Viktig å vite når man bestiller en reise!

Viktig å vite når man bestiller en reise!

Det som gjør ferieopplevelsene våre så spennende og interessante er at i mange av landene vi besøker er tradisjonene og skikkene helt annerledes enn det vi er vant til. Ta skikken som den er der du kommer, og du får sannsynligvis en uforglemmelig opplevelse. Nedenfor kan du lese viktig praktisk informasjon du som kunde må ta hensyn til både ved bestilling og under reisen med Peer Gynt Tours.

Hvem reiser på tur
På våre gruppereiser kan du møte et bredt spekter av gjester som liker å reise sammen med andre, for å oppleve mye felles.

Reiseleder
Peer Gynt Tours har erfarne reiseledere som er med på de fleste reisene. De er med for å gjøre reiseopplevelsene gode for alle, og ta seg av praktiske gjøremål underveis. I enkelte tilfeller møter reiseleder gruppen ved ankomst på destinasjonen. I tillegg benyttes ofte lokale guider på de stedene vi besøker. Reiseleder og guider har forskjellige oppgaver.

Avreiseinformasjon
Ca. 14 dager før avreise sender vi ut en siste avreiseinformasjon til alle deltakerne. Denne er det veldig viktig at du leser nøye.

Turprogrammet
Det kan forekomme at det blir endringer på rekkefølgen av dager eller opplevelser i programmet, i forhold til det vi har skrevet i katalogen eller på våre nettsider. Oftest er dette av praktiske eller uforutsette årsaker. Endring i rekkefølge er i seg selv ingen forringelse av turen.

Reiser med fly
For reiser med rutefly vil det gjelde spesielle avbestillingsregler. Se deltakerbevis eller spør ved bestilling. Vi gjør også spesielt oppmerksom på at flyselskapene noen ganger endrer avgangstider, ruter o.l. etter at vår katalog er produsert. I slike tilfeller må den reisende være forberedt på at avgangstider og ruter kan bli endret. Serveringstilbudet om bord vil variere med flyselskap. Hvilket flyselskap du skal reise med oppgis på våre nettsider, ved bestilling og på deltakerbeviset. Som en tilleggstjeneste er vi behjelpelige med å bestille flybilletter som tilslutning fra andre byer enn avreiseflyplassen, dersom den reisende ønsker dette. Se for øvrig alltid vilkår, samt tilsendt deltakerbevis. Spør gjerne også ved påmelding.

Vandreturer
Vandreturene arrangerer vi for folk som liker å ferdes i naturen. Naturelskere som er vant med å gå i variert terreng og med vanlig fysisk form vil vanligvis kunne gjennomføre våre turer uten problemer. Noen etapper kan, enten pga. lengde på dagsmarsjer, tunge stigninger eller høyde over havet, kreve kondisjon noe ut over det vanlige. Deltakerne er selv ansvarlig for tilstrekkelig kondisjon og helse til å gjennomføre turene. Man bør være vant ved å gå mye tur i fjellet eller i skog og mark. Lokalkjent guide / norsk turleder er alltid med og sørger for sikkerhet og kvalitet. Deltakerne må i alle tilfeller rette seg etter lokalguidens vurderinger og anvisninger når det gjelder vandreturene. Vanlig godt fjellutstyr rekker for turene og utstyrsliste sendes alle påmeldte. Gode støvler/sko er nødvendig. Spør gjerne ved påmelding.

Hotellene
Generelt holder våre hoteller 4 eller god 3 stjerners standard. Avvik kan forekomme. Vi benytter den offisielle hotellklassifisering i det enkelte land.  Rommene kan være av ulik størrelse og standard. Vær oppmerksom på at ikke alle hotellene har aircondition. Trapper og avsatser forekommer på en del hoteller. På lavsesong (f.eks. vinteren) er det vanlig at hotellene utfører små og store renoveringsarbeider og nødvendig vedlikehold, og de reisende må være forberedt på å bli berørt av dette. Skulle noe uforutsett skje og vi må bytte hotell i forhold til det opplyste, garanteres minimum samme standard. Det kan av og til forekomme noe støy fra omgivelsene, spesielt på byhoteller. Byggearbeider er forøvrig vanlig i turistområder, og de reisende må i en viss utstrekning være forberedt på å bli berørt av dette.

Enkeltrom/-lugar
Reiser du alene og ikke har noen å dele rom/lugar med, må du dessverre betale tillegg for enkeltrom/-lugar.

Hurtigruten
Turer med Hurtigruten må bestilles spesielt tidlig, og ekspedisjonscruisene i særdeleshet. Spesielle avbestillingsregler gjelder på disse turene. På noen turer vil deltakerne få tilsendt skjema med personalia som må fylles ut og sendes inn. På turer til fjerne strøk får deltakerne tilsendt et skjema for helseerklæring som må medbringes ferdig utfylt på turen. Dersom man ikke har dette med seg, vil man ikke få gå om bord!

