Vandretur Sri Lanka

Øya «faller som en tåre» fra det Indiske kontinentet. Sri Lanka byr på grønne teplantasjer, fjell og jungel, templer og historiske steder, krystallklart hav, lange hvite paradisstrender og nypresset fruktjuice i hengekøya. Fortsatt er landet uberørt, og selv mange av de ivrigste globetrotterne har ennå ikke vært her. Vi finner en utrolig variasjon i landskap og naturopplevelser. I høyden er det grønt og frodig med en rekke turmuligheter utenfor allfarveg. Ellers byr Sri Lanka på fargerike markeder, eksotiske matdufter, spennende kultur og gjestfrie mennesker. På denne vandreturen får du oppleve et ekte og uberørt Sri Lanka!

Vanskelighetsgrad: 3 – 4 (av 5)

 

Rabatt

Rabatt kr. 500,- pr.person ved bestilling
  mer enn 125 dager før avreise!

Pris fra kr.:
22 990,-
Dager:11
Inkludert i grunnprisen: Fly Oslo–Colombo via Dubai t/r, 9 overnattinger i dobbeltrom på hotell, buss iflg. program, vandringer iflg. program, snack/mat ombord på flystrekningene, 8 frokoster, 5 lunsjer og 9 middager, engelsktalende vandreguide, reiseleder fra Peer Gynt Tours.
TransportType:Emirates
Bestill reise

Dagsprogram

1. dag              Flyreise fra Oslo Lufthavn via Dubai
Vi flyr med Emirates via Dubai med ankomst Colombo neste morgen.

2. dag              Colombo – Negombo
Transfer til Negombo (30 minutter) og Camelot Beach Hotel (3*). I dag har vi ikke annet på programmet enn å slappe av. Hotellet har svømmebasseng, og Negombo´s lange sandstrand er perfekt for en spasertur eller en herlig dag i solen. Du kan også ta en tuk-tuk til Negombo´s fargerike markedsgater for å prøve en «rice and curry» til lunsj. Når klokken viser kveld, spiser vi felles middag på hotellet.

3. dag             Negombo – Kandy 
Frokost og utsjekk. Vi fortsetter til Kandy (3,5 timer). Innsjekk på Thilanka Hotel (4*). Vi finner byen på UNESCOs verdensarvliste. Kandy ligger flott til rundt en kunstig innsjø, og den tidligere hovedstaden symboliserer singalesisk storhetstid. Byen har en rekke historiske og religiøse minnesmerker. Vi besøker Buddhisttempelet hvor Buddhas hjørnetann oppbevares. Dette er et viktig sted for buddhistene. Vi får også oppleve et kulturelt danseshow. Felles middag.

4. dag             Kandy – Knuckles-fjellene – Digana          
Frokost.  Vandring i fjellkjeden Knuckles - som har fantastiske turstier, sjarmerende landsbyer og rismarker. Fjellkjeden er stort sett uberørt og området er ett av de vakreste på Sri Lanka. Vi følger en rute inn til Kota Ganga Ella Falls – en rekke på sju vannfall. Underveis spiser vi piknik-lunsj i det fri. Etter vandringen fortsetter vi til Digana. Innsjekk på Victoria Golf & Country Resort (4*). Felles middag. Vandredistanse: 11 km. Varighet vandring: 4-5 timer. Høydeforskjell: opp/ned ca. 450 høydemeter.

5. dag              Digana – Heeloya village – Nuwara Eliya  
Frokost. Dagens vandring går i et flott område med både gran- og regnskog. Underveis tar vi et forfriskende bad. Vi ankommer landsbyen Heeloya hvor innbyggerne lever av inntektene de får fra sine grønnsakshager, husdyr, håndverk og birøkting. Vi spiser en tradisjonell landsbylunsj – og fortsetter til Nuwara Eliya som ligger i det vakre høylandet, 1.868 m.o.h. Kjøreturen tar ca. 2,5 timer gjennom bølgende åslandskap og teplantasjer. Det er her mesteparten av teen på Sri Lanka blir høstet inn. Innsjekk på Heaven Seven Hotel (3*) for 3 netter. Felles middag. Vandredistanse: 12 km. Varighet vandring: 4-5 timer. Ingen store høydeforskjeller.

