Skip to main content

Sør-England

Det britiske øyriket byr på historiske steder, idylliske landsbyer og maleriske naturlandskap. Og uansett hvilken retning du drar i, er du aldri langt unna en pub. Vi bor i trivelige Winchester i grevskapet Hampshire. Byen er ikke stor, men når det gjelder historie og severdigheter er den likevel en gigant. Byen er vakker med trange gater, viktorianske murhus, en av Europas største katedraler og andre godt bevarte bygninger. Andre steder vi besøker er Jane Austens hus, Arundel Castle og kystbyen Brighton. Du kan også bli med på en ekstra utflukt til berømte Stonehenge og Salisbury.

Hurtigsøk

Dagsprogram

 • 1. dag: Oslo – London – Winchester

  Direktefly fra Oslo Lufthavn til London Gatwick. Busstransfer til Winchester Hotel & Spa (4*) i Winchester, ca. 1,5 timer. Hotellet ligger i den historiske delen av byen, og har spaavdeling, svømmebasseng, moderne treningssenter, pianobar og bra restaurant. Felles middag.

 • 2. dag: Sightseeing i Winchester

  Frokost. Vi starter dagen med sightseeing til fots i Winchester. Byen er en av Englands vakreste byer, og her er det mange severdigheter som er verdt et besøk. Byen har en flott katedral, en rekke kirker, The Great Hall og mange historiske severdigheter. Ettermiddagen fri til å utforske mer av byen på egenhånd, eller til å prøve spaavdelingen og svømmebassenget på hotellet. Noen ønsker kanskje også å få med seg en tradisjonell afternoon tea med et godt utvalg sandwicher, scones og søte godbiter. Middag på egen regning.

 • 3. dag: Jane Austen og damptog

  Frokost. Vi besøker Jane Austens hus. Hun tilbrakte de siste årene av sitt liv i Chawton. Her skrev hun flere av de modne verkene sine, og hjemmet er i dag gjort om til museum. Om man ikke er kjent med hennes forfatterskap, er dette likevel et fascinerende hjem fra det 17. århundre som ligger i idylliske omgivelser. Rett ved Chawton ligger Alton, og her går vi om bord i et veterandamptog som tar oss gjennom den engelske landsbygda. Lunsj og middag på egen regning.

  Jane Austen og damptog
 • 4. dag: Arundel Castle og Brighton

  Etter frokost tar vi turen til den sjarmerende byen Arundel. Vi besøker Arundel Castle fra år 1042. Dronning Victoria og hennes mann, Prins Albert, bodde på slottet i tre dager i 1846 - og da ble soveroms- og biblioteksmøblene spesialbestilt og laget av en ledende møbeldesigner i London. I dag eies slottet av jarlene i Arundel. Videre går turen til den livlige kystbyen Brighton. Hvert år kommer tusenvis av tilreisende for å tilbringe ferien sin på sørkysten av England. Vi blir med vår guide på sightseeing til fots i byen, og får se strandpromenaden og Brighton Pavilion. Lunsj og middag på egen regning.

  Arundel Castle og Brighton
 • 5. dag: Fridag eller Salisbury og Stonehenge (mot tillegg)

  Frokost. Tid på egen hånd i Winchester, eller utflukt til Salisbury og Stonehenge (mot tillegg). Sightseeing i Salisbury og besøk i Salisbury-katedralen – som er et av de beste eksemplene på tidlig engelsk arkitektur. Den flotte katedralen er over 750 år gammel, og har det best bevarte eksemplaret av de opprinnelige fire kopiene av Magna Carta. Spiret er 123 meter høyt og gjør det til Storbritannias høyeste. Katedralen har også den største korsgangen og det største katedralområdet i Storbritannia. Vi besøker også Stonehenge - Storbritannias mest berømte forhistoriske steinsetting som er på UNESCOs verdensarvliste. Felles middag.

  Fridag eller Salisbury og Stonehenge (mot tillegg)
 • 6. dag: Winchester – London – Oslo

  Frokost. Fritid. Transfer til London Gatwick, og ettermiddags-/kveldsfly direkte til Oslo Lufthavn.

Kart

Reisekalender
23/5Den svenske vestkysten med GDFra kr. 11 950,-
4/6Kroatia - YogaturFra kr. 14 990,-
4/6Vandretur AlgarveFra kr. 15 990,-
5/6Jæren, Stavanger og Flor & FjæreFra kr. 12 990,-
10/6Vandretur AmalfikystenFra kr. 18 690,-
12/6Fottur i Dolomittene Fra kr. 17 990,-
23/6Vandringer og moskus på DovrefjellFra kr. 9 490,-
23/6Vakre Vestlandet med GDFra kr. 15 990,-
30/6Vandretur Hardangervidda og HallingskarvetFra kr. 9 990,-
10/7Fottur i Dolomittene Fra kr. 20 790,-
Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80