Skip to main content

Vandretur Sri Lanka

Øya «faller som en tåre» fra det Indiske kontinentet. Sri Lanka byr på grønne teplantasjer, fjell og jungel, templer og historiske steder, krystallklart hav, lange hvite paradisstrender og nypresset fruktjuice i hengekøya. Fortsatt er landet uberørt, og selv mange av de ivrigste globetrotterne har ennå ikke vært her. Vi finner en utrolig variasjon i landskap og naturopplevelser. I høyden er det grønt og frodig med en rekke turmuligheter utenfor allfarveg. Ellers byr Sri Lanka på fargerike markeder, eksotiske matdufter, spennende kultur og gjestfrie mennesker. På denne vandreturen får du oppleve et ekte og uberørt Sri Lanka!

Vanskelighetsgrad: 3 – 4 (av 5)

 

 

 

Rabatt kr. 500,- pr.person ved bestilling mer enn 125 dager før avreise!

Hurtigsøk

Dagsprogram

1. dag              Oslo Lufthavn – Doha – Colombo/Negombo
Vi flyr om morgenen med Qatar Airways via Doha, og ankommer Bandaranaike International Airport - Colombo om natten (lokal tid). Transfer til Negombo (30 minutter), og innsjekk på Camelot Beach Hotel (3*).

2. dag              Colombo – Negombo
Frokost. I formiddag har vi ikke annet på programmet enn å slappe av. Hotellet har svømmebasseng, og Negombo har en lang sandstrand. Sightseeing i Negombo om ettermiddagen, og felles middag på hotellet.

3. dag             Negombo – Kandy       
Frokost og utsjekk. Vi fortsetter til Kandy (3,5 timer). Innsjekk på Thilanka Hotel (4*). Vi finner byen på UNESCOs verdensarvliste. Kandy ligger flott til rundt en kunstig innsjø, og den tidligere hovedstaden symboliserer singalesisk storhetstid. Byen har en rekke historiske og religiøse minnesmerker. Vi besøker Buddhisttempelet hvor Buddhas hjørnetann oppbevares. Dette er et viktig sted for buddhistene. Vi får også oppleve et kulturelt danseshow. Felles middag.

4. dag             Kandy – vandring Knuckles-fjellene – Digana          
Frokost.  Vandring i fjellkjeden Knuckles - som har fantastiske turstier, sjarmerende landsbyer og rismarker. Fjellkjeden er stort sett uberørt, og området er ett av de vakreste på Sri Lanka. Vi følger en rute inn til Kota Ganga Ella Falls – en rekke på sju vannfall. Underveis spiser vi piknik-lunsj i det fri. Etter vandringen fortsetter vi til Digana. Innsjekk på Victoria Golf & Country Resort (4*). Felles middag. Vandredistanse: 11 km. Varighet vandring: 4-5 timer. Høydeforskjell: opp/ned ca. 450 høydemeter.

5. dag              Digana – Heeloya village – Nuwara Eliya  
Frokost. Dagens vandring går i et flott område med både gran- og regnskog. Underveis tar vi et forfriskende bad. Vi ankommer landsbyen Heeloya hvor innbyggerne lever av inntektene de får fra sine grønnsakshager, husdyr, håndverk og birøkting. Vi spiser en tradisjonell landsbylunsj – og fortsetter til Nuwara Eliya som ligger i det vakre høylandet, 1.868 m.o.h. Kjøreturen tar ca. 2,5 timer gjennom bølgende åslandskap og teplantasjer. Det er her mesteparten av teen på Sri Lanka blir høstet. Innsjekk på Heaven Seven Hotel (3*) for 3 netter. Felles middag. Vandredistanse: 12 km. Varighet vandring: 4-5 timer. Ingen store høydeforskjeller.

