Skip to main content

Vandretur Madeira

Hotel The Views BaiaHotel The Views Baia
Hotel The Views BaiaHotel The Views Baia
Hotel The Views BaiaHotel The Views Baia

Den frodige Atlanterhavsperlen byr på fantastiske naturopplevelser. Madeira har et mildt klima, en vakker blomsterprakt, en eventyrlig laurbærskog, grønne daler, fossefall, bratte klipper og majestetiske fjell. Øya er enhver vandrers paradis. For å kunne livberge seg på øya har bønder gjennom flere hundre år satset stort på transport av vann til de tørre områdene i sør. Vanningsanlegget er særegent for Madeira, og vi vandrer langs levadaene (vanningskanalene). Du kan også glede deg til et godt hotell med bademuligheter og deilig mat.

NB! Turen i november er 8 dager, og turen i februar er 7 dager (fridagen utgår)!

Vanskelighetsgrad: 3 (av 5)

 

 

 

 

Rabatt kr. 500,- pr. person ved bestilling mer enn 95 dager før avreise!

Hurtigsøk

Dagsprogram

 • 1. dag: Oslo – Funchal

  I november flyr vi direkte med Norwegian, og i februar via Lisboa med TAP.

  November: Transfer til Hotel The Views Baia (4* - miljøsertifisert – Green Key). Hotellet ligger på en høyde med flott usikt over Funchal, fjellene og bukta. Hotellet har både utendørs- og innendørsbasseng, restauranter, barer, solterrasse med utsikt utover havet, spa og treningsrom. Kort spasertur til restauranter og butikker i Funchal. Velkomstcocktail og middag.

  Februar: Transfer til Hotel Quinta Penha França (4*), ca. 1,3 km fra Funchal. Det sjarmerende hotellet ligger ved stranden, og har tropisk hage, utendørsbasseng, solterrasse med utsikt mot havet, to restauranter og bar. Alle rommene har balkong.
  Middag på hotellet.

 • 2. dag: Levada da Fonte Vermelha og sightseeing

  Frokost. I dag kjører vi mot Machico Valley, og starter vandringen i Caniҫal tunnel. Vi følger «Levada da Fonte Vermelha», som har mange mimosatrær langs ruten – og vi avslutter vandringen i Maroços. Om ettermiddagen blir det sightseeing i vakre Funchal med historisk arkitektur og monumenter. Vi starter i gamlebyen med sine trange gater og kunstmalte dører, og skal også innom en lokal vinprodusent for prøvesmaking av vin (to sorter vin) og til markedet. Lunsj og middag på egen regning. Vandredistanse: 4 km. Varighet: 2,5 timer. Varighet sightseeing: 3-4 timer.

  Levada da Fonte Vermelha og sightseeing
 • 3. dag: Levada do Furado fra Ribeiro Frio til Portela

  Etter frokost kjører vi mot Pico do Areiro, 1810 m.o.h. Fantastisk utsikt mot de høyeste fjelltoppene på øya. Stopp i Ribeiro Frio-dalen, en naturlig park omgitt av høye fjell. Stedet har naturstier, laurbærtrær og sjeldne fugler, og vi går langs «Levado do Furado» som er en av de vakreste levadaene på øya. Fra Portela har vi flott utsikt mot «Ørnens klippe». Piknik-lunsj underveis. Middag på egen regning. Vandredistanse: 10 km. Varighet: 3-4 timer.

 • 4. dag: Fridag (utgår på februar-turen!)

  Frokost. Dagen til å kose seg ved hotellets svømmebasseng, utforske øya på egenhånd eller å ta turen inn til Funchal. I dag er det markedsdag i Funchal, og mye å handle med seg hjem fra markedsbodene. Lunsj og middag på egen regning.

