Vandring & vin i Toscana

Toscana har et bølgende åslandskap med sypresser, olivenlunder og vinranker. Terrenget vi vandrer i er lett kupert, og her er det flere "vinruter" å følge. Noen av høydepunktene er besøk på vingårder som Fattoria il Poggio og Castello Vicchiomaggio i Chianti. Her skal vi smake på kjent og god vin. Toscana byr også på små landsbyer med italiensk sjarm og hjemmelaget pasta. Vi besøker også Firenze med sin flotte arkitektur, historie og skjulte kunstskatter. Ønsker du en sosial tur som kombinerer vandringer i vakkert landskap og vinsmaking på pittoreske vingårder, er dette turen for deg! Vanskelighetsgrad: 2

Rabatt
 

 Rabatt kr. 500,- pr. person ved bestilling
 mer enn 95 dager før avreise!

Pris fra kr.:
13 590,-
Dager:8
Inkludert i grunnprisen: Fly Oslo–Pisa t/r, 7 overnattinger på 4*Grand Hotel Nizza et Suisse, Montecatini Terme, transfers med buss og tog iflg. programmet, 5 vandringer med engelsktalende vandreguide, 7 frokoster og 4 middager,vin- og olivenoljesmaking iflg. programmet, reiseleder fra Peer Gynt Tours.
Transporttype:Norwegian
Bestill reise

Dagsprogram

1. dag    Gardermoen – Pisa – Montecatini Terme
Fly fra Oslo Lufthavn til Pisa. Busstransfer til Montecatini Terme og innsjekk på Grand Hotel Nizza et Suisse  (4*). Ettermiddagen til egen disposisjon. Hotellet har utendørsbasseng, restaurant og en ny velværeavdeling. Byens historiske spa ligger i gangavstand til hotellet. Felles middag.   

2. dag    Vandring Montecarlo
Frokost. Mellom Montecatini Terme og Lucca ligger Montecarlo. Området rundt Montecarlo er kupert og her er det mange "vinruter" å følge. I løpet av dagen besøker vi vingården Fattoria il Poggio i Montecarlo hvor vi får prøvesmake både olivenolje og vin. Middag på egen regning. Distanse: 7 km. Varighet: 3 timer. Opp-/nedstigning: 200 meter.  

3. dag    Vandring i Chianti
Etter frokost skal vi vandre fra Panzano til Greve. Vi passerer store områder med vinranker og olivenlunder, og ender vår vandring på Castello Vicchiomaggio. Her får vi omvisning, samt servert canapeer og smake 4 forskjellige viner. Felles middag. Distanse: 8 km. Varighet: 3 timer. Opp-/nedstigning: 350 meter. 

4. dag    Utflukt til Firenze (tillegg i pris)
Frokost. Tillegg i pris: I dag tar vi toget til Firenze. Vår lokalguide tar oss med på 3 timers rundtur til fots i byens historiske sentrum. Vi får se store severdigheter som Ponte Vecchio, Santa Maria del Fiore med Johannes´ dåpskapell og det imponerende rådhuset Palazzo Vecchio. Tid på egenhånd for lunsj og til å rusle litt i de trivelige gatene før vi tar toget tilbake til Montecatini Terme. Middag på egen regning.  

5. dag    Fridag
Frokost og middag inkludert. Tid på egenhånd i Montecatini Terme.  

6. dag    Vandring Buggiano
Frokost. I dag vandrer vi i vakre omgivelser i Buggiano. Området er kjent for sine sitronlunder og vakre hager. Vi stopper på en vingård og smaker på vin i dag også. Middag på egen regning. Distanse: 7 km. Varighet: 3 timer. Opp-/nedstigning: 280 meter.  

7. dag    Vandring til Garfagnana med Grotta del Vento
Frokost. På vår siste vandredag tar vi oss til Garfagnana i De apuanske alpene. Området har grønne, frodige daler og skog. En stor kontrast til det grønne er de ville fjellene som omgir området. En spennende avslutning på vandringen er et besøk i Grotta del Vento, som er en av verdens mest kjente kalksteinsgrotter. Felles middag. Distanse: 5 km. Varighet: 2 timer. Opp-/nedstigning: 800 meter.

8. dag    Montecatini Terme – Pisa – Gardermoen
Frokost. Transfer til flyplassen og direktefly til Oslo Lufthavn.

Programmet er preliminært. Endelig rutevalg gjøres alltid av vandreguide på stedet. Det kan forekomme endring i rekkefølge på dagene eller andre tilpasninger som tar hensyn til vær og andre forhold for gruppen.

Avganger & priser

Dato Avreisested Reisemål Ledige plasser Pris fra kr.
3/10 Oslo Lufthavn Vandretur Toscana 2 13 590,- BestillMer informasjon

Turfakta

Tillegg for enkeltrom:   Kr.   1.200,-

Avbestillingsbeskyttelse 6 % av totalpris pr. person.

Utflukt mot tillegg i pris:
-
 3 timers sightseeing i Firenze med svensktalende guide, inkl. tog t/r: kr. 390,- pr. person

Pga. frister på flybillettene er det viktig at turen bestilles i god tid. Siste kostnadsfrie avbestilling (kun adm. gebyr) av denne turen er 95 dager før avreise. Se forøvrig deltakerbeviset for betingelser. 

Valuta: Euro

Se her for flere vandreturer!

Powered by Travelize