Skip to main content

Rundreise med Indias høydepunkter

Farger, livlighet og uimotståelig sjarm.

Bli med på en spennende rundtur hvor du får oppleve det beste av India. Vi gir deg et innblikk i indisk historie, kultur og tradisjoner – og som ett av verdens mest folkerike land, finnes det knapt noe annet med større kontraster. Vårt første møte med India er med hovedstaden Delhi. Byen er moderne og travel, men blant skyskrapere finner vi også monumenter og skjulte perler fra svunnen tid. Vi fortsetter til den rosa byen, Jaipur, og skal også se jungel og ville dyr, før vi ankommer ett av verdens syv underverker, vakre Taj Mahal. Sansene blir levende når vi møter de mange lydene, de fargerike basarene og de enestående smakene som den indiske maten har. 

Vi skreddersyr gjerne egne reiser til India for grupper på 10 personer eller mer. Ta kontakt for mer informasjon!

Hurtigsøk

Dagsprogram

1. dag         Gardermoen – Doha – Delhi  
Flyavgang om ettermiddagen fra Oslo Lufthavn via Doha i Qatar, og videre til Delhi.  

2. dag         I Delhi – sightseeing
Ankomst om morgenen. Transfer med engelsktalende lokalguide og buss til Holiday Inn New Delhi Mayur Vihar (4*). Formiddagen til avslapping, og om ettermiddagen gjør vi oss kjent med hovedstaden. Delhi er en stor by som rommer to verdener; Old Delhi og New Delhi. Den gamle delen hadde en gang herskapshus og elegante moskeer. I dag, til tross for å ha blitt ekstremt overfylt og nedslitt, er denne delen fortsatt det symbolske hjertet av Delhi. Vi passerer det røde fort, bygd som keiserslott på 1600-tallet av Shah Jahan, den femte mogulkeiseren av India. Han bygde også Jama Masjid – Indias største moské – som vi også skal besøke. Vi ser også Raj Ghat – minnestedet til Gandhi, parlamentet, India Gate og Humayun Tomb. Middag på hotellet.

3. dag         Delhi – Mandawa   
Etter frokost kjører vi til den lille og vakre byen, Mandawa. Byen ligger i Shekhawati regionen i Indias største delstat, Rajasthan. Mandawa er kjent for sine fascinerende havelis, et begrep som brukes for herskapshus som ble popularisert etter Mogulimperiet. Fortet/palasset dominerer byen med en malt buet gateway, utsmykket med Lord Krishna og hans kyr. Palasset er utsmykket med vakre fresker. Rommene i palasset er dekorert med malerier av Lord Krishna, utsøkte utskjæringer og fantastisk speilarbeid. Vi sjekker inn på Castle Mandawa (4*) og spiser felles middag.

4. dag         Mandawa – Jaipur
Frokost i palasset. I dag skal vi se noen av områdets mest kjente havelis. Alle har eksepsjonelle veggmalerier, og er et yndet reisemål for opptak av Bollywood-filmer. Etter sightseeingen forsetter vi til Jaipur. Byen ble grunnlagt av maharaja (indisk fyrstetittel) Jai Singh II i 1727, og er en av Rajasthans yngre byer. Jaipur er populært kalt den rosa byen. Dette skyldes den rosa fargen som er benyttet på bygninger i gamlebyen. Innsjekking på Shahpura House (4*) for to netter. Felles middag.

5. dag         Jaipur – sightseeing        
Etter frokost skal vi på heldags sightseeing i Jaipur. Vi skal først til Fort Amber som ligger på en ås i Amber, 11 km fra Jaipur. Borgen ble bygd av Singh I, og er et storslagent slott i rød sten og hvit marmor. Den som ønsker kan ri på elefant opp til slottet. Andre kan ta jeep. Vi kjører også forbi Hawa Mahal Palace før vi ankommer City Palace – som var sete for maharajaen av Jaipur, leder av Kachwaha Raiput klanen. Palasset huser nå et museum, men den største delen er fortsatt kongelig residens. Vi skal også til Jantar Mantar – et arkitektonisk og astronomisk instrument som er ment for å måle tiden på dagen. Om kvelden er det mulig å være med å se en ekte Bollywood film på en av Indias beste kinoer (mot tillegg). Felles middag. 

6. dag         Jaipur – Ranthambore
Frokost. I dag skal vi kjøre til Ranthambore; ca. 4 timer. Innsjekking på Nahargarh Hotel (4*) for to netter. Felles middag. 

7. dag         Ranthambore Nasjonalpark med tigre
Frokost. Morgen- og ettermiddagssafari i Ranthambore nasjonalpark; den største og mest kjente nasjonalparken i Nord-India. Parken har frodig grønt areal som er spredt over et område på 392 km2. Vi skal bruke dagen til å streife rundt i åpne minitrucks for å se etter tigre og andre ville dyr og fugler. Lunsj og middag inkludert.  

8. dag         Ranthambore – Bharatpur – Agra
Tidlig frokost, og avgang med toget til Bharatpur. Vi tar bussen videre til Agra, og underveis ser vi Fatehpur Sikri, bygd av Akbar den store i perioden 1571-1585. Byen var den politiske hovedstaden i Mogulriket. De historiske bygningene fra den tiden står på UNESCOs verdensarvliste. I Agra sjekker vi inn på Four Points by Sheraton Agra (4*). Om ettermiddagen besøker vi Agra Fort før vi spiser felles middag på hotellet. De som ønsker kan være med på Mohabat-the-Taj show for å se kjærlighetseventyret mellom Shah Jahan og hans vakre kone (tillegg i pris).  

9. dag         Agra med Taj Mahal – Delhi
Frokost. I dag skal vi til det vakre mausoleet i marmor, Taj Mahal. Mausoleet ble bygd på 1600-tallet av stormogulen, Shah Jahan, til minne om hans yndlingskone med tilnavnet Mumtaj Mahal - som betyr «palassets pryd». Det tok over 20 år å bygge det. Mausoleet regnes for å være en muslimsk helligdom, og er på UNESCOs verdensarvliste. Vi fortsetter til Delhi og sjekker inn på Holiday Inn Delhi International Airport Hotel (4*). Felles middag.    

10. dag       Delhi – Doha – Gardermoen
Transfer til flyplassen om natten. Vi flyr via Doha, og lander på Oslo Lufthavn om formiddagen.    

Reisekalender
23/5Den svenske vestkysten med GDFra kr. 11 950,-
4/6Kroatia - YogaturFra kr. 14 990,-
4/6Vandretur AlgarveFra kr. 15 990,-
5/6Jæren, Stavanger og Flor & FjæreFra kr. 12 990,-
10/6Vandretur AmalfikystenFra kr. 18 690,-
12/6Fottur i Dolomittene Fra kr. 17 990,-
23/6Vandringer og moskus på DovrefjellFra kr. 9 490,-
23/6Vakre Vestlandet med GDFra kr. 15 990,-
30/6Vandretur Hardangervidda og HallingskarvetFra kr. 9 990,-
10/7Fottur i Dolomittene Fra kr. 20 790,-
Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80