  Fridag (utgår på februar-turen!)
 • 5. dag: Levadavandring på nordkysten og vingård

  Frokost. Vi vandrer langs levadaen som starter i Santa, nær Porto Moniz på nordkysten, til Lamaceiros. Vi går gjennom et landskap med den unike floraen og faunaen som øya byr på – og under vandringen får vi fantastisk utsikt. Etter vandringen kjører vi langs den dramatiske kysten til Seixal. Her besøker vi den lokale vinprodusenten Terras do Avô for vinsmaking (to sorter vin) og hjemmelaget snacks. Felles middag. Vandredistanse: 8 km. Varighet: 3 timer

 • 6. dag: Vandring Ponta de São Lourenҫo

  Frokost. Vandring på halvøya São Lourenço på sørøstkysten. São Lourenço er like gold som resten av øya er grønn. Landskapet er karrig og erodert, med forrevne klipper med fantastiske fargespill. Piknik-lunsj. Stopp i fiskelandsbyen Caniҫal og i Machico som var den første hovedstaden på øya. Vi gjør en kort vandring langs havet - og stopper på en café hvor det er mulig å kjøpe seg et stykke av Madeiras tradisjonelle ostekake, the Queijada madeirense. Middag på egen regning. Vandredistanse: 8 km. Varighet: 3 timer.

  Vandring Ponta de São Lourenҫo
 • 7. dag: Levada Risco – 25 Fontes i Rabaçal

  Frokost. Dagens vandringen starter på Paúl da Serra-platået (1500 m.o.h.). Kort nedstigning langs en gammel vandringsvei til Rabaçal. Madeiras Laurissilva skog er en del av verdens naturarv, og naturperlen Rabaçal tilhører denne sjeldne skogen. Området byr på en naturlig skjønnhet med et rikt mangfold av flora og mange fosser. Stopp ved Cabo Girão; den nest største klippen i verden. Piknik-lunsj. Felles middag. Vandredistanse: 12 km. Varighet: 4 timer.

 • 8. dag: Funchal – Oslo

  Frokost. Transfer til flyplassen, og retur til Oslo (retur dag 7 i februar).

 • Programmet er preliminært.

  Programmet er preliminært. Endelig rutevalg gjøres alltid av vandreguide på stedet. Det kan forekomme endring i rekkefølge på dagene eller andre tilpasninger som tar hensyn til vær og andre forhold for gruppen.

Kart

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris fra kr.
19.11.2024Oslo LufthavnVandretur Madeira Mer enn 818 490,-BestillMer informasjon
07.02.2025Oslo LufthavnVandretur Madeira Mer enn 819 990,-BestillMer informasjon

Turfakta

Ta kontakt for tilslutningsbilletter fra andre flyplasser.

Tillegg per person           November      Februar     
Enkeltrom                        Kr. 2.700,-       Kr. 4.000,-
Havutsikt                          Kr. 1.000,-       

Vanskelighetsgrad: 3 (av 5)

Oppgitte priser er basert på valutakurs pr. 01.08.23

Vi tar forbehold om eventuelle nødvendige endringer av avreisedato, flytider og flyselskap grunnet usikkerhet i fremtidig flytilbud.Det tas også forbehold om prisjusteringer som følge av endrede transportpriser, valutakurser eller skatter og avgifter som ligger utenfor arrangørens kontroll.

Pga. frister på flybillettene er det viktig at turen bestilles i god tid. Siste kostnadsfrie avbestilling (kun adm. gebyr) av denne turen er 95 dager før avreise. Se forøvrig deltakerbeviset for betingelser. 

Se her for flere vandreturer!

Reisekalender
23/6Vandringer og moskus på DovrefjellFra kr. 9 490,-
23/6Vakre Vestlandet med GDFra kr. 15 990,-
30/6Vandretur Hardangervidda og HallingskarvetFra kr. 9 990,-
10/7Fottur i Dolomittene Fra kr. 20 790,-
23/7FinnmarkFra kr. 18 990,-
14/8Jæren, Stavanger og Flor & FjæreFra kr. 12 990,-
19/8Vandretur ValdresFra kr. 9 490,-
25/8Vandringer og moskus på DovrefjellFra kr. 9 490,-
3/9Vandretur GardasjøenFra kr. 21 990,-
3/9Vandretur SiciliaFra kr. 19 990,-
Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80