Skip to main content

Nordlysjakt og samisk kultur i Alta

NordlyskatedralenNordlyskatedralen
Sorrisniva ishotellSorrisniva ishotell
Sorrisniva ishotellSorrisniva ishotell
SorrisnivaSorrisniva

Visste du at verdens første nordlysobservatorium ble bygget her på slutten av 1800-tallet? Dette har gitt Alta navnet «Nordlysbyen» og på senhøst og vinter kan man ofte se nordlyset danse over himmelen, noe som samene fra gammelt av så på som et ondt varsel. Og både nordlyset og den samiske kulturen er noe vi får høre mer om på denne turen med høydepunkter som;

 • Nordlysjakt
 • Sami Siida
 • Gourmet-måltid i Sorrisniva
 • Alta museum og Nordlyskatedralen
 • Storkorsnes og møte med kongekrabben

Hurtigsøk

Dagsprogram

 • 1. dag: Ankomst Alta og Nordlyskatedralen

  Avgang fra Oslo Lufthavn på ettermiddagen og ankomst Alta etter ca. 2 timer. Busstransport til vårt hotell, Thon Hotel Alta (miljøsertifisert).
  Etter innsjekk rusler vi over til Nordlyskatedralen, Europas nordligste katedral med like elegante linjer som nordlyset selv. Vi får omvisning her i denne vakre katedralen.
  Felles middag på hotellet om kvelden.

 • 2. dag: Alta museum og Nordlysjakt

  En opplevelsesrik dag er i vente. Etter en god frokost besøker vi Alta museum, som gjennom sine varierte utstillinger forteller oss om Finnmarks forhistorie, tro og religion, handelskulturen og Nordlysforskning. «Å hoppe etter Wirkola» er utstillingen som omhandler Altas bybarn og vår store skihopper Bjørn Wirkola. Etter besøket her blir det tid til egen disposisjon i Alta.

  Tidlig middag på hotellet før vi skal ut på Nordlysjakt. Kvelden starter med et lite foredrag om nordlyset for at vi skal få en forståelse av hvordan det oppstår. Hvor turen går avhenger av værmelding og nordlysvarsel og vi jakter på dette fantastiske fenomenet de neste timene. Varm drikke og snacks serveres underveis og varme kjeledresser til utlån er inkludert i turen. Man kan også låne fotostativ.
  Sjansen for å se nordlyset i Alta er stor, men det er selvsagt ingen garanti.

  Vi begynner å kjøre fra hotellet ca. kl. 19.00 i minibussen vår etter å ha hjulpet deg med å kle deg varme og komfortable vinterklær/støvler. Vi forbereder deg på denne magiske turen, og gir deg en orientering om dette naturfenomenet og dagens forhold, som fører oss til det beste stedet å nyte dem den kvelden. Vi har arrangert organiserte guidede turer siden 2007 og har kunnskap om hvordan du finner nordlys hvis forholdene er der. På turene våre vil du normalt ha 80-90 % sjanse for å se denne spektakulære utsikten. Du vil bli tilbudt et reinskinn å ligge på, mens du nyter det flotte utendørs og venter på den grønne damen på himmelen, vil vi dele med deg lokale historier om norsk levemåte og lokalhistorie fra steinalderen, samisk kultur, rein -herding, dyreliv, andre verdenskrig og det moderne samfunnet i Alta og Finnmark. Under turen serverer vi en smak av varme og kalde snacks og drikkevarer (alternativ til veganer osv.). Vi er normalt tilbake på hotellet litt over midnatt.

  Alta museum og Nordlysjakt
 • 3. dag: Valgfri utflukt og samisk aften i Sorrisniva

  Formiddagsutflukt med egen påmelding og pristillegg.

  Deretter blir det egentid i Alta før kveldens utflukt til Sorrisniva for en samisk opplevelse. Bussen henter ved hotellet og vi ta først turen til Sami Siida. Her blir det omvisning i siidaen, samisk historie, kultur og tradisjoner. Vi får møte reinsdyrene og mate dem, ta bilder osv. Etter hvert blir det joiking av guiden, og servering av kaffe/te og Siida-kake med iskule. Etter besøket her tar vi så turen videre til Sorrisniva. Her blir vi med på en reise i Sorrisniva’s matunivers med et 3-retters måltid med de beste råvarer den arktiske natur kan tilby. En smaksopplevelse!

  SorrisnivaSorrisniva
 • Valgfri utflukt: Utflukt til den sjøsamiske kystbygda Storkorsnes med lunsj og møte med kongekrabben på kaia (ca. 4,5 time)

  Fiskeværet ligger en liten times biltur fra Alta og underveis får vi historiefortelling om Altas historie fra gammelt av og helt frem til i dag. I Storkorsnes får vi oppleve kongekrabben på nært hold på kaia (akvarium), og de lokale lærer oss mer om bl.a. fisket. I området er det mye krigshistorie fra 2. verdenskrig, og dette får vi også høre mer om. Vi spaserer deretter opp til spiseplassen, som har en flott panoramautsikt ned mot kaia.Lunsjen består av fiskesuppe med ferskt brød, kaffe/te og kjeks. Etter måltidet returnerer vi til Alta.

  Utflukt til den sjøsamiske kystbygda Storkorsnes med lunsj og møte med kongekrabben på kaia (ca. 4,5 time)
 • 4. dag: Hjemreise

  Etter frokost er det tid for hjemreisen med ankomst Oslo Lufthavn etter en par timers flytur.

Kart

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris fra kr.
20.09.2024Oslo LufthavnNordlysjakt og samisk kultur i AltaMer enn 813 500,-BestillMer informasjon

Turfakta

Tillegg pr. person:
Enkeltrom på hotellet                        kr. 1.300,- 
Utflukt - møte med kongekrabben   kr. 2.200,- 

Vi tar forbehold om eventuelle nødvendige endringer av avreisedato, flytider og flyselskap grunnet usikkerhet i fremtidig flytilbud. Det tas også forbehold om prisjusteringer som følge av endrede transportpriser eller skatter og avgifter som ligger utenfor arrangørens kontroll.

Pga. frister på flybillettene er det viktig at turen bestilles i god tid. Siste kostnadsfrie avbestilling (kun adm. gebyr) av denne turen er 95 dager før avreise. Se forøvrig deltakerbeviset for betingelser.

Reisekalender
23/6Vandringer og moskus på DovrefjellFra kr. 9 490,-
23/6Vakre Vestlandet med GDFra kr. 15 990,-
30/6Vandretur Hardangervidda og HallingskarvetFra kr. 9 990,-
10/7Fottur i Dolomittene Fra kr. 20 790,-
23/7FinnmarkFra kr. 18 990,-
14/8Jæren, Stavanger og Flor & FjæreFra kr. 12 990,-
19/8Vandretur ValdresFra kr. 9 490,-
25/8Vandringer og moskus på DovrefjellFra kr. 9 490,-
3/9Vandretur GardasjøenFra kr. 21 990,-
3/9Vandretur SiciliaFra kr. 19 990,-
Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80