Skip to main content

Nes og Helgøya - Mjøsa

Hoel Gård  Foto: Rakel BergHoel Gård Foto: Rakel Berg
Atlungstad BrenneriAtlungstad Brenneri
Atlungstad BrenneriAtlungstad Brenneri
Atlungstad BrenneriAtlungstad Brenneri
Hoel Gård  Foto: Ian BrodieHoel Gård Foto: Ian Brodie
Hoel GårdHoel Gård
Kvarstad GårdsbutikkKvarstad Gårdsbutikk
Kvarstad Sjokolade  Foto: Rakel BergKvarstad Sjokolade Foto: Rakel Berg
Kvarstad SjokoladeKvarstad Sjokolade Foto: Joakim Hoholm
Kvarstad GårdKvarstad Gård Foto:ZUPER

Blant våre forslag med lokalmat og -drikke som tema har vi i Innlandet denne turen til Mjøs-regionen, med nære, ekte og sanselige opplevelser. Opplevelsesvegen "Midt i Mjøsa" ligger på Nes & Helgøya. Omgitt av vakre Mjøsa, tvers gjennom det vakre bølgende og frodige kulturlandskapet snirkler vegen seg forbi store og mindre gårder, vakre hager, hyggelige spisesteder, utsalg av lokale produkter og mer. Opplevelsene er varierte og ligger i nærheten av hverandre. Her venter mange flotte matopplevelser.

Hurtigsøk

Dagsprogram

 • DAG 1

  Turforslaget starter med ankomst til Hamar Jernbanestasjon på formiddagen. Hvorfor ikke la bilen stå og reise med tog? Bærekraftig og avslappende! Mellom Drammen og Lillehammer er det togavgang hver time! Herfra går turen videre i buss som samlet gruppe.

  Trenger gruppen fly inn til Oslo Lufthavn kan vi selvsagt bestille all nødvendig transport for dere.

 • Atlungstad Brenneri

  Ved Mjøskanten i Stange Vestbygd ligger Atlungstad Brenneri i idylliske omgivelser. Atlungstad Brenneri er fra 1855 og er aktiv i drift den dag i dag. Her brennes 15-20 000 liter potetsprit hvert år! Atlungstad Brenneri har et satser helt og holdent på norsk mat og drikkekultur, og de bruker utelukkende norske råvarer og så mange regionale råvarer som mulig. (Noe sesongbetont selvsagt.)

  Vi foreslår at vi ved ankomst starter med en 2-retters akevittlunsj i «Spiseriet» på Atlungstad.

  Atlungstad BrenneriAtlungstad Brenneri
 • Omvisning i anlegget med foredrag og smaking:

  På Atlungstad blir dere tatt med på en reise tilbake i tid, hvor kulturell historie har en stor betydning. Man guides gjennom brenneriet og følger potetens gang fra hel potet til norsk fatmodnet akevitt, og dere blir fortalt historien til den norske akevitten og brenneriet. Her skal man selvsagt også få smake de edle dråper! Foredragsholderne har lang erfaring og stor kunnskap om historien, smakene og teknikken som skal til for å lage norsk fatlagret akevitt. I tillegg til historien får dere forståelse og lærdom i kombinasjon av mat og drikke, og hva du skal tenke på når du velger drikke til maten. Dere får servert en velkomstdrink, og også smake 3 ulike sorter akevitt.Varighet; ca. 45 minutter

  Atlungstad BrenneriAtlungstad Brenneri
 • Hoel Gård

  Turen går deretter videre til ærverdige Hoel Gård på Nes-halvøya. Helt nede ved Mjøsa, ligger herregården Hoel idyllisk til i et landskap som på folkemunne kalles «Norges Toscana». Hoel Gård er medlem av «De historiske Hotel & Spisesteder», under vignetten «en historisk perle». Hoel Gård settes atmosfære, lunhet, personlig service, de gode historiene og mat tuftet på lokale råvarer i høysetet. Gården er en levende gård med egen produksjon av kylling, korn, frø og potet i tillegg til den utadrettede virksomheten som siden 1993 har ført utallige mennesker hit. Vertskapet - familien Sandberg, benytter de mange bygningene og deres kulturhistorie til å ønske gjester velkommen til kurs og konferanser, små og store selskaper, overnatting og kulturbegivenheter — sommer som vinter.

  Det er mulig å leie konferanserom på Hoel Gård, om man ønsker møter/kurs i forbindelse med turen.

  Hoel GårdHoel Gård
 • Måltider på Hoel Gård

  Første kveld: Dere får i dag servert kjøkkensjefens 3-retters meny. Gården produserer mye av det som blir servert i gårdens egen restaurant. Vertskapet sier selv: «Vi ønsker å gi våre gjester matopplevelser med lokale råvarer. Maten tilberedes fra bunnen av, med nydelig smaker, uten «staffasje» gir vi gjesten det lille ekstra!»

  Frokoster: serveres med blant annet nybakt brød, hjemmelaget syltetøy, vellagrede oster og egenprodusert honning fra gården, egg & bacon, eple- og rabarbrajuice fra gården.