6. dag             I Nuwara Eliya – Single Tree Hill
Etter frokost går vi via teplantasjer, eukalyptuskog og Sri Lanka´s høystbeliggende landsby, Shanthipura (2.034 m.o.h.), til Single Tree Hill. Underveis ser vi fugler, sommerfugler, øgler og villblomster. Fra Single Tree Hill har vi flott panoramautsikt mot Nuwara Eliya, innsjøen Gregory og fjellene rundt. Vi spiser lunsj i en av landsbyene, og middag på hotellet. Vandredistanse: 12 km. Varighet vandring: 4-5 timer.  Høydeforskjell: opp/ned ca. 250 høydemeter.

7. dag             I Nuwara Eliya – Kirigalpoththa  
Frokost. I dag vandrer vi i fjellet Kirigalpoththa som har den 2. høyeste fjelltoppen på Sri Lanka - 2.388 m.o.h. Dette er det høyeste fjellet i Horton Plains Nasjonalpark og den høyeste toppen som er lov å bestige på Sri Lanka. Underveis spiser vi piknik-lunsj i det fri. Vandredistanse: 14 km. Varighet vandring: 5,5 timer.  Høydeforskjell: opp/ned ca. 300 høydemeter.

8. dag             Nuwara Eliya – Sinharaja
Frokost og utsjekk. Vi fortsetter videre til Sinharaja, en kjøretur på 5 timer. Ettermiddagen fri. Felles middag.

9. dag             Sinharaja – Sinharaja Rain Forest
Frokost. Vandring i nasjonalparken Sinharaja. Dette er siste rest av Sri Lanka´s tropiske lavlandsregnskog. Regnskogen har et biologisk mangfold, og er vedtatt som et biosfærereservat i internasjonal sammenheng og derfor på UNESCOs liste. Regnskogen har et bølgende terreng med topper opp mot 1.150 m.o.h., og er avgrenset av elver på tre sider. Piknik-lunsj underveis. Innsjekk på Hotel Blue Magpie (3*). Felles middag. On the north, Sinharaja is bounded by the Napola Dola and Koskulana Ganga.Vandredistanse: 11-13  km. Varighet vandring: 5 timer.  Høydeforskjell: opp/ned ca. 300 høydemeter.

10. dag           Sinharaja – Negombo – sol og bad
Etter frokost kjører vi til Negombo, ca. 3,5 timer. Innsjekk på Camelot Beach Hotel (3*). Tid for sol og bad, eller du kan ta en tuk-tuk til Negombo´s fargerike markedsgater for å handle med deg noe hjem eller spise en «rice and curry» til lunsj.  Felles avskjedsmiddag på hotellet.

11. dag           I Negombo – sol og bad. Hjemreise
Frokost. Formiddagen til å slappe av i solen. Lunsj/middag på egen regning. Om ettermiddagen blir det transfer til Bandaranaike International Airport – Colombo. Kveldsavgang med Qatar Airways via Doha mot Europa.

12. dag           Ankomst Oslo Lufthavn
Ankomst Oslo Lufthavn tidlig morgen.   

Programmet er preliminært. Endelig rutevalg gjøres alltid av lokal vandreguide på stedet. Det kan forekomme endring i rekkefølge på dagene eller andre tilpasninger som tar hensyn til vær og andre forhold for gruppen.

Kart

Reisekalender
23/6Vandringer og moskus på DovrefjellFra kr. 9 490,-
23/6Vakre Vestlandet med GDFra kr. 15 990,-
30/6Vandretur Hardangervidda og HallingskarvetFra kr. 9 990,-
10/7Fottur i Dolomittene Fra kr. 20 790,-
23/7FinnmarkFra kr. 18 990,-
14/8Jæren, Stavanger og Flor & FjæreFra kr. 12 990,-
19/8Vandretur ValdresFra kr. 9 490,-
25/8Vandringer og moskus på DovrefjellFra kr. 9 490,-
3/9Vandretur GardasjøenFra kr. 21 990,-
3/9Vandretur SiciliaFra kr. 19 990,-
Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80