Skip to main content

Mattradisjoner på Røros

Lokalmatsafari og bryggeribesøk

Opplev den historiske bergstaden Røros, og regionens rike utvalg av lokalmat og lokalproduserte drikker. Den opprinnelige gruvebyen Røros er i dag et moderne småbysamfunn – beskyttet av UNESCO. Byen ble grunnlagt allerede i 1644, og kan by på en levende fortid og en fargerik nåtid. Røros ligger 628 meter over havet, og har en rekke bevaringsverdige steder å by på. Byen er også kjent som senter for mange kunstnere og kunsthåndverkere, - med sølvsmier og verkstedutsalg for både keramikk, tekstil og trevarer. Vi skal bo sentralt på Bergstaden Hotell, og her i sentrum ligger det mange små og koselige butikker, samt flere koselige serveringssteder. Her finnes det også god dokumentasjon fra den tidligere gruvedriften med Slegghaugan, Olavsgruva og Rørosmuseet. 

Hurtigsøk

Dagsprogram

 • 1. dag: Ankomst Røros

  Vel fremme på Røros sjekker vi inn på det meget sentralt beliggende Bergstaden Hotell. Dette er et tradisjonsrikt hotell med en unik plassering – midt i hjertet av Røros. Hotellet oppleves av mange som et personlig hotell, som setter sine gjester i høysetet. Hotellet byr på flere serveringssteder, egen pub, samt romslige salonger.

  Historien om bergstaden Røros og om alt Røros har å by på omgir deg allerede i det du går ut av hotelldøren! Se f.eks. den berømte Røros Kirke – eller Bergstadens Ziir som den også kalles. Rett rundt hjørnet fra hotellet ligger Kjerkgata med mange spennende butikker og serveringssteder. Ikke langt fra hotellet finner dere også Smelthytta - et spennende museum som forteller deg den innholdsrike historien om gruvesamfunnet Røros, helt fra 1600-tallet.

  Middag på hotellet eller en lokal restaurant.

  Ankomst Røros
 • 2. dag: Lokalmatsafari og lunsj på Kaffestuggu

  Frokost. I dag starter programmet med en lokalmatsafari med lokalguide. Guiden tar oss med på en unik vandring gjennom lokalmat-hovedstaden Røros. Denne aktiviteten har fokus på matens historie og utvikling, og vi får vite opprinnelsen bak noen av regionens mest kjente produkter. Prøvesmaking underveis. Etter å ha utforsket trange gater, gamle gårdsplasser og bygninger, avsluttes safarien på Kaffestuggu med lunsj i form av en smakstallerken satt sammen av eldre og moderne matkultur.

  Lokalmatsafari og lunsj på Kaffestuggu
 • Røros Bryggeri

  På ettermiddagen avgang fra hotellet med buss for å besøke Røros Bryggeri og Mineralvannfabrikk, som ligger rett utenfor byen. Dette bryggeriet har en historie helt fra tidlig på 1900-tallet, men dagens drivere har reist Europa rundt og lært ølbrygging av de beste. Oppskriftene er nye, men basert på flere hundre år gamle øltradisjoner og bruk av lokale råvarer fra Rørostraktene. Røros Bryggeri lager dessuten perlende brusdrikker og rusbrus - også disse basert på smaksopplevelser fra naturen. Her på bryggeriet får man bl.a. kjøpt både blåbærbrus, tyttebærbrus, og rabarbrabrus samt mange spennende ølsorter. Først får vi en orientering om virksomheten, og deretter skal vi prøvesmake 4 ulike sorter øl, brus eller rusbrus.

  Ferden går etter hvert tilbake til hotellet igjen for husets 3-retters middag.

  Røros Bryggeri
 • 3. dag: Hjemreise

  Frokost og hjemreise. Om man ønsker kan det legges opp mer program enten på Røros eller på hjemveien om det passer.

  Hjemreise

Kart

Reisekalender
23/6Vandringer og moskus på DovrefjellFra kr. 9 490,-
23/6Vakre Vestlandet med GDFra kr. 15 990,-
30/6Vandretur Hardangervidda og HallingskarvetFra kr. 9 990,-
10/7Fottur i Dolomittene Fra kr. 20 790,-
23/7FinnmarkFra kr. 18 990,-
14/8Jæren, Stavanger og Flor & FjæreFra kr. 12 990,-
19/8Vandretur ValdresFra kr. 9 490,-
25/8Vandringer og moskus på DovrefjellFra kr. 9 490,-
3/9Vandretur GardasjøenFra kr. 21 990,-
3/9Vandretur SiciliaFra kr. 19 990,-
Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80