Skip to main content

Blomstercruise til Holland

Bli med oss og møt våren på en blomstertur med elvebåt gjennom Holland! Cruiset starter og slutter i Køln, og vi besøker både sjarmerende Amsterdam, havnebyen Rotterdam, Emmerich, og for mange kanskje høydepunktet på turen, blomsterparken Keukenhof, et fantastisk blomsterhav av alle farger. Vakre kanaler, vindmøller, tulipaner og porselen – nyt livet på dekk mens landskapet glir forbi.

Elvebåten vår heter DCS Amethyst Classic, og på vårt 5 døgns cruise har man god tid til å nyte omgivelsene og livet om bord. Full pensjon er inkludert på hele cruiset. Alle får bo i utvendige lugarer, og disse ligger enten på hoveddekk, eller på midtre dekk.  Betjeningen byr på variert underholdning, og det er levende musikk i baren hver kveld. En herlig ferie venter!

På denne turen er alle utfluktene beskrevet inkludert i prisen!

Hurtigsøk

DCS Amethyst Classic

DCS Amethyst Classic ble bygget i 1990 og renovert i 2018. Den har totalt 55 lugarer og maks antall passasjerer er 110.

Om bord finner vi bl.a. restaurant, bar, soldekk og en innendørs velværeavdeling, med basseng og badstue.

Alle lugarer er utvendig (med vindu).
Lugarene på hoveddekk (nedre dekk) har et stort vindu som kan åpnes øverst.
Lugarene på øvre dekk har en fransk balkong.
Alle lugarer har samme størrelse, dvs. ca. 12-14 m2, med senger som kan settes separat eller sammen. Alle lugarer har bad med dusj/wc, hårføner, TV, safe, telefon og aircondition.

Dagsprogram

 • Spesielt om Elvecruise
  Av og til kan det forekomme at vannstand el. endrer seg pga. naturbaserte hendelser, og at dette påvirker muligheten til å seile den oppsatte ruten. Rederiene forbeholder seg retten til å endre seilingsruter, program o.l. der hendelser de ikke er herre over oppstår. I slike tilfeller må den reisende akseptere at turens program endres hva gjelder innhold, transport og overnatting.

  Ellers er det viktig å vite at ofte må maskinen i skipet gå hele døgnet for å produsere strøm, og man må da påregne å høre dette. Man må også påregne lyder fra omgivelsene.

 • 1. dag: Gardermoen – Frankfurt – Køln. Avreise med DCS Amethyst Classic

  Tidlig fly fra Oslo Lufthavn til Frankfurt. Herfra blir det busstransport til Køln, der det blir ombordstigning i elvebåten DCS Amethyst Classic. Bagasjen bæres om bord, og vi installerer oss i lugarene. Velkomstsuppe inkludert før vi seiler mot Holland. Felles velkomstcocktail og middag om bord.

  Gardermoen – Frankfurt – Køln. Avreise med DCS Amethyst Classic
 • 2. dag: Zaandam, Amsterdam med kanaltur og utflukt til Keukenhof

  Frokost om bord, båten ankommer Zaandam der vi ligger til kai over natten. Vi blir med på utflukt til herlige Amsterdam, som sammenlignet med andre verdensbyer er ganske liten. Vi får se både den nye og den gamle bydelen, oppleve historiske og praktfulle bygninger og monumenter, som det kongelige palass og forsvarstårnet Schreierstoren og Dam-plassen. Turen avsluttes med en båttur på de vakre kanalene. Om ettermiddagen besøker vi den berømte blomsterparken Keukenhof i Lisse. Her vil vi normalt få oppleve et utrolig fargeeventyr – da et teppe av fargerike tulipaner, krokuser og andre blomsterarter er spredt ut over den enorme parken. Lunsj og middag om bord.

