Dagsprogram

 • 1. dag: Gardermoen – Evenes – Svolvær

  Avreise med fly fra Oslo til Evenes Lufthavn. Ved ankomst går turen med buss til Svolvær - som er Lofotens ubestridte hovedstad. Her blir det et 4 døgns opphold på flotte Thon Hotel Lofoten. Noe tid til å gjøre seg kjent i Svolvær, før det blir felles middag på hotellet vårt.

 • 2. dag: I Lofoten. Utflukt til Borg og Henningsvær

  Frokost. I dag blir det utflukt til det flotte Vikingmuseet Lofotr på Borg sammen med en lokalguide. Her får vi oppleve både en rekonstruert høvdingegård, et langskip, et naust og en smie - med sine ulike aktiviteter. Deretter kjører vi til fascinerende Henningsvær – der man får noe tid på egen hånd. Her kan man evt. handle hos lokale kunstnere. Vi anbefaler også et besøk på det kjente og meget populære Galleri Lofotens Hus – som bl.a. huser mange flotte malerier av anerkjente kunstnere. (Ikke inkl.). Felles middag om kvelden.

  I Lofoten. Utflukt til Borg og Henningsvær
 • 3. dag: Heldagstur i Lofoten. Opplev fiskeværene Å, Reine og Sund

  Frokost. I dag blir det utflukt med vår lokale guide helt ut til Å; det kjente fiskeværet som også er Lofotveiens endepunkt. Her besøker vi Norsk Fiskeværsmuseum, der vi får vite mer om ”Livet i fiskeværene fra 1840 – 1960/ Lofotfisket de siste 250 år”. Vakre landskap, barske fjell og frodige bygder oppleves underveis. Dagens lunsj har vi inkludert i idylliske Reine. Vi har også lagt inn et besøk hos "Smeden i Sund", Tor-Vegard Mørkved - kjent for sin produksjon av skarv, noe som er blitt hans varemerke. Retur til Svolvær om ettermiddagen. Felles middag.

  Heldagstur i Lofoten. Opplev fiskeværene Å, Reine og Sund
 • 4. dag: I Lofoten. Utflukt til Kabelvåg

  Frokost. I dag tar vi formiddagstur med buss til Kabelvåg. På veien dit stopper vi ved kirkestedet Lofotkatedralen, deretter tar vi en pause både i Kabelvåg sentrum og i Storvågan, der både Galleri Espolin, Lofotakvariet og Lofotmuseet med sin flotte båtsamling ligger. Tid til å rusle rundt på egen hånd. (Inngangsbilletter ikke inkl.). Ettermiddagen fritt i Svolvær. - da kan vi bl.a. anbefale et besøk på Lofoten Krigsminnemuseum - som gir et bilde av Lofotraidet i 1941, "Operasjon Claymore" og Martin Linge, samt historien om de frivillige som fulgte med denne styrken til England. (Inngang ikke inkl.) Tid til å rusle rundt på egen hånd. Ettermiddagen fritt i Svolvær. Alternativt er en frivillig utflukt med båt til berømte Trollfjorden. Da får vi høre historien om "Trollfjordslaget", være med på en liten ørnesafari samt også prøve fiskelykken. Varighet ca. 3 timer. Felles 3-retters middag på hotellet om kvelden.

 • 5. dag: Svolvær – Evenes – Gardermoen

  Frokost. Fritid, før vi til avtalt tid setter kursen mot flyplassen på Evenes igjen. Herfra blir det flyreise tilbake til Oslo Lufthavn.