Skip to main content

Vandretur Kypros

Kypros har deilig middelhavstemperatur hele året, og byr på idylliske landskaper. Floraen er unik, og Troodos-fjellene et geologisk fenomen. Kysten har bratte klipper som stuper ned i havet, uberørte strender og bukter. Innlandet er grønt og frodig med et fredfullt landsbyliv, vinranker og små kirker. Vi bor på flott hotell som ligger perfekt til på stranden i Pafos på sørvestkysten på Kypros. Det er ingen tvil om hvorfor kjærlighetsgudinnen Afrodite valgte seg Kypros -  og heller ikke hvorfor vi gjør det!

Vanskelighetsgrad: 3 (av 5)

 

 

Rabatt kr. 500,- pr. person ved bestilling mer enn 95 dager før avreise!

Hurtigsøk

Dagsprogram

 • 1. dag: Oslo – Larnaca – Pafos

  Direktefly til Larnaca. Transfer til Pafos. Innsjekk på Pioneer Beach Hotel (4* - miljøsertifisert - Travelife Gold Certification). Hotellet har flott beliggenhet på stranden, utendørsbasseng, SPA og restaurant. Middag på hotellet.

 • 2. dag: Vandring – mystikk og piknik

  Frokost. Vi kjører langs kysten til Pissouri, som er startstedet for dagens vandring. På en klar dag kan vi se toppen av Mount Olympos i Troodos-fjellene. Vi vandrer i et område med sauer og geiter, store johannesbrødtrær og annen flora som er typisk ved Middelhavet. Fra fjellplatået får vi vakker utsikt mot kysten med bratte stup og det legendariske stedet hvor Afrodite steg i land. Vi får høre den mystiske historien om Afrodite, og det blir piknik med lokale spesialiteter og vin i det naturskjønne området. Felles middag. Vandredistanse: 10 km. Opp-/nedstigning: + - 200 meter. Vandring 3 timer/Utflukt totalt 6 timer.

  Vandring – mystikk og piknik
 • 3. dag: Vandring – Skilpaddestranden

  Frokost. Etter 30 minutters kjøretur når vi landsbyen Oinia, som betyr vinlandsbyen på gammelgresk. Den lille landsbyen er utgangspunktet for vandringen som går i lavt, uberørt fjellandskap. Selv i Oinia føler vi at vi blir tatt tilbake i tid. Lette stigninger inn i landskapet, bringer oss til det høyeste punktet i denne regionen, Guardia Diurnal på 668 moh. Her kan vi nyte naturen i all dens prakt med blomster, busker og busklignende planter som er typiske i området. Steinete fjellklipper danner et gigantisk bakteppe med forskjellige formasjonene som kan minne om merkelige ugler, sfinkser og menneskefigurer. Fantastisk utsikt over Akamas-halvøya, fra Lara-bukten til Troodos med Olympus-fjellet og ut til Chysochou-bukten utenfor kysten av Polis. Felles middag. Vandredistanse: 10,5 km. Opp-/nedstigning: + - 400 meter. Vandring 4 timer/Utflukt totalt 5 timer.

 • 4. dag: Vandring – Madari

  Frokost. Det er panoramautsikt i alle retninger når vi kommer opp på en høyde på rundt 1400-1600 m.o.h. langs Madari-ryggen. Stien ender nær toppen av Adelfoi-fjellet og de som ønsker kan fortsette til et utkikkstårn som ligger 1613 m.o.h., for å få enda bedre utsikt over området. Det er høye, imponerende klipper langs stien, samt områder av geologisk interesse. Vakker utsikt mot Mesaoria-sletten og Morphou-bukten. Felles middag. Vandredistanse: 9 km. Opp-/nedstigning: +600/- 400 meter. Vandring 4 timer/Utflukt totalt 8 timer.

