Skip to main content

Blomsterfestival på Madeira

Madeira ønsker våren velkommen med en stor blomsterfestival. Dette er ett av årets høydepunkter på den portugisiske Atlanterhavsperlen. Hovedfeiringen finner sted den første helgen i mai, og vi får med oss både barnetoget og den store blomsterparaden. Funchals gater blir fortryllet med vakre blomstertepper, konserter, fargerike kostymer og folklore. Dette er den beste tiden for å oppdage Madeiras skjønnhet. Vi kombinerer blomsterfestivalen med sightseeing i vakre Funchal, besøk i botanisk - og tropisk hage, samt utflukt til fjellene i nordøst med vakkert og frodig landskap og små landsbyer. På utflukten skal vi også til Ponta de São Lourenço - som har et unikt «månelandskap» som er helt annerledes enn den grønne øya ellers.

Noen spesielle høydepunkter på denne turen:
- Hovedparaden i blomsterfestivalen - med sitteplasser inkludert
- Spesiell festivalmiddag på hotellet etter paraden
- Barneparaden
- Quinta Splendida Wellness & Botanical Garden Hotel (4*)
 

Hurtigsøk

Dagsprogram

 • 1. dag: Oslo – Funchal

  Vi flyr fra Oslo Lufthavn til Funchal.
  Transfer til Quinta Splendida Wellness & Botanical Garden Hotel (4*) i Caniço, 11 km fra Funchal. Hotellet ligger på en restaurert herregård, omgitt av et botanisk hageanlegg – og har svømmebasseng, spaavdeling, bar og restauranter. Rommene har side sea view (begrenset havutsikt). Tillegg i pris for suite med havutsikt. Ved ankomst hotellet blir det servert velkomstdrink og kanapeer, og på rommet er det frukt og mineralvann. Om kvelden spiser vi felles middag på hotellet.

  Oslo – Funchal
 • 2. dag: Heldagsutflukt til fjellene i nordøst

  Frokost. I dag skal vi på heldagsutflukt med buss og skandinavisktalende guide. Vi kjører først til Pico do Areiro; øyas tredje høyeste fjelltopp med sine 1810 m.o.h. Herfra får vi en fantastisk utsikt over hele øya. Vi fortsetter til naturparken Ribeiro Frio hvor vi gjør et stopp for å nyte litt tid i den vakre naturen. Underveis til Santana stopper vi ved Rocha do Navio med flott utsikt mot nordkysten. Santana har fargeglade hus med stråtak som er typiske for landsbyen og øya. Her spiser vi lunsj før vi fortsetter langs nordkysten til sjarmerende Porto da Cruz. Den lille landsbyen ligger ved den massive «Ørnens klippe», og er oppkalt etter korset som ble plassert på kysten for å angi havna for oppdagelsesreisende. Vi kjører videre til sørøstkysten og Ponta de São Lourenço hvor landskapet er helt annerledes enn ellers på øya. Mens størstedelen av Madeira har grønt og frodig landskap, har Ponta de São Lourenço et tørt og karrig, men fargerikt «månelandskap». Tilbake på hotellet spiser vi felles middag.

  Heldagsutflukt til fjellene i nordøst
 • 3. dag: Sightseeing i Funchal og botanisk hage

  Etter frokost henter buss og skandinavisktalende guide på oss på hotellet. Vi skal først besøke botanisk hage som har stor variasjon av planter, trær og blomster. Lunsj på egen regning. Deretter skal vi på sightseeing til fots i vakre Funchal. Byens gamleby har smale sjarmerende gater, historiske bygninger og monumenter. Vi skal også til markedet hvor det bugner av fersk fisk, tropiske frukter og grønnsaker. Vi får også se det vakre blomsterteppet foran katedralen. Dagens sightseeing avsluttes hos en lokal vinprodusent hvor vi smaker to sorter Madeiravin. Felles middag på hotellet.

  Sightseeing i Funchal og botanisk hage
 • 4. dag: Fridag

  Frokost og middag inkludert. Resten av dagen fri til å nyte hotellets fasiliteter, utforske øya på egenhånd eller ta turen til Funchal.

 • 5. dag: Blomsterfestival med barneparade

  Frokost. Festivalen starter lørdag med at hundrevis av barn går gjennom byen og legger ned blomster for å danne «Håpets vegg» på Rådhusplassen. Funchals gater blir fortryllet med vakre blomstertepper, konserter, fargerike kostymer og folklore. Lunsj på egen regning og ettermiddagen fri. Felles middag.

  Blomsterfestival med barneparade
 • 6. dag: Tropisk hage, utsiktspunkter og blomsterparade – spesiell festivalmiddag

  Etter frokost blir buss og skandinavisktalende guide. I dag skal vi i dag til noen av Madeiras beste utsiktspunkter. Deretter tar bussen oss til Monte Palace med sin flotte tropiske hage. Mulighet for tur med kurvslede til Livramento mot tillegg. Lunsj på egen regning. Høydepunktet er videre i dag den store paraden hvor folk kler seg i fargerike blomsterkostymer og går eller kjører i forskjellige kjøretøyer gjennom byen. Et utrolig syn! Vi har egne sitteplasser til paraden. Spesiell festivalmiddag på hotellet om kvelden.

  Tropisk hage, utsiktspunkter og blomsterparade – spesiell festivalmiddag
 • 7. dag: Fridag

  Frokost og middag inkludert. Resten av dagen fri til å nyte hotellets fasiliteter, utforske øya på egenhånd eller ta turen til Funchal for å handle med noe hjem i kofferten.

  Fridag
 • 8. dag: Funchal – Oslo

  Frokost. Transfer til flyplassen. Fly tilbake til Oslo Lufthavn.

Kart

Reisekalender
23/5Den svenske vestkysten med GDFra kr. 11 950,-
4/6Kroatia - YogaturFra kr. 14 990,-
4/6Vandretur AlgarveFra kr. 15 990,-
5/6Jæren, Stavanger og Flor & FjæreFra kr. 12 990,-
10/6Vandretur AmalfikystenFra kr. 18 690,-
12/6Fottur i Dolomittene Fra kr. 17 990,-
23/6Vandringer og moskus på DovrefjellFra kr. 9 490,-
23/6Vakre Vestlandet med GDFra kr. 15 990,-
30/6Vandretur Hardangervidda og HallingskarvetFra kr. 9 990,-
10/7Fottur i Dolomittene Fra kr. 20 790,-
Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80