Skip to main content

Svalbard i april – eksotisk, vilt og vakkert

Vi tar deg med på et arktisk eventyr, og det i beste sesong for vinteraktiviteter i midnattssol på Svalbard! Midnattssolen kommer tilbake til Longyearbyen 20. april, og snødekte fjell hviler mot en knallblå himmel hele døgnet. Helt spesielle pastellfarger kaster sin glans over landskapet, og det våres og blir mildere vintertemperaturer. Dette er den mest populære tiden å besøke Svalbard på. Vi tar deg med på sightseeing i Longyearbyen og på arktisk villmarksaften med isbjørnforedrag på Camp Barentz. Mot tillegg kan du delta på en opplevelsesrik snøscootersafari eller hundesledetur hvor du kommer tett innpå naturen. Med velkvalifiserte lokalguider er det fabelaktig å komme seg ut i den arktiske villmarken, men selve Longyearbyen er også verdt besøket. Rundt byen ligger spektakulære fjell, og i byen tusler Svalbardreinen mellom de fargerike husene. Longyearbyen byr også på et godt utvalg av restauranter, taxfree shopping og puber. Under oppholdet bor vi som gruvebusene gjorde, på Coal Miner’s Cabins ved foten av to breer øverst i Longyeardalen. I dag er dette et artig og enkelt overnattingssted med god komfort.

 

 

 

 

Rabatt kr. 500,- pr. person ved bestilling mer enn 95 dager før avreise!

Hurtigsøk

Dagsprogram

 • 1. dag: Oslo – Longyearbyen. Arktisk aften med middag og foredrag

  Fly til Longyearbyen. Transfer til Coal Miner’s Cabins. Stedet ble bygget for gruvearbeidere da Longyearbyen ble gjenreist etter 2. verdenskrig. Det sjarmerende overnattingsstedet har enkel standard med bad på gangen, men er pusset opp og mye av historien og stilen er bevart. Etter innsjekk, drar vi på arktisk aften på Camp Barentz. Campen har fin beliggenhet ved foten av fjellet Breinosa, rett under Gruve 7. Inne i varmen serverer vertskapet akevitt, varm mat, bålkaffe og kake mens de byr på foredrag om isbjørnen - verdens største, landlevende rovpattedyr. Vi får høre hvordan kongen av arktis lever og se flotte bilder. Retur til hotellet.

  Oslo – Longyearbyen. Arktisk aften med middag og foredrag
 • 2. dag: Kulturhistorisk møte med Longyearbyen

  Frokost. Lokalguide tar oss med på 3 timers bussightseeing i Longyearbyen. Vi besøker Svalbard Museum og Galleri Svalbard – og får lære mer om historie, geologi, flora, fauna og dagens samfunn. Lunsj på egen regning og tid til å besøke byens taxfree butikker. Felles middag på Coal Miners´ Bar & Grill. Her lages maten på kullgrill, og i baren finner du spennende øl fra Svalbards eneste bryggeri.

  Kulturhistorisk møte med Longyearbyen
 • 3. dag: I Longyearbyene eller på valgfri utflukt (mot tillegg)

  Frokost. I dag er det mulig å utforske Longyearbyen nærmere på egenhånd eller delta på aktiviteter (mot tillegg). Felles 3-retters middag på Restaurant Nansen.

 • Snøscootersafari mot Tempelfjorden (6,5-8 timer)

  I dag kan du være med på en spennende snøscootertur gjennom et vakkert og variert Svalbardlandskap. Vi kjører gjennom hvite daler til Sassenfjorden og Villa Fredheim, hvor fangstmannen Hilmar Nøis hadde 38 overvintringer. Underveis gjør vi stopp der guiden byr på Svalbardhistorier og forteller om landskapet. Kanskje får vi også oppleve noe av dyrelivet som Arktisk byr på. Vi nyter en «ekspedisjonslunsj» ute i villmarka, og hvis vær og føre tillater det, kjører vi en annen rute tilbake til Longyearbyen. Inkludert er briefing, snøscooter, drivstoff, scooterdress og – støvler, hansker, kjørebriller, hjelm, forsikring, turleder med snøscooter, våpen og sikkerhetsslede. Det kreves førerkort på bil eller motorsykkel for å kjøre snøscooter.

  Snøscootersafari mot Tempelfjorden (6,5-8 timer)
 • Hundesledetur i Bolterdalen (4 timer)

  Hundekjøring under midnattssol er en magisk opplevelse. Du får selv prøve deg som hundekjører. Dere kjører to og to på hvert hundespann, og deler på å kjøre sleden og å sitte på. Hundene kan bjeffe og være litt utålmodige i begynnelsen, men etter hvert senker den arktiske stillheten seg og du kommer tett inn på hundene og naturen. Inkludert er transport til og fra hotellet, scooterdress, lue, votter, varme støvler og turleder med nødvendig sikkerhetsutstyr.

  Hundesledetur i Bolterdalen (4 timer)
 • 4. dag: Longyearbyen - Oslo

  Frokost. Transfer til flyplassen og direktefly til Oslo Lufthavn.

Kart

Reisekalender
23/6Vandringer og moskus på DovrefjellFra kr. 9 490,-
23/6Vakre Vestlandet med GDFra kr. 15 990,-
30/6Vandretur Hardangervidda og HallingskarvetFra kr. 9 990,-
10/7Fottur i Dolomittene Fra kr. 20 790,-
23/7FinnmarkFra kr. 18 990,-
14/8Jæren, Stavanger og Flor & FjæreFra kr. 12 990,-
19/8Vandretur ValdresFra kr. 9 490,-
25/8Vandringer og moskus på DovrefjellFra kr. 9 490,-
3/9Vandretur GardasjøenFra kr. 21 990,-
3/9Vandretur SiciliaFra kr. 19 990,-
Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80