Skip to main content

Vandretur Provence

Pont du GardPont du Gard
CamargueCamargue
Chateauneuf-du-PapeChateauneuf-du-Pape
GordesGordes

Provence i Sør-Frankrike strekker seg fra den nedre delen av elven Rhône og til den italienske grensen i øst. Her finner vi mange skjulte perler. Pittoreske Provence har frodig natur og vakre postkort-landskaper. Små, sjarmerende landsbyer med brosteinsgater, flott arkitektur, lokale slakterbutikker og små bakerier ligger spektakulært plassert på toppen av en vakker dal eller med utsikt mot vakre enger og vinmarker. Atmosfæren er koselig og stemningen er avslappet. Vi får smake vin i Châteauneuf-du-Pape, og skal vandre i spektakulære landskaper mellom idylliske landsbyer.   

Vanskelighetsgrad: 3  (av 5)

 

Rabatt kr. 500,- pr. person ved bestilling mer enn 95 dager før avreise!

Hurtigsøk

Dagsprogram

 • 1. dag: Oslo Lufthavn – Nice – Cavaillon

  Direktefly til Nice. Transfer til Cavaillon, ca. 2,5 timer. Innsjekk på The Originals Boutique Hotel du Parc (3*). Felles middag på lokal restaurant.

 • 2. dag: Vandring Châteauneuf-du-Pape

  Frokost. Vi befinner oss i den sørlige Rhônedalen, og vår første vandring vil være i Châteauneuf-du-Pape. Dette er en av de mest kjente vinlandsbyene som produserer Côte du Rhône-vinene. Her produseres hovedsakelig rødvin og en liten mengde hvit. «Pavens nye slott», som landsbyen er oppkalt etter, ble bygget på 1300-tallet som sommerresidens for pavene som da bodde i Avignon. Vi går langs vinrankene, og nyter 360° panoramautsikt over slottsruinene og ulike fjellkjeder. Vinsmaking og omvisning på Domaine Mousset – Cave Du Chateau er inkludert i løpet av dagen. Lunsj og middag på egen regning.
  Enkel vandring 7 km.

  Chateauneuf-du-PapeChateauneuf-du-Pape
 • 3. dag: Vandring Pont du Gard

  Frokost. Mange kjenner til le Pont du Gard, den romerske akvedukten som for nesten 2000 år siden forsynte Nîmes med vann - men ikke mange vet hvor høy og imponerende den er; nesten 50 meter. De romerske ingeniørene visste gradienten som kreves for at vannet skal bevege seg i riktig fart. Vi starter vandringen i landsbyen Sernhac med restene av akvedukten. Deretter når vi le Pont du Gard. Vi vandrer i dette området, og besøker museet som tar for seg tekniske og historiske aspekter på en svært levende måte. Lunsj og middag på egen regning.
  Distanse: 9 km. Varighet: 3 timer 45 minutter. Opp-/nedstigning: + 368 m/-366 m (høyeste punkt 152 m.o.h. og laveste 27 m.o.h.)

 • 4. dag: Vandring Camargue

  Frokost. I dag skal vi til Camargue, som er deltaet til Rhône-elven og det største i Vest-Europa. I 1927 opprettet staten et naturreservat i en del av området, og siden 1970 har hele området mellom Rhônes to hovedgrener vært et vernet naturområde. Spesielt vår og høst er det intenst med alle trekkfuglene som stopper her under reisen mellom Nord-Europa og Afrika. Flamingoen hekker her, og ibis og hegre holder til her hele året. Etter vandringen kommer vi til den pittoreske byen Les Saintes Maries-de-la-Mer som ligger ved Middelhavet. Vi besøker kirken som er en pilegrimskirke for romfolket. Båt (1,5 time) fra Les Saintes Maries-de-la-Mer. Lunsj og middag på egen regning.
  Distanse: 18 km. Varighet: 3 timer 45 minutter. Flatt terreng.

