Skip to main content

Viktig å vite når man bestiller en reise!

Det som gjør ferieopplevelsene våre så spennende og interessante er at i mange av landene vi besøker er tradisjonene og skikkene helt annerledes enn det vi er vant til. Ta skikken som den er der du kommer, og du får sannsynligvis en uforglemmelig opplevelse. Nedenfor kan du lese viktig praktisk informasjon du som kunde må ta hensyn til både ved bestilling og under reisen med Peer Gynt Tours.

Ekstra informasjon i forbindelse med pandemien
Klikk her for informasjon om TRYGG BESTILLING
Klikk her for informasjon om TRYGG REISEOPPLEVELSE

Hvem reiser på tur
På våre gruppereiser kan du møte et bredt spekter av gjester som liker å reise sammen med andre, for å oppleve mye felles.

Reiseleder
Peer Gynt Tours har erfarne reiseledere som er med på de fleste reisene. De er med for å gjøre reiseopplevelsene gode for alle, og ta seg av praktiske gjøremål underveis. I enkelte tilfeller møter reiseleder gruppen ved ankomst på destinasjonen. I tillegg benyttes ofte lokale guider på de stedene vi besøker (se lenger ned). Reiseleder og guider har forskjellige oppgaver.

Avreiseinformasjon
Ca. 14 dager før avreise sender vi ut en siste avreiseinformasjon til alle deltakerne. Denne er det veldig viktig at du leser nøye.

Turprogrammet
Det kan forekomme at det blir endringer på rekkefølgen av dager eller opplevelser i programmet, i forhold til det vi har skrevet i katalogen eller på våre nettsider. Oftest er dette av praktiske eller uforutsette årsaker. Endring i rekkefølge er i seg selv ingen forringelse av turen.

Lokale guider
Vi jobber alltid for å få tak i gode lokalguider som er skandinavisktalende. Dessverre er det ikke i alle tilfeller, eller på alle reismål og utflukter med lokalguide, at dette lar seg gjøre. Enten fordi de ikke finnes eller fordi det er begrenset kapasitet på lokalguider med denne kunnskapen. I slike tilfeller vil guiding foregå på engelsk. Gi gjerne beskjed til vår reiseleder om du ønsker at de bistår med oversettelse av det viktigste til norsk, så alle får et bra utbytte av utfluktene.

Reiser med fly
Våre reiser går som oftest med rutefly, og det kan forekomme avvikende bestemmelser for mange reiser. Dette vil fremkomme ved bestilling og på deltakerbevis. Vi gjør også spesielt oppmerksom på at flyselskapene noen ganger endrer avgangstider, ruter o.l. etter at våre turer er produsert. I slike tilfeller må den reisende være forberedt på at avgangstider og ruter kan bli endret. Serveringstilbudet om bord vil variere med flyselskap. Hvilket flyselskap du skal reise med oppgis på våre nettsider, ved bestilling og på deltakerbeviset. Som en tilleggstjeneste er vi behjelpelige med å bestille flybilletter som tilslutning fra andre byer enn avreiseflyplassen, dersom den reisende ønsker dette. Se for øvrig alltid vilkår, samt tilsendt deltakerbevis. Spør gjerne også ved påmelding. Ønsker du å bestille flybilletter til avreisestedet selv, bør du avvente dette til turen er garantert for gjennomføring, eller passe på at det er billetter du kan endre eller avbestille om nødvendig. Peer Gynt Tours tar aldri ansvaret for flybilletter du selv har bestilt direkte hos flyselskapet.

Vandreturer
Vandreturene arrangerer vi for folk som liker å ferdes i naturen. Naturelskere som er vant med å gå i variert terreng og med vanlig fysisk form vil vanligvis kunne gjennomføre våre turer uten problemer. Noen etapper kan, enten pga. lengde på dagsmarsjer, tunge stigninger eller høyde over havet, kreve kondisjon noe ut over det vanlige. Deltakerne er selv ansvarlig for tilstrekkelig kondisjon og helse til å gjennomføre turene. Man bør være vant ved å gå mye tur i fjellet eller i skog og mark. Lokalkjent guide (engelsktalende) / norsk turleder er alltid med og sørger for sikkerhet og kvalitet. Deltakerne må i alle tilfeller rette seg etter lokalguidens vurderinger og anvisninger når det gjelder vandreturene. Endelig rutevalg gjøres alltid av vandreguide på stedet. Det kan forekomme endring i rekkefølge på dagene eller andre tilpasninger som tar hensyn til vær og andre forhold for gruppen. Vanlig godt fjellutstyr rekker for turene og utstyrsliste sendes alle påmeldte. Gode støvler/sko er nødvendig. Spør gjerne ved påmelding.