Påmelding
Bestilling av tur gjøres hos Peer Gynt Tours, på internett - www.peergynt.com - eller hos ditt reisebyrå. Påmelding bør skje i god tid før avreise, og for mange turer minst 95 dager før avreise. Ved påmelding anbefaler vi alle å tegne avbestillingsbeskyttelse/-forsikring mot sykdom/ulykke før avreise. Se vilkår for detaljer om denne, samt om betaling av turen.

Priser
Alle våre turpriser er pr. person i dobbeltrom/-lugar. Tillegg for enkeltrom/-lugar, andre lugaralternativer etc. finnes opplyst i katalogen/på Internett. Se for øvrig vilkår.

Rabatter
1) Grupperabatt: Grupper på min. 10 betalende personer innvilges en rabatt på 5 %. Grupperabatt forutsetter en kontaktperson og felles faktura/deltagerbevis for hele gruppen. Grupperabatten kan ikke kombineres med andre rabatter.

2) Bestill tidlig rabatt: På utvalgte reiser gir vi kr. 500,- p.p. i rabatt ved bestilling minimum 95 dager før avreise. Bestill tidlig rabatt kan ikke kombineres med andre rabatter. Turer med denne rabatten er spesielt merket på våre nettsider og i vår katalog.

Reiseforsikring
Vi minner om at alle må ha gyldig reiseforsikring. Vi kan være behjelpelig med å ordne dette sammen med bestilling av turen. Å havne på sykehus i utlandet – eller miste bagasjen kan fort bli en dyr affære. Ved reiser i EU-land må man i tillegg ha med seg sitt Europeisk Helsetrygdkort. Dette kan du selv bestille via Internett www.helsenorge.no

Sykdommer/Allergier/Medisiner
Personer med bestemte sykdommer / handikap / fobier / matallergier eller lignende bør informere Peer Gynt Tours i god tid før avreise. Personer som lider av reisesyke – bør konsultere lege før avreise for å få utskrevet et passende preparat. De som er avhengige av bestemte medisiner bør på utenlandsreiser ha med seg en resept/medisinliste eller erklæring på engelsk fra sin lege. Husk ha medisiner du er avhengig av i håndbagasjen. Har man bestemte behov / handikap som gjør at man ikke klarer seg alene, må man selv ha med ledsager til personlig hjelp.

Ditt ansvar som gjest
Peer Gynt Tours’ reiser forutsetter at den enkelte deltaker er i stand til å håndtere sin egen bagasje, og til å følge de instruksjoner med hensyn til fremmøtested, -tider etc. som blir gitt av reiseleder og fremgår av turopplegget. Gjester som av ulike grunner har behov for assistanse i forbindelse med reisen, må selv sørge for å ha med kvalifisert ledsager. Reiseleder kan ikke ta ansvar for gjestenes bagasjebæring, fysiske begrensninger eller andre problemer som oppstår av helsemessige årsaker, utover normal bistand ved akutte situasjoner.

Den enkelte deltaker må ikke opptre slik at det er til sjenanse for andre, eller skaper sikkerhetsmessige eller praktiske problemer for arrangøren. Alle må ta nødvendig hensyn til sine medpassasjerer og til Peer Gynt Tours personale, slik at hele reisefølget har en hyggelig og bekvem reise.

Valuta
Ta kun med litt kontanter til de land som skal besøkes. De fleste steder finnes minibanker eller andre muligheter til å ta ut kontanter. Ellers anbefaler vi internasjonale kredittkort.

Bagasje
Husk å merke bagasjen med navn! Vi minner om at den reisende må tilpasse bagasjen til flyselskapenes vektbegrensninger. Disse kan variere med ulike flyselskaper. Husk også sikkerhetsbegrensningene på flytende væske i håndbagasjen. Se www.avinor.no for mer detaljer.

Tollbestemmelser
All innførsel er den reisendes eget ansvar. Se www.toll.no for kvoter og annen informasjon.

Gyldig pass – visum
Etter at Schengen-avtalen om passfrihet innenfor enkelte EU-land trådte i kraft i 2001, vil det i disse landene ikke lengre være passkontroll ved grensepassering. Vi gjør dere allikevel oppmerksom på at pass er den eneste godkjente internasjonale legitimasjon for nordmenn, og at alle derfor må ha med seg gyldig pass på reiser utenfor Norden. Vær også klar over at flyselskapene og en del ferjeselskaper krever pass som legitimasjon, så ta det med på reisen! Husk å sjekke om passet er gyldig! I mange land kreves det at passet er gyldig i mellom 3-6 måneder etter utreise! Ha alltid passet på deg eller i håndbagasjen - ikke i kofferten.

På reiser i Norge og Norden må man alltid ha med seg gyldig legitimasjon. Reisende uten norsk statsborgerskap/pass må sjekke behovet for visum til de enkelte land, og varsle Peer Gynt Tours om dette. Peer Gynt Tours vil som standard bare oppgi kravene for borgere fra EU/EØS-landene. På en del turer (eks. Russland/Kina/Cuba/Sri Lanka) behøves visum. Turer hvor visum kreves må bestilles tidlig, da visumbehandling kan ta tid og man noen ganger må sende inn sitt originale pass i forkant for å få slikt visum.

GOD TUR!

Oppdatert 08.12.17

 

Powered by Travelize