Vandring & vin i Toscana

Toscana i Italia har bølgende åslandskap med sypresser, olivenlunder og vinranker. Terrenget vi vandrer i er lett kupert, og vi følger flere "vinruter". Noen av høydepunktene er besøk på vingårder som Fattoria il Poggio og Castello Vicchiomaggio i Chianti – hvor vi smaker på kjent og god vin. Toscana byr også på små landsbyer med italiensk sjarm og hjemmelaget pasta – og vi besøker Firenze med sin flotte arkitektur og skjulte kunstskatter. Ønsker du en sosial vandretur i vakkert landskap kombinert med vinsmaking på pittoreske vingårder, er dette turen for deg!

Vanskelighetsgrad: 2 (av 5)

Rabatt
 

 Rabatt kr. 500,- pr. person ved bestilling
 mer enn 95 dager før avreise!

Status:
Ikke mulig å bestille

Dagsprogram

1. dag              Gardermoen – Pisa – Montecatini Terme
Fly til Pisa. Transfer til Montecatini Terme. Innsjekk på Hotel Ariston (4*) i mai og på Grand Hotel Nizza et Suisse (4*) i september. Byens historiske SPA ligger i gangavstand. Felles middag.   

2. dag              Vandring Montecarlo
Frokost. Mellom Montecatini Terme og Lucca ligger Montecarlo. Området er kupert med mange "vinruter". Vi besøker vingården Fattoria il Poggio i Montecarlo for å prøvesmake olivenolje og vin. Middag på egen regning. Distanse: 7 km. Varighet: 3 timer. Opp-/nedstigning: 200 meter.  

3. dag              Vandring i Chianti
Frokost. Vi vandrer fra Panzano til Greve. Vi passerer store områder med vinranker og olivenlunder, og ender vår vandring på Castello Vicchiomaggio. Her får vi omvisning, servert kanapeer og smake 4 forskjellige viner. Felles middag.  Distanse: 8 km. Varighet: 3 timer. Opp-/nedstigning: 350 meter. 

4. dag              Utflukt til Firenze (mot tillegg)
Frokost. Mot tillegg: Tog til Firenze. 3 timers rundtur til fots i byens historiske sentrum med lokal guide. Vi får se severdigheter som Ponte Vecchio, Santa Maria del Fiore med Johannes´ dåpskapell og det imponerende rådhuset Palazzo Vecchio. Tid på egen hånd for lunsj og til å utforske byen. Retur med tog, og middag på egen regning.    

5. dag              Fridag
Frokost og middag inkludert. Fridag i Montecatini Terme. Noen ønsker kanskje en rolig dag ved svømmebassenget eller å ta spabehandlinger. Grand Hotel Nizza et Suisse har eget svømmebasseng og spaavdeling. På våravgangen kan deltakerne benytte seg av svømmebassenget på nabohotellet og evt. bestille spabehandlinger på byens historiske spa (OBS! Vi beklager feil informasjon i katalog!).  Vi anbefaler også å ta kabelbane til fjellandsbyen Montecatini Alto som har koselige restauranter, små butikker og flott utsikt.    

6. dag              Vandring Buggiano
Frokost. Vandring i vakre omgivelser i Buggiano. Området har sitronlunder og vakre hager. Stopp på vingård for vinsmaking. Middag på egen regning.  Distanse: 7 km. Varighet: 3 timer. Opp-/nedstigning: 280 meter.  

7. dag              Vandring til Garfagnana med Grotta del Vento
Frokost. På vår siste vandredag tar vi oss til Garfagnana i de apanske alpene. Området har frodige daler, og de ville fjellene som omgir området er en stor kontrast til det grønne. Besøk i Grotta del Vento; en av verdens mest kjente kalksteinsgrotter. Felles middag. Distanse: 5 km. Varighet: 2 timer. Opp-/nedstigning: ca. 350 meter.

8. dag              Montecatini Terme – Pisa – Gardermoen
Frokost og utsjekk. Transfer til flyplassen og direktefly til Oslo Lufthavn.

Programmet er preliminært. Endelig rutevalg gjøres alltid av vandreguide på stedet. Det kan forekomme endring i rekkefølgen på dagene eller andre tilpasninger som tar hensyn til vær og andre forhold for gruppen.

Powered by Travelize