Personvern

Personvernerklæring for Peer Gynt Tours AS

Dine personopplysninger
Peer Gynt Tours vet hvor viktig det er med integritet for våre kunder, og målet med denne erklæringen er å gi deg en tydelig beskrivelse av hvordan vi samler inn, bruker, viser, overfører og lagrer opplysningene dine, slik at du føler deg sikker på at personopplysningene dine er i trygge hender.

Innsamling av personopplysninger
Personopplysninger er alle former for informasjon som direkte eller indirekte kan henføres til en fysisk, levende person. Dette gjelder for eksempel navn, personnummer, adresse, e-postadresse og telefonnummer. Peer Gynt Tours samler inn personopplysninger på flere måter, men først og fremst direkte fra brukeren.

Når du bestiller en reise hos Peer Gynt Tours på nett eller pr. telefon eller bestiller fra et reisebyrå, samler vi inn personopplysninger om deg for å kunne fullføre bestillingen. Dette kan være opplysninger som navn, alder og kjønn for alle reisende i bestillingen, samt adresse og andre kontaktopplysninger. Vi samler vi også inn andre personopplysninger som du selv velger å oppgi. Dette kan være opplysninger om allergier eller helsetilstand, eller andre opplysninger om deg eller andre personer med på reisen eller i bestillingen. I noen tilfeller må også opplysninger som f.eks. personnummer og passnummer samles inn for å søke visum til et land man skal besøke. Når du reiser med oss, samler vi også inn opplysninger om reisen. Dette er, i tillegg til opplysningene ovenfor, bestillingsnummer, reisemål og evt. hvilke andre tjenester du velger å bestille i forbindelse med reisen.

Hvis du velger å abonnere på Peer Gynt Tours nyhetsbrev, samler vi inn navn og e-postadresse for å kunne sende nyhetsbrevet. Ønsker du å få tilsendt katalog fra oss samler vi inn navn og adresse for å kunne sende denne i posten.

Ved bestilling og kontakt med oss i ulike sammenhenger hender det at en person oppgir personopplysningene om én eller flere andre personer som skal reise sammen. Vi forutsetter at den som legger inn opplysningene har samtykke fra samtlige til å oppgi slik informasjon. Hvis det ikke er du selv, men noen andre, som har opprettet en bestilling som omfatter deg, innhenter vi personopplysningene dine fra den personen som bestiller. Det samme gjelder hvis noen andre har kontaktet oss på vegne av deg.

Personopplysninger som lagres
Vi lagrer følgende personopplysninger om våre kunder; Navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse. Der det er nødvendig for gjennomføring av en reise gjelder det også fødselsdato, oppgitte opplysninger om helse som er nødvendig (eks. allergier, gangbesvær etc.) og evt. nødvendig informasjon for å søke visum som personnummer og passnummer. Evt. også annen informasjon som oppgis og som er nødvendig for å levere reisen slik det er avtalt. Når du velger å avgi denne type informasjon samtykker du også til at Peer Gynt Tours AS behandler disse i tråd med  denne erklæringen.

Formål med behandlingen
Vi behandler opplysningene for å kunne gjennomføre våre forpliktelser etter avtale med kunden og levere den bestilte reisen.

Vi benytter også opplysningene for å kunne gi kunden informasjon, tilbud og service i forbindelse med sitt kjøp via f.eks. via e-post, telefon, SMS og postutsendelser.

Vi bruker kundeopplysninger fra de som har kjøpt reise til å sende tilbud om nye reiser med Peer Gynt Tours, f.eks. i form av utsendelse av våre egne reisekataloger. Noen ganger benytter vi også kjøpshistorikk for å tilpasse slike tilbud, f.eks. at du får tilbud om flere reiser i samme kategori som du har kjøpt tidligere. (eks. på reisekategorier vandretur, langtidsferie, temareise osv.)

Hvis du abonnerer på nyhetsbrevet vårt, bruker vi personopplysningene dine til å sende deg nyhetsbrevet. Bestiller du vår katalog bruker vi personopplysningene til å kunne sende den i posten.