  CamargueCamargue
 • 5. dag: Fridag i Cavaillon

  Frokost. Fridag i koselige Cavaillon. Middag på egen regning

 • 6. dag: Vandring le Luberon

  Etter frokost drar vi til Luberon-området, nordøst for Arles. Vandringen starter i Gordes som er en av Provences mest fotograferte landsbyer. Vi går til utsiktspunktet hvor vi får den mest fantastiske utsikten. Deretter fortsetter vi mot klosteret Senanque, som ligger i en dal. Vi opplever den provençalske vegetasjonen med blant annet steineiker og laurbærtrær. Le Luberon er et naturreservat der lover og regler er utformet med hensyn til naturen og arkitekturen. Etter vandringen fortsetter vi med bussen til Roussillon. I området er det utvunnet oker fra jorden, som særlig på 1800-tallet ble mye brukt i industrien – til plasten ble oppfunnet. I Roussillon er alle husene farget i skalaen fra gul til oransje og mørkerød. Lunsj på egen regning, og etter lunsj kan de som ønsker gå en okrarute på 30 minutter. Før retur til hotellet, besøker vi lavendelmuseet i Coustellet og lærer om den nyttige planten. Felles middag på lokal restaurant.
  Distanse: 10,5 km. Varighet: 3,5 timer. Høydeforskjell: 150 - 340 m.o.h.

  GordesGordes
 • 7. dag: Vandring Les Alpilles, St. Rémy og Les Baux

  Frokost. Vår siste vandring går i et naturreservat kalt les Alpilles, som betyr de minste Alpene. Fjellmassivet er 37 km langt og høyeste topp er 496 m.o.h. Området er kupert og verdsatt av turgåere. Her vokser oliventrær og vinstokker. Les Baux har en spektakulær beliggenhet i Alpilles-fjellene, og er kronet med ruinene av et slott og utsikt over slettene i sør. Timian og rosmarin sprer en deilig duft under områdets aleppo-trær. Det blir også tid for kultur. Vi vandrer langs utgravningene i Glanum – en oldtidsby hvor det er avdekket bygninger fra flere forskjellige perioder. Litt senere ser vi mentalsykehuset hvor Vincent Van Gogh var i 1889-1890, og hvor han malte flere av sine hovedverker. I St. Rémy blir det tid til lunsj på egen regning. St. Rémy er en hyggelig by med smale gater, små butikker og restauranter. Felles middag på lokal restaurant.
  Distanse: 9 km. Varighet: 3 timer. Høydeforskjell: 160 - 270 m.o.h.

 • 8. dag: Cavaillon – Nice – Oslo Lufthavn

  Frokost og utsjekk. Transfer til flyplassen i Nice. Retur med direktefly til Oslo Lufthavn.

 • Programmet er preliminært.

  Endelig rutevalg gjøres alltid av vandreguide på stedet. Det kan forekomme endring i rekkefølgen på dagene eller andre tilpasninger som tar hensyn til vær og andre forhold for gruppen.

Kart

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris fra kr.
03.09.2024Oslo LufthavnVandretur ProvenceMer enn 821 990,-BestillMer informasjon
08.10.2024Oslo LufthavnVandretur ProvenceMer enn 821 690,-BestillMer informasjon

Turfakta

Ta kontakt for tilslutningsbilletter fra andre flyplasser.

Tillegg for enkeltrom:          kr. 3.700,- (sept) / kr. 3.000,- (okt)

Oppgitte priser er basert på valutakurser pr. 01.08.2023.

Vanskelighetsgrad: 3 (av 5)

Vi tar forbehold om eventuelle nødvendige endringer av avreisedato, flytider og flyselskap grunnet usikkerhet i fremtidig flytilbud. Det tas også forbehold om prisjusteringer som følge av endrede transportpriser, valutakurser eller skatter og avgifter som ligger utenfor arrangørens kontroll.

Pga. frister på flybillettene er det viktig at turen bestilles i god tid. Siste kostnadsfrie avbestilling (kun adm. gebyr) av denne turen er 95 dager før avreise. Se forøvrig deltakerbeviset for betingelser.

Valuta: Euro

Se her for flere vandreturer!

Reisekalender
23/5Den svenske vestkysten med GDFra kr. 11 950,-
4/6Kroatia - YogaturFra kr. 14 990,-
4/6Vandretur AlgarveFra kr. 15 990,-
5/6Jæren, Stavanger og Flor & FjæreFra kr. 12 990,-
10/6Vandretur AmalfikystenFra kr. 18 690,-
12/6Fottur i Dolomittene Fra kr. 17 990,-
23/6Vandringer og moskus på DovrefjellFra kr. 9 490,-
23/6Vakre Vestlandet med GDFra kr. 15 990,-
30/6Vandretur Hardangervidda og HallingskarvetFra kr. 9 990,-
10/7Fottur i Dolomittene Fra kr. 20 790,-
Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80