Skip to main content

Aktuell informasjon i fbm. koronavirus... Les mer her

Elvecruise Rhônedalen

Bli med på et uforglemmelig elvecruise fra Martigues ved Middelhavskysten og opp Rhônedalen til Chalon-Sur-Saône. Underveis besøkes bl.a. historiske byer som den romerske byen Arles, den gamle pavebyen Avignon og den UNESCO-beskyttede gourmetbyen Lyon – en av Frankrikes største byer. Turen går med elvebåten MS ”Mistral" (4*), og på vårt 6 dagers cruise har man god tid til å nyte omgivelsene, f.eks. fra en solstol på øverste dekk. Full pensjon og drikkevarer er inkludert om bord – derav en gallamiddag. En trivelig ferie venter!

 

Rabatt

Rabatt kr 500,- pr. person ved bestilling
 mer enn 95 dager før avreise. 

 

Hurtigsøk

Dagsprogram

 • Spesielt om Elvecruise.
  Av og til kan det forekomme at vannstand el. endrer seg pga. naturbaserte hendelser, og at dette påvirker muligheten til å seile den oppsatte ruten. Rederiene forbeholder seg retten til å endre seilingsruter, program o.l. der hendelser de ikke er herre over oppstår. I slike tilfeller må den reisende akseptere at turens program endres hva gjelder innhold, transport og overnatting.

  Ellers er det viktig å vite at ofte må maskinen i skipet gå hele døgnet for å produsere strøm, og man må da påregne å høre dette. Man må også påregne lyder fra omgivelsene.

 • 1. dag: Oslo – Marseilles. Buss til Martigues.

  Tidlig på formiddagen flyr vi fra Oslo Lufthavn via München til Marseilles i Frankrike. Herfra kjører vi den korte veien bort til Martigues. I Martigues venter elvebåten MS "Mistral" på oss, og vi sjekker inn i valgt lugarkategori ca. kl. 18.00. Skipet holder en komfortabel standard, og har i alt 78 utvendige lugarer fordelt på 2 dekk. Lugarer på øvre dekk kan bestilles mot tillegg i pris. Snart inviteres vi på velkomstcocktail, der kapteinen presenterer betjeningen. Felles middag med drikke er inkludert. Skipet er fransk og menyene utmerkede. Dette et "all inclusive" cruise, der de fleste drikkevarene i baren også er inkludert. Skipet legger først fra kai tidlig på natten.

 • 2. dag: Port Saint Louis – Arles - Avignon. Utflukt.

  Frokost, lunsj og middag samt drikke inkludert. Elvebåten går fra kai i løpet av natten, og vi seiler først til Port Saint Louis. Om ettermiddagen starter vår utflukt til den gamle og severdige byen Arles sammen med vår reiseleder og en engelskspråklig guide. Arles er en idyllisk gammel småby med så vel gresk som romersk fortid, og står derfor på UNESCO's verdensarvliste. Her finner vi blant annet en av de vakreste romanske kirkene i hele Frankrike – Eglise St. Trophime fra år 449, samt et storslått romersk amfiteater. Skipet går videre til Avignon, der det blir liggende ved kai til neste dag.

  Port Saint Louis – Arles - Avignon. Utflukt.
 • 3. dag: Avignon – Viviers. Utflukt.

  Frokost, lunsj og middag samt drikke inkludert. Tidlig på dagen byr vi på en rundtur i den sjarmerende middelalderbyen Avignon sammen med vår reiseleder og en engelskspråklig lokalguide. Avignon ligger ved bredden av elven Rhone, og er omkranset av en enorm bymur. Byen er full av historie og er også hovedstaden i regionene Vaucluse og Côtes du Rhône. Avignon var på 1300-tallet også sete for pavedømmet, og vi besøker derfor også pavens palass fra den tiden. Ellers venter alt fra middelalderske gater til private herskapshus fra renessansen. Etter at vi er vel om bord igjen, så setter elvebåten etter hvert kursen mot Viviers, der vi legger oss til ro.

  Avignon – Viviers. Utflukt.
 • 4. dag: Viviers – Tain L Hermitage. Ekstra utflukter mulig.

  Frokost, lunsj og middag samt drikke inkludert. I dag kan man mot tillegg delta på en utflukt til Ardèche Gorges, som er Europas svar på Grand Canyon, men i et mindre format. Tilsvarende kan man om ettermiddagen mot tillegg også oppleve fjellkjeden Vercors med sine utrolige fjellplatåer. Alternativt kan man bare nyte ferien om bord.

 • 5. dag: Tain L Hermitage – Vienne – Lyon. Sightseeing.

  Frokost, lunsj og middag samt drikke inkludert. På formiddagen stopper vi i den gamle romerbyen Vienne. Om ettermiddagen tar vår reiseleder dere med på en sightseeingtur med buss og lokal engelskspråklig guide i Lyon, som har en over 2000-årig historie å vise til. Av den grunn står også denne byen på UNESCO's verdensarvliste. Også Lyon er en gammel romersk by, noe det store romerske amfiteateret vitner om. Andre severdigheter er Gamlebyen med den flotte St. Jean katedralen, og pass på å få med deg en rusletur i de smale gatene og smugene som kalles for "traboules", mens du nyter de mange vakre renessansehusene. Lyon ligger der elvene Rhône og Saône møtes, og byen er kjent som en gourmetby. Kvelden om bord tilbringes ved kai i Lyon.

  Tain L Hermitage – Vienne – Lyon. Sightseeing.
 • 6. dag: Tournus – Chalon-sur-Saône.

  Frokost, lunsj og gallamiddag samt drikke inkludert. Tidlig på morgenen går vi fra kai, og setter kursen mot Tournus, en by som ligger ideelt til midt i mellom Middelhavet og nord-Frankrike. Vi seiler nå på elven Saône, og er omgitt av slakke åser. Det milde klimaet har gjort regionen til et viktig vinområde, og Chardonnay-druen er viktig her. Vi cruiser nå nær "Burgundy Wine Route" - og underveis passerer vi mange landsbyer vi kjenner igjen fra prestisjefulle franske vinmerker. Derfor kan man om bord også melde seg på en vinutflukt mot tillegg. I kveld kan vi om bord by på gallakveld med tilhørende middag, og vi kler oss pent. En trivelig siste kveld om bord i vår elvebåt venter.

  Tournus – Chalon-sur-Saône.
 • 7. dag: Chalon-sur-Saône – Lyon - Oslo

  Frokosten nytes før utsjekking. Litt av formiddagen nyter vi i idylliske og historiske Chalon-sur-Saône, som er en fin by å rusle rundt i. Bare i Gamlebyen finner man hele 30 severdigheter, og byen kan ellers by på et innholdsrikt fotografimuseum og en severdig katedral. Deretter går ferden i egen buss til flyplassen i Lyon. Om ettermiddagen blir det avreise via München tilbake til Oslo Lufthavn.

Kart

Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80