Skip to main content

Lofoten

En eventyrlig øyverden

Også i år kan du bli med Peer Gynt Tours til ett av Norges vakreste reisemål, Lofoten.  Etter en fin flytur til Evenes, kjører vi via Lofotens fastlandsforbindelse Lofast til Svolvær – der et 4 døgns hotellopphold venter.  Herfra skal vi sammen med en lokal guide og vår reiseleder utforske eventyrriket Lofoten med sine maleriske fiskevær og sine staute fjelltopper. Flere spennende museer og lokale kunstnere besøkes. Bl.a. kan vi nevne Lofotr - vikingmuseet på Borg, "Smeden i Sund", Norsk Fiskeværsmuseum på Å, samt idylliske Kabelvåg og fascinerende Henningsvær. Mange opplevelser venter!

Rabatt

  Rabatt kr. 500,- pr. person ved bestilling
  mer enn 95 dager før avreise!

Hurtigsøk

Dagsprogram

 • 1. dag: Gardermoen – Evenes – Svolvær

  Avreise med fly fra Oslo til Evenes Lufthavn. Ved ankomst går turen med buss til Svolvær, som er Lofotens største fiskevær og et viktig handels-, administrasjons- og kommunikasjonssentrum. Her blir det et firedøgns opphold på flotte Thon Hotel Lofoten. Noe tid til å gjøre seg kjent i Svolvær, før det blir felles middag på hotellet vårt.

 • 2. dag: I Lofoten. Utflukt til Borg og Henningsvær

  Frokost. I dag blir det utflukt til det flotte Vikingmuseet Lofotr på Borg sammen med en lokalguide. Her får vi oppleve både en rekonstruert høvdingegård, et langskip, et naust og en smie - med sine ulike aktiviteter. Deretter kjører vi til fascinerende Henningsvær – der man får noe tid på egen hånd. Her kan man evt. handle hos lokale kunstnere. Vi anbefaler også et besøk på det kjente og meget populære Galleri Lofotens Hus – som bl.a. huser mange flotte malerier av anerkjente kunstnere. (Ikke inkl.). Felles middag om kvelden.

  I Lofoten. Utflukt til Borg og Henningsvær
 • 3. dag: Heldagstur i Lofoten. Opplev fiskeværene Å, Reine og Sund

  Frokost. I dag blir det utflukt med vår lokale guide helt ut til Å; det kjente fiskeværet som også er Lofotveiens endepunkt. Her besøker vi Norsk Fiskeværsmuseum, der vi får vite mer om ”Livet i fiskeværene fra 1840 – 1960/ Lofotfisket de siste 250 år”. Vakre landskap, barske fjell og frodige bygder oppleves underveis. Dagens lunsj har vi inkludert i idylliske Reine. Vi har også lagt inn et besøk hos "Smeden i Sund", Tor-Vegard Mørkved - kjent for sin produksjon av skarv, noe som er blitt hans varemerke. Retur til Svolvær om ettermiddagen. Felles middag.

  Heldagstur i Lofoten. Opplev fiskeværene Å, Reine og Sund
 • 4. dag: I Lofoten. Utflukt til Kabelvåg

  Frokost. I dag tar vi formiddagstur med buss til Kabelvåg. På veien dit stopper vi ved kirkestedet Lofotkatedralen, deretter tar vi en pause både i Kabelvåg sentrum og i Storvågan, der både Galleri Espolin, Lofotakvariet og Lofotmuseet med sin flotte båtsamling ligger. Tid til å rusle rundt på egen hånd. (Inngangsbilletter ikke inkl.). Ettermiddagen fritt i Svolvær. - da kan vi bl.a. anbefale et besøk på Lofoten Krigsminnemuseum - som gir et bilde av Lofotraidet i 1941, "Operasjon Claymore" og Martin Linge, samt historien om de frivillige som fulgte med denne styrken til England. (Inngang ikke inkl.) Tid til å rusle rundt på egen hånd. Ettermiddagen fritt i Svolvær. Alternativt er en frivillig utflukt med båt til berømte Trollfjorden. Da får vi høre historien om "Trollfjordslaget", være med på en liten ørnesafari samt også prøve fiskelykken. Varighet ca. 3 timer. Felles 3-retters middag på hotellet om kvelden.

 • 5. dag: Svolvær – Evenes – Gardermoen

  Frokost. Fritid, før vi til avtalt tid setter kursen mot flyplassen på Evenes igjen. Herfra blir det flyreise tilbake til Oslo Lufthavn.

Kart

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris fra kr.
27.07.2022Oslo LufthavnLofoten 314 990,-BestillMer informasjon

Turfakta

Ta kontakt for tilslutningsbilletter fra andre flyplasser.

Tillegg for enkeltrom:                                                                Kr.   1.800,-
Båttur til Trollfjorden med ørnesafari og fiskesuppe inkl.:    Kr.   875,-

Pga. av frister på flybillettene er det viktig at turen bestilles i god tid.  Siste kostnadsfrie avbestilling (kun adm. gebyr) av denne turen er 95 dager før avreise. 

Se her for flere rundreiser!

Se her for flere turer i Norge!

Reisekalender
24/5Vandretur AlgarveFra kr. 11 990,-
25/5Elvebåtcruise - DonauFra kr. 14 490,-
30/5Kystkultur på Nord-Vestlandet med GDFra kr. 8 950,-
6/6Vandretur AmalfikystenFra kr. 14 990,-
7/6Seniorfavoritt - ToscanaFra kr. 12 990,-
14/6Kroatia - YogaturFra kr. 11 990,-
15/6Jæren, Stavanger og Flor & FjæreFra kr. 10 990,-
19/6Vandringer og moskus på DovrefjellFra kr. 7 990,-
3/7Vandretur Hardangervidda og HallingskarvetFra kr. 8 790,-
6/7Fottur Dolomittene Fra kr. 13 990,-
Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80