Skip to main content

Vandringer og stølsliv i Valdres

På Vaset i Valdres finnes vide fjellvidder med store sammenhengende stølsområder som fortsatt har aktiv drift. Her skal vi på fotturer i fjellet, stølsbesøk og få nyte kortreiste matopplevelser. Med lokalguide og reiseleder nyter vi den friske fjelluften og det sosiale fellesskapet på en tur som har relativt lette vandringer i godt terreng. Vi bor på Gomobu, en familieeid fjellstue på Vaset. Den ligger på ca. 1000 moh., med turstier rett utenfor døra og med Vasetvannet like ved. Alle rom er nyoppusset og her serveres god tradisjonsrik mat. Velkommen til lun fjellstemning og fine vandringer!

Vanskelighetsgrad: 2 (av 5)

 

 

Hurtigsøk

Dagsprogram

 • 1. dag: Ankomst Gomobu til lunsj og vandring på Stølsvidda

  Ankomst Gomobu Fjellstue (Miljøfyrtån sertifisering) på egenhånd. Vi anbefaler Valdresekspressen eller Øst-Vestekspressen til Fagernes. De som ankommer med buss blir hentet på Fagernes etter avtale. Vi ønsker velkommen til fjells og en god lunsj. Sammen med en lokal kjentmann blir vi deretter med på en kort ettermiddagstur. Vi vandrer fra Gomobu, opp på Stølsvidda til en gammel torvfabrikk, og går en runde oppe på fjellplatået. Middag på fjellstua om kvelden. Varighet ca. 1,5 time, Lengde; 4 km, Stigning; 50 m

  Ankomst Gomobu til lunsj og vandring på Stølsvidda
 • 2. dag: Vandretur til Synet med storslagen utsikt

  I dag smører vi med nistepakke ved frokostbordet. Husk termos! Valdres og Vasetområdet har mange «snille» topper og en av dem er Synet, 1137 moh. Dette er en flott tur i lett terreng og når vi kommer til toppen er belønningen en fantastisk 360 grader utsikt over blant annet Jotunheimen, Hemsedalsfjella, Skaget og Rundemellen. Det blir lunsj ute i det fri og lokalguide er med på turen. Tilbake på Gomobu er det godt å kunne slappe litt av, før vi møtes til middag og hyggelig selskap om kvelden. Varighet: ca. 5 timer. Lengde; ca. 13 km, Stigning; 985 til 1137, lett fjellterreng med svak stigning

 • 3. dag: Vandring og Stølsbesøk

  Stølsvidda i Valdres er Nord Europas mest aktive stølsvidde. Når dyra er i fjellet er det flere kyr enn biler og i dag skal vi vandre til en av de aktive stølene. Vi smører med nistepakke og fyller opp termosen. Det blir busstransport i ca. 9 km før vi tar fatt på dagens vandring. Etter ca. 7 km i lett fjellterreng kommer vi ned til Strandmo Støl. Stølen drives av den yngre generasjonen og har eget ysteri. Her er det diselaggregat som sørger for strøm til melking og kjøling og på ysteriet lages rømme, smør og pultost for salg i lokale butikker. Vi har med medbrakt nistepakke som nytes ute i det fri. Ettermiddagen nytes på Gomobu. Vi møtes til en deilig middag om kvelden. Varighet; ca. 3 timer, Lengde; ca. 9 km, Lett fjellterreng

  Vandring og Stølsbesøk
 • 4. dag: Vandretur på fjellplatået, øl-smaking og lokalmat

  I dag blir vi med på en halvdags vandretur med lokal kjentmann. Fra Gomobu går vi over torvmyrene til Langeberg og videre over til Semlekjeden tilbake til utgangspunktet. Varighet; ca. 3 timer, Lengde; 10 km, Stigning; Lett fjellterreng, høyeste punkt på turen ca. 1.075 m.o.h.

  Vi får servert lunsj på Gomobu og har ettermiddagen fri. Valdres har rike mattradisjoner. Dyr som får gå på store og fine beitemarker i den vakre fjellheimen gir matvarer av høy kvalitet og god smak. Viktige produkter i det lokale kjøkken er bl.a. rakfisk, spekemat, «kurv» og diverse melkeprodukter. Området kan også tilby lokalbrygget øl. Kjøkkensjefen på Gomobu har en forkjærlighet for tradisjonsrik mat kombinert med moderne smaker. I kveld går vi til bords og får servert middag med kortreist mat samt øl-smaking. En hyggelig avslutning på oppholdet til fjells!

 • 5. dag: Frokost og avreise

  Vi nyter en god frokost og tar et ekstra godt drag av fjelluften før avreise. De som skal ta Valdresekspressen blir kjørt til Fagernes.

  Frokost og avreise
 • Programmet er preliminært

  Endelig rutevalg gjøres alltid av vandreguide på stedet. Det kan forekomme endring i rekkefølge på dagene eller andre tilpasninger som tar hensyn til vær og andre forhold for gruppen.

 • Anbefalt reise - bærekraft

  Denne turen har vi merket med vårt eget merke «anbefalt reise – bærekraft». Reisen til og fra reisemålet kan gjøres med rutegående ekspressbuss, vi bruker naturen fornuftig på våre vandringer, og kjører lite buss under oppholdet. Vi bor på miljømerket og tradisjonsrikt overnattingssted, benytter lokal turleder og spiser mat som i stor grad er basert på lokale råvarer og tradisjoner.

Kart

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris fra kr.
19.08.2024Oppmøte Gomobu fjellstue.Vandretur Valdres69 490,-BestillMer informasjon

Turfakta

Tillegg p.p.
Enkeltrom:                  1 200,-
Denne turen starter med oppmøte på Gomobu. Man kan kjøre selv eller ta ekspressbuss til Fagernes. Etter avtale blir man da hentet på bussen på Fagernes og transportert til Gomobu.

Vanskelighetsgrad 2 (av 5)

Siste kostnadsfrie avbestilling (kun adm. gebyr) av denne turen er 45 dager før avreise. Se forøvrig deltakerbeviset for betingelser.

Reisekalender
23/7FinnmarkFra kr. 18 990,-
14/8Jæren, Stavanger og Flor & FjæreFra kr. 12 990,-
19/8Vandretur ValdresFra kr. 9 490,-
25/8Vandringer og moskus på DovrefjellFra kr. 9 490,-
3/9Vandretur GardasjøenFra kr. 21 990,-
3/9Vandretur SiciliaFra kr. 19 990,-
4/9Nord-VestlandetFra kr. 10 990,-
8/9Vandretur Hardangervidda og HallingskarvetFra kr. 9 990,-
9/9Vandretur AmalfikystenFra kr. 19 990,-
9/9Seniorfavoritt - GeirangerFra kr. 9 990,-
Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80