Vandretur Kypros

Middelhavets solstråle.

Kypros har 300 soldager i året. Øya byr på idylliske landskaper. Floraen er unik, og Troodos-fjellene et geologisk fenomen. Noen vandringer går i fjellet; andre langs kysten med bratte klipper som stuper ned i havet og uberørte strender. Innlandet er grønt og frodig med fredfullt landsbyliv, vinranker og små kirker. Vi bor på flott hotell i Pafos på sørvestkysten. Hotellet ligger perfekt til på stranden, og vi garanterer vakker solnedgang. Det er ingen tvil om hvorfor kjærlighetsgudinnen Afrodite valgte seg Kypros!

Vanskelighetsgrad: 2-3 (av 5)

Rabatt

  Rabatt kr. 500,- pr.person ved bestilling
  mer enn 95 dager før avreise!

 

Pris fra kr.:
12 490,-
Dager:8
Inkludert i grunnprisen: Fly Oslo–Larnaca t/r, 7 overnattinger i dobbeltrom, transfers med buss iflg. turbeskrivelse, 5 vandringer med lokalguide, 2 piknik lunsjer inkl. drikke og 1 lunsj med vinsmaking, 7 frokoster, 6 middager ekskl. drikke på hotellet og 1 på lokal restaurant inkl. drikke, reiseleder fra Peer Gynt Tours.
TransportType:Norwegian
Bestill reise

Dagsprogram mars & april

1. dag  Oslo Lufthavn – Larnaca – Pafos
Direktefly til Larnaca. Transfer til Pafos. Innsjekk på Athena Beach Hotel (4*) i mars og Pioneer Beach Hotel (4*) i april. Hotellene har flott beliggenhet på stranden, utendørsbasseng, SPA og restauranter. Middag på hotellet.

2. dag  Vandring – mystikk og piknik
Vi skal i dag bli kjent med den mystiske historien om Afrodite. Vi starter vandringen i det naturskjønne området hvor gudinnen steg i land, og fortsetter langs kysten for å se på floraen i området. Piknik med lokale spesialiteter og vin. Felles middag.
Vandredistanse: 5,5 km. Opp-/nedstigning: + -50 meter. Utflukt totalt 5 timer.          

3. dag  Vandring i Troodos med små landsbyer, vannfall og vinsmaking
Naturskjønne fjell danner en flott ramme rundt kjøreturen til vårt startpunkt. Fjellstien går gjennom skog og langs Kryos Potamos elven. Stopp ved Kalidonia Falls. Besøk i landsbyen Platres. Her har innbyggerne drevet med sauehold og jordbruk i lange tider, og det dyrkes vindruer, kirsebær og fersken. Buss til landsbyen Omodhos for individuell lunsj. Felles middag.
Vandredistanse: 3 km. Utflukt totalt 8 timer.          

4. dag  Vandring – Avakas Gorge
Dagens vandring går langs Avakas Gorge Trail på Akamas-halvøya. Stien følger først en grusvei uten biltrafikk, og deretter går vi langs elven som tar oss til fjellkløften Avakas Gorge; et naturlig underverk! Området har kraftig vegetasjon som gjør ruten svært attraktiv. Etter vandringen tar bussen oss videre til St. George hvor vi kan kjøpe individuell lunsj. Felles middag.
Vandredistanse: 10,5 km. Opp-/nedstigning: +- 400 meter. Utflukt totalt 7 timer.     

5. dag  Dagen til egen disposisjon
Dagen til å utforske Pafos eller øya på egen hånd, eller til å slappe av ved bassenget på hotellet eller til å nyte strandlivet. .Middag på restaurant ved havnen. 

6. dag  Vandring Chrysorogiatissa
I dag skal vi følge en vandrerute i et område med velholdte gårder som produserer vin av god kvalitet. Vi besøker også Panagia - en landsby med steinhus – og får en flott utsikt over Pafosskogen, Kannavioudammen og Ezousadalen. Vi går forbi Profeten Elias´ lille kapell, og avslutter ved klosteret Chryosrogiatissa. Klosteret er kjent for sin vinproduksjon. Her blir det vinsmaking og servert små lokale spesialiteter. Felles middag.
Vandredistanse: 8,5 km. Oppstigning 400 meter og nedstigning 300 meter. Utflukt totalt 7 timer.

7. dag  Vandring – Smigies og Adonis Trail
Vandrestien i dag byr på vakker utsikt mot kysten av Akamas-halvøya. Ruten går forbi nedlagte magnesiumgruver og gjennom skogen til Smigis Trail møter Adonis Trail i Kefalovrisia. Piknik underveis. Felles middag.
Vandredistanse: 8,5 km. Oppstigning 400 meter og nedstigning 300 meter. Utflukt totalt 7 timer.

8. dag  Pafos – Larnaca – Gardermoen
Formiddagen fri. Om ettermiddagen blir det transfer til flyplassen i Larnaca, og kveldsfly til Oslo Lufthavn.

Programmet er preliminært. Endelig rutevalg gjøres alltid av vandreguide på stedet. Det kan forekomme endring i rekkefølge på dagene eller andre tilpasninger som tar hensyn til vær og andre forhold for gruppen.

Vandreturen på Kypros i mars har vanskelighetsgrad 3 (av 5)

Dagsprogram november

1. dag    Gardermoen – Larnaca – Pafos
Fly til Larnaca. Transfer til Pafos. Innsjekk på Pioneer Beach Hotel (4*). Hotellene har flott beliggenhet på stranden, utendørsbasseng, spa og restauranter. Lett måltid på hotellet.

 2. dag    Vandring i Pafos
I dag vandrer vi langs stranden til Pafos sentrum (3 km hver vei), og ser flotte mosaikkarbeider i den romerske villaen "House of Dionysos". Villaen dateres til det andre århundre e.Kr., og er på UNESCOs verdensarv liste. Tid til å nyte småbyatmosfæren og byens lille havn. Lunsj på egen regning. Felles middag.

3. dag     Vandring – mystikk og piknik
Vi skal bli kjent med den mytiske historien om Afrodite. Vi starter vandringen i det naturskjønne området hvor gudinnen steg i land, og fortsetter langs kysten for å se på floraen i området. Piknik med lokale spesialiteter og vin. Felles middag. Vandredistanse: 5,5 km/ 2 timer. Utflukt totalt 5 timer.          

4. dag     Afrodite Trail
Akamas halvøya har enestående natur med dype kløfter og bukter, og er et vernet område med stor botanisk verdi. Her finnes 530 forskjellige plantearter; mange av dem unike. Vi går til grotten hvor kjærlighetsgudinnen Afrodite tok sine bad og opp på fjellet Moutti tis Sotiras (370 m.o.h.). Middag.
Vandredistanse: 7,5 km/3 timer. Utflukt totalt 7 timer.       

5. dag     Dagen til egen disposisjon
Dagen til å utforske øya på egenhånd, eller til å slappe av på hotellet. Middag på restaurant ved havnen. 

6. dag     Vandring i Troodos med små landsbyer, vannfall og vinsmaking
Naturskjønne fjell danner en flott ramme rundt kjøreturen til vårt startpunkt. Fjellstien går gjennom skog og langs Kryos Potamos elven. Stopp ved Kalidonia Falls. Besøk i landsbyen Platres. Her har innbyggerne drevet med sauehold og jordbruk i lange tider, og det dyrkes vindruer, kirsebær og fersken. Buss til landsbyen Omodhos for lunsj og vinsmaking. Middag. Vandredistanse: 3 km/1,5 timer. Utflukt totalt 8 timer.          

7. dag    Vandring – Smigies og Adonis Trail
Vandrestien i dag byr på vakker utsikt mot kysten av Akamas halvøya. Ruten går forbi nedlagte magnesiumgruver og gjennom Akamas Forest. Piknik. Avskjedsmiddag på hotellet.
Vandredistanse: 7,5 km/3 timer. Utflukt totalt 7 timer.

8. dag    Pafos – Larnaca - Gardermoen
Formiddagen fri. Om ettermiddagen blir det transfer til flyplassen i Larnaca, og kveldsfly til Oslo Lufthavn.

Programmet er preliminært. Endelig rutevalg gjøres alltid av vandreguide på stedet. Det kan forekomme endring i rekkefølge på dagene eller andre tilpasninger som tar hensyn til vær og andre forhold for gruppen.

Kart

Avganger & priser

Filter
Dato Avreisested Reisemål Ledige plasser Pris fra kr.
2/11 Oslo Lufthavn Vandretur Kypros Ikke mulig å bestille 12 990,- Ikke mulig å bestilleMer informasjon
Dato Avreisested Reisemål Ledige plasser Pris fra kr.
7/3 Oslo Lufthavn Vandretur Kypros Mer enn 8 12 490,- BestillMer informasjon
Dato Avreisested Reisemål Ledige plasser Pris fra kr.
25/4 Oslo Lufthavn Vandretur Kypros Mer enn 8 12 490,- BestillMer informasjon

Turfakta

Ta kontakt for tilslutningsbilletter fra andre flyplasser.

                                                          3/11                       23/3 & 20/4 
Tillegg for enkeltrom:                   Kr. 1.000,-                  Kr. 1.000,-
Tillegg for havutsikt:                     Kr.    900,- p.p.           Kr.    700,- p.p.

Vanskelighetsgrad: 2-3 (av 5)
Det er enkle vandringer på denne turen, og joggesko eller enkle vandresko kan benyttes.

Pga. frister på flybillettene er det viktig at turen bestilles i god tid. Siste kostnadsfrie avbestilling (kun adm. gebyr) av denne turen er 95 dager før avreise. Se forøvrig deltakerbeviset for betingelser. 

Se her for flere vandreturer!

Powered by Travelize