Skip to main content

Vandring og vin i Portugal

Portugal har tidligere stått litt i skyggen av Spania, Italia og Frankrike som både feriested og vinnasjon. Det er det ingen grunn til! ”Hengende” på vestbredden av det europeiske kontinentet, har landet sin særegenhet, historie og sjel. Portugiserne deler gjerne sine tradisjoner med oss, og ikke minst sine matspesialiteter og utsøkte vin. Idylliske fiskerlandsbyer, grønne daler, eventyrslott og en vakker kyst er perfekte kulisser for vår vandretur. Vi vandrer i flotte nasjonalparker, til lokale vingårder og sjarmerende landsbyer med hvitkalkede hus og brosteinsgater. Vi bruker god tid på vandringene og nyter de spektakulære omgivelsene og god vin underveis. Det blir også selvfølgelig sightseeing i sjarmerende Lisboa!

Vanskelighetsgrad: 3 (av 5)

Hurtigsøk

Dagsprogram

 • 1. dag: Oslo – Lisboa – Carcavelos

  Fly til Lisboa. Transfer til Hotel Carcavelos Beach Hotel (4* - miljøserifisert - Green Key) i den lille kystbyen Carcavelos. Byen ligger 12 km fra Lisboa, og har en langstrakt sandstrand. Hotellet har utendørs svømmebasseng med bar, solterrasse og restaurant. Middag på hotellet.

 • 2. dag: Vandring i Arrábida med Sesimbra og Azeitão

  Frokost. I dag krysser vi elven Tagus for å avdekke hemmelighetene på sørbredden. Fjellkjeden Serra da Arrábida strekker seg og faller over et område på 35 km mellom Cape Espichel og Palmela på den sørlige delen av Setubal-halvøya. Dagens vandring går i den vernede naturparken, Arrábida, hvor vi gjør oss kjent med flora og fauna. Parken er et fristed for sjeldne dyrearter, og har gamle slott, fantastiske strender og et særdeles vakkert landskap. Vi er så nær travle Lisboa, men området er så fredfullt og full av overraskelser. Etter vandringen fortsetter vi til fiskerlandsbyen Sesimbra som ligger inne i en blå bukt med fargerike båter. I tillegg til den pittoreske fiskehavnen, har byen smale gater, små kirker, en festning og et maurisk slott. I Sesimbra spiser vi «lunch with the view” på Restaurant Ribamar. Mens vi hører på bølgeskvulp og nyter utsikten, inntar vi et deilig fiskemåltid. Deretter fortsetter vi til Azeitão. Området er berømt for sine søte Moscatel viner, og vi får prøvesmake vinen sammen med lokalt brød og ost i en av områdets vinkjellere. Middag på egen regning.
  Vandredistanse: 8-10 km. Varighet vandring: 3-4 timer/total utflukt: 8 timer.

  Vandring i Arrábida med Sesimbra og Azeitão
 • 3. dag: Vandring i Mafra med piknik og vinsmaking

  Frokost. Vi kjører med buss til Mafra. I Mafra finner vi Palácio Nacional de Mafra, Portugals ekstravagante klosterpalass. I nærheten ligger den tidligere kongeparken, Tapada Nacional de Mafra, som i sin tid var et jaktområde som fortsatt er full av ville dyr og planter. Det er i dette vakre området vi skal vandre. Vi avslutter vandringen med en deilig piknik på en lokal vingård. Vi får også lære om vinproduksjonen, dets prosesser og smake på vinen. Retur til hotellet, og felles middag.
  Vandredistanse: 6,3 km. Varighet vandring: 3 timer/total utflukt: 8 timer.

  Vandring i Mafra med piknik og vinsmaking
 • 4. dag: Lisboa – sightseeing

  Frokost. Tid og lunsj på egen hånd. Om ettermiddagen skal vi på sightseeing med lokalguide i Lisboa. Åsene på begge sidene av byen trekker hus og kronglete gater sammen til et sjarmerende sentrum. Sightseeingen gir oss en smakebit på det som gjør Lisboa til det det er med trange smug, fargerike trikker, sjarm og sjel. Underveis får vi også smake noen portugisiske spesialiteter. Først går vi til fots gjennom Baixa-kvartalet for å få et innblikk i bylivet med butikker og hyggelige kafeer - og stopper for en «bika», en sterk kaffe som er populær i Portugal. Senere besøker vi et lokalt bakeri hvor vi får se hvordan de lager den tradisjonelle kaken «Pastel de Nata». Under turen får vi også smake en liten Ginginha sherry likør og klippfiskbollene “Pastel de bacalhau”. Vi avslutter turen med en liten fado-opplevelse der sangerinnen griper oss i hjertet med strofer om smertefull lengsel etter kjærlighet, og får servert et glass portvin. Vi kjører tilbake til hotellet, og spiser felles middag. Total turlengde: 4 timer.

