Skip to main content

Firmatur Beograd

Europas turister har igjen funnet veien til Beograd – byen hvor elven Sava møter Donau. Byens beliggenhet midt på ferdselsåren mellom Sentral Europa og Balkan, har fra gammelt av gjort den til et møtested mellom øst og vest. Her har keltere, romere, grekere, slaviske folk, ungarer, tyrkere og vesteuropeere kjempet om makten. Beograd, «Den hvite by», har alltid vært et ettertraktet knutepunkt.

Serbias hovedstad Beograd er i dag en moderne og livlig europeisk storby, Balkans 4. største etter Istanbul, Athen og Bucuresti. I Gamlebyen «Stari Grad» mangler det verken på uteliv eller shoppingmuligheter. Den trivelige gågaten Kneza Mihaila med sine mange forretninger fører deg ned til den store festningen der elvene møtes. Festningen Kalemegdan minner om byens strategiske beliggenhet, som tyrkisk grenseby i 350 år. I sentrumsstrøket Skadarlija vrimler det av restauranter. Som turist vil du oppleve et reisemål krydret av tusenårig historie. La deg overraske av en by preget av møtet mellom vest og øst, mellom ulike folk og kulturer.  

Aktiviteter:

Bysightseeing
Sightseeing i Beograd med buss og engelsk talende guide. Beograd er en sjarmerende blanding av middelalder og moderne arkitektur. Vi ser de største severdighetene i byen som for eksempel rådhuset, St. Sava-tempelet og St. Marks kirke. Vi rusler på gågaten og vi besøker kalemegdanfortet for å nevne noe, og etter sightseeingen har vi fått en god oversikt over serbisk historie og kultur.  

2 timers underjordisk tur med et glass vin
Beograd underjordiske avslører de mest skjulte hemmelighetene i byen. Rik historie finnes i huler, fangehuller, vegger, tunneler, bunkere og mange konstruksjoner slått og bygd av nasjoner som bosatte seg der over tid. 

Beograd – 3-timers øltur
Her spaserer vi i de historiske gatene i Beograd. En guide leder oss gjennom de skjulte hjørnene i sentrum, fylt med spennende historie fra serbisk historie. Det blir 3 stopp underveis for å smake på neon av de mest populære ølene blant serbere.

Vi nevner også:

- Bike tour
- Middag og folklore night
- Rivercruise med festning besøk
- Halvdagsutflukt til Topola og Oplenac

 

 

 

Hurtigsøk

Hotell, restauranter og service

Hoteller:
Normalt benytter vi sentralt beliggende 4* hoteller. Ønskes konferansefasiliteter velger vi hotell som passer for dette.

Restauranter:
Vi tilbyr middager og lunsjer på restauranter tilpasset gruppens preferanser.

Service:
På våre destinasjoner kan vi tilby transfers til og fra flyplass og lokalguide for assistanse ved ankomst og/eller under oppholdet etter gruppens ønske. Vi kan også tilby teknisk reiseleder som er med fra Norge

Reisekalender
23/5Den svenske vestkysten med GDFra kr. 11 950,-
4/6Kroatia - YogaturFra kr. 14 990,-
4/6Vandretur AlgarveFra kr. 15 990,-
5/6Jæren, Stavanger og Flor & FjæreFra kr. 12 990,-
10/6Vandretur AmalfikystenFra kr. 18 690,-
12/6Fottur i Dolomittene Fra kr. 17 990,-
23/6Vandringer og moskus på DovrefjellFra kr. 9 490,-
23/6Vakre Vestlandet med GDFra kr. 15 990,-
30/6Vandretur Hardangervidda og HallingskarvetFra kr. 9 990,-
10/7Fottur i Dolomittene Fra kr. 20 790,-
Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80