Vandreturer

Vandreturer
Søker du opplevelse og utfordring i fellesskap med andre? Da er våre fotturer noe for deg. En aktiv ferie har blitt veldig populært blant nordmenn de siste årene. Peer Gynt Tours har ulike vandreturer som tilfredsstiller både nysgjerrighet og eventyrlyst – og stiller noe forskjellige krav til fysikk og kondisjon. Se oversikt over turer nedenfor.

Skreddersøm for grupper!
For grupper fra 10 personer og oppover kan vi lage helt egne turer. Vi har gode opplegg for vandreturer på destinasjoner som: Svalbard, Kroatia, Tatrafjellene i Slovakia, Mallorca, Italia, Spania, Portugal, Irland og Kina.

Vanskelighetsgrad og opplegg

Våre vandreturer er gradert etter vanskelighetsgrad: 1 (enkel) - 5 (utfordrende). Vandreturene våre passer for alle som er vant til å gå på vanlige fjellturer. Dagsturene kan være noe krevende og kan gå i terreng med en del oppstigning/nedstigning. Det kreves solide vandresko/fjellstøvler på alle turene.

Antall deltakere på hver tur er begrenset til ca. 20 – dette litt avhengig av reisemål. Alle turene gjennomføres med norsk reiseleder og lokal vandreguide.

Vandrerutene i katalogen er stipulerte, og det kan forekomme endringer av ruter, bytte av rekkefølge på dagene, eller andre tilpasninger. Dette oftest av naturmessige eller praktiske årsaker. De lokale vandreguidene har siste ord i valg av rute, da de kjenner forholdene best.

Klær og annet utstyr

Vanlig tur-/fjellutrustning og gode fjellsko anbefales. Det kan være varmt på enkelte destinasjoner, men været forandrer seg fort når man er på tur, og alle må ha med en liten sekk med ekstra klær og drikke.
Tips om anbefalt bekledning etc. får du i avreiseinformasjonen vi sender ut 1-2 uker før avreise.

Vandring & vin i Toscana

Toscana har et bølgende åslandskap med sypresser, olivenlunder og vinranker. Terrenget vi vandrer i er lett kupert, og her er det flere "vinruter" å følge. Noen av høydepunktene er besøk på vingårder som Fattoria il Poggio og Castello Vicchiomaggio i Chianti. Her skal vi smake på kjent ....Les mer »8 dagerPris fra kr. 13 590,-

Vandretur Algarve

Vandring ved en grønn og spektakulær kyststripe. Algarvekysten byr på store naturopplevelser. Kyststrekningen der Sør-Portugal møter Atlanterhavet er 160 kilometer lang, og har en flott natur for vandreturer. Vest for Albufeira finner vi dramatiske klippeformasjoner, mens landskapet østover er mye flatere. Albufeira ....Les mer »

Vandretur Catalonia - Costa Brava

Catalonia byr på postkort-landskap. Området er foreløpig et uoppdaget reisemål for turgåere – men byr på flotte landskaper med bølgende daler, innbydende strender, grønne skoger og dramatiske klipper, ekte spansk landsbyfølelse, god mat og vin. Under hele oppholdet bor vi på hotell ....Les mer »8 dagerPris fra kr. 11 900,-

Madeira - levadavandringer og andre øyopplevelser

Denne portugisiske Atlanterhavsperlen byr på fantastiske naturopplevelser. Madeira har et mildt klima, frodig landskap og majestetiske fjell, og er enhver vandrers paradis. For å kunne livberge seg på øya har bønder gjennom flere hundre år satset stort på transport av vann til de tørre områdene ....Les mer »8 dagerPris fra kr. 12 990,-

Vandretur Kypros

Middelhavets solstråle. Kypros har 300 soldager i året. Øya byr på idylliske landskaper. Floraen er unik, og Troodos-fjellene et geologisk fenomen. Noen vandringer går i fjellet; andre langs kysten med bratte klipper som stuper ned i havet og uberørte strender. Innlandet er grønt og frodig med fredfullt ....Les mer »8 dagerPris fra kr. 11 990,-

Vandretur Andorra

– med Barcelona Andorra er et lite fyrstedømme midt mellom Pyreneenes høyeste fjell - på grensen mellom Spania og Frankrike. Landet har spektakulær natur med flotte utsiktspunkter, grønne enger og daler med villblomster, små innsjøer og pittoreske landsbyer. Fjellandskapet deles i tre daler i et y-mønster ....Les mer »

Marokko – med vandringer i Atlasfjellene

Røde fjellsider og orientalske lukter i solnedgang. Bli med på rundtur i et land, hvor kultur og natur virkelig er annerledes. Vi skal til Atlasfjellene , Nord-Afrikas lengste fjellkjede, hvor vi også skal på vandringer. Turen byr på helt spesielle opplevelser. Vi møter grønne terrasser og daler, okrafargede ....Les mer »

Vandretur Cinque Terre

- Maleriske klippebyer, vinranker og olivenlunder Cinque Terre består av fem små landsbyer som ligger som perler på en snor langs vestkysten av Italia, like ved grensen til Toscana. Byene klamrer seg fast i den bratte fjellsiden, lenket sammen av vakre vinmarksterrasser og olivenlunder.  Før jernbanen kom rundt 1880 var ....Les mer »

Fottur i Dolomittene

- Italias vakreste fjellområde. Bli med på vandretur  til naturskjønne og sjarmerende Dolomittene i Nord-Italia! Området er variert og kjent for sine spisse tinder og frodige alpeenger. Vi bor i Castello di Fiemme, 3 km fra Cavalese - hovedsentrumet i Val di Fiemme som også er kjent for å ha mållinjen ....Les mer »8 dagerPris fra kr. 10 700,-

Vandretur i Kroatia

Kroatia er en ekte perle! Naturen er storslagen med majestetiske fjell, frodige øyer og azurblå bukter. Kroatia har en av Europas vakreste kyster, og ved foten av det mektige Biokovofjellet ligger den koselige, lille havnebyen Makarska. Dette er vår base under hele oppholdet. Byen ligger perfekt til for flotte vandreturer, og fra ....Les mer »

Arktisk sommereventyr på Svalbard

Sommeren på Svalbard er vill og vakker! Om sommeren danner vakre farger og kontraster rammen rundt store isbreer og majestetiske fjell. Svalbard har en overraskende rik flora og en uendelig arktisk tundra med en tallrik fauna. Man omfavnes også av en unik stillhet som bare brytes av tusenvis av sjøfugl som hekker på Svalbard ....Les mer »

Vakre Helgeland

Til fots, til vanns og på sykkel Bli med på sommerens vakreste eventyr! Helgelandskysten har tusenvis av øyer, et mektig landskap og de kjente fjellformasjonene De syv Søstre og Torghatten er bare noen av de flotte stedene vi skal på fjelltur til i området. Vega står på UNESCO ´s liste over verdens ....Les mer »

Pilegrimsvandring i Spania

Pilegrimsvandring fra Sarria til Santiago de Compostela. På denne turen er vi pilegrimer. Vi følger siste etappe av den mest kjente pilegrimsruten , fra Sarria til Santiago de Compostela. Vandringene går gjennom vakre landskap; rike på klostre, katedraler, godt bevarte middelalderbyer og gamle steinbruer. Vel framme i Santiago ....Les mer »
Powered by Travelize