  Lisboa – sightseeing
 • 5. dag: Vandring Sintra med vingårdsbesøk, Cascais og Estoril

  Frokost. Avgang med buss og lokalguide til Sintra. Den sjarmerende byen står på UNESCO`s liste over verdens kulturminner for sin flotte arkitektur, og var i sin tid også sommerresidens for kongefamilien. Sintra har også en praktfull beliggenhet mellom dramatiske fjelltopper. Vi starter vandringen i Capuchos, og utforsker området med en enkel vandring langs stier i den storslåtte naturen. Vi spiser medbrakt niste underveis, og ender dagens vandring på vinkjelleren Almoçageme – hvor vi får smake kjent og god vin fra Colares regionen. I dette området vokser vinrankene i sand, og dette er grunnen til at de overlevde den forferdelige vinlus-perioden på 1800-tallet. Vi kjører deretter til fiskehavnen i Cascais, langs Estoril-kysten og tilbake til hotellet. Kvelden fri til å spise middag på egen regning. Vandredistanse: 10-11 km. Varighet vandring: 3-5 timer/total utflukt: 8 timer.

  Vandring Sintra med vingårdsbesøk, Cascais og Estoril
 • 6. dag: Fridag

  Frokost. Dagen fri til å kose deg på stranden eller ta turen inn til Lisboa. Middag på egen regning.

  Fridag
 • 7. dag: Carcavelos – Oeiras. Palácio do Marquês de Pombal

  Frokost. Formiddagen fri for egne opplevelser og lunsj på egen regning. Om ettermiddagen skal vi på vandring i Carcavelos historiske senter og til Oeiras. Byen har en historisk bydel med ett av de beste eksemplene på portugisiske herskapshus fra 1700-tallet, Palácio do Marquês de Pombal. Byens vinkjeller er imponerende og har en liten eksklusiv produksjon. Vi får høre om vinproduksjonen og smake sterkvinen som blir produsert her. Felles avskjedsmiddag. Total turlengde: 4 timer.

  Carcavelos – Oeiras. Palácio do Marquês de Pombal
 • 8. dag: Carcavelos – Lisboa – Oslo

  Frokost. Dagen til egen disposisjon. Transfer til flyplassen, og kveldsfly til Oslo Lufthavn.

Kart

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris fra kr.
16.10.2024Oslo LufthavnVandring og vin i PortugalMer enn 821 990,-BestillMer informasjon

Turfakta

Ta kontakt for tilslutningsbilletter fra andre flyplasser.

Tillegg for enkeltrom:                        Kr.   3.600,-

Vanskelighetsgrad: 3 (av 5)

Vi tar forbehold om eventuelle nødvendige endringer av avreisedato, flytider og flyselskap grunnet usikkerhet i fremtidig flytilbud.Det tas også forbehold om prisjusteringer som følge av endrede transportpriser, valutakurser eller skatter og avgifter som ligger utenfor arrangørens kontroll.

Pga. frister på flybillettene er det viktig at turen bestilles i god tid. Siste kostnadsfrie avbestilling (kun adm. gebyr) av denne turen er 95 dager før avreise. Se forøvrig deltakerbeviset for betingelser. 

Reisekalender
23/6Vandringer og moskus på DovrefjellFra kr. 9 490,-
23/6Vakre Vestlandet med GDFra kr. 15 990,-
30/6Vandretur Hardangervidda og HallingskarvetFra kr. 9 990,-
10/7Fottur i Dolomittene Fra kr. 20 790,-
23/7FinnmarkFra kr. 18 990,-
14/8Jæren, Stavanger og Flor & FjæreFra kr. 12 990,-
19/8Vandretur ValdresFra kr. 9 490,-
25/8Vandringer og moskus på DovrefjellFra kr. 9 490,-
3/9Vandretur GardasjøenFra kr. 21 990,-
3/9Vandretur SiciliaFra kr. 19 990,-
Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80