Skip to main content

Jæren, Stavanger og Flor & Fjære

Bli med til Sør-Vestlandet og opplev fantastiske Flor & Fjære på Sør-Hidle, båttur på Lysefjorden og den sjarmerende bydelen "Gamle Stavanger" med sine mange, fine trehus. I Sørlandets ytterkant ligger Farsund med alle sine vakre nærområder. Her finner du det klassiske Sørland, men også en natur som er forunderlig røff og innbydene på samme tid. Stavanger, den internasjonale byen, med sin egen "småbysjarm"! Sentrum er lite og kompakt, med trange bilfrie gater, åpne torg og den sentrale Byparken med innsjøen Breiavatnet. Gamle Stavanger, også kalt Straen, har Nord-Europas best bevarte trehusbebyggelse. Rett utenfor byen ligger fascinerende Jæren med de kjente Jærstrendene. Men områdets største turistattraksjon er kanskje Flor & Fjære, på øya Sør-Hidle, hvor man får oppleve en helt utrolig blomstrende hage med tropiske palmer og eksotiske planter.

Hurtigsøk

Dagsprogram

 • 1. dag: Oslo - Farsund

  Avreise med buss fraOslo Lufthavn kl. 10.00 og fra Oslo Bussterminal kl. 10.45. Vi setter kursen sørover mot Farsund, der det blir innsjekk på Farsund Fjordhotell ca. kl. 19.00. Vi gjør oss kjent på hotellet og samles til felles middag.

 • 2. dag: Farsund– Jæren – Stavanger

  Frokost på hotellet. I dag kjører vi først til Egersund, der vi møter en lokalguide som blir med oss på turen til Stavanger. Vi skal nå kjøre Nordsjøveien langs Jæren, et natur- og kulturlandskap som er unikt i Norge, med sine lange sandstrender og runde steiner, flatland med intensivt jordbruk og et rikt utvalg av historiske severdigheter. Underveis tar vi en stopp ved Hå Gamle prestegård, som var embetsmannsbustad, prestegard, administrasjons- og kultursenter allerede for flere hundre år siden. Vi får omvisning og enkel lunsj, før vi fortsetter turen gjennom Jæren og frem til Stavanger. I Stavanger blir det to timers interessant bysightseeing, der vi får se noen av de største severdighetene i byen. Vi passerer bl.a. Stavanger Domkirke, Jernaldergården på Ullandhaug – et rekonstruert gårdsanlegg fra eldre jernalder, og Gamle Stavanger, der husene ligger slik de gjorde for 100 og 200 år siden. Sightseeingturen avsluttes ved vårt hotell, Thon Hotel Maritim, som ligger i sentrum av byen. Felles middag på hotellet.

  Farsund– Jæren – Stavanger
 • 3. dag: Flor og Fjære

  Frokost på hotellet. I dag blir det båttur over til øya Sør-Hidle, som er verdens nordligste palmeøy. Båtturen tar ca. 20 minutter. På denne spesielle øya finner vi tropiske palmer og frodige blomster innrammet av Ryfylkes storslåtte fjorder og fjell, og det er dette som er Flor & Fjære. På øya får vi en guidet omvisning i hagen på romantiske stier og ser en masse fargerike blomster. Stedet har internasjonalt kjøkken som kan by på velsmakende retter fra alle verdenshjørner, og her får vi servert dagens lunsj. Det blir båttransport tilbake til Stavanger. Resten av ettermiddagen og kvelden er fri til egen disposisjon i byen.

  Flor og Fjære
 • 4. dag: Utstein Kloster og båtcruise på Lysefjorden

  Frokost på hotellet. I dag går turen først til Utstein Kloster - Norges eneste bevarte kloster fra middelalderen. Utstein var en av kongsgårdene til Harald Hårfagre rundt år 1000. Kongsgården ble senere gitt til munkene ved St. Olavs kloster i Stavanger. På det meste bodde her 20 - 30 munker. Både ute og inne bærer stedet preg av velstand og vakre detaljer, så som altertavlen, døpefonten, og de fredfylte hagene med sine mange gamle trær. Vi får omvisning i klosteret, før retur til Stavanger med tid til egen disposisjon.

  Om ettermiddagen blir vi med på et 3-timers båtcruise på Lysefjorden. Fjorden skjærer seg hele 4 mil rett østover mellom høye og bratte fjell, og på flere steder er fjorden like dyp som fjellene er høye. Om kvelden samles vi til felles middag på hotellet.

  Utstein Kloster og båtcruise på Lysefjorden
 • 5. dag: Stavanger - Setesdal - Oslo

  Frokost og avreise. Vi tar fatt på hjemturen som går via Setesdal, Telemark, forbi Drammen og tilbake til Oslo bussterminal og Oslo Lufthavn, med ankomst ca. kl. 21.45.

Kart

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris fra kr.
14.08.2024Jæren, Stavanger og Flor & Fjære612 990,-BestillMer informasjon

Turfakta

Ta kontakt for tilslutning med fly fra andre byer. 
Påstigning utenom Oslo Bussterminal og Oslo Lufthavn mulig etter avtale, men kun langs oppsatt kjørerute.

Tillegg enkeltrom:           Kr 1 900,- pr. person

Se her for flere rundreiser!

Se her for flere turer i Norge!

Reisekalender
23/7FinnmarkFra kr. 18 990,-
14/8Jæren, Stavanger og Flor & FjæreFra kr. 12 990,-
19/8Vandretur ValdresFra kr. 9 490,-
25/8Vandringer og moskus på DovrefjellFra kr. 9 490,-
3/9Vandretur GardasjøenFra kr. 21 990,-
3/9Vandretur SiciliaFra kr. 19 990,-
4/9Nord-VestlandetFra kr. 10 990,-
8/9Vandretur Hardangervidda og HallingskarvetFra kr. 9 990,-
9/9Vandretur AmalfikystenFra kr. 19 990,-
9/9Seniorfavoritt - GeirangerFra kr. 9 990,-
Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80