Skip to main content

Vandretur i magiske Jordan

PetraPetra
DødehavetDødehavet
Wadi RumWadi Rum

Jordan er et vakkert og gjestfritt land - og utvilsomt et minne for livet! Landet byr på myteomsuste severdigheter, fantastiske ørkenopplevelser, saltvannsbad i Dødehavet, bortgjemte canyons og frodige daler. Vi får med oss all den variasjonen som lille Jordan har. Midt i den arabiske kulturen, tar historien oss også innom det gamle testamentet – og hver vandredag er et nytt eventyr! Vi vandrer langs høydepunkter på Jordan Trail; en av verdens mest spektakulære vandreruter, overnatter i beduinleir og drar på jeepsafari i sanddynene. Ute i ørkenen har vi alle himmelens stjerner som tak og opplevelsene er ubeskrivelige. Et høydepunkt på turen er Petra. Med sitt imponerende gravkammer, hogd ut i den røde fjellveggen, er dette et imponerende syn. Vi avslutter turen rolig ved Rødehavet. Jalla! La oss dra!

Vanskelighetsgrad: 3 (av 5)

 

 

 

 

Rabatt kr. 500,- pr. person ved bestilling mer enn 125 dager før avreise!

Hurtigsøk

Dagsprogram

 • 1. dag: Oslo – Istanbul – Amman

  Fly fra Oslo Lufthavn via Istanbul til Amman med Turkish Airlines. Sen ankomst. Transfer til Amman Mena Tyche Hotel (4*).

 • 2. dag: Amman – Mt. Nebo – Wasi Mujib Siq Trail – Dødehavet

  Frokost og utsjekk. Vi kjører til Mt. Nebo som i nesten 2000 år har vært ett av de viktigste pilegrimsmålene i verden. Mount Nebo er nevnt som stedet hvor Moses ble vist "det forjettede land” og hvor det sies at han ligger gravlagt. Vi ser flotte mosaikkarbeider, og får en flott utsikt mot Dødehavet og Israel. Vi fortsetter til Wadi Mujib hvor vi starter vår eventyrvandring langs Siq Trail. Dette er Jordans svar på Grand Canyon og en av de mest spektakulære vandringene i Jordan. Vi følger vannstrømmen dypere inn i dalen og bader i kulper i nydelige omgivelser. I dag må vi ha med et par gamle joggesko da skoene kan bli ødelagte, samt sko og klær for ombytte. Underveis spiser vi piknik lunsj. Vi fortsetter til vårt hotell, Dead Sea Spa Hotel (4*), ved Dødehavet. Etter dagens vandring er det deilig å flyte rundt i det mineralrike havet. Dødehavet ligger 400 meter under havets overflate og er det lavest liggende stedet på jorden. Felles middag.
  Vandredistanse: 5 km. Varighet: 3 timer.

  DødehavetDødehavet
 • 3. dag: Dødehavet – Wadi Ben Hammad – Kerak Castle - Dana

  Frokost og utsjekk. I dag drar vi til populære Wadi Ben Hammad. Vi følger elven i en stor dal med frodig vegetasjon og gjennom en smal kløft med rikelig vann. Vandringen tar omtrent 4 timer, og vi spiser piknik lunsj underveis. Vi benytter også anledningen til å besøke korsfarerslottet, Kerak Castle, med sine underjordiske ganger. Vi fortsetter til Dana Hotel hvor vi sjekker inn for natten. I den eldgamle byen Dana lever beduinfamiliene av å dyrke urter og frukt i fjellskrenten over byen. Felles middag.
  Vandredistanse: 11 km. Varighet: 4 timer.

 • 4. dag: Dana – Lille Petra – Petra

  Frokost og utsjekk. Tid på egenhånd i Dana til å beundre de dyrkede terrassene. Fra byen er det også flott utsikt over landskapet rundt som preges av sandsteinsformasjoner. Guiden tar oss videre i Dana naturreservat som er det største naturreservatet i Jordan (320 km2). Reservatet har fjell og daler, og er rik på flora. Dana er også hjemmet til en rekke fugler og dyr. Vi fortsetter til Siq Al Barid (Cold Canyon) som allment er kjent som Lille Petra og er et miniatyr av Petra. Vi spiser piknik lunsj underveis. Innsjekk på Petra R N Hotel (4*). Felles middag.
  Vandredistanse: 8 km. Varighet: 3 timer.

