Vandringer og stølsliv i Valdres

På Vaset i Valdres finnes vide fjellvidder med store sammenhengende stølsområder som fortsatt har aktiv drift. Her skal vi på fotturer i fjellet, stølsbesøk og få nyte kortreiste matopplevelser. Med lokalguide og reiseleder nyter vi den friske fjelluften og det sosiale fellesskapet på en tur som har relativt lette vandringer i godt terreng. Vi bor på Gomobu, en familieeid fjellstue på Vaset. Den ligger på ca. 1000 moh., med turstier rett utenfor døra og med Vasetvannet like ved. Alle rom er nyoppusset og her serveres god tradisjonsrik mat. Velkommen til lun fjellstemning og fine vandringer!

Vanskelighetsgrad 2 (av 5)

Pris fra kr.:
7 990,-
Dager:5
Inkludert i grunnprisen: 4 overnattinger i dobbeltrom på Gomobu Fjellstue, 4 frokoster, 2 lunsjer, 2 nistepakker og 4 middager, ettermiddagsvandring på Stølsvidda, vandring til Synet med piknik lunsj, vandring og stølsbesøk på Strandmo Støl med piknik lunsj, formiddagsvandring på fjellplatået, øl-smaking av lokalt øl, reiseleder fra Peer Gynt Tours.
Bestill reise

Dagsprogram

24. august      Ankomst Gomobu til lunsj og vandring på Stølsvidda
Ankomst Gomobu med egen bil eller med Valdresekspressen eller Øst-Vestekspressen  til Fagernes. De som ankommer med buss blir hentet på Fagernes etter avtale. Vi ønsker velkommen til fjells og til en god lunsj.  Sammen med en lokal kjentmann blir vi deretter med på en kort ettermiddagstur. Vi vandrer fra Gomobu, opp på Stølsvidda til en gammel torvfabrikk, og går en runde oppe på fjellplatået. Middag på fjellstua om kvelden. Varighet ca. 1,5 time, Lengde; 4 km, Stigning; 50 m

25. august      Vandretur til Synet med storslagen utsikt
I dag smører vi med nistepakke ved frokostbordet. Husk termos! Valdres og Vasetområdet har mange «snille» topper og en av dem er Synet, 1137 moh. Dette er en flott tur i lett terreng og når vi kommer til toppen er belønningen en fantastisk 360 grader utsikt over blant annet Jotunheimen, Hemsedalsfjella, Skaget og Rundemellen. Det blir lunsj ute i det fri og lokalguide er med på turen. Tilbake på Gomobu er det godt å kunne slappe litt av, før vi møtes til middag og hyggelig selskap om kvelden. Varighet: ca. 5 timer. Lengde; ca. 13 km, Stigning; 985 til 1137, lett fjellterreng med svak stigning    

26. august      Vandring og Stølsbesøk
Stølsvidda i Valdres er Nord Europas mest aktive stølsvidde. Når dyra er i fjellet er det flere kyr enn biler og i dag skal vi vandre til en av de aktive stølene. Vi smører med nistepakke og fyller opp termosen. Det blir busstransport i ca. 9 km før vi tar fatt på dagens vandring. Etter ca. 7 km i lett fjellterreng kommer vi ned til Strandmo Støl. Stølen drives av den yngre generasjonen og har eget ysteri. Her er det diselaggregat som sørger for strøm til melking og kjøling og på ysteriet lages rømme, smør og pultost for salg i lokale butikker. Vi har med medbrakt nistepakke som nytes ute i det fri. Ettermiddagen nytes på Gomobu. Vi møtes til en deilig middag om kvelden. Varighet; ca. 3 timer, Lengde; ca. 9 km, Lett fjellterreng

27. august      Vandretur på fjellplatået, øl-smaking og lokalmat
I dag blir vi med på en halvdags vandretur med lokal kjentmann. Fra Gomobu går vi over torvmyrene til Langeberg og videre over til Semlekjeden tilbake til utgangspunktet. Varighet; ca. 3 timer, Lengde; 10 km, Stigning; Lett fjellterreng, høyeste punkt på turen ca. 1.075 m.o.h.

Vi får servert lunsj på Gomobu og har ettermiddagen fri. Valdres har rike mattradisjoner. Dyr som får gå på store og fine beitemarker i den vakre fjellheimen gir matvarer av høy kvalitet og god smak. Viktige produkter i det lokale kjøkken er bl.a. rakfisk, spekemat, «kurv» og diverse melkeprodukter.  Området kan også tilby lokalbrygget øl. Kjøkkensjefen på Gomobu har en forkjærlighet for tradisjonsrik mat kombinert med moderne smaker. I kveld går vi til bords og får servert middag med kortreist mat samt øl-smaking. En hyggelig avslutning på oppholdet til fjells!

28. august      Frokost og avreise
Vi nyter en god frokost og tar et ekstra godt drag av fjelluften før avreise. De som skal ta Valdresekspressen blir kjørt til Fagernes.

Programmet er preliminært. Endelig rutevalg gjøres alltid av vandreguide på stedet. Det kan forekomme endring i rekkefølge på dagene eller andre tilpasninger som tar hensyn til vær og andre forhold for gruppen. 

Avganger & priser

Filter
Dato Avreisested Reisemål Ledige plasser Pris fra kr.
24/8/2020 Oppmøte Gomobu fjellstue. Vandretur Valdres Mer enn 8 7 990,- BestillMer informasjon
Dato Avreisested Reisemål Ledige plasser Pris fra kr.
28/6/2021 Vandretur Valdres Mer enn 8 7 990,- BestillMer informasjon
Dato Avreisested Reisemål Ledige plasser Pris fra kr.
23/8/2021 Oppmøte Gomobu fjellstue. Vandretur Valdres Mer enn 8 7 990,- BestillMer informasjon

Turfakta

Tillegg p.p.
Enkeltrom:                  1 150,-
Denne turen starter med oppmøte på Gomobu. Man kan kjøre selv eller ta ekspressbuss til Fagernes. Etter avtale blir man da hentet på bussen på Fagernes og transportert til Gomobu.

Vanskelighetsgrad 2 (av 5)

Siste kostnadsfrie avbestilling (kun adm. gebyr) av denne turen er 45 dager før avreise. Se forøvrig deltakerbeviset for betingelser, samt vilkår på www.peergynt.com.

Powered by Travelize