Vandretur i magiske Jordan

Gjestfrie Jordan byr på myteomsuste severdigheter, ørkenopplevelser, saltvannsbad i Dødehavet, bortgjemte canyons og frodige daler. Vi får med oss all den variasjon som lille Jordan har. Midt i den arabiske kulturen, tar historien oss innom det gamle testamentet, og hver dag er et nytt eventyr! Vi vandrer langs høydepunkter på Jordan Trail, overnatter i beduinleir og drar på jeepsafari i sanddynene. I ørkenen har vi alle himmelens stjerner som tak! Et høydepunkt på turen er Petra, med sitt imponerende gravkammer, hogd ut i den røde fjellveggen. Vi avslutter turen rolig ved Rødehavet. Jalla! La oss dra!

Vanskelighetsgrad: 3 (av 5)

Rabatt

Rabatt kr. 500,- pr. person ved bestilling
  mer enn 125 dager før avreise!

Pris fra kr.:
19 990,-
Dager:8
Inkludert i grunnprisen: Fly Oslo–Amman via Wien t/r, 7 overnattinger i dobbeltrom, transport med buss iflg. program, vandringer/sightseeinger iflg. program, Jeep safari og kamelridning iflg. program, entré til strandklubb ved Rødehavet, engelsktalende lokalguider, reiseleder fra Peer Gynt Tours.
TransportType:Austrian Airlines
Bestill reise

Dagsprogram

1. dag         Oslo Lufthavn – Wien – Amman
Tidlig fly fra Oslo Lufthavn via Wien til Amman med Austrian Airlines. Transfer til Harir Palace Hotel (4*). Dette er et nytt hotell med spa, treningsrom og utendørsbasseng. Felles middag.

2. dag         Amman – Mt. Nebo – Wasi Mujib Siq Trail – Dødehavet 
Frokost og utsjekk. Vi kjører til Mt. Nebo som i nesten 2000 år har vært ett av de viktigste pilegrimsmål i verden. Mount Nebo er nevnt som stedet hvor Moses ble vist "det forjettede land” og hvor det sies at han ligger gravlagt. Vi ser flotte mosaikkarbeider, og nyter utsikten mot Dødehavet og Israel. Vi fortsetter til Wadi Mujib hvor vi starter vår eventyrvandring langs Siq Trail. Dette er Jordans svar på Grand Canyon og en av de mest spektakulære vandringene i Jordan. Vi følger vannstrømmen dypere inn i canyonen og bader i kulper i nydelige omgivelser. Underveis spiser vi piknik lunsj. Vi fortsetter til vårt hotell Ramada Resort (4*) ved Dødehavet. Etter dagens vandring er det deilig å flyte rundt i det mineralrike havet. Dødehavet ligger 400 meter under havets overflate og er det lavest liggende stedet på jorden. Felles middag. Vandredistanse: 5 km. Varighet: 3 timer.

3. dag         Dødehavet – Wadi Ben Hammad – Kerak Castle - Dana 
Frokost og utsjekk. I dag drar vi til populære Wadi Ben Hammad. Vi følger elven i en stor dal med frodig vegetasjon og gjennom en smal kløft med rikelig med vann. Vandringen tar omtrent 4 timer, og vi spiser piknik-lunsj underveis. Vi benytter også anledningen til å besøke korsfarerslottet, Kerak Castle, med sine underjordiske ganger. Vi fortsetter til Dana Guesthouse (2*). I den eldgamle byen Dana lever beduinfamiliene av å dyrke urter og frukt i fjellskrenten over byen. Felles middag. Vandredistanse: 11 km. Varighet: 4 timer.

4. dag         Dana – Lille Petra – Petra 
Frokost og utsjekk. Tid på egenhånd i Dana til å beundre de dyrkede terrassene, samt lokalt håndverk. Fra byen er det også flott utsikt over landskapet rundt som preges av sandsteinsformasjoner. Guiden tar oss videre i Dana naturreservat som er det største naturreservatet i Jordan (320 km2). Reservatet har fjell og daler, og er rik på flora. Dana er også hjemmet til en rekke fugler og dyr. Vi fortsetter til Siq Al Barid (Cold Canyon) som allment er kjent som Lille Petra og er et miniatyr av Petra. Vi spiser piknik lunsj underveis. Innsjekk på Tetra Tree Hotel (4*) i Petra. Felles middag. Vandredistanse: 8 km. Varighet: 3 timer.

