Skip to main content

Trygg reiseopplevelse

Peer Gynt Tours vil alltid søke å sette tryggheten til våre gjester i fokus. Vi følger de regler og reguleringer som myndighetene gir. Vi vil på nåværende tidspunkt kun arrangere reiser til land der det skal være relativt enkelt å reise dersom man har gyldig koronasertifikat.

REISER TIL UTLANDET

UD's Reiseråd
Utenriksdepartementet (UD) har nå ikke generelle reiseråd mot å reise til utlandet (fra 1. oktober). UD gjør som vanlig en vurdering av reiseråd til hvert enkelt land.
Det er disse reiserådene som avgjør hvorvidt Peer Gynt Tours vil kunne gjennomføre en reise. Utsteder UD et reiseråd i landet eller regionen du skal reise til, vil vi avlyse turen og du får de innbetalte midlene tilbakebetalt.

UDs app "Reiseklar"
Vi anbefaler alle våre gjester å laste ned appen Reiseklar (du finner den på App Store eller Google Play). Der kan du registrere din reise og finne UD sine informasjonssider.

FHI's og EU's kart med fargekoder
Norge følger nå EU's verdier for å måle koronasmitte, og fargekodene gir veiledning for hvordan det vil være å reise inn til landet fra en viss fargekode. Det er altså ikke et reiseråd, men veiledning om innreiseregler. Har man gyldig koronasertifikat er man stort sett unntatt fra reglene om karantener ol.

Gyldig koronasertifikat
For øyeblikket er det helt nødvendig å ha gyldig koronasertifikat når du skal ut å reise med Peer Gynt Tours. Det lar seg ikke gjøre å gjennomføre en gruppereise på en god måte, uten at alle deltakerne har koronasertifikat på plass i disse dager. Derfor stiller vi nå krav om dette, for at du skal kunne reise med oss. Vi anbefaler å ha med en printet versjon av koronasertifikatet i tillegg til å ha det på din mobiltelefon. Dette må vises allerede ved innsjekk på flyplassen ved avreise fra Norge.

Gyldig koronasertifikat får du når du er fullvaksinert eller hvis du har hatt covid-19 siste 6 måneder. Ditt koronasertifikat finner du på helsenorge.no

Innreiseregistrering og innreiseregler
De fleste landene i Europa har nå innført et elektronisk skjema som må fylles ut før du skal reise til et land. Ofte rett før du skal reise. Tanken er at du bekrefter dine opplysninger, koronasertifikatstatus ol, samt gir myndighetene et verktøy for smittesporing. Akkurat nå er det slik at man må "ta denne jobben" før man skal reise, og det er den enkelte som har ansvaret for at papirene er i orden ved avreise. Vi anbefaler at de som synes det er vanskelig med slike digitale skjema alliererer seg med barn/barnebarn, venner eller kjente som kan hjelpe med utfylling.
Vi anbefaler også alltid å ha med en printet versjon av kvittering / QR kode ol. som man får når man har fylt ut korrekt, i tillegg til evt. på sin mobiltelefon. Dette må oftest vises allerede ved innsjekk på flyplassen ved avreise fra Norge.

De ulike landene har litt ulike regler for innreise. Det er viktig at alle har sjekket opp reglene for innreise slik at man er kjent med hva som kreves for å reise. Mye informasjon finnes f.eks. her: Reopen Europa, der man kan velge land og se mye informasjon om reise, smitteverntiltak og helsevesen.

Peer Gynt Tours vil før avreise, sende viktig informasjon om innreiseskjemaer og -regler til våre gruppedeltakere. Vi skal gi så god veiledning vi kan. Men informasjonen kan endres på kort varsel, og det er den reisende selv som til slutt er ansvarlig for å være i tråd med de krav som stilles av myndighetene hjemme og ute.

Hjem til Norge
Alle innreisende over 16 år skal som hovedregel registrere seg i innreiseregistreringssystemet, Entry Norway. (Gjelder fom. fredag 26. november). Registreringen kan gjøres tidligt 72 timer før du reiser inn i Norge, så altså mens du er på tur i de fleste tilfeller. Her finner du skjemaet: Entry Norway 
Har du spørsmål eller trenger hjelp til registrering, kan du ringe +47 33 41 28 70. Denne telefonen driftes av regjeringen. Du kan også sende e-post til support@entrynorway.no

Alle som kommer til Norge (f.o.m. 3. desember) må teste seg etter ankomst (innen 24 timer). Dette gjelder alle - også fullvaksinerte med koronasertifikat. Du skal som hovedregel teste deg for covid-19 ved grenseovergangsstedet i Norge, og testen skal være antigen hurtigtest.

Reisende som er fullvaksinert, eller har gjennomgått covid-19 i løpet av de siste 6 månedene og kan vise frem gyldig dokumentasjon (koronasertifikat), har ikke krav om innreisekarantene. Det er også unntak for barn under 18 år.

Reiseforsikring
Gyldig reiseforsikring er som alltid helt avgjørende hvis du blir syk, utsatt for en ulykke eller noe annet uventet - både i forkant av og under reisen. Det samme gjelder for avbestillingsforsikringer. Ta kontakt med forsikringsselskapet ditt i god tid før bestilling/avreise for å sjekke at du har gyldig forsikring og hva den dekker.

Pass
Sjekk opp at passet ditt er gyldig, og bestill nytt i tide om du trenger det. Husk at enkelte land krever at pass er gyldig i 6 måneder etter hjemkomst. Spesielt land utenfor Schengen.

Smitteverntiltak
I tillegg til at vi krever gyldig koronasertifikat for utenlandsreiser nå, vil vi sammen med våre lokale samarbeidspartnere på reisemålet også sørge for at lokale smittevernregler overholdes av våre leverandører, og at våre reisende får informasjon om viktige regler som de skal følge. Er det reiseleder på turen vil denne også kunne gi informasjon og veildening. 

Det viktigste av alt: Er du syk må du holde deg hjemme! Har du symptomer må du teste deg før avreise. Utvis god hånd- og hostehygiene på turen.
Alle gjester på våre gruppereiser skal kunne være så trygge som mulig.

Deltakelse på Peer Gynt Tours reiser er på eget ansvar. Vi skal ta vare på våre gjester så godt vi kan på reisen, og oppfordrer alle til å følge de anvisninger som finnes for best mulig smittevern. Det er imidlertid ikke mulig å gi noen garantier for at man er 100% trygg for ikke å få smitte.

Endringer som følge av smittevern
Da det fortsatt er noen uvissheter knyttet til ulike besøksmål nå, må alle kunder ta en viss høyde for endringer i turprogrammene. Eksempler kan være endrede åpningstider, endret tidsbruk på besøk grunnet nye rutiner på stedet, behov for ekstra guider og oppdeling av gruppen etc. Vi må alle utvise litt ekstra fleksibilitet i situasjonen på reise i disse dager. Det meste fungerer veldig bra på reisemålene!

REISER I NORGE

For tiden går våre reiser i Norge som normalt, og det er for tiden ingen krav om noe innenlands koronasertifikat. Ta som normalt hensyn, så fungerer reisene veldig bra!

Peer Gynt Tours er veldig glad for å kunne ønske alle våre gjester velkommen på tur igjen! Nå kan vi igjen skape masse gode opplevelser. Reis sammen - opplev mer!

Sist oppdatert 03.12.21

Hurtigsøk
Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80