Skip to main content

Uppigard Natadal

Gode mat- og drikkeopplevelser

Peer Gynt Tours har tilrettelagt en rekke tematurer i Norge innen det å nyte lokalmat og kortreist drikke.  Telemark er i den sammenheng et helt spesielt område - og et spennende reisemål. Telemark er rikt på vill, frodig og vakker natur og er en skattkiste av historie, kunst og kulturarv. På denne turen får dere se og oppleve litt av hva Telemark har å by på, og vi har som sagt et spesielt fokus på lokalproduserte mat- og drikkeopplevelser. Stadig flere grupper ønsker å oppleve nettopp dette!

Hurtigsøk

Dagsprogram

 • 1. dag

  Dere ankommer Telemarkstunet Uppigard Natadal på ettermiddagen/tidlig på kvelden. Ønsker man å starte hjemmefra tidligere på dagen så kan vi i Peer Gynt Tours tilrettelegge et aktuelt program/spennende lunsj underveis, besøk hos lokalmatprodusent eller en produsent av cider, øl e.l.

  Ved ankomst Natadal blir det omvisning på gården. Deretter et muntert kåseri i Gamlestoga med påfølgende 2-retters middag, bestående av hverdagsmat fra Telemark. Resten av kvelden kan nytes i de helt spesielle bygningene og omgivelsene på gården.

  Uppigard Natadal passer for litt mindre grupper og/eller grupper som kjenner hverandre godt. De har i alt 19 rom, derav 7 med eget bad.

  Uppigard Natadal
 • Uppigard Natadal - kultur og mat

  Uppigard Natadal ligger i eventyrlige omgivelser i vakre Flatdal i Vest-Telemark, og gården er trolig fra rundt år 1000. Stedet byr på en stor dose kunst og kultur, egenprodusert mat, og et engasjert og imøtekommende vertskap. Her får man oppleve tradisjonell gårdsdrift og en helt personlig atmosfære, som passer for deg som søker inspirasjon og en litt annerledes opplevelse. Egen gildehall med plass til 70 - 80 personer.

  På gården produseres det ca. 20 ulike produkter, i tillegg til det de selv sanker inn fra naturen. Vertskapet har også fokus på samarbeid med lokale småskalaprodusenter av mat og drikke, og på kortreist mat fra ulike storprodusenter.

  Uppigard Natadal
 • 2. dag: Matopplevelser i Telemark

  Frokost på gården før vi samles for å lære mer om lefsebaking på takke. En morsom og lærerik opplevelse som varer ca. 2 timer. (Alternativt kurs om flatbrødbaking på takke eller baking av surdeigsbrød i bakstovn). Deretter har vi felles lunsj på gården, som i dag består av lunsjbuffet med varmrett og dessert.

  Ettermiddagen er til fri disposisjon før vi igjen møtes til øl-foredrag og ølsmaking på 7 slag Natadals-øl (Varighet ca. 1 time).

  • Alternativt kan det arrangeres utflukt til lokalmatleverandører i nærområdet, som for eksempel Rørtveit gard, Flatdal, Kråkeroa-staulen og Flatdal Meieri, knåost, rømme og smør.
  • Om man vil ta en tur ut i den vakre naturen som omgir gården og nærområdet, kan man smøre med seg matpakke til turen.

  Til avtalt tid møtes vi igjen til en smakfull 3-retters festmiddag på gården, med mottakelse og aperitiff i selveste Gamlestoga.

  Uppigard Natadal
 • 3. dag

  Etter en bedre Telemarksfrokost er det klart for avreise.

  Hjemreisen kan gjerne kombineres med et besøk på Norsk Skieventyr i Morgedal. (Mot tillegg) Her formidles Telemarks og den norske skihistorien med interaktive utstillinger og fartsfylte filmer. Utstillingen starter med en framstilling på storskjerm av skihistorien gjennom hele 4000 år. Deretter bys det på et glimt fra Morgedal i 1850-åra, før man fortsetter i et skimaker-verksted. Deretter får man historien om kappløpet mot Sydpolen, før man får høre om Norges første skivoksfabrikk og sagaen om den olympiske ilden.

  Alternativt: Et besøk på Dalen Hotel for omvisning og kaffe/kaker

  Uppigard Natadal

Kart

Reisekalender
23/7FinnmarkFra kr. 18 990,-
14/8Jæren, Stavanger og Flor & FjæreFra kr. 12 990,-
19/8Vandretur ValdresFra kr. 9 490,-
25/8Vandringer og moskus på DovrefjellFra kr. 9 490,-
3/9Vandretur GardasjøenFra kr. 21 990,-
3/9Vandretur SiciliaFra kr. 19 990,-
4/9Nord-VestlandetFra kr. 10 990,-
8/9Vandretur Hardangervidda og HallingskarvetFra kr. 9 990,-
9/9Vandretur AmalfikystenFra kr. 19 990,-
9/9Seniorfavoritt - GeirangerFra kr. 9 990,-
Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80