 • 5. dag: Petra – Wadi Rum med jeep safari i solnedgang

  Frokost og utsjekk. Denne dagen vil nok være ett av høydepunktene på turen. Vi skal besøke den historiske og arkeologiske delen av Petra. Byen er hugget ut i fjell, og er regnet som ett av verdens nye syv underverker. Gåturen inn til templene gjennom de rosafargede fjellsprekkene kan ta pusten fra enhver, og plutselig står vi foran det store skattekammeret med den imponerende fasaden. Ruinbyen ble for mer enn 2000 år siden hugget ut i det bare fjell av Nabateerne. Overalt i Petra er vi omgitt av nydelige portaler, palasser og et amfiteater som er skåret ut av porøse sandsteinsklipper, som solen får til å gløde i farger av gyllent og rødt. Vi spiser piknik lunsj underveis. Etter vandringen kjører vi til Wadi Rum (1,5 timer), og får oppleve Wadi Rums uendelige ørkenlandskap med jeeper i solnedgang. Innsjekk på Wadi Rum Hasan Zawaideh Camp. Vi legger middagen på grillen og nyter stillheten under et tak av stjerner.
  Vandredistanse: 10-12 km. Varighet: 6 timer inkludert sightseeing i Petra.

  PetraPetra
 • 6. dag: Wadi Rum med vandring – sol & bad Rødehavet – Aqaba

  I dag står vi opp tidlig og får med oss den spektakulære soloppgangen før vi spiser frokost på campen. Deretter skal vi utforske mer av det vakre ørkenlandskapet til fots. Wadi Rums storslåtte landskap kan ikke beskrives, men må oppleves! Ørkenen har enorme sandsteinmassiver og granittklipper som vær og vind har formet til imponerende strukturer. Piknik lunsj. Tidlig ettermiddag reiser vi videre til en strandklubb innerst i Aqababukten ved Rødehavet. Det er herlig å møte solen på stranden hvor både turister og fastboende slår seg ned med søt kaffe, en vannpipe eller bare for å nyte utsikten. I Aqaba sjekker vi inn på My Hotel Aqaba (4*). Middag på egen regning.
  Vandredistanse: ca 3 km. Varighet: ca 2 timer.

  Wadi RumWadi Rum
 • 7. dag: Tid på egenhånd i Aqaba – Amman

  Frokost. Formiddagen i dag er til egen disposisjon. I Aqaba kan vi rusle rundt og oppleve den mer moderne jordanske hverdagen på nært hold. De små gatene utgjør byens lille ”souk” hvor det selges krydder, te, nøtter, geitehoder, gull og suvenirer. Vi spiser lunsj på egen regning før vi setter oss i bussen og kjører til Amman (330 km - 5 timer inkl stopp). Innsjekk på Amman Mena Tyche Hotel (4*). Felles middag.

 • 8. dag: Amman – Istanbul – Oslo Lufthavn

  Frokost. Transfer til flyplassen i Amman. Vi flyr med Turkish Airlines via Istanbul til Oslo Lufthavn.

 • Programmet er preliminært.

  Endelig rutevalg gjøres alltid av lokal vandreguide på stedet. Det kan forekomme endring i rekkefølge på dagene eller andre tilpasninger som tar hensyn til vær og andre forhold for gruppen.

 • Forbehold om endringer.

  Vi tar forbehold om endringer av hoteller/overnattingssteder.

Kart

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris fra kr.
08.10.2024Oslo LufthavnMagiske JordanMer enn 825 990,-BestillMer informasjon

Turfakta

Ta kontakt for tilslutningsbilletter fra andre flyplasser

Tillegg for enkeltrom:          Kr. 5.500,- 

Turen i april er basert på valutakurs pr. 24.10.2023 og turen i oktober er basert på valutakurs pr. 07.11.2023.

Vanskelighetsgrad: 3

Vaksiner: Sjekk med din helsestasjon/fastlege vedrørende vaksiner.

Pass/visum: En stund før avreise vil vi ta kontakt for å samle inn fødselsdata og passnummer mm. som er nødvendig for vår håndtering av innreisevisum, som er inkludert i reisen. (inkludert kun for norske statsborgere - gi beskjed ved bestilling om du har et annet pass)

Vi tar forbehold om eventuelle nødvendige endringer av avreisedato, flytider og flyselskap grunnet usikkerhet i fremtidig flytilbud. Det tas også forbehold om prisjusteringer som følge av endrede transportpriser, valutakurser eller skatter og avgifter som ligger utenfor arrangørens kontroll.

P.g.a. av flybillettene er det viktig at turen bestilles i god tid! Siste kostnadsfrie avbestilling (kun adm. gebyr) av denne turen er 95 dager før avreise. Se forøvrig deltakerbeviset for betingelser. 

Se her for flere store verden reiser!

Reisekalender
23/6Vandringer og moskus på DovrefjellFra kr. 9 490,-
23/6Vakre Vestlandet med GDFra kr. 15 990,-
30/6Vandretur Hardangervidda og HallingskarvetFra kr. 9 990,-
10/7Fottur i Dolomittene Fra kr. 20 790,-
23/7FinnmarkFra kr. 18 990,-
14/8Jæren, Stavanger og Flor & FjæreFra kr. 12 990,-
19/8Vandretur ValdresFra kr. 9 490,-
25/8Vandringer og moskus på DovrefjellFra kr. 9 490,-
3/9Vandretur GardasjøenFra kr. 21 990,-
3/9Vandretur SiciliaFra kr. 19 990,-
Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80