Vandretur Kypros

Middelhavets solstråle.

Kypros har over 300 soldager i året. Øya byr på idylliske landskaper. Floraen er unik, og Troodos-fjellene et geologisk fenomen. Noen vandringer går i fjellet; andre langs kysten med bratte klipper som stuper ned i havet og uberørte strender. Innlandet er grønt og frodig med fredfullt landsbyliv, vinranker og små kirker. Vi bor på flott hotell i Pafos på sørvestkysten. Hotellet ligger perfekt til på stranden, og vi garanterer vakker solnedgang. Det er ingen tvil om hvorfor kjærlighetsgudinnen Afrodite valgte seg Kypros!

Vanskelighetsgrad: 3 (av 5)

Rabatt

  Rabatt kr. 500,- pr.person ved bestilling
  mer enn 95 dager før avreise!

 

Pris fra kr.:
12 990,-
Dager:8
Inkludert i grunnprisen: Fly Oslo–Larnaca t/r, 7 overnattinger i dobbeltrom, transfers med buss iflg. turbeskrivelse, 5 vandringer med lokalguide, 2 piknik lunsjer inkl. drikke og 1 lunsj med vinsmaking, 7 frokoster, 6 middager ekskl. drikke på hotellet og 1 på lokal restaurant inkl. drikke, reiseleder fra Peer Gynt Tours.
TransportType:Norwegian
Bestill reise

Dagsprogram

1. dag  Oslo – Larnaca – Pafos
Direktefly til Larnaca. Transfer til Pafos. Innsjekk på Athena Beach Hotel (4*) i mars og Pioneer Beach Hotel (4*) i april/november. Hotellene har flott beliggenhet på stranden, utendørsbasseng, SPA og restauranter. Middag på hotellet.

2. dag  Vandring – mystikk og piknik
Vi skal i dag bli kjent med den mystiske historien om Afrodite. Vi starter vandringen i det naturskjønne området hvor gudinnen steg i land, og fortsetter langs kysten for å se på floraen i området. Piknik med lokale spesialiteter og vin. Felles middag.
Vandredistanse: 5,5 km. Opp-/nedstigning: + -50 meter. Utflukt totalt 5 timer.          

3. dag  Vandring i Troodos med små landsbyer, vannfall og vinsmaking
Naturskjønne fjell danner en flott ramme rundt kjøreturen til vårt startpunkt. Fjellstien går gjennom skog og langs Kryos Potamos elven. Stopp ved Kalidonia Falls. Besøk i landsbyen Platres. Her har innbyggerne drevet med sauehold og jordbruk i lange tider, og det dyrkes vindruer, kirsebær og fersken. Buss til landsbyen Omodhos for individuell lunsj. Felles middag.
Vandredistanse: 3 km. Utflukt totalt 8 timer.          

4. dag  Vandring – Avakas Gorge
Dagens vandring går langs Avakas Gorge Trail på Akamas-halvøya. Stien følger først en grusvei uten biltrafikk, og deretter går vi langs elven som tar oss til fjellkløften Avakas Gorge; et naturlig underverk! Området har kraftig vegetasjon som gjør ruten svært attraktiv. Etter vandringen tar bussen oss videre til St. George hvor vi kan kjøpe individuell lunsj. Felles middag.
Vandredistanse: 10,5 km. Opp-/nedstigning: +- 400 meter. Utflukt totalt 7 timer.     

5. dag  Dagen til egen disposisjon
Dagen til å utforske Pafos eller øya på egen hånd, eller til å slappe av ved bassenget på hotellet eller til å nyte strandlivet. .Middag på restaurant ved havnen. 

6. dag  Vandring Chrysorogiatissa
I dag skal vi følge en vandrerute i et område med velholdte gårder som produserer vin av god kvalitet. Vi besøker også Panagia - en landsby med steinhus – og får en flott utsikt over Pafosskogen, Kannavioudammen og Ezousadalen. Vi går forbi Profeten Elias´ lille kapell, og avslutter ved klosteret Chryosrogiatissa. Klosteret er kjent for sin vinproduksjon. Her blir det vinsmaking og servert små lokale spesialiteter. Felles middag.
Vandredistanse: 8,5 km. Oppstigning 400 meter og nedstigning 300 meter. Utflukt totalt 7 timer.

7. dag  Vandring – Smigies og Adonis Trail
Vandrestien i dag byr på vakker utsikt mot kysten av Akamas-halvøya. Ruten går forbi nedlagte magnesiumgruver og gjennom skogen til Smigies Trail møter Adonis Trail i Kefalovrisia. Piknik underveis. Felles middag.
Vandredistanse: 8,5 km. Oppstigning 400 meter og nedstigning 300 meter. Utflukt totalt 7 timer.

8. dag  Pafos – Larnaca – Oslo
Formiddagen fri. Om ettermiddagen blir det transfer til flyplassen i Larnaca, og kveldsfly til Oslo Lufthavn.

Programmet er preliminært. Endelig rutevalg gjøres alltid av vandreguide på stedet. Det kan forekomme endring i rekkefølge på dagene eller andre tilpasninger som tar hensyn til vær og andre forhold for gruppen.

Kart

Avganger & priser

Filter
Dato Avreisested Reisemål Ledige plasser Pris fra kr.
7/11/2020 Oslo Lufthavn Vandretur Kypros 8 13 690,- BestillMer informasjon
Dato Avreisested Reisemål Ledige plasser Pris fra kr.
27/2/2021 Oslo Lufthavn Vandretur Kypros Mer enn 8 12 990,- BestillMer informasjon
Dato Avreisested Reisemål Ledige plasser Pris fra kr.
24/4/2021 Oslo Lufthavn Vandretur Kypros Mer enn 8 13 990,- BestillMer informasjon

Turfakta

Ta kontakt for tilslutningsbilletter fra andre flyplasser.

                                                   
Tillegg for enkeltrom:    Kr. 1.000,- (mars)/Kr. 1.200,- (apr)/Kr. 1.300,- (nov)             
Tillegg for havutsikt:      Kr. 800,- (mars)/Kr. 900,- (apr)/Kr. 1.000,- (nov)                           

Vanskelighetsgrad: 3 (av 5)
Det er enkle vandringer på denne turen, og joggesko eller enkle vandresko kan benyttes.

Vi tar forbehold om eventuelle nødvendige endringer av avreisedato, flytider og flyselskap grunnet usikkerhet i fremtidig flytilbud.Det tas også forbehold om prisjusteringer som følge av endrede transportpriser, valutakurser eller skatter og avgifter som ligger utenfor arrangørens kontroll.

Pga. frister på flybillettene er det viktig at turen bestilles i god tid. Siste kostnadsfrie avbestilling (kun adm. gebyr) av denne turen er 95 dager før avreise. Se forøvrig deltakerbeviset for betingelser. 

Se her for flere vandreturer!

Powered by Travelize