Skip to main content

Vintur til Nord-Italia

Fra bredden av Liguriahavet til bredden av Adriaterhavet inviterer Nord-Italia til en tur med store variasjoner. Landskapet varierer og det gjør også natur- og kulturarven dette området har å by på. Her finnes et stort utvalg av gastronomiske spesialiteter, og noen av Italias fineste viner. Til sammen utgjør dette en identitet som italienerne i denne regionen er stolte av.

 

Hurtigsøk

Dagsprogram

 • Dette programmet er et eksempel. Vi tilpasser programmet etter gruppens ønsker og mulige løsninger, hva gjelder innhold, antallet dager, samt ønsker for transport, overnatting og måltider.

 • 1. dag: Oslo – Venezia

  Oppmøte på Oslo Lufthavn Gardermoen til avtalt tid for flyreise til Venezia. Det blir busstransport videre til byen Treviso for en guidet rundtur hvor vi får føle den avslappede atmosfæren. Her er det smale brosteinsbelagte gater, gamle kanaler og elegante arkader og palass. Middagen inntas i et «osteria» der vi får smake deilig radicchio risotto sammen med et glass Prosecco.

 • 2. dag: Venezia

  Dagen er i sin helhet viet Venezia, og det blir en guidet rundtur i byen som er bygd på vannet. Vi går om bord i en vaporetto som tar oss inn Grand Canal før det blir byvandring i hjertet av byen. Vi får blant annet se Markusplassen, basilikaen, Dogepalasset, Teatro La Fenice, Sukkenes Bro. Det blir litt fritid i byen, med mulighet for å ta en gondoltur. Middag på hotellet om kvelden.

 • 3. dag: Padua og Colli Euganei

  Vi starter dagen med en halvdags guidet tur i Padua, som er en middelalderby ved elven Brenta. Byen er i dag moderne og kjent for sitt universitet og Scrovegni Chapel og Giottos mesterverker. Tid for individuell lunsjbespisning. Vårt neste stopp er Colli Euganei som består av grønne daler og vakre åser dekt med vinranker. Vi besøker en vingård hvor vi får omvisning, og en vinsmaking hører selvfølgelig med her. Vi kjører til Gardasjøen for overnatting og middagsservering på et hyggelig hotell.

 • 4. dag: Gardasjøen og Valpolicella

  I dag besøker vi vakre Sirmione hvor vi har formiddagen fri. Vi fortsetter «vinruten» til Valpolicella, en region øst for Gardasjøen med åser dekket med vinranker som produserer druer til noen av landets fineste rødviner. Vi besøker en lokal «trattoria» for lokale spesialiteter og god rød vin.

 • 5. dag: Bergamo og Franciacorta

  I dag blir det en guidet halvdagsutflukt til Bergamo hvor middelalderstemningen fortsatt er tilstede. Etter en individuell lunsj fortsetter vi til den berømte vinregionen Franciacorta, som har historie med vinproduksjon tilbake til 1500-tallet. Her ligger vinmarkene som et flott skue foran utsikten mot Alpene og Lago d’Iseo. Vi besøker en lokal produsent hvor vi får en innføring i produksjonen og smake på flere av stedets viner. Overnatting og middagsservering i Cinque Terre-regionen

 • 6. dag: Cinque Terre

  Vi får i dag en heldags guidet tur i de fem små byene som sammen danner Cinque Terre – Monterosso, Manarola, Corniglia, Vernazza og Riomaggiore. Cinque Terre er verdenskjent og står listet på UNESCO’s Verdensarvliste.

 • 7. dag: Cinque Terre – Milano – Oslo

  Transport tilbake til flyplassen i Milano for flyreise hjem til Norge.

Reisekalender
23/5Den svenske vestkysten med GDFra kr. 11 950,-
4/6Kroatia - YogaturFra kr. 14 990,-
4/6Vandretur AlgarveFra kr. 15 990,-
5/6Jæren, Stavanger og Flor & FjæreFra kr. 12 990,-
10/6Vandretur AmalfikystenFra kr. 18 690,-
12/6Fottur i Dolomittene Fra kr. 17 990,-
23/6Vandringer og moskus på DovrefjellFra kr. 9 490,-
23/6Vakre Vestlandet med GDFra kr. 15 990,-
30/6Vandretur Hardangervidda og HallingskarvetFra kr. 9 990,-
10/7Fottur i Dolomittene Fra kr. 20 790,-
Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80