Hotellene
Generelt holder våre hoteller 4 eller god 3 stjerners standard. Avvik kan forekomme. Vi benytter den offisielle hotellklassifisering i det enkelte land.  Rommene kan være av ulik størrelse og standard. Vær oppmerksom på at ikke alle hotellene har aircondition. Trapper og avsatser forekommer på en del hoteller. På lavsesong (f.eks. vinteren) er det vanlig at hotellene utfører små og store renoveringsarbeider og nødvendig vedlikehold, og de reisende må være forberedt på å bli berørt av dette. Skulle noe uforutsett skje og vi må bytte hotell i forhold til det opplyste, garanteres minimum samme standard. Det kan av og til forekomme noe støy fra omgivelsene, spesielt på byhoteller. Byggearbeider er forøvrig vanlig i turistområder, og de reisende må i en viss utstrekning være forberedt på å bli berørt av dette.

Elvecruise
Av og til kan det forekomme at vannstand el. endrer seg pga. naturbaserte hendelser, og at dette påvirker muligheten til å seile den oppsatte ruten. Rederiene forbeholder seg retten til å endre seilingsruter, program ol. der hendelser de ikke er herre over oppstår. Ofte må maskinen i skipet gå hele døgnet for å produsere strøm, og på skipene må man påregne å høre lyder og noe støy fra omgivelsene.

Enkeltrom/-lugar
Reiser du alene og ikke har noen å dele rom/lugar med, må du dessverre betale tillegg for enkeltrom/-lugar.

Påmelding
Bestilling av tur gjøres hos Peer Gynt Tours, på internett - www.peergynt.com - eller hos ditt reisebyrå. Les alltid våre vilkår før du bestiller. Påmelding bør skje i god tid før avreise, og for mange turer minst 95 dager før avreise. Ved påmelding anbefaler vi alle å tegne avbestillingsforsikring mot sykdom/ulykke før avreise hos sitt forsikringsselskap.

Betaling
Hos oss har du følgende alternativer for betaling av din reise:

Giro/Nettbank
På ditt deltakerbevis, som du får tilsendt ved bestilling, står informasjon om betaling med vanlig bankoverføring. Bankkontonummer samt KID nummer finner du her, og disse må benyttes ved betaling. Akkurat som en helt vanlig faktura. 

Kredittkort
Vi aksepterer betaling med kredittkortene Visa og Mastercard/Eurocard. Betalingen med kredittkort utfører du i bestillingsprosessen på vår nettside, eller ved å logge deg inn på Mine bestillinger. Passord finnes på ditt deltakerbevis. 

Gavekort
Du kan også betale/delbetale med gavekort utstedt av Peer Gynt Tours. Gå inn på Mine bestillinger og registrer webkode fra gavekortet, eller gjør dette i selve bestillingsprosessen.

PriserAlle våre turpriser er pr. person i dobbeltrom/-lugar. Tillegg for enkeltrom/-lugar, andre rom-/lugaralternativer etc. finnes opplyst på www.peergynt.com og brosjyrer. Se for øvrig vilkår.

Rabatter
1) Grupperabatt: Grupper på min. 10 betalende personer innvilges en rabatt på 5 %. Grupperabatt forutsetter en kontaktperson og felles faktura/deltagerbevis for hele gruppen. Grupperabatten kan ikke kombineres med andre rabatter.
2) Bestill tidlig rabatt: På utvalgte reiser gir vi kr. 500,- p.p. i rabatt ved bestilling minimum 95 dager før avreise. (I noen tilfeller minimum 125 dager før avreise.) Bestill tidlig rabatt kan ikke kombineres med andre rabatter. Turer med denne rabatten er spesielt merket på våre nettsider og i våre brosjyrer.

Reiseforsikring
Vi minner om at alle må ha gyldig reiseforsikring. Sjekk med ditt forsikringsselskap. Å havne på sykehus i utlandet – eller miste bagasjen kan fort bli en dyr affære. Ved reiser i EU-land må man i tillegg ha med seg sitt Europeisk Helsetrygdkort. Dette kan du selv bestille via Internett www.helsenorge.no

Sykdommer/Allergier/Medisiner/Funksjonsnedsettelser
Personer med bestemte sykdommer / handikap / fobier / matallergier eller lignende bør informere Peer Gynt Tours i god tid før avreise. De som er avhengige av bestemte medisiner bør på utenlandsreiser ha med seg en resept/medisinliste eller erklæring på engelsk fra sin lege. Husk ha medisiner du er avhengig av i håndbagasjen. Har man bestemte behov / handikap som gjør at man ikke klarer seg alene, må man selv ha med ledsager til personlig hjelp. De fleste gruppeturene er generelt lite egnet for personer med ulike funksjonsnedsettelser eller bevegelseshemninger. Turene har oftest innslag av sightseeing, utflukter, guiding ol. i gruppe som kan gjøre det vanskelig å få fullt utbytte og noen ganger umulig å gjennomføre med ulike handikap. Transport og hoteller er ikke nødvendigvis tilpasset for alle. Er du i tvil bør du spørre spesifikt om dette før bestilling av reise. Noen turer kan være mer egnet enn andre.

