Skip to main content

Aktuell informasjon i fbm. koronavirus... Les mer her

Elvecruise Rhônedalen

Bli med på et uforglemmelig elvecruise fra Martigues ved Middelhavskysten og opp Rhônedalen til Chalon-Sur-Saône. Underveis besøkes bl.a. historiske byer som den romerske byen Arles, den gamle pavebyen Avignon og den UNESCO-beskyttede gourmetbyen Lyon – en av Frankrikes største byer. Turen går med premium-skipet MS ”Van Gogh", og på vårt 7 dagers cruise har man god tid til å nyte omgivelsene.  Eget panoramadekk med solstoler. Full pensjon og drikkevarer er inkludert om bord – derav en gallamiddag. En trivelig ferie venter!

 

Rabatt

Rabatt kr 500,- pr. person ved bestilling
 mer enn 95 dager før avreise. 

 

Hurtigsøk

Dagsprogram

1. dag              Oslo - Nice - Martigues
Tidlig på formiddagen flyr vi fra Oslo Lufthavn direkte til Nice i Frankrike. Herfra kjører vi i løpet av dagen til Martigues, pauser etter behov underveis, bl.a. for kjøp av lunsj. I Martigues venter elvebåten MS "Van Gogh" (5*), og vi sjekker ca. kl. 18.00 inn i valgt lugarkategori.  Skipet ble totalrenovert i 2018, og har i alt 54 lugarer. Alle lugarene er utvendige, og fordelt på 2 dekk, - der lugarene på øvre dekk kan bestilles mot tillegg i pris. Snart inviteres vi på velkomstcocktail, der kapteinen presenterer betjeningen. Felles middag med drikke er inkludert. Skipet er fransk og menyene utmerkede.  Mht. drikke så er dette et "all inclusive" cruise, der de fleste drikkevarene i baren også er inkludert. Skipet legger først fra kai tidlig på natten.

2. dag              Port Saint Louis – Arles - Avignon. Utflukt.
Frokost, lunsj og middag samt drikke inkludert.  Elvebåten går fra kai i løpet av natten, og vi seiler først til Port Saint Louis, der vi om ettermiddagen starter vår utflukt til den gamle og severdige byen Arles sammen med vår reiseleder og en engelskspråklig guide. Arles er en idyllisk gammel småby med så vel gresk som romersk fortid, og står derfor på UNESCO's verdensarvliste. Her finner vi blant annet en av de vakreste romanske kirkene i hele Frankrike – Eglise St. Trophime fra år 449, samt et storslått romersk amfiteater. Mange opplevelser venter her. Skipet går videre til Avignon, der det blir liggende ved kai til neste dag.

3. dag              Avignon – Viviers. Utflukt.
Frokost, lunsj og middag samt drikke inkludert. Tidlig på dagen byr vi på en rundtur i den sjarmerende middelalderbyen Avignon sammen med vår reiseleder og en engelskspråklig lokalguide. Avignon ligger ved bredden av elven Rhone, og er omkranset av en enorm bymur. Byen er full av historie og er også hovedstaden i regionene Vaucluse og Côtes du Rhône. Avignon var på 1300-tallet også sete for pavedømmet, og vi besøker derfor også pavens palass fra den tiden. Ellers venter alt fra middelalderske gater til private herskapshus fra renessansen.
Etter at vi er vel om bord igjen, så setter elvebåten etter hvert kursen mot Viviers, der vi legger oss til ro.

4. dag              Viviers – Tain L'Hermitage. Ekstra utflukter mulig.
Frokost, lunsj og middag samt drikke inkludert. I dag kan man mot tillegg delta på en utflukt til Ardèche Gorges. som er Europas svar på Grand Canyon, men i et mindre format. Tilsvarende kan man om ettermiddagen mot tillegg også oppleve fjellkjeden Vercors med sine utrolige fjellplatåer. Alternativt kan man nyte ferien om bord.

5. dag             Tain L'Hermitage – Vienne – Lyon. Sightseeing.
Frokost, lunsj og middag samt drikke inkludert. På formiddagen stopper vi i den gamle romerbyen Vienne. Om ettermiddagen tar vår reiseleder dere med på en sightseeingtur med buss og lokal engelskspråklig guide i Lyon, - som har en over 2000-årig historie å vise til. Av den grunn står også denne byen på UNESCO's verdens-arvliste. Også Lyon er en gammel romersk by, noe bl.a. det store romerske amfiteateret vitner om.  Andre severdigheter er Gamlebyen med den flotte St. Jean katedralen, og pass på å få med deg en rusletur i de smale gatene og smugene som kalles for "traboules", mens du nyter de mange vakre renessansehusene. Lyon ligger der elvene Rhône og Saône møtes, og byen er kjent som en gourmetby. Kvelden om bord tilbringes ved kai i Lyon.

6. dag              Tournus – Chalon-sur-Saône. 
Frokost, lunsj og gallamiddag samt drikke inkludert. Tidlig på morgenen går vi fra kai, og setter kursen mot Tournus – en by som ligger ideelt til midt i mellom Middelhavet og nord-Frankrike. Vi seiler nå på elven Saône, og er omgitt av slakke åser. Det milde klimaet har gjort regionen til et viktig vinområde, og Chardonnay-druen er viktig her. Vi cruiser nå nær "Burgundy Wine Route" - og underveis passerer vi mange landsbyer vi kjenner igjen fra prestisjefulle franske vinmerker. Derfor kan man om bord også melde seg på en vinutflukt mot tillegg.   I kveld kan vi om bord by på gallakveld med tilhørende middag, og vi kler oss pent. En trivelig siste kveld om bord i vår flotte elvebåt venter.

7. dag             Chalon-sur-Saône – Lyon - Oslo 
Frokosten nytes før utsjekking. Tidlig på dagen går ferden i egen buss til flyplassen i Lyon. Herfra blir det tidlig på ettermiddagen avreise via Amsterdam tilbake til Oslo Lufthavn.

Kart

Reisekalender
23/5Seniorfavoritt - LoenFra kr. 11 990,-
26/5Vestlandets Perler - Hardanger og BergenFra kr. 9 590,-
3/6Aktiv ferie på HelgelandskystenFra kr. 19 990,-
7/6Jæren, Stavanger og Flor & FjæreFra kr. 10 990,-
8/6Vandretur AndorraFra kr. 14 390,-
9/6Vandretur WalesFra kr. 14 990,-
11/6Sundvolden Hotel - YogaturFra kr. 5 790,-
13/6SenjaFra kr. 14 990,-
17/6Vandretur Transilvania - RomaniaFra kr. 13 990,-
21/6Seniorfavoritt - Tyrol Fra kr. 14 990,-
Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80