Skip to main content

Aktuell informasjon i fbm. koronavirus... Les mer her

Nordlysjakt og samisk kultur i Alta

Visste du at verdens første nordlysobservatorium ble bygget her på slutten av 1800-tallet? Dette har gitt Alta navnet «Nordlysbyen» og på senhøst og vinter kan man ofte se nordlyset danse over himmelen, noe som samene fra gammelt av så på som et ondt varsel. Og både nordlyset og den samiske kulturen er noe vi får høre mer om på denne turen med høydepunkter som;

 • Samisk aften med gourmet-måltid i Sorrisniva
 • Nordlysjakt
 • Alta museum og Nordlyskatedralen
Hurtigsøk

Dagsprogram

 • 1. dag: Ankomst Alta og Nordlysjakt

  Avgang fra Oslo Lufthavn på formiddagen og ankomst Alta etter ca. 2 timer. Busstransport til vårt hotell Scandic Alta.

  Middag på hotellet før vi skal ut på Nordlysjakt. Kvelden starter med et lite foredrag om nordlyset for at vi skal få en forståelse av hvordan det oppstår.
  Hvor turen går avhenger av værmelding og nordlysvarsel og vi jakter på dette fantastiske fenomenet de neste timene. Varm drikke og snacks serveres underveis og varme kjeledresser til utlån er inkludert i turen. Man kan også låne fotostativ.
  Sjansen for å se nordlyset i Alta er stor, men det er selvsagt ingen garanti.

  Ankomst Alta og Nordlysjakt
 • 2. dag: Alta museum

  En ny og opplevelsesrik dag er i vente. Etter en god frokost besøker vi Alta museum, som gjennom sine varierte utstillinger forteller oss om Finnmarks forhistorie, tro og religion, handelskulturen og Nordlysforskning. «Å hoppe etter Wirkola» er utstillingen som omhandler Altas bybarn og vår store skihopper Bjørn Wirkola.

  Ettermiddagen til egne opplevelser før vi spiser felles middag på hotellet om kvelden.

 • 3. dag: Valgfri utflukt og samisk aften i Sorrisniva

  Formiddagsutflukt med egen påmelding og pristillegg.

  Deretter blir det egentid før kveldens utflukt til Sorrisniva for en samisk opplevelse. Det blir sledetur med reinsdyr, varm drikke serveres i en tradisjonell Lavvo og den samiske guiden forteller om samisk levemåte og kultur. Kanskje får vi også en joik dedikert familie, natur eller andre nære ting.
  Til slutt blir vi med på en reise i Sorrisniva’s matunivers med et 3-retters måltid med de beste råvarer den arktiske natur kan tilby. En smaksopplevelse!

  (På turen i mars kan Ishotellet besøkes mot et pristillegg på kr. 200,- p.p.)

  Valgfri utflukt og samisk aften i Sorrisniva
 • Valgfri utflukt: Utflukt til den sjøsamiske kystbygda Storkorsnes med lunsj og møte med kongekrabben på kaia (ca. 4,5 time)

  Fiskeværet ligger en liten times biltur fra Alta og underveis får vi historiefortelling om Altas historie fra gammelt av og helt frem til i dag. I Storkorsnes får vi oppleve kongekrabben på nært hold på kaia (akvarium), og de lokale lærer oss mer om bl.a. fisket. I området er det mye krigshistorie fra 2. verdenskrig, og dette får vi også høre mer om. Vi spaserer deretter opp til spiseplassen, som har en flott panoramautsikt ned mot kaia. Lunsjen består av smaksprøver av kongekrabbe samt fiskesuppe med ferskt brød, kaffe/te og kjeks. Etter måltidet returnerer vi til Alta.

  Utflukt til den sjøsamiske kystbygda Storkorsnes med lunsj og møte med kongekrabben på kaia (ca. 4,5 time)
 • 4. dag: Nordlyskatedralen og hjemreise

  Etter frokost rusler vi over til Nordlyskatedralen, Europas nordligste katedral med like elegante linjer som nordlyset selv. Deretter er det tid for hjemreisen med ankomst Oslo Lufthavn på ettermiddagen.

Kart

Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80