Skip to main content

Vintur til Porto

Portugal byr på rik kulturarv og fascinerende arkitektur. Her kan man også oppleve sydeuropeisk sjarm og gjestfrihet på sitt beste! Porto ble kåret til Europas Kulturhovedstad i 2001, og er kjent for Riberia kvartalet som ble klassifisert som et av verdens verneverdige steder av UNESCO i 1996, og ikke minst Portvinen som nytes over hele verden. Vi skal også bli kjent med Portugals fruktbare vinregion gjennom elvecruise på Douro, ”Den gylne elven”. På sin vei til Atlanterhavet renner elven gjennom naturskjønne, dype kløfter som er terrassert med tusenvis av vinmarker

Hurtigsøk

Dagsprogram

 • Dette programmet er et eksempel. Vi tilpasser programmet etter gruppens ønsker og mulige løsninger, hva gjelder innhold, antallet dager, samt ønsker for transport, overnatting og måltider.

 • 1. dag: Oslo – Porto

  Oppmøte på Oslo Lufthavn for flyreise til Porto. Ved ankomst venter vår guide som blir med oss på bussen inn til hotellet. Middag på hotellet om kvelden.

 • 2. dag: Porto med bysightseeing

  Vi skal i dag gjøre oss bedre kjent med denne byen, og starter dagen med en guidet halvdags rundtur i Porto. Vi får se São Francisco kirken, Ribeirakvartalet som står på UNESCO’s Verdensarvliste, Clérigostårnet, Palacio da Bolsa og ikke minst São Bento togstasjon. Vi besøker en av de mange vinkjellerne som ligger på andre siden av Duro i Vila Nova de Gaia. Her får vi smake på flere sorter av husets portvin. Middag på hotellet om kvelden

 • 3. dag: Heldags elvecruise på Douro

  I dag skal vi få et elvecruise på Douro, fra Porto til til Régua. Vi må starte dagen tidlig , og både frokost og lunsj får vi servert om bord. Turen går i naturskjønne omgivelser gjennom portvinsregionen med bratte lier i terrasser, fjell og hvitmalte Quintas. I Régua blir det litt tid på egenhånd før båten går tilbake til Porto. Om kvelden spiser vi middag på hotellet.

 • 4. dag: Porto «Dagen er din»

  Denne dagen er til egen disposisjon i byen. Om kvelden spiser vi middag på en restaurant i Reibeirakvartalet. Busstransport både tur og retur.

 • 5. dag: Vingårdsutflukt

  I dag blir vi med vår guide på utflukt til Penafiel, og et besøk på vingården Quinta da Avelda. Avelda er en av de største vinprodusentene i Portugal, og markedsleder i Vinho Verde regionen. Det blir omvisning på gården, og deretter vin- og ostesmaking etterfulgt av en lett lunsj med tradisjonelle småretter. Middag på en lokal restaurant i gangavstand fra hotellet om kvelden.

 • 6. dag: Mateus Palace

  Det blir vi med vår guide til Mateus Palace. Slottet ble bygd på begynnelsen av 1700-tallet er et godt eksempel på barokk arkitektur i Portugal. Etter lunsj går turen til Amarante som er en liten pittoreskby som er kjent for sine lekre kaker. Fadoshow med middagsservering om kvelden.

 • 7. dag: Porto – Oslo

  Transport til flyplassen for flyreise hjem til Norge.

Reisekalender
23/5Den svenske vestkysten med GDFra kr. 11 950,-
4/6Kroatia - YogaturFra kr. 14 990,-
4/6Vandretur AlgarveFra kr. 15 990,-
5/6Jæren, Stavanger og Flor & FjæreFra kr. 12 990,-
10/6Vandretur AmalfikystenFra kr. 18 690,-
12/6Fottur i Dolomittene Fra kr. 17 990,-
23/6Vandringer og moskus på DovrefjellFra kr. 9 490,-
23/6Vakre Vestlandet med GDFra kr. 15 990,-
30/6Vandretur Hardangervidda og HallingskarvetFra kr. 9 990,-
10/7Fottur i Dolomittene Fra kr. 20 790,-
Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80