Grunnlaget for behandlingen
Informasjon om navn, adresse, telefon, e-postadresse og evt. andre innsamlede opplysninger benyttes for å oppfylle kjøpsavtalen og den bestilte reisen. Grunnlaget for denne behandlingen er personvernforordningens artikkel Art 6 (b).

Opplysningene benyttes også til å gi deg informasjon, tilbud og service i forbindelse med ditt kjøp via e-post, telefon og SMS. Grunnlaget for denne behandlingen er personvernforordningen Art 6 (a). Du kan når som helst takke nei til å motta slik informasjon fra oss, men der det er nødvendig for å oppfylle avtalen vil vi allikevel gi slik informasjon. (Eks. endring av avreisetider etc. på en reise)

Vi bruker kundeopplysningene til utsendelse av tilbud om nye reiser. Grunnlaget for denne behandlingen er personvernforordningen Art 6 (a). Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke til slik bruk.

Hvis du velger å abonnere på nyhetsbrevet vårt, bruker vi personopplysningene dine til å sende deg dette. Grunnlaget for denne behandlingen er personvernforordningen Art 6 (a). Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke til slik bruk.

Det kan også hende at vi behandler personopplysningene dine for å oppfylle andre lovpålagte krav og bestemmelser, for eksempel knyttet til sikkerhet og bokføring.

Hvem behandler dine personopplysninger
Våre ansatte behandler dine personopplysninger i sitt daglige virke, for å kunne levere våre tjenester.

For å kunne oppfylle våre forpliktelser etter avtalen utleveres nødvendige opplysninger også til våre samarbeidspartnere som f.eks. flyselskaper, hoteller, guider ol. Kun nødvendige opplysninger for den enkelte leveranse utleveres. Dersom en reise arrangeres utenfor EU/EØS området vil dine personopplysninger, med de samme begrensninger som ovenfor, kunne bli utlevert til våre samarbeidspartnere der.

Våre IT-systemleverandører og andre administrative servicepartnere lagrer og/eller behandler etter avtale med oss personopplysninger der det er nødvendig.

Sletting av personopplysninger
Peer Gynt Tours følger god skikk i reisebransjen. Vi lagrer personopplysningene dine så lenge som det kreves for formålet med behandlingen. Vi lagrer alle personopplysninger vi samler inn i kundedatabasen vår. I kundedatabasen lagres personopplysninger og reisehistorikk i tre år, om du ikke har samtykket til at vi lagrer opplysningene dine lengre. Ved eventuelle klager eller tvistesaker kan dine personopplysninger bli lagret lenger om nødvendig.

Hvis du abonnerer på vårt nyhetsbrev lagres personopplysningene inntil du selv velger å avslutte abonnementet.

Opplysninger vi etter bokføringsloven er forpliktet til å bevare vil lagres i henhold til lovens krav.

Rettigheter for den registrerte
Vi behandler dine personopplysninger i henhold til personopplysningsloven og gjeldende forskrifter. Det gjøres oppmerksom på at du kan kreve innsyn i og flytting av egne personopplysninger, samt kreve retting eller sletting av opplysninger.

Det kan klages til Datatilsynet på behandling i strid med regelverket.

Informasjonssikkerhet
Vi sikrer dine personopplysninger hos oss ved adgangskontroll både fysisk og virtuelt, samt gjennom vårt arbeid med IT-sikkerhet.

Informasjonskapsler/cookieswww.peergynt.com
Vi bruker informasjonskapsler/cookies på våre nettsider for å gi deg som besøker siden best mulig kundeopplevelse og service, samt for markedsføring til deg som bruker i etterkant. Lov om elektronisk kommunikasjon krever at vi informerer våre besøkende om bruk av informasjonskapsler (cookies). Les mer om bruk av informasjonskapsler her https://www.peergynt.com/cookies

Behandlingsansvarlig
Peer Gynt Tours AS har ansvaret for personopplysningene du avgir til selskapet.

Kontaktinformasjon
Henvendelser om hvilke opplysninger som er registrert, retting og sletting kan sendes skriftlig til følgende adresser:

E-post: oslo@peergynt.com

Peer Gynt Tours AS
Grenseveien 99
0663 Oslo

Powered by Travelize