  Zaandam, Amsterdam med kanaltur og utflukt til Keukenhof
 • 3. dag: Enkhuizen - friluftsmuseet Zuiderzee

  Frokost og lunsj om bord før vi ankommer den historiske havnebyen Enkhuizen, som fikk bystatus allerede i 1355. Byen ligger flott til ved «innsjøhavet» Zuiderzee. Her besøker vi friluftsmuseet Zuiderzee, og blir med på en reise som viser historien om livet ved sjøen. Museet er bygget opp på et seks hektar stort område, med vindmøller, en kirke, fiskerøykeri, ysteri, butikker og boliger fra de omkringliggende fiskeværene. Vi får også smake på lokale spesialiteter.
  Resten av ettermiddagen til disposisjon for enten å studere byen nærmere eller slappe av om bord i skipet. Felles middag, og vi seiler videre fra Enkhuisen om kvelden.

  Enkhuizen - friluftsmuseet Zuiderzee
 • 4. dag: Rotterdam og Delft - utflukt med buss

  Frokost. Vi ankommer havnebyen Rotterdam om morgenen. Rotterdam kan by på mange severdigheter - nevnes kan både Rådhuset og det berømte tårnet Euromast. Vi får en rundtur gjennom byen, før vi fortsetter til Delft, som er mest kjent for sin «Delft Blue», den blå porselenen. Vi besøker porselenesfabrikken, og får lære om historien og produksjonen av dette verdenskjente produktet. Gamlebyen i Delft er også flott, og under vårt besøk er det lett å se at byen engang var et travelt handelssted. Retur til båten for lunsj, og det blir litt tid til egen disposisjon i Rotterdam før vi seiler videre til Dordrecht, og det blir mulighet for å gå i land. Dodrecht var en gang den viktigste handelsbyen i Holland, og i sentrum finner vi hus og bygninger fra middelalderen side om side med moderne bygg. Felles middag om bord, og vi seiler videre mot Emmerich om kvelden.

  Rotterdam og Delft - utflukt med buss
 • 5. dag: I Emmerich. Byvandring. Gallamiddag.

  Frokost. Ankomst Emmerich om formiddagen. Felles lunsj om bord før en lokal guide tar oss med på en rusletur langs en av de vakreste elvepromenadene langs Rhinen, og gjennom det idylliske sentrum av Emmerich. Emmerichs landemerke er Rhinbroen, som også kalles Golden Gate of the lower Rhine. Ellers ser vi pittoreske kirker og skulpturer, sjarmerende butikker og torg. Det blir også tid på egenhånd før vi går tilbake til skipet, og besøk gjerne en av byens kafeer og smak på lokale delikatesser. Vi seiler videre fra Emmerich om kvelden. I kveld inviterer vi til gallaaften om bord, en hyggelig avskjedskveld venter.

  I Emmerich. Byvandring. Gallamiddag.
 • 6. dag: Køln – Frankfurt. Fly til Gardermoen

  Ankomst Køln om morgenen. Frokost om bord, og vi forlater elvebåten. Busstransport tilbake mot Frankfurt, og underveis tar vi en pause i den vakre vinhovedstaden Rüdesheim i Rhindalen.
  Flyreise tilbake til Oslo Lufthavn om ettermiddagen.

Kart

Reisekalender
23/5Den svenske vestkysten med GDFra kr. 11 950,-
4/6Kroatia - YogaturFra kr. 14 990,-
4/6Vandretur AlgarveFra kr. 15 990,-
5/6Jæren, Stavanger og Flor & FjæreFra kr. 12 990,-
10/6Vandretur AmalfikystenFra kr. 18 690,-
12/6Fottur i Dolomittene Fra kr. 17 990,-
23/6Vandringer og moskus på DovrefjellFra kr. 9 490,-
23/6Vakre Vestlandet med GDFra kr. 15 990,-
30/6Vandretur Hardangervidda og HallingskarvetFra kr. 9 990,-
10/7Fottur i Dolomittene Fra kr. 20 790,-
Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80