  Andre kveld: blir det felles aperitiff før maten. Vertskapet på Hoel Gård forteller historien om gården. Dere blir tatt med 1000 år tilbake i tid, og får blant annet se gjenstander fra en svunnen tidsalder. Deretter serveres en herskapelig 4-retters festmiddag i gårdens restaurant - Gamle Grisehuset.

  Hoel Gård  Foto: Ian BrodieHoel Gård Foto: Ian Brodie
 • DAG 2

  Frokost før avreise. Møt i fritidstøy og joggesko og ha med hansker, siden vi også skal ha noen luftige opplevelser på turen! Vi anbefaler å pakke en liten lett sekk med ekstra tøy, et sitteunderlag, mineralvann og kanskje litt frukt eller noe annet lett å spise.

 • Kvarstad Gård

  Programmet i dag starter med et besøk på Kvarstad Gård i Ringsaker - som ligger idyllisk til på en høyde i kulturlandskapet. Gårdens historie som spores tilbake til før vikingtiden. Dette er en levende gård i full drift, med produksjon av gris, korn, poteter og skog. Vertskapet - Helena og Hans Frogner, har også åpnet bygningene for konferanser, selskap og overnatting - året rundt. Atmosfæren her er avslappet og uformell, på Kvarstad føler du deg hjemme når du er borte.

  I Kvarstad Gård sin nyrestaurerte hovedbygning fra 1750 vil dere få servert en 2-retters lunsj. Her lages all mat fra grunnen av. Menyene avhenger av sesong og baserer seg på gode råvarer fra gården og nabo-gårdene, som kjøtt fra frilandsgris, økologisk gårdskylling, poteter, grønnsaker og bær. Siden de også lager ulike sorter iskrem, sorbet og sjokoladekonfekt, er dette definitivt stedet for deg som ønsker desserter med sjokolade og iskrem! Under lunsjen vil vertskapet fortelle om gårdens historie og om gårdsdriften.

  På Kvarstad Gård har de i flere år laget sjokoladekonfekt. Her brukes sjokolade av høy kvalitet og fløte bidrar til den gode smaken. I sjokoladeflakene brukes bær fra nærområdet.
  Produksjonen er nå flyttet til større lokaler på Rudshøgda, og som er neste stopp på turen.

  Kvarstad GårdKvarstad Gård Foto:ZUPER
 • Kvarstad Sjokolade

  Her blir det guidet omvisning i fabrikken, hvor man får se hvordan sjokoladen blir laget. Her kokes myke trøfler og karameller før de heles i former, kuttes i delikate biter, dyppes i sjokolade, dekoreres og pakkes for hånd. Vi får orientering om sjokoladeproduksjonen. Og selvsagt får vi smake! Hele konseptet på Rudshøgda er smakfullt. Både interiør, farge- og materialvalg er spennende! I lokalene er det sjokoladefabrikk, restaurant, kafe og butikk. Her er selvsagt mulig å få kjøpe med seg nydelig konfekt og sjokolade som er produsert her på fabrikken – dette er fine gaver å gi bort!

  I butikken kan man også kan handle flere kortreiste produkter fra både Hovelsrud, Mølstad, Bråstad, Ment og andre lokale produsenter.

  Kvarstad Sjokolade  Foto: Rakel BergKvarstad Sjokolade Foto: Rakel Berg
 • Luftige opplevelser i Helgøya Klatrepark

  Helgøya Klatrepark ligger i fantastisk vakre omgivelser på vestsiden av Helgøya. Parken passer for familier, idrettslag, firmaer og alle som liker natur, utsikt, mestring, glede – og at det også kiler litt i magen!

  Vi bruker ettermiddagen til artige opplevelser i klatreparken, under kyndig instruksjon og sikkerhet. Har er både enkle og avanserte luftige opplevelser. Vi anbefaler alle å prøve!
  Er det allikevel ikke noe du vil prøve, kan naturstien på vakre Helgøya være et flott alternativ. Her er oppgaver å løse i lett og fint turterreng.

  Tidlig på kvelden retur til Hoel Gård

 • DAG 3

  Etter en herlig start på dagen med Hoel Gårds frokost, er det tid for avreise dersom man ikke har bestilt konferanse. Felles transport tilbake til Hamar Stasjon.

Kart

Reisekalender
23/5Den svenske vestkysten med GDFra kr. 11 950,-
4/6Kroatia - YogaturFra kr. 14 990,-
4/6Vandretur AlgarveFra kr. 15 990,-
5/6Jæren, Stavanger og Flor & FjæreFra kr. 12 990,-
10/6Vandretur AmalfikystenFra kr. 18 690,-
12/6Fottur i Dolomittene Fra kr. 17 990,-
23/6Vandringer og moskus på DovrefjellFra kr. 9 490,-
23/6Vakre Vestlandet med GDFra kr. 15 990,-
30/6Vandretur Hardangervidda og HallingskarvetFra kr. 9 990,-
10/7Fottur i Dolomittene Fra kr. 20 790,-
Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80