Fottur i Dolomittene

- Italias vakreste fjellområde.

Bli med til naturskjønne Dolomittene i Nord-Italia! Området er variert og kjent for sine spisse tinder og frodige alpeenger. Vi bor i Castello di Fiemme, 3 km fra Cavalese som er kjent for å ha mållinjen i skirennet Marcialonga. Vi er omkranset av karakteristiske fjell, og tar spennende dagsturer i Val di Fiemme og Val di Fassa. Vår lokalguide er sertifisert fjellguide og kjenner området godt. Hver morgen går vi gjennom dagens etappe. Det tilbys ofte også en enklere rute enn hovedruten for de som ønsker det. Uansett rute, kan vi love vandringer i ett av verdens vakreste fjellområder.

Vanskelighetsgrad: 4 (av 5)

Rabatt
 

  Rabatt kr. 500,- pr. person ved bestilling
  mer enn 95 dager før avreise!

Pris fra kr.:
12 990,-
Dager:8
Inkludert i grunnprisen: Fly valgt flyplass–Venezia t/r, transfers med buss, 7 hotellovernattinger i dobbeltrom, 7 frokoster og 7 middager, 4 vandringer med engelsktalende sertifisert fjellguide, taubane/heis i Val di Fiemme, utflukt til Cembra Valley m/prøvesmaking av vin og grappa samt lunsj, reiseleder fra Peer Gynt Tours.
Bestill reise

Dagsprogram

1. dag        Oslo – Venezia – Castello di Fiemme
Fly til Venezia. Transfer til Castello di Fiemme, ca. 190 km. Stopp underveis. Innsjekk på Hotel Los Andes (3*).
Felles middag.

2. dag        Alpe Cermis 
Vi tar gondolbane fra Cavalese til Paion del Cermis (2.240 m.o.h.), og går til toppen Cimon del Tò de la Trapola (2.480 m.o.h.). Deretter vandrer vi til det spesielle Lagorai-området med sine mange innsjøer. Lunsj på egen regning. Felles middag.
Distanse: 5,9 km. Høyde: 2.150-2.480 m.o.h.

3. dag        Lavazè og Oclini passet
Vandring i Val di Fiemme. Vi starter fra fjellpasset Lavazè, og går en time til fjellhytta Ora. Vi fortsetter en halv time til fjellpasset Oclini, 1.900 m.o.h. Fjellpasset domineres av det Hvite Horn i nord og av det Sorte Horn i sør. Så langt er dette en enkel vandring uten store høydeforskjeller. Vi fortsetter bratt oppover en liten time til toppen av det Hvite Horn. Lunsj på egen regning. Felles middag.
Distanse: 10,6 km. Høyde: 1.809-2.319 m.o.h.

4. dag        Latemar 
Vi tar taubanen og starter dagens vandring fra Pampeago. Vi går til Passo Feudo, og fortsetter til fjellhytta Torre di Pisa, 2.670 m.o.h. Turen går videre til Latemar Amfitheatre og Forcella dei Camosci før vi returnerer til Pampeago.  Lunsj på egen regning på fjellhytte. Felles middag.
Distanse: ca. 10 km. Høyde: 1.732-2.670 m.o.h. 

5. dag        Fridag
Dagen fri til å utforske området på egenhånd. Hotellet har innendørs svømmebasseng og sauna for de som ønsker å slappe av her. Felles middag.    

6. dag        Pordoi  
Vi starter dagens vandring til et utsiktspunkt som har nydelig utsikt mot Dolomittenes høyeste fjell, Marmolada. Videre tar vi taubane (betales av hver enkelt) til Mount Sass Pordoi, 2.947 m.o.h. Området har et månelignende landskap. Stien tar oss til Pordoi-passet, og vi går videre til Mount Piz Boé med sitt kors på toppen og til trehytta Capanna Fassa, 3.156 m.o.h. Uforglemmelig utsikt mot de omkringliggende fjelltoppene! Lunsj på egen regning. Felles middag. 
Distanse: 6,9 km. Høyde: 2.837-3.156 m.o.h.

7. dag        Cembra Valley med vinsmaking og lunsj
Utflukt til Cembra Valley og Segonzano pyramidene – et mesterverk dannet av isbreer for 50.000 år siden. Pyramidene er blant de mest kjente og studerte fenomener i verden. Vandringen tar 90 minutter. Buss til Verla di Giovo og vingården Villa Corniole for vinsmaking. Vinkjelleren er hugget ut i fjellet, og har vunnet flere priser for sin gode vin. Lunsj på lokal restaurant. Stopp på Distillery Pilzer for å smake husets grappa. Felles middag.    

8. dag        Castello di Fiemme  –  Venezia  –  Oslo
Transfer til flyplassen i Venezia, og retur med direktefly til Oslo Lufthavn.

Programmet er preliminært. Endelig rutevalg gjøres alltid av vandreguide på stedet. Det kan forekomme endring i rekkefølge på dagene eller andre tilpasninger som tar hensyn til vær og andre forhold for gruppen. 

Kart

Avganger & priser

Dato Avreisested Reisemål Ledige plasser Pris fra kr.
2/6/2021 Oslo Lufthavn Fottur Dolomittene Mer enn 8 12 990,- BestillMer informasjon

Turfakta

Tilbud tilslutningsbilletter avreise 3/6-20 & 23/7-20: Fra Trondheim, Bergen, Stavanger, Ålesund, og Kristiansand kr. 1.000,- per person. Fra Bodø og Tromsø kr. 1.400,- per person. Kun ved ledig kapasitet.
Ta kontakt for tilslutningsbilletter fra andre flyplasser.

Tillegg for enkeltrom:            Kr. 1.300,-   (2020)
Tillegg for enkeltrom:            Kr. 1.500,-   (2021)

Vi gjør oppmerksom på at taubane/heis dag 6 betales av hver enkelt, og at det kan være med andre deltakere på vandringene.
Vanskelighetsgrad: 4 (av 5)

Vi tar forbehold om eventuelle nødvendige endringer av avreisedato, flytider og flyselskap grunnet usikkerhet i fremtidig flytilbud.Det tas også forbehold om prisjusteringer som følge av endrede transportpriser, valutakurser eller skatter og avgifter som ligger utenfor arrangørens kontroll.

Pga. frister på flybillettene er det viktig at turen bestilles i god tid. Siste kostnadsfrie avbestilling (kun adm. gebyr) av denne turen er 95 dager før avreise. Se forøvrig deltakerbeviset for betingelser.  

Valuta: Euro

Se her for flere vandreturer!

Powered by Travelize