Skip to main content

Malta for folkehøgskoler

Malta ligger i hjertet av Middelhavet, og er et spennende reisemål for en folkehøyskole. Malta utgjør sammen med Gozo og Comino det maltesiske arkipel, og den dypt innskårede kysten har tallrike havner og bukter med mange klipper og sandstrender. Malta har alltid vært et brennpunkt for det som skjedde i den gamle verden, helt fra den yngre steinalder og frem til i dag, - men det er to epoker som fremhever seg, megalitt-kulturen fra den yngre steinalderen og kulturen til Johannitter-ridderne. På øya finnes det flere enn 300 kirker og kapeller, som nesten alle ble bygget i det 17. og 18. århundre. 

Maltas hovedstad heter Valetta, og ble bygd av ridderne av St. John’s Orden eller «Ridderne av Malta» på 1500-tallet, og under oppholdet kan dere om ønskelig få lære mer om hvilken rolle ridderne har spilt i maltesisk historie. Første stopp på en sightseeing her blir «The Malta Experience» som er en imponerende audiovisuell presentasjon av 5000 års maltesisk historie.

Under et opphold på Malta bør man også besøke naboøya Gozo – øya til nymfen Calypso. Gozo er mindre enn Malta - og har en egen karakter. Ved ankomst vil dere umiddelbart legge merke til at Gozo er mer pittoresk enn Malta, og også har en roligere atmosfære. Øya er ellers veldig frodig og grønn.

Ikke overraskende spiller vannsport en stor rolle i aktivitetsområdet på Malta og øyene der.  Her kan man leie utstyr på nesten alle større sandstrender eller strandklubber. Paragliding, brettseiling, wakeboarding, vannski og dykking er alle aktiviteter til glede for mange av de turistene som besøker Malta. Andre sportsmuligheter som tilbys lokalt er basketball, sykling, vannpolo, klatring, hockey, judo m.m. Velg et spennende opphold på Malta!

Vi skreddersyr reisen for din gruppe på ønskede datoer. Ta kontakt for et pristilbud, så finner vi også frem til riktig bosted og aktiviteter for deres gruppe.

Kontakt oss her for en god start på planleggingen!

Se her for flere turer for folkehøgskolen!

Hurtigsøk
Reisekalender
23/7FinnmarkFra kr. 18 990,-
14/8Jæren, Stavanger og Flor & FjæreFra kr. 12 990,-
19/8Vandretur ValdresFra kr. 9 490,-
25/8Vandringer og moskus på DovrefjellFra kr. 9 490,-
3/9Vandretur GardasjøenFra kr. 21 990,-
3/9Vandretur SiciliaFra kr. 19 990,-
4/9Nord-VestlandetFra kr. 10 990,-
8/9Vandretur Hardangervidda og HallingskarvetFra kr. 9 990,-
9/9Vandretur AmalfikystenFra kr. 19 990,-
9/9Seniorfavoritt - GeirangerFra kr. 9 990,-
Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80