6. dag             I Nuwara Eliya – Single Tree Hill
Etter frokost går vi via teplantasjer, eukalyptuskog og Sri Lanka´s høyest beliggende landsby, Shanthipura 2.034 m.o.h, til Single Tree Hill. Underveis ser vi fugler, sommerfugler, øgler og villblomster. Fra Single Tree Hill har vi flott panoramautsikt mot Nuwara Eliya, innsjøen Gregory og fjellene rundt. Lunsj i landsby, og felles middag på hotellet. Vandredistanse: 12 km. Varighet vandring: 4-5 timer.  Høydeforskjell: opp/ned ca. 250 høydemeter.

7. dag             I Nuwara Eliya – Kirigalpoththa  
Frokost. I dag vandrer vi i fjellet Kirigalpoththa som er den 2. høyeste fjelltoppen på Sri Lanka med sine 2.388 m.o.h Dette er det høyeste fjellet i Horton Plains Nasjonalpark og det høyeste toppen som er lov å bestige på Sri Lanka. Underveis spiser vi piknik-lunsj i det fri. Vandredistanse: 14 km. Varighet vandring: 5,5 timer.  Høydeforskjell: opp/ned ca. 300 høydemeter.

8. dag             Nuwara Eliya – Sinharaja
Frokost og utsjekk. Vi fortsetter videre til Sinharaja, en kjøretur på 5 timer. Ettermiddagen fri. Felles middag.

9. dag             Sinharaja – Sinharaja Rain Forest
Frokost. Vandring i nasjonalparken Sinharaja. Dette er siste rest av Sri Lanka´s tropiske lavlandsregnskog. Regnskogen har et biologisk mangfold, og er vedtatt som et biosfærereservat i internasjonal sammenheng og derfor på UNESCOs liste. Regnskogen har et bølgende terreng med topper opp mot 1.150 m.o.h., og er avgrenset av elver på tre sider. Piknik-lunsj underveis. Innsjekk på Hotel Blue Magpie (3*). Felles middag. Vandredistanse: 11-13  km. Varighet vandring: 5 timer.  Høydeforskjell: opp/ned ca. 300 høydemeter.

10. dag           Sinharaja – Negombo – Hjemreise  
Etter frokost kjører vi tilbake til Negombo, ca. 3,5 timer. Innsjekk på Camelot Beach Hotel (3*). Tid for lunsj på egen regning, og ettermiddagen fri for sol og bad. Felles avskjedsmiddag på hotellet. Transfer til flyplassen rundt midnatt, og vi flyr også med Emirates på returen.

11. dag           Ankomst Oslo Lufthavn
Mellomlanding i Dubai tidlig morgen, og ankomst Oslo Lufthavn midt på dagen. 

Programmet er preliminært. Endelig rutevalg gjøres alltid av lokal vandreguide på stedet. Det kan forekomme endring i rekkefølge på dagene eller andre tilpasninger som tar hensyn til vær og andre forhold for gruppen.

Avganger & priser

Dato Avreisested Reisemål Ledige plasser Pris fra kr.
11/1 Oslo Lufthavn Vandretur Sri Lanka Ikke mulig å bestille 22 990,- Ikke mulig å bestilleMer informasjon
Dato Avreisested Reisemål Ledige plasser Pris fra kr.
18/3 Oslo Lufthavn Vandretur Sri Lanka Mer enn 8 22 990,- BestillMer informasjon

Turfakta

Ta kontakt for tilslutningsbilletter fra andre flyplasser

Tillegg for enkeltrom:   Kr 4.000,- per person

Vanskelighetsgrad: 3 – 4

Visum: Norske Statsborgere må sende elektrisk ETA-søknad på www.eta.gov.lk. Hver enkelt må gjøre dette. Passet må være gyldig i minst 6 mnd. etter hjemkomst.
Vaksiner: Sjekk med din helsestasjon/fastlege vedrørende vaksiner.

Pga. frister på flybillettene er det viktig at turen bestilles i god tid. Siste kostnadsfrie avbestilling (kun adm. gebyr) av denne turen er 125 dager før avreise. Se forøvrig deltakerbeviset for betingelser. 

Driks: Sri Lanka har et mer organisert drikssystem enn det vi er vant til i Norge. Driks er i utgangspunktet frivillig, men systemet er en del av kulturen vi besøker og bør respekteres. Fastlønnen i servicebransjen er lav og driksen regnes som en del av lønnen. Det forventes derfor at lokalguider og sjåfører mottar driks. Vi angir et beløp i reiseprogrammet for at du kan ta høyde for dette hjemmefra. Vanlig driksbeløp tilsvarer ca. 300 NOK pr. guide/sjåfør.

Powered by Travelize