5. dag         Petra – Wadi Rum
Frokost og utsjekk. Denne dagen vil nok være ett av høydepunktet på turen. Vi skal besøke den historiske og arkeologiske delen av Petra. Byen er hugget ut i fjell, og er regnet som ett av verdens nye syv underverker. Gåturen inn til templene gjennom de rosafargede fjellsprekkene kan ta pusten fra enhver, og plutselig står vi foran det store skattekammeret med den imponerende fasaden. Ruinbyen ble for mer enn 2000 år siden hugget ut i det bare fjell av Nabateerne. Overalt i Petra er vi omgitt av nydelige portaler, palasser og et amfiteater som er skåret ut av porøse sandsteins klipper, som solen får til å gløde i farger av gyllent og rødt. Vi spiser pikniklunsj underveis. Etter vandringen kjører vi til Wadi Rum (1,5 timer). Innsjekk på Rahayeb Camp. Etter barbeque (grilling), nyter vi stillheten under et tak av stjerner. Overnatting i luksustelt med senger og god komfort. Vandredistanse: 10-12 km. Varighet: 6 timer inkludert sightseeing i Petra.

6. dag         Wadi Rum – jeep safari, kamelridning og vandring – Aqaba
Frokost på campen. Vi skal oppleve Wadi Rums uendelige ørkenlandskap med jeep, til fots og på kamelridning.  Wadi Rums storslåtte landskap kan ikke beskrives, men må oppleves! Ørkenen har enorme sandsteinmassiver og granittklipper som vær og vind har formet til imponerende strukturer. Piknik lunsj. Om kvelden reiser vi videre til Aqaba og sjekker inn på La Costa City Hotel (4*). Felles middag. Vandredistanse: 5 km. Varighet: 3 timer.

7. dag         I  Aqaba   – tid på egenhånd eller sol & bad ved Rødehavet
Frokost. Dagen i dag er til egen disposisjon. I Aqaba kan vi rusle rundt og oppleve den mer moderne jordanske hverdagen på nært hold. De små gatene utgjør byens lille ”souk” hvor det selges krydder, te, nøtter, geitehoder, gull og suvenirer. Du kan også være med til en strandklubb innerst i Aqababukten ved Rødehavet. Det er herlig å møte solnedgangen på stranden hvor både turister og fastboende slår seg ned med søt kaffe, en vannpipe eller bare for å nyte utsikten. Middag på egen regning. Reiseleder vil bestille bord.   

8. dag         Aqaba – Amman – Wien – Oslo Lufthavn
Frokost. Transfer til flyplassen i Amman. Vi flyr med Austrian Airlines via Wien til Oslo Lufthavn Gardermoen.

Programmet er preliminært. Endelig rutevalg gjøres alltid av lokal vandreguide på stedet. Det kan forekomme endring i rekkefølge på dagene eller andre tilpasninger som tar hensyn til vær og andre forhold for gruppen.

Kart

Avganger & priser

Dato Avreisested Reisemål Ledige plasser Pris fra kr.
21/4 Oslo Lufthavn Vandretur Jordan Mer enn 8 19 990,- BestillMer informasjon

Turfakta

Ta kontakt for tilslutningsbilletter fra andre flyplasser

Tillegg for enkeltrom:          Kr. 2.800,-

Vanskelighetsgrad: 3

Vaksiner: Sjekk med din helsestasjon/fastlege vedrørende vaksiner.

P.g.a. av flybillettene er det viktig at turen bestilles i god tid! Siste kostnadsfrie avbestilling (kun adm. gebyr) av denne turen er 95 dager før avreise. Se forøvrig deltakerbeviset for betingelser. 

Powered by Travelize