 14 990,-
11/10Magiske JordanFra kr. 23 990,-
11/10Vandretur Catalonia - Costa BravaFra kr. 14 990,-
16/10Vandretur AmalfikystenFra kr. 16 990,-
18/10Vandretur ProvenceFra kr. 17 990,-
18/10Seniorfavoritt - MallorcaFra kr. 11 990,-
20/10Melia Costa del Sol - 3 uker - SandefjordFra kr. 19 990,-
20/10Melia Costa del Sol - 3 uker - fra TrondheimFra kr. 20 690,-
Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80