Ditt ansvar som gjest
Peer Gynt Tours’ reiser forutsetter at den enkelte deltaker er i stand til å håndtere sin egen bagasje, og til å følge de instruksjoner med hensyn til fremmøtested, -tider etc. som blir gitt av reiseleder og fremgår av turopplegget. Gjester som av ulike grunner har behov for assistanse i forbindelse med reisen, må selv sørge for å ha med kvalifisert ledsager. Reiseleder kan ikke ta ansvar for gjestenes bagasjebæring, fysiske begrensninger eller andre problemer som oppstår av helsemessige årsaker, utover normal bistand ved akutte situasjoner. Den enkelte deltaker må ikke opptre slik at det er til sjenanse for andre, eller skaper sikkerhetsmessige eller praktiske problemer for arrangøren. Alle må ta nødvendig hensyn til sine medpassasjerer og til Peer Gynt Tours personale, slik at hele reisefølget har en hyggelig og bekvem reise.

Hvordan kan du som kunde bidra til en mer bærekraftig reise?

Valuta
Ta kun med litt kontanter til de land som skal besøkes. De fleste steder finnes minibanker eller andre muligheter til å ta ut kontanter. Ellers anbefaler vi internasjonale kredittkort.

Bagasje
Husk å merke bagasjen med navn! Vi minner om at den reisende må tilpasse bagasjen til flyselskapenes vektbegrensninger. Disse kan variere med ulike flyselskaper. Husk også sikkerhetsbegrensningene på flytende væske i håndbagasjen. Se www.avinor.no for mer detaljer.

Tollbestemmelser
All innførsel er den reisendes eget ansvar. Se www.toll.no for kvoter og annen informasjon.

Gyldig pass – visum
Vi gjør oppmerksom på at pass er den eneste godkjente internasjonale legitimasjon for nordmenn, og at alle derfor må ha med seg gyldig pass på reiser utenfor Norden. Gyldig pass kreves for grensepassering utenfor Schengen-området. Vær også klar over at flyselskapene og en del ferjeselskaper krever pass som legitimasjon, så ta det med på reisen! Husk å sjekke om passet er gyldig! I mange land kreves det at passet er gyldig i mellom 3-6 måneder etter utreise! Ha alltid passet på deg eller i håndbagasjen - ikke i kofferten. På reiser i Norge og Norden må man alltid ha med seg gyldig legitimasjon. Reisende uten norsk statsborgerskap/pass må sjekke behovet for visum til de enkelte land, og varsle Peer Gynt Tours om dette. Peer Gynt Tours vil som standard bare oppgi kravene for borgere fra EU/EØS-landene. På en del reisemål (f.eks. Kina/Cuba/Sri Lanka) behøves visum. Turer hvor visum kreves må bestilles tidlig, da visumbehandling kan ta tid og man noen ganger må sende inn sitt originale pass i forkant for å få slikt visum.

Reisegarantifondet
Peer Gynt Tours har stilt nødvendig garanti til reisegarantifondet, som sikrer at innbetalte beløp vil bli tilbakebetalt om arrangøren blir insolvent. Ved behov kan reisegarantifondet kontaktes som følger: Reisegarantifondet, Postboks 1807 Vika, 0123 Oslo. Tel. 51 85 99 40. E-post: firmapost@rgf.no. www.rgf.no.

GOD TUR!

Oppdatert 02.01.23

Hurtigsøk
Reisekalender
20/4Vandretur KyprosFra kr. 16 990,-
22/4Vandretur AmalfikystenFra kr. 18 390,-
30/4Madeira med BlomsterfestivalFra kr. 21 990,-
30/4Seniorfavoritt - MallorcaFra kr. 12 990,-
23/5Den svenske vestkysten med GDFra kr. 11 950,-
4/6Kroatia - YogaturFra kr. 14 990,-
4/6Vandretur AlgarveFra kr. 15 990,-
5/6Jæren, Stavanger og Flor & FjæreFra kr. 12 990,-
10/6Vandretur AmalfikystenFra kr. 18 690,-
12/6Fottur i Dolomittene Fra kr. 17 990,-
Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80