Skip to main content

Vandringer på Hardangervidda og Hallingskarvet

Nasjonalparkene Hardangervidda og Hallingskarvet er flott for å kunne oppleve de høye fjellene på sitt beste. Her skal vi på flotte fotturer i fjelllandskapet, sammen med vår dyktige lokalguide Hilde Karlsen. Hun deler, forteller, synger og lærer oss nyttige og spennende ting om naturen, historien og stedene vi besøker. Vi bor på Geilo Hotell, et hotell med tradisjon helt tilbake til 1880. Med alle rom nyoppusset, og utsikt over den vakre Ustedalsfjorden eller mot fjellet, ønsker vertskapet velkommen til komfort i lune og tradisjonelle omgivelser.

Hurtigsøk

Dagsprogram

 • På denne turen er det ikke med reiseleder fra Peer Gynt Tours, men gruppen ledes av vår dyktige lokalguide Hilde Karlsen. Hun vil i tillegg til å lede turene, også ønske velkommen første kveld.

 • 1. dag: Ankomst Geilo

  Ankomst Geilo Hotell med egen bil eller med tog til Geilo. Vi samles til felles middag om kvelden hvor vi også møter vandreguiden Hilde, som vil ta hånd om gruppen under oppholdet. Hun er utdannet skuespiller, sanger og friluftsveileder og brenner mer enn gjennomsnittet for det å være ute i naturen. Hilde vil orientere om programmet de neste dagene, om vandringene og om hva som er lurt å ha med seg på disse.

  Ankomst Geilo
 • 2. dag: Vandring på Hardangervidda

  Etter en god frokost og med en sekk som inneholder nistepakke og termos er vi klare for dagens vandring. I dag skal vi til Hardangervidda og gå tur på nord Europas største høyfjellsplatå. Her er villrein og eldgammel historie i lettgått terreng og mektig natur. Åpne vidder, dyreliv og Nordens største nasjonalpark. Vi starter ved Halne Fjellstue og går mot Krækkja, som er den eldste turisthytta på Hardangervidda, bygd i 1879. Her er vi omgitt av vidstrakte vidder, med vannet Store-Krækkja rett ved.Turen ender ved Fagerheim, med transport tilbake til Geilo og hotellet. Lengde 10,7 km. Med transport tar turen ca 6-7 timer. Nivå Middels til krevende

  Vi møtes til felles middag på hotellet om kvelden.

  Vandring på Hardangervidda
 • 3. dag: Vandring i Arne Næss sine fotspor på Utstaoset

  Frokost på hotellet hvor vi også smører nistepakker. Husk termos! Arne Næss holdt til på Ustaoset og bygde sin berømte hytte Tvergastein her. Som en av 20 fastboende kjenner Hilde Ustaoset ut og inn og forteller historien om den spennende filosofen Arne Næss. Denne turen er på umerkede stier, med en del stigning og blir holdt i Arne Næss sin ånd. Nistepakken nytes i hytteveggen på Tvergastein, 1505 moh. på en liten høyde tett oppunder Hallingskarvets stup, med flott utsikt over Ustaoset og Hardangervidda. Det var her Arne Næss sin grunntanke om «et rikt liv med enkle midler» ble til. Dette er en unik tur man ikke får mange sjanser til å delta på! Lengde 14 km., ca. 6 timer med transport. Nivå: Middels

  Vi møtes til en deilig middag på hotellet om kvelden.

 • 4. dag: Prestholtrunden på Hallingskarvet

  Frokost og smøring av nistepakker og fylling av termos. Prestholtrunden er en imponerende tur til topps på Hallingskarvet med sine 1705 moh. Her ser du til Gaustatoppen, Hårteigen og Hardangerjøkulen på en klar dag. Utrolig flott utsikt blir lønn for strevet. 2000 sherpatrapper og en gård som produserer prisbelønte oster er også noe denne turen byr på. Lengde 6,5 km. Ca. 5 timer med transport. Nivå: Middels til krevende.

  Felles middag på hotellet om kvelden

  Prestholtrunden på Hallingskarvet
 • 5. dag: Ustedalsfjorden Rundt

  Med nistepakke og termos i sekken skal vi i dag på den letteste vandringen, men ikke desto mindre spennende. Ustedalsfjorden ligger idyllisk til mellom dalsidene på Geilo og byr på historie om vikingene, men også sopp, bær, fauna og flora. Denne turen går på grusvei, og vi har god tid til å både nye og å være sosiale. Kanskje tar vi også en tur innom Geilo sentrum før vi drar tilbake til hotellet. Lengde 10,9 km. Med transport tar turen ca 4 timer. Nivå: enkel

  Oppholdet på Geilo avsluttes med middag sammen med vår vandreguide Hilde på hotellet.

 • 6. dag: Geilo – hjemreise

  Vi nyter siste frokost på fjellet før avreise.

 • Programmet er preliminært

  Endelig rutevalg gjøres alltid av vandreguide på stedet. Det kan forekomme endring i rekkefølge på dagene eller andre tilpasninger som tar hensyn til vær og andre forhold for gruppen.

Kart

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris fra kr.
30.06.2024Oppmøte Geilo HotellVandretur Hardangervidda og HallingskarvetFullt9 990,-FulltMer informasjon
08.09.2024Oppmøte Geilo HotellVandretur Hardangervidda og HallingskarvetFullt9 990,-FulltMer informasjon

Turfakta

Tillegg p.p.
Enkeltrom    kr. 3.300,-

Denne turen starter med oppmøte på Geilo Hotell. Reis med egen bil eller med tog til Geilo.

Vanskelighetsgrad 3-4 (av 5)

Siste kostnadsfrie avbestilling (kun adm. gebyr) av denne turen er 45 dager før avreise. Se forøvrig deltakerbeviset for betingelser, samt vilkår på www.peergynt.com.

 

Reisekalender
23/5Den svenske vestkysten med GDFra kr. 11 950,-
4/6Kroatia - YogaturFra kr. 14 990,-
4/6Vandretur AlgarveFra kr. 15 990,-
5/6Jæren, Stavanger og Flor & FjæreFra kr. 12 990,-
10/6Vandretur AmalfikystenFra kr. 18 690,-
12/6Fottur i Dolomittene Fra kr. 17 990,-
23/6Vandringer og moskus på DovrefjellFra kr. 9 490,-
23/6Vakre Vestlandet med GDFra kr. 15 990,-
30/6Vandretur Hardangervidda og HallingskarvetFra kr. 9 990,-
10/7Fottur i Dolomittene Fra kr. 20 790,-
Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80