Skip to main content
Becici

Montenegro med avisa GD

KotorKotor
KotorbuktenKotorbukten
BeciciBecici
BudvaBudva
SkadarsjøenSkadarsjøen
SkadarsjøenSkadarsjøen
Sveti StefanSveti Stefan

En Adriaterhavsperle!

Et kontrastfullt land, med vakker natur, staselige fjell og Unesco-vernede gamlebyer. I tillegg til avslappende dager blir det spennende utflukter der vi lærer mer om dette litt nye og uoppdagede ferielandet.

Hotellet vårt har privat strandområde med gratis solstoler og parasoller, flere svømmebassenger og egen SPA- og velværeavdeling.

Noen av turens høydepunkter:
- M
iddelalderbyene Budva og Kotor
Båttur på Skadarsjøen
Krystallklart vann og lange strender
Vinsmaking
Den gamle kongebyen Cetinje
Kortreiste mattradisjoner og folklore

Hurtigsøk

Dagsprogram

 • 1. dag: Ankomst Dubrovnik – Becici

  Buss fra Otta med opphenting gjennom Gudbrandsdalen. Flyavgang med ankomst Dubrovnik kl. 19.10. Buss over grensen til Montenegro og Becici, og underveis stopper vi for dagