Skip to main content

Vandretur Kypros

Kypros har deilig middelhavstemperatur hele året, og byr på idylliske landskaper. Floraen er unik, og Troodos-fjellene et geologisk fenomen. Kysten har bratte klipper som stuper ned i havet, uberørte strender og bukter. Innlandet er grønt og frodig med et fredfullt landsbyliv, vinranker og små kirker. Vi bor på flott hotell som ligger perfekt til på stranden i Pafos på sørvestkysten. Det er ingen tvil om hvorfor kjærlighetsgudinnen Afrodite valgte seg Kypros -  og heller ingen tvil om hvorfor du bør gjøre det!

Vanskelighetsgrad: 3 (av 5)

 

 

Rabatt kr. 500,- pr. person ved bestilling mer enn 95 dager før avreise!

Hurtigsøk

Dagsprogram

 • 1. dag: Oslo – Larnaca – Pafos

  Direktefly til Larnaca. Transfer til Pafos. Innsjekk på Pioneer Beach Hotel (4* - miljøsertifisert - Travelife Gold Certification). Hotellet har flott beliggenhet på stranden, utendørsbasseng, SPA og restaurant. Middag på hotellet.

 • 2. dag: Vandring – mystikk og piknik

  Vi skal i dag bli kjent med den mystiske historien om Afrodite. Vi starter vandringen i det naturskjønne området hvor gudinnen steg i land, og fortsetter langs kysten for å se på floraen i området. Piknik med lokale spesialiteter og vin. Felles middag.
  Vandredistanse: 5,5 km. Opp-/nedstigning: + -50 meter. Utflukt totalt 5 timer.

  Vandring – mystikk og piknik
 • 3. dag: Vandring i Troodos med små landsbyer, vannfall og vinsmaking

  Naturskjønne fjell danner en flott ramme rundt kjøreturen til vårt startpunkt. Fjellstien går gjennom skog og langs Kryos Potamos elven. Stopp ved Kalidonia Falls. Besøk i landsbyen Platres. Her har innbyggerne drevet med sauehold og jordbruk i lange tider, og det dyrkes vindruer, kirsebær og fersken. Buss til landsbyen Omodhos for individuell lunsj. Felles middag.
  Vandredistanse: 3 km. Utflukt totalt 8 timer.

 • 4. dag: Vandring – Avakas Gorge

  Dagens vandring går langs Avakas Gorge Trail på Akamas-halvøya. Stien følger først en grusvei uten biltrafikk, og deretter går vi langs elven som tar oss til fjellkløften Avakas Gorge; et naturlig underverk! Området har kraftig vegetasjon som gjør ruten svært attraktiv. Etter vandringen tar bussen oss videre til St. George hvor vi kan kjøpe individuell lunsj. Felles middag.
  Vandredistanse: 10,5 km. Opp-/nedstigning: +- 400 meter. Utflukt totalt 7 timer.

  Vandring – Avakas Gorge
 • 5. dag: Dagen til egen disposisjon

  Dagen til å utforske Pafos eller øya på egen hånd, eller til å slappe av ved bassenget på hotellet eller til å nyte strandlivet. Middag på restaurant ved havnen.

  Dagen til egen disposisjon
 • 6. dag: Vandring Chrysorogiatissa

  I dag skal vi følge en vandrerute i et område med velholdte gårder som produserer vin av god kvalitet. Vi besøker også Panagia - en landsby med steinhus – og får en flott utsikt over Pafosskogen, Kannavioudammen og Ezousadalen. Vi går forbi Profeten Elias´ lille kapell, og avslutter ved klosteret Chryosrogiatissa. Klosteret er kjent for sin vinproduksjon. Her blir det vinsmaking og servert små lokale spesialiteter. Felles middag.
  Vandredistanse: 8,5 km. Oppstigning 400 meter og nedstigning 300 meter. Utflukt totalt 7 timer.

 • 7. dag: Vandring – Smigies og Adonis Trail

  Vandrestien i dag byr på vakker utsikt mot kysten av Akamas-halvøya. Ruten går forbi nedlagte magnesiumgruver og gjennom skogen til Smigies Trail møter Adonis Trail i Kefalovrisia. Piknik underveis. Felles middag.
  Vandredistanse: 8,5 km. Oppstigning 400 meter og nedstigning 300 meter. Utflukt totalt 7 timer.

  Vandring – Smigies og Adonis Trail
 • 8. dag: Pafos – Larnaca – Oslo

  Formiddagen fri. Om ettermiddagen blir det transfer til flyplassen i Larnaca, og kveldsfly til Oslo Lufthavn. I mars er det dagfly hjem slik at det blir transfer til flyplassen etter frokost.

 • Programmet er preliminært.

  Endelig rutevalg gjøres alltid av vandreguide på stedet. Det kan forekomme endring i rekkefølge på dagene eller andre tilpasninger som tar hensyn til vær og andre forhold for gruppen.

Kart

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris fra kr.
02.03.2024Oslo LufthavnVandretur KyprosMer enn 816 590,-BestillMer informasjon
20.04.2024Oslo LufthavnVandretur KyprosMer enn 818 990,-BestillMer informasjon

Turfakta

Ta kontakt for tilslutningsbilletter fra andre flyplasser.

OBS! For avreise 11.11.23 tillkommer et obligatorisk valutatillegg på kr. 756,- pp grunnet svak kronekurs.

                                                 
Tillegg for enkeltrom:    Kr. 1.400,-  (nov) / Kr. 1.500,- (mars) / Kr. 1.700,- (april)           
Tillegg for havutsikt:      Kr. 1.200,-  (nov) / Kr. 1.000,- (mars) / Kr. 1.500,- (april)                         

Vanskelighetsgrad: 3 (av 5)
Det er enkle vandringer på denne turen, og joggesko eller enkle vandresko kan benyttes.

Vi tar forbehold om eventuelle nødvendige endringer av avreisedato, flytider og flyselskap grunnet usikkerhet i fremtidig flytilbud.Det tas også forbehold om prisjusteringer som følge av endrede transportpriser, valutakurser eller skatter og avgifter som ligger utenfor arrangørens kontroll.

Pga. frister på flybillettene er det viktig at turen bestilles i god tid. Siste kostnadsfrie avbestilling (kun adm. gebyr) av denne turen er 95 dager før avreise. Se forøvrig deltakerbeviset for betingelser. 

Se her for flere vandreturer!

Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80