Skip to main content
Bud

Kystkultur på Nord-Vestlandet

AtlanterhavsveienAtlanterhavsveien
AtlanterhavsveienAtlanterhavsveien
BudBud
Ergan KystfortErgan Kystfort
GudbrandsdalenGudbrandsdalen
KristiansundKristiansund
KristiansundKristiansund
KristiansundKristiansund
ÅlesundÅlesund
ÅlesundÅlesund

Bli med på en tur fylt med flotte kultur og naturopplevelser! Et Norge i miniatyr, med kort avstand mellom høyfjell og storhav, mellom lune grender og levende kystkultur. Her har det bodd folk i mer enn ti tusen år, og stedene vi besøker har interessante historier som skal formidles. La oss friste med opplevelser som

-    Jugendbyen Ålesund
-    Historiske Ergan Kystfort og dagens fangst i Bud
-    Unike Atlanterhavsveien
-    Klippfiskhistorie og bacalao i Kristiansund

Hurtigsøk

Dagsprogram

 • 1. dag: Fra innlandsnatur til kystlandskap

  Fra Oslo, via Gardermoen, kjører vi nordover gjennom Innlandet med vakre Gudbrandsdalen, før vi ved Dombås fortsetter vestover gjennom Romsdalen. I dalbunnen renner den tradisjonsrike lakseelva Rauma og på hver side troner majestetiske og stupbratte fjell med Trollveggen som det mest kjente. Vi ankommer sjarmerende Ålesund, hvor vi skal bo på Thon Hotel Ålesund (miljøsertifisert) i to netter. Hotellet er totalrenovert og ligger vakkert til i sjøkanten ved innseilingen til Ålesund Havn. Middag serveres på hotellet.

  GudbrandsdalenGudbrandsdalen
 • 2. dag: Ålesunds historie

  I Ålesund må man stadig se opp, på fjellene, på himmelen og på de vakre fasadene. Vi får høre om den store bybrannen i 1904, og gjenreisningen i jugendstil som har gjort byen til det den er i dag.
  (Fra 2024 er det dessverre ikke tillatt for busser over 11 m å kjøre opp til byfjellet Aksla). Deretter blir det tid til å finne seg et hyggelig sted for litt å spise og å utforske byen på egenhånd. Dagen avsluttes med en felles middag på hotellet.

  ÅlesundÅlesund
 • 3. dag: Fiskevær, storhavet og Atlanterhavsveien

  Fra Ålesund går turen nordover mot Kristiansund. Vi får servert en deilig fiskesuppe i Bud, et aktivt og sjarmerende fiskevær som ligger vakkert til ut mot havet. Her ligger også Ergan Kystfort, et krigshistorisk museum bygget rundt tyskernes kystfort fra 2. verdenskrig. Strekningen mellom Bud og Kristiansund er en sammenhengende opplevelse av kyst, kultur og historie med Atlanterhavsveien som et høydepunkt. Den fører oss helt ut i selve storhavet og er en visuell nytelse der den svinger seg elegant fra holme til holme over flere bruer. Vi må regne med å tåle noen vindkast før vi kommer til klippfiskbyen Kristiansund, hvor vi skal bo i to netter på Quality Hotel Grand Kristiansund (miljøsertifisert). Felles middag på hotellet om kvelden.

  AtlanterhavsveienAtlanterhavsveien
 • 4. dag: Klippfiskens hovedstad

  Med Atlanterhavet som nærmeste nabo, og spredt over det som lokalt kalles «de fire land», ligger Kristiansund. Byen er tuftet på fiske, og særlig på den saltede og tørkede torsken vi kaller klippfisk. Byens eldste bevarte bebyggelse ligger på Innlandet, hvor Klippfiskeventyret på 17- og 1800-tallet bidro til utbygging og vekst og vi tar en spasertur mellom gamle bygninger og trange gater på Tahiti, som bydelen også kalles. I dag skal vi ta en tur med Sundbåten, som tar oss til gamlebyen og Vågen med brygger og verft fra 1600 – 18 00 tallet. Sundbåten i Kristiansund har en lang og spennende historie. Den er byens kulturminne og verdens eldste selskap for kollektivtransport. Siden 1876 har båtene trafikkert mellom sundene i byen. Det er både praktisk, trivelig og miljøvennlig å benytte båtene for å komme seg over sundet.
  Etter båttur besøker vi Klippfiskmuseet, hvor vi kjenner lukt av klippfisk og salt i veggene.
  I kveld serveres middagen i Smia Fiskerestaurant, som ligger i et hus fra 1787 og hvor fisken er den viktigste råvaren. Vi håper det blir en fin avslutning på oppholdet i Kristiansund!

  KristiansundKristiansund
 • 5. dag: Sunndalsøra – Oppdal - Oslo

  I dag er det på tide å vende ryggen til kysten og storhavet, og sette kursen over fjellene mot innlandet. Turen hjemover går via Sunndalsøra, langs elva Driva mot Oppdal, og videre over Dovre og gjennom Gudbrandsdalen tilbake til Oslo.

Kart

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris fra kr.
04.09.2024Nord-VestlandetMer enn 810 990,-BestillMer informasjon

Turfakta

Tillegg per person:       
Enkeltrom                     kr.  2.000,- 

Siste kostnadsfrie avbestilling (kun adm. gebyr) av denne turen er 45 dager før avreise. Se forøvrig deltakerbeviset for betingelser. 

Reisekalender
23/5Den svenske vestkysten med GDFra kr. 11 950,-
4/6Kroatia - YogaturFra kr. 14 990,-
4/6Vandretur AlgarveFra kr. 15 990,-
5/6Jæren, Stavanger og Flor & FjæreFra kr. 12 990,-
10/6Vandretur AmalfikystenFra kr. 18 690,-
12/6Fottur i Dolomittene Fra kr. 17 990,-
23/6Vandringer og moskus på DovrefjellFra kr. 9 490,-
23/6Vakre Vestlandet med GDFra kr. 15 990,-
30/6Vandretur Hardangervidda og HallingskarvetFra kr. 9 990,-
10/7Fottur i Dolomittene Fra kr. 20 790,-
Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80