Skip to main content

Vandretur Albania

Middelhavets best bevarte hemmelighet er på vei til å markere seg som en ny favoritt. Albania var frem til 1991 ett av de mest lukkede landene i verden. Det uberørte landet mellom Kroatia og Hellas, byr på gjestfri kultur, sjarmerende landsbyer, majestetiske fjell, turkisblå innsjøer, deilige strender, grønne daler og dramatisk historie. Spesielt byr Komansjøen og nasjonalparkene Thethi og Valbone, som er sentrert rundt De albanske alper i den nordlige delen, på spektakulær natur. Vi følger gamle stier som for det meste brukes av sauer og geiter. La fjellstøvlene prøve noe nytt, og bli med på et vakkert eventyr!

Vanskelighetsgrad: 3-4 (av 5)

 

 


Rabatt kr. 500,- pr. person ved bestilling mer enn 95 dager før avreise. 

Hurtigsøk

Dagsprogram

 • 1. dag: Oslo – Istanbul – Tirana – Shkodër

  Fly via Istanbul til Tirana, hovedstaden i Albania. Transfer til Hotel Tradita (3*) i Shkodër, 1,5 timer. Felles middag.

 • 2. dag: Shkodër – Boga – Theth

  Shkodër ligger ved innsjøen med samme navn, og er en gammel by med rik historie. Vi besøker Castle of Rozafa, og får høre den triste legenden som er tilknyttet slottet. Buss til den vakre Bogadalen hvor veien klatrer opp mot det bratte Thore-passet, 1.700 m.o.h. Start vandring til landsbyen Theth. Nistepakke underveis. Innsjekk på gjestehuset Prek Harusha for to netter. Enkel standard. Felles middag.
  Kjøredistanse: 80 km. Vandredistanse: 15 km. Varighet: 4 timer.

 • 3. dag: Theth nasjonalpark

  Theth er en av de mest sjarmerende landsbyene i Albania. Den ligger 800 m.o.h. og er omringet av flotte fjell. Landsbyen har vært isolert fra sivilisasjonen, og derfor klart å bevare gamle albanske tradisjoner. Vi skal på vandring til Grunas Canyon og et 30 meter høyt fossefall. Vi vandrer videre til "The Blue Eye" – en naturlig og vakker vannkilde. Lunsj hos en familie. Retur til gjestehuset, og felles middag.
  Vandredistanse: 12 km. Varighet: 4 timer.

 • 4. dag: Valbona nasjonalpark

  Vi følger et eseltråkk i den vakre Valbona-dalen. Vi er omringet av høye fjell, og dalen har en elv med et krystallklart vann i midten. Etter to timer ankommer vi vannet, 1.500 m.o.h., og tar et pust i bakken. Vandringen fortsetter langs svingete stier. Jo høyere opp, dess vakrere utsikt – og vi når Valbona-passet, ca. 1.800 m.o.h. Nistepakke underveis. Deretter går vi ned til Valbona. Innsjekk på Villa Dini (3*). Felles middag.
  Vandredistanse: 15 km. Varighet: 6-7 timer.

 • 5. dag: Valbone – Koman – Kruja

  Buss til Fierza, 130 km. Fergetur på Komansjøen (2,5 timer), som er omringet av spektakulære fjell. Buss til middelalderbyen Kruja, 4 timer. Individuell lunsj. I Kruja besøker vi Skanderbeg Castle. Albaneren Skanderbeg ble født her, og anses å være en av de fremste frihetsforkjemperne i Albanias historie. Flott utsikt mot Adriaterhavet fra slottet. Besøk på det etnografiske museet og den gamle basaren. Innsjekk på Hotel Panorama (3*). Felles middag.

 • 6. dag: Kruja – Berat – Llogara

  Vi kjører mot Llogara nasjonalpark. Stopp i Berat; som er en av Albanias eldste byer og på UNESCOs verdensarvliste. Besøk i gamlebyen og felles lunsj. Etter lunsj går vi opp til den gamle festningen. I Llogara sjekker vi inn på Hotel Llogara Tourist Village (3*). Felles middag.
  Kjøredistanse: 280 km.

 • 7. dag: Llogara – Tirana

  Vandring på fjellet Mount Cika. Fjellet ligger i den sørvestlige delen av landet, og grenser til Det joniske hav. Fjellet stiger fra havnivå og opp til 2.044 m.o.h. The northern part of Cika is part of Llogara National Park.Fantastisk utsikt og piknik. Etter vandringen kjører vi til Tirana. Panorama sightseeing, innsjekk på Hotel Sky (3*) og felles middag.
  Kjøredistanse: 220 km. Varighet vandring: 5,5 timer.

 • 8. dag: Tirana – Istanbul – Oslo

  Tidlig frokost. Transfer til flyplassen. Fly via Istanbul til Oslo Lufthavn.

 • Programmet er preliminært.

  Endelig rutevalg gjøres alltid av vandreguide på stedet. Det kan forekomme endring i rekkefølge på dagene eller andre tilpasninger som tar hensyn til vær og andre forhold for gruppen.

Kart

Reisekalender
23/7FinnmarkFra kr. 18 990,-
14/8Jæren, Stavanger og Flor & FjæreFra kr. 12 990,-
19/8Vandretur ValdresFra kr. 9 490,-
25/8Vandringer og moskus på DovrefjellFra kr. 9 490,-
3/9Vandretur GardasjøenFra kr. 21 990,-
3/9Vandretur SiciliaFra kr. 19 990,-
4/9Nord-VestlandetFra kr. 10 990,-
8/9Vandretur Hardangervidda og HallingskarvetFra kr. 9 990,-
9/9Vandretur AmalfikystenFra kr. 19 990,-
9/9Seniorfavoritt - GeirangerFra kr. 9 990,-
Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80