Vandretur Andalucía

Vandring i spektakulære landskap

På denne turen bor vi i historiske Antequera – en liten by i hjertet av Andalucía. Byen er omringet av fruktbare sletter med asparges, korn, oliven og strålende gule solsikker. Andalucía byr på flotte landskaper å vandre i. Caminito del Rey var en av verdens farligste turstier, men er i dag en sikker rute langs loddrette fjellvegger og via en hengebru. Under oss baner den turkise Guadalhorce-elven seg vei gjennom kløften. Naturreservatet El Torcal er et geologiske vidunder med unike klippeformasjoner. Landsbyen Ronda ligger dramatisk til på begge sider av en stor kløft, og fra Puente Nuevo er utsikten spektakulær. Vandringer i vakre Andalucía kombineres med det sosiale, vinsmaking og tapas.

Vanskelighetsgrad: 3 (av 5)

Rabatt

Rabatt kr. 500,- pr. person
ved bestilling mer enn 95 dager før avreise. 

 

Pris fra kr.:
9 990,-
Dager:5
Inkludert i grunnprisen: Fly Oslo–Málaga t/r, 4 hotellovernattinger i dobbeltrom, transfers med buss iflg. programmet, 3 vandringer med norsktalende (evt. engelsktalende) vandreguide, 4 frokoster, 2 lunsjer, vinsmaking med tapas og 1 middag, sightseeing i Málaga, reiseleder fra Peer Gynt Tours.
TransportType:Norwegian
Bestill reise

Dagsprogram

1. dag              Oslo – Málaga – Antequera
Tidlig fly til Málaga. Transfer til Antequera, og innsjekk på Hotel El Coso Viejo (3*). Hotellet ligger i et tradisjonelt andalusisk hus fra 1700-tallet, og i sentrum av det historiske Antequera. Byen er som en reise nesten 5000 år tilbake i tid – med gravhauger, romerske bad, gotiske kirker, barokke klokketårn, det mauriske slottet Alcazaba og renessansefontener. Reiseleder tar dere med på en ettermiddagstur i byen. Lunsj på egen regning og felles middag.  

2. dag             Caminito del Rey og lunsj
Etter frokost følger vi «El Caminito del Rey», Kongestien. Dette var en av verdens farligste turstier, men ble restaurert og gjenåpnet i 2015. 2,9 km av ruten går på skogstier, og 4,8 km langs røffe kalkesteinsfjell gjennom kløften og over en hengebru. Langs ruten vokser eukalyptus, pinjetrær og oleandere med rosarøde blomster – og vi har flott utsikt mot Guadalhorce-elven. Ruten er forholdsvis enkel å gå, men man bør ikke ha høydeskrekk. Felles lunsj på lokal restaurant. Reiseleder samler de som ønsker for felles middag på egen regning. Distanse: 7,7 km. Varighet vandring: 2,5 timer.   

3. dag              Naturreservatet Torcal og vinbodega
Frokost. Vi kjører til naturreservatet El Torcal; ett av de største geologiske vidundere i Andalucía. For 150 millioner år siden lå hele området under vann, og forskyvninger i jordens overflate presset havbunnen opp slik at fjell ble dannet. Etterfølgende har regn og vind erodert den bløte kalksteinen og skapt et av Europas mest særegne og imponerende karstlandskaper. Vi vil også se spor etter fossiler og tidlig bosetting. Vi tørker svetteperlene i panna, og fortsetter til Bodega La Capuchina. Vi blir introdusert for hemmeligheten bak vinproduksjonen, får prøvesmake vinen og servert assortert tapas. Middag på egen regning. Distanse: 4,5 km. Varighet: 3 timer.

4. dag              Vandring i Ronda med piknik
Frokost. I dag skal vi til Ronda. Den vakre landsbyen er delt i to av en svær kløft. Vi krysser den imponerende broen, Puente Nuevo. Flott utsikt mot kløften og elven som renner under oss. En vandretur i Ronda er en autentisk måte å oppleve området på. Vi passerer bønder som høster inn sine avlinger og som jobber på sine små vingårder. Piknik basert på sesongens økologiske råvarer. Middag på egen regning.
Distanse: 4 km. Varighet vandring: 3 timer.   

5. dag              Antequera – Málaga – Oslo
Frokost. Transfer til Málaga for panoramasightseeing med buss og byvandring gjennom de vakre gatene i gamlebyen. Vi passerer den flotte katedralen, og det er eventuelt mulig å besøke Picasso museet (mot tillegg). Vi finner en hyggelig uterestaurant og koser oss med tapas på egen regning. Transfer til flyplassen, og kveldsfly til Oslo Lufthavn.

Programmet er preliminært. Det kan forekomme endring i rekkefølge på dagene eller andre tilpasninger som tar hensyn til vær og andre forhold for gruppen.

Avganger & priser

Dato Avreisested Reisemål Ledige plasser Pris fra kr.
19/9/2020 Oslo Lufthavn Vandretur Andalucia Mer enn 8 9 990,- BestillMer informasjon

Turfakta

Ta kontakt for tilslutningsbilletter fra andre flyplasser. 

Tillegg p.p.                                      
Enkeltrom:                  Kr.   1.000,-

Vanskelighetsgrad: 3 (av 5)
Det er enkle vandringer på denne turen, og joggesko eller enkle vandre-/tursko kan benyttes.

Pga. frister på flybillettene er det viktig at turen bestilles i god tid. Siste kostnadsfrie avbestilling (kun adm. gebyr) av denne turen er 95 dager før avreise. Se forøvrig deltakerbeviset for betingelser. 
 

Se her for flere vandreturer!

 

Powered by Travelize