Skip to main content
Antequera

Vandretur Andalucia

RondaRonda
El TorcalEl Torcal
Caminito del ReyCaminito del Rey
Caminito del ReyCaminito del Rey
RondaRonda
RondaRonda

Vandring i spektakulære landskap

På denne turen bor vi i historiske Antequera – en liten by i hjertet av Andalucia. Byen er omringet av fruktbare sletter med asparges, korn, oliven og strålende gule solsikker. Andalucia byr på flotte landskaper å vandre i. Caminito del Rey var en av verdens farligste turstier, men er i dag en sikker rute langs loddrette fjellvegger og via en hengebru. Under oss baner den turkise Guadalhorce-elven seg vei gjennom kløften. Naturreservatet El Torcal er et geologiske vidunder med unike klippeformasjoner. Landsbyen Ronda ligger dramatisk til på begge sider av en stor kløft, og fra Puente Nuevo er utsikten spektakulær. Vandringer i vakre Andalucia kombineres med det sosiale, vinsmaking og tapas.

Vanskelighetsgrad: 3 (av 5)

Hurtigsøk

Dagsprogram

 • 1. dag: Oslo – Málaga – Antequera

  Tidlig fly til Málaga. Transfer til Antequera, og innsjekk på Hotel Antequera (enkelt 4*). Lunsj på egen regning. Antequera er som en reise nesten 5000 år tilbake i tid – med gravhauger, romerske bad, gotiske kirker, barokke klokketårn, det mauriske slottet Alcazaba og renessansefontener. Vi tar en ettermiddagstur i byen og gjør oss litt kjent. Felles middag på hotellet.

 • 2. dag: Caminito del Rey og lunsj

  Etter frokost følger vi «El Caminito del Rey», Kongestien. Dette var en av verdens farligste turstier, men ble restaurert og gjenåpnet i 2015. 2,9 km av ruten går på skogstier, og 4,8 km langs røffe kalkesteinsfjell gjennom kløften og over en hengebru. Langs ruten vokser eukalyptus, pinjetrær og oleandere med rosarøde blomster – og vi har flott utsikt mot Guadalhorce-elven. Ruten er forholdsvis enkel å gå, men man bør ikke ha høydeskrekk. Felles lunsj på lokal restaurant. Reiseleder samler de som ønsker for felles middag på egen regning. Distanse: 7,7 km. Varighet vandring: 2,5 timer.

  Caminito del ReyCaminito del Rey
 • 3. dag: Naturreservatet Torcal og vinbodega

  Frokost. Vi kjører til naturreservatet El Torcal; ett av de største geologiske vidundere i Andalucía. For 150 millioner år siden lå hele området under vann, og forskyvninger i jordens overflate presset havbunnen opp slik at fjell ble dannet. Etterfølgende har regn og vind erodert den bløte kalksteinen og skapt et av Europas mest særegne og imponerende karstlandskaper. Vi vil også se spor etter fossiler og tidlig bosetting. Vi tørker svetteperlene i panna, og fortsetter til Bodega Cortijo La Fuente. Vi blir introdusert for hemmeligheten bak vinproduksjonen, får prøvesmake 4 sorter vin og servert assortert tapas. Middag på egen regning. Distanse: 4,5 km. Varighet: 3 timer.

  El TorcalEl Torcal
 • 4. dag: Vandring i Ronda med piknik

  Frokost. I dag skal vi til Ronda. Den vakre landsbyen er delt i to av en svær kløft. Vi krysser den imponerende broen, Puente Nuevo. Flott utsikt mot kløften og elven som renner under oss. En vandretur i Ronda er en autentisk måte å oppleve området på. Vi passerer bønder som høster inn sine avlinger og som jobber på sine små vingårder. Felles tapaslunsj. Felles middag på hotellet.
  Distanse: 4 km. Varighet vandring: 3 timer.

  RondaRonda
 • 5. dag: Antequera – Málaga – Oslo

  Frokost. Transfer til Málaga for panoramasightseeing med buss og byvandring gjennom de vakre gatene i gamlebyen. Vi passerer den flotte katedralen, og det er eventuelt mulig å besøke Picasso museet (mot tillegg). Vi finner en hyggelig uterestaurant og koser oss med tapas på egen regning. Transfer til flyplassen, og kveldsfly til Oslo Lufthavn.

 • Programmet er preliminært

  Det kan forekomme endring i rekkefølge på dagene eller andre tilpasninger som tar hensyn til vær og andre forhold for gruppen.

Kart

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris fra kr.
16.09.2024Oslo LufthavnVandretur AndaluciaMer enn 813 690,-BestillMer informasjon
21.10.2024Oslo LufthavnVandretur AndaluciaMer enn 813 690,-BestillMer informasjon

Turfakta

Ta kontakt for tilslutningsbilletter fra andre flyplasser. 

Tillegg p.p.                                      
Enkeltrom:                  Kr.   1.600,-

Oppgitte priser er basert på valutakurser pr. 01.08.2023

Vanskelighetsgrad: 3 (av 5)
Det er enkle vandringer på denne turen, og joggesko eller enkle vandre-/tursko kan benyttes.

Vi tar forbehold om eventuelle nødvendige endringer av avreisedato, flytider og flyselskap grunnet usikkerhet i fremtidig flytilbud.Det tas også forbehold om prisjusteringer som følge av endrede transportpriser, valutakurser eller skatter og avgifter som ligger utenfor arrangørens kontroll.

Pga. frister på flybillettene er det viktig at turen bestilles i god tid. Siste kostnadsfrie avbestilling (kun adm. gebyr) av denne turen er 95 dager før avreise. Se forøvrig deltakerbeviset for betingelser. 
 

Se her for flere vandreturer!

 

Reisekalender
23/5Den svenske vestkysten med GDFra kr. 11 950,-
4/6Kroatia - YogaturFra kr. 14 990,-
4/6Vandretur AlgarveFra kr. 15 990,-
5/6Jæren, Stavanger og Flor & FjæreFra kr. 12 990,-
10/6Vandretur AmalfikystenFra kr. 18 690,-
12/6Fottur i Dolomittene Fra kr. 17 990,-
23/6Vandringer og moskus på DovrefjellFra kr. 9 490,-
23/6Vakre Vestlandet med GDFra kr. 15 990,-
30/6Vandretur Hardangervidda og HallingskarvetFra kr. 9 990,-
10/7Fottur i Dolomittene Fra kr. 20 790,-
Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80