Skip to main content

Vandretur Cinque Terre

- Maleriske klippebyer, vinranker og olivenlunder

Cinque Terre består av fem små landsbyer som ligger som perler på en snor langs vestkysten av Italia, like ved grensen til Toscana. Byene klamrer seg fast i den bratte fjellsiden, lenket sammen av vakre vinmarksterrasser og olivenlunder.  Før jernbanen kom rundt 1880 var byene ganske så isolerte, og det er på de gamle stiene og trappene til de små, idylliske byene med pastellfargede mursteinshus og brosteinsbelagte gater som vi skal vandre. Bli med til Italia og opplev ekte middelhavsmagi!

Vanskelighetsgrad: 3 (av 5)

 


Denne turen kan nå kun spesialbestilles for grupper på minimum 10 personer!
Send forespørsel i skjema på denne siden.

Hurtigsøk

Forslag dagsprogram

1. dag        Gardermoen – Milano – Monterosso
Flyreise fra Oslo Lufthavn til Milano. Transfer til hotel i Monterosso. Turen tar ca. 3 timer i kjøretid, og vi stopper for individuell lunsj. Felles velkomstmiddag på lokal restaurant.   

2. dag        Monterosso – Vernazza
Frokost. På vår første vandredag skal vi følge de gamle vandrestiene mellom kystbyene Monterosso og Vernazza. Monterosso er en kunstnerby, også kjent for sine sitrusfrukter. Vernazza er en av de eldste av de fem byene, og den mest karakteristiske. Vi besøker en lokal vingård som ligger innenfor de gamle bymurene. For å nå vingården må vi klatre ca. 900 trappetrinn. Vinsmaking med snack. Deretter blir det en liten sightseeing i Vernazza før vi tar toget tilbake til Monterosso. Middag på egen regning. Distanse Monterosso-Vernazza: 3,6 km. Varighet: 2,5 timer.  Høydeforskjell: Stigning 200 høydemeter/ca 900 trappetrinn

3. dag        Manarola – Volastra – Corniglia  
Etter frokost tar vi toget til Manarola, og vi vandrer til Volastra. Denne strekningen er krevende. De som ønsker kan ta buss. Vi går videre til Corniglia, som balanserer høyt oppe på toppen av en ås. Her har vi kanskje den mest fantastiske utsikten av de fem landsbyene.  Vi spiser felles lunsj før vi tar toget tilbake til Monterosso. Middag på egen regning. Distanse: 4,5 km. Varighet: 3 timer. Høydeforskjell: 350 høydemeter.

4. dag        Dagen til egen disposisjon
Frokost på hotellet. Dagen til egen disposisjon. Noen vil kanskje slappe av på stranden, mens andre vil utforske området nærmere. Det er enkelt å komme seg med tog til de små, koselige byene. Rio Maggiore som også er en av de fem byene, er en sjarmerende by med brosteinsgater, fargerike hus og mange små butikker og restauranter. Her kan vi kjøpe oliven, lokal grappa og vin. Det er også mulig å gå opp til kirken, Santuario della Madonna di Montenero, som ligger ovenfor byen og har en flott utsikt. Lunsj og middag på egen regning.    

5. dag        Palmaria og Portovenere
Frokost. Vi tar toget til La Spezia og båt videre til Palmaria, den største øya i Liguria. Vandring med spektakulære utsiktspunkter. Etter vandringen tar vi båt til Portovenere - en fargerik, liten havneby og et viktig kultursenter. Felles lunsj og tid på egen hånd i Portovenere.  Båt fra Portovenere til Monterosso. Felles avskjedsmiddag. Distanse: 4 km. Varighet: 2 timer. Høydeforskjell: 220 høydemeter opp og ned.

6. dag        Monterosso – Milano – Gardermoen
Frokost. Tidlig transfer til Milano. Retur med fly til Oslo Lufthavn.

Programmet er preliminært. Endelig rutevalg gjøres alltid av vandreguide på stedet. Det kan forekomme endring i rekkefølge på dagene eller andre tilpasninger som tar hensyn til vær og andre forhold for gruppen.

Kart

Reisekalender
20/4Vandretur KyprosFra kr. 16 990,-
22/4Vandretur AmalfikystenFra kr. 18 390,-
30/4Madeira med BlomsterfestivalFra kr. 21 990,-
30/4Seniorfavoritt - MallorcaFra kr. 12 990,-
23/5Den svenske vestkysten med GDFra kr. 11 950,-
4/6Kroatia - YogaturFra kr. 14 990,-
4/6Vandretur AlgarveFra kr. 15 990,-
5/6Jæren, Stavanger og Flor & FjæreFra kr. 12 990,-
10/6Vandretur AmalfikystenFra kr. 18 690,-
12/6Fottur i Dolomittene Fra kr. 17 990,-
Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80