Skip to main content

Vandretur Dublin

Irland er kjent for sine vakre kystområder, små sjarmerende landsbyer, frodige og grønne landskaper. For å oppleve den spektakulære naturen trenger vi ikke å reise langt fra den irske hovedstaden. Vi bor midt i Dublin – som byr på en gjestfri og avslappende atmosfære, hyggelige puber med irsk musikk, historie og kultur. På dagtid knyter vi på oss turskoene, og går vandreruter på 9-15 km. Det er også fritid for å handle, besøke Guinness eller smake whisky. Turen passer for deg som ønsker å kombinere vandringer i naturskjønne områder, med livet og stemningen som er unik for Dublin.  

Vanskelighetsgrad: 3 (av 5)

Rabatt

Rabatt kr. 500,- pr. person ved bestilling
mer enn 95 dager før avreise. 


 

Hurtigsøk

Dagsprogram

1. dag         Oslo – Dublin. Vandring Howth
Direktefly fra Oslo Lufthavn til Dublin om morgenen. Buss og irsk sjåfør henter oss på flyplassen og kjører oss til Howth halvøya – et område nordøst for Dublin som ble udødeliggjort gjennom James Joyces berømte roman «Ulysses». Fra klippen Howth Head har vi flott utsikt over bukta, og i nærheten ligger fyrtårnet «Baily Lighthouse». Hele området tilhører Dublin Bay Unesco Biosphere, og området er spesielt vakkert i mai da Rododendron og Azalea står i full blomst. Vi utforsker området til fots på en 3-timers vandretur med engelsktalende guide. Etter vandringen spiser vi fish & chips på Abbey Tavern i fiskerlandsbyen Howth.
Vi fortsetter med bussen til Dublin. Innsjekk på Camden Court Hotel (4*). Hotellet ligger sentralt, og har restaurant, bar og velværeavdeling med svømmebasseng, badstue, dampbad, jacuzzi og treningsrom.
Om kvelden spiser vi middag på The Old Storehouse Pub.
Vandredistanse: 6 km. Varighet vandring: 3 timer. Opp-/nedstigning: 130 meter.

2. dag         Vandring i Wicklow-fjellene
Irsk frokost. Buss til landsbyen Glendalough i Wicklow Mountains National Park. Her møter vi vår engelsktalende vandreguide. Landsbyen ligger ved Irlands mest stemningsfulle klosterruiner. Vi får først en guidet vandring gjennom ruinene. Klosteret ble bygget av St. Kevin på 500-tallet, og har vært plyndret utallige ganger. Vi går en populær vandrerute «Spinc & Glenealo Valley Route» som går gjennom den mest spektakulære naturen i grevskapet. Ruten går oppover forbi Poulanass-fossen, og deretter går vi 600 trappetrinn opp til et spektakulært utsiktspunkt ved en innsjø. Vi fortsetter langs klipper og gjennom den vakre Glenealo-dalen. Lunsjpakke underveis. 3-retters middag på The Church, en kirke som er ombygd til bar og restaurant.
Vandredistanse: 9 km. Varighet vandring: 4 timer. Opp-/nedstigning: 500 meter.

3. dag         Vandring i Dublin Mountains. Irsk aften (mot tillegg)
Irsk frokost. Buss til Ticknock Forrest Park for en trivelig vandretur gjennom skogen «Three Rock Wood». Vi følger en rute som kalles "Fairy Castle Loop", og vi får en fantastisk utsikt mot Dublin og Irskesjøen. Medbrakt lunsjpakke. Ettermiddagen fri. Noen vil kanskje bruke velværeavdelingen på hotellet. Mot tillegg: Buss til Merry Plougboys Pub for «Irish Night» med irsk musikk, Riverdance og 3-retters middag. Sen retur.
Distanse: 6 km. Høydeforskjell: ca. 250 meter.  Varighet vandring: 2,5 timer. 

4. dag         Fritid. Dublin – Oslo
Etter frokost har vi dagen til egen disposisjon. Mulighet for å handle, utforske mer av byen med hop on - hop off-buss eller på egen hånd. Byen har en rekke museer, Dublin Castle, Parliament House, Temple Bar og Trinity College med den kjente "Book of Kells" – et mesterverk av irsk kunsthåndverk og kalligrafi som oppbevares på universitetets bibliotek. Det er også tid til å gå på ølsmaking på Guinness Storehouse eller whiskysmaking på Jameson Distillery. På ettermiddagen finner vi oss en pub hvor vi treffes for en matbit på egen regning. Transfer til flyplassen. Direktefly til Oslo Lufthavn med ankomst om kvelden.  


Programmet er preliminært. Endelig rutevalg gjøres alltid av vandreguide på stedet. Det kan forekomme endring i rekkefølge på dagene eller andre tilpasninger som tar hensyn til vær og andre forhold for gruppen.

Kart

Reisekalender
23/5Den svenske vestkysten med GDFra kr. 11 950,-
4/6Kroatia - YogaturFra kr. 14 990,-
4/6Vandretur AlgarveFra kr. 15 990,-
5/6Jæren, Stavanger og Flor & FjæreFra kr. 12 990,-
10/6Vandretur AmalfikystenFra kr. 18 690,-
12/6Fottur i Dolomittene Fra kr. 17 990,-
23/6Vandringer og moskus på DovrefjellFra kr. 9 490,-
23/6Vakre Vestlandet med GDFra kr. 15 990,-
30/6Vandretur Hardangervidda og HallingskarvetFra kr. 9 990,-
10/7Fottur i Dolomittene Fra kr. 20 790,-
Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80