Skip to main content
Balestrand

Vakre Vestlandet med avisa GD

KannesteinKannestein
BalestrandBalestrand
LundefuglLundefugl
MåløyMåløy
BalestrandBalestrand
Vestkapp utsiktVestkapp utsikt

Balestrand, Måløy, Vestkapp, Fosnavåg og Runde


En begivenhetsrik tur langs den vakre kysten vår, hvor naturen er midtpunktet! Her møtes fjell og fjord, buldrende fossefall og trange daler. Tradisjonsrike bygder og et spennende øyrike med lang kysthistorie. Vestkapp byr på fantastisk utsikt en godværsdag, men er like fascinerende når vinden tar tak! 

Noen av turens høydepunkter:
- Båttur på Sognefjorden
Kviknes Hotel i Balestrand
- Cidersmaking
Kystbyen Måløy
Spektakulære Vestkapp
Havlandet ved Fosnavåg
Fuglefjellet Runde

Hurtigsøk

Dagsprogram

 • 1. dag: Otta – Flåm – Balestrand

  Avreise fra Otta og påstigning underveis til Lillehammer, før vi kjører via Fagernes, Valdres og Vang. Etter lunsj blir det hurtigbåt over Sognefjorden fra Flåm til Balestrand. Fra båten kan vi se de mektige fjellene og fossefallene langsmed fjorden. I Balestrand rusler vi bort til vårt hotell, ærverdige Kviknes Hotell. Felles middag.

 • 2. dag: Kaivandring og Cidersmaking

  Den historiske turistperlen Balestrand kan by på mange opplevelser; Vi besøker Norsk Reiselivsmuseum, dragestil-villaen Cooperhuset, det blir kaivandring med historisk tilbakeblikk og besøk i Ciderhuset. Dette ligger i en frukthage fra 1922 og vi får servert den rike frukthistorien i Sogn, det blir cidersmaking og lunsj. Litt egentid på ettermiddagen før felles middag i kveld.

  BalestrandBalestrand
 • 3. dag: Kystmuseet i Førde - Måløy

  Fra Balestrand kjører vi langsmed Sognefjorden, via Høyanger til Førde. Her besøker vi Kystmuseet med gjenstander og foto fra bygd og by langs kysten. I båthallen finner vi en rik samling av Sunnfjord- og Nordfjordbåter. Felles lunsj før vi fortsetter nordover langsmed kysten til Måløy og Thon Hotel Måløy. Ta gjerne en rusletur i sentrum, før felles middag i kveld.

 • 4. dag: Vestkapp - Fosnavåg

  Fra Måløy kjører vi nordover over Stadlandet og ut til Vestkapp. Dette er Norges vestligste fastlandspunkt og på godværsdager har vi panoramautsikt i alle himmelretninger! Hvite sandstrender, grassletter og dype daler omkretser platået.
  Lunsj serveres på Vestkapp før vi fortsetter til Havlandet og Fosnavåg. Her skal vi bo på Thon Hotell Fosnavåg, som ligge på kaia og har en flott utsikt mot havet. Felles middag.

  Vestkapp utsiktVestkapp utsikt
 • 5. dag: Vandring i Fosnavåg - båttur til Runde

  På en vandring i Fosnavåg får vi høre historier om Fiskarkona, om øyene rundt, fiskeri og industrihistorie, tørking av klippfisk og mye mer. Det blir også et besøk ved «Snippen», som er Kystlaget sin base.
  Deretter tar vi båten «Olden» ut til fuglefjellet Runde. På vestsiden av fjellet holder ca. 150 000 sjøfugl til, som bl.a. Lunde, Lomvi, Tjeld og Ærfugl.

  LundefuglLundefugl
 • 6. dag: Hjemreise

  Hjemturen går via Volda og Stryn, før vi kjører over Strynefjellet til Skjåk hvor dagens lunsj serveres. Vi fortsetter siste etappe til Otta og videre til Lillehammer. Avstigning som ved påstigning første dag.

Kart

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris fra kr.
23.06.2024OttaVakre Vestlandet med GDFullt15 990,-FulltMer informasjon

Turfakta

Turen er laget for avisa Gudbrandsdølen Dagningens lesere.

Tillegg p.p:
Enkeltrom: Kr. 2.000,-
Ikke abonnent på GD: Kr. 900,-

Siste kostnadsfrie avbestilling (kun adm. gebyr) av denne turen er 28.04.24. Se forøvrig deltakerbeviset for betingelser.

Reisekalender
23/6Vandringer og moskus på DovrefjellFra kr. 9 490,-
23/6Vakre Vestlandet med GDFra kr. 15 990,-
30/6Vandretur Hardangervidda og HallingskarvetFra kr. 9 990,-
10/7Fottur i Dolomittene Fra kr. 20 790,-
23/7FinnmarkFra kr. 18 990,-
14/8Jæren, Stavanger og Flor & FjæreFra kr. 12 990,-
19/8Vandretur ValdresFra kr. 9 490,-
25/8Vandringer og moskus på DovrefjellFra kr. 9 490,-
3/9Vandretur GardasjøenFra kr. 21 990,-
3/9Vandretur SiciliaFra kr. 19 990,-
Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80