 • 5. dag: Fridag

  Dagen til å utforske Pafos eller øya på egen hånd, eller til å slappe av ved bassenget på hotellet eller til å nyte strandlivet. Middag på lokal restaurant ved havnen.

  Fridag
 • 6. dag: Vandring Chrysorogiatissa

  I dag skal vi følge en vandrerute i et område med velholdte gårder som produserer vin av god kvalitet. Vi besøker også Panagia - en landsby med steinhus – og får en flott utsikt over Pafosskogen, Kannavioudammen og Ezousadalen. Vi går forbi Profeten Elias´ lille kapell, og avslutter ved klosteret Chryosrogiatissa. Klosteret er kjent for sin vinproduksjon. Her blir det vinsmaking og servert små lokale spesialiteter. Felles middag.
  Vandredistanse: 8,5 km. Oppstigning 400 meter og nedstigning 300 meter. Utflukt totalt 7 timer.

  Vandring Chrysorogiatissa
 • 7. dag: Vandring – Smigies og Adonis Trail

  Vandrestien i dag byr på vakker utsikt mot kysten av Akamas-halvøya. Ruten går forbi nedlagte magnesiumgruver og gjennom skogen til Smigies Trail møter Adonis Trail i Kefalovrisia. Piknik underveis. Felles middag.
  Vandredistanse: 8,5 km. Oppstigning 400 meter og nedstigning 300 meter. Utflukt totalt 7 timer.

  Vandring – Smigies og Adonis Trail
 • 8. dag: Pafos – Larnaca – Oslo

  Formiddagen fri. Om ettermiddagen blir det transfer til flyplassen i Larnaca, og kveldsfly til Oslo Lufthavn. I mars er det dagfly hjem slik at det blir transfer til flyplassen etter frokost.

 • Programmet er preliminært.

  Endelig rutevalg gjøres alltid av vandreguide på stedet. Det kan forekomme endring i rekkefølge på dagene eller andre tilpasninger som tar hensyn til vær og andre forhold for gruppen.

Kart

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris fra kr.
09.11.2024Oslo LufthavnVandretur KyprosMer enn 817 490,-BestillMer informasjon

Turfakta

Ta kontakt for tilslutningsbilletter fra andre flyplasser.

                                                
Tillegg for enkeltrom:    Kr. 1.700,- (april) / Kr. 1.900,- (november)           
Tillegg for havutsikt:      Kr. 1.500,-       

Oppgitte priser er basert på valutakurs pr. 01.08.23.  

Vanskelighetsgrad: 3 (av 5)
Det er enkle vandringer på denne turen, og joggesko eller enkle vandresko kan benyttes.

Vi tar forbehold om eventuelle nødvendige endringer av avreisedato, flytider og flyselskap grunnet usikkerhet i fremtidig flytilbud.Det tas også forbehold om prisjusteringer som følge av endrede transportpriser, valutakurser eller skatter og avgifter som ligger utenfor arrangørens kontroll.

Pga. frister på flybillettene er det viktig at turen bestilles i god tid. Siste kostnadsfrie avbestilling (kun adm. gebyr) av denne turen er 95 dager før avreise. Se forøvrig deltakerbeviset for betingelser. 

Se her for flere vandreturer!

Reisekalender
23/5Den svenske vestkysten med GDFra kr. 11 950,-
4/6Kroatia - YogaturFra kr. 14 990,-
4/6Vandretur AlgarveFra kr. 15 990,-
5/6Jæren, Stavanger og Flor & FjæreFra kr. 12 990,-
10/6Vandretur AmalfikystenFra kr. 18 690,-
12/6Fottur i Dolomittene Fra kr. 17 990,-
23/6Vandringer og moskus på DovrefjellFra kr. 9 490,-
23/6Vakre Vestlandet med GDFra kr. 15 990,-
30/6Vandretur Hardangervidda og HallingskarvetFra kr. 9 990,-
10/7Fottur i Dolomittene Fra kr. 20 790,-
Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80