Skip to main content

Elvecruise Rhonedalen

Bli med på et uforglemmelig elvecruise i Rhônedalen.  Vi starter og slutter i den UNESCO-beskyttede gourmetbyen Lyon – en av Frankrikes største byer. Underveis besøkes bl.a. historiske byer som den romerske byen Arles og den gamle pavebyen Avignon. Turen går med premium-skipet MS ”Camargue", og på vårt 5 dagers cruise har man god tid til å nyte omgivelsene.  Eget panoramadekk med solstoler. Full pensjon og drikkevarer er inkludert om bord – derav en gallamiddag. En trivelig ferie venter!

All inclusive drikke om bord, premium skip, og tre utflukter inkludert!

 

 

 

Denne turen kan nå kun spesialbestilles for grupper på minimum 10 personer!
Send forespørsel i skjema på denne siden.

 

Hurtigsøk

Dagsprogram

 • Spesielt om Elvecruise.
  Av og til kan det forekomme at vannstand el. endrer seg pga. naturbaserte hendelser, og at dette påvirker muligheten til å seile den oppsatte ruten. Rederiene forbeholder seg retten til å endre seilingsruter, program o.l. der hendelser de ikke er herre over oppstår. I slike tilfeller må den reisende akseptere at turens program endres hva gjelder innhold, transport og overnatting.

  Ellers er det viktig å vite at ofte må maskinen i skipet gå hele døgnet for å produsere strøm, og man må da påregne å høre dette. Man må også påregne lyder fra omgivelsene.

 • 1. dag: Oslo - Lyon

  Tidlig på formiddagen flyr vi fra Oslo Lufthavn via Frankfurt til Lyon i Frankrike. Transport fra flyplassen og inn til Lyon, der venter elvebåten MS "Camargue" (5*), og vi sjekker inn i valgt lugarkategori. Avgang kl. 16.00. Skipet ble totalrenovert i 2015, og har i alt 54 lugarer. Alle lugarene er utvendige, og fordelt på 2 dekk, - der lugarene på øvre dekk kan bestilles mot tillegg i pris. Snart inviteres vi på velkomstcocktail, der kapteinen presenterer betjeningen. Felles middag med drikke er inkludert. Skipet er fransk og menyene utmerkede. Mht. drikke så er dette et "all inclusive" cruise, der mange av drikkevarene i baren også er inkludert.

  Oslo - Lyon
 • 2. dag: Avignon - Arles. To utflukter.

  Frokost, lunsj og middag samt drikke inkludert. Utpå dagen byr vi på en rundtur i den sjarmerende middelalderbyen Avignon sammen med vår reiseleder og en engelskspråklig lokalguide. Avignon ligger ved bredden av elven Rhone, og er omkranset av en enorm bymur. Byen er full av historie og er også hovedstaden i regionene Vaucluse og Côtes du Rhône. Avignon var på 1300-tallet også sete for pavedømmet, og vi besøker derfor også pavens palass fra den tiden. Ellers venter alt fra middelalderske gater til private herskapshus fra renessansen.

  Etter middag besøker vi den gamle og severdige byen Arles sammen med vår reiseleder og en engelskspråklig guide. Arles er en idyllisk gammel småby med så vel gresk som romersk fortid, og står derfor på UNESCO's verdensarvliste. Her finner vi blant annet en av de vakreste romanske kirkene i hele Frankrike – Eglise St. Trophime fra år 449, samt et storslått romersk amfiteater. Skipet blir liggende ved kai til neste dag.

  AvignonAvignon
 • 3. dag: Arles – Viviers. Utflukt.

  Frokost, lunsj og middag samt drikke inkludert. I dag nyter vi en panoramavisning i Camargue, et område som er mest kjent for sine vernede naturområder og fargerike dyreliv. Vi beundrer naturen med sine elver, dammer, rosa flamingoer, svarte okser og de berømte hvite Camarguehestene, som også kalles «havets hvite hester». I løpet av turen besøker vi en gård som driver med okseavl, og lærer om arbeidet med oppdrett. Vi får servert en coctail på terrassen, før vi returnerer tilbake til skipet i Arles. Etter at vi er vel om bord igjen, setter elvebåten etter hvert kursen mot Viviers, der vi legger til kai.

  CamargueCamargue
 • 4. dag: Viviers – Tain L'Hermitage.

  Frokost, lunsj og middag samt drikke inkludert. I dag blir det cruise på formiddagen og vi nyter utsikten mot det flotte landskapet. På ettermiddagen ankommer vi Tain L'Hermitage, en liten by med vel 6000 innbyggere. Tain L'Hermitage er kjent for de gode Côtes du Rhône-vinene. Tid til disposisjon.
  I kveld kan vi om bord by på gallakveld med tilhørende middag, og vi kler oss pent. En trivelig siste kveld om bord i vår flotte elvebåt venter mens båten cruiser videre mot Lyon.

 • 5. dag: Lyon. Hjemreise.

  Frokosten nytes før utsjekking kl. 09.00. Tidlig på dagen går ferden i egen buss til flyplassen i Lyon. Herfra blir det avreise tilbake til Oslo Lufthavn via München.

  LyonLyon

Kart

Reisekalender
23/5Den svenske vestkysten med GDFra kr. 11 950,-
4/6Kroatia - YogaturFra kr. 14 990,-
4/6Vandretur AlgarveFra kr. 15 990,-
5/6Jæren, Stavanger og Flor & FjæreFra kr. 12 990,-
10/6Vandretur AmalfikystenFra kr. 18 690,-
12/6Fottur i Dolomittene Fra kr. 17 990,-
23/6Vandringer og moskus på DovrefjellFra kr. 9 490,-
23/6Vakre Vestlandet med GDFra kr. 15 990,-
30/6Vandretur Hardangervidda og HallingskarvetFra kr. 9 990,-
10/7Fottur i Dolomittene Fra kr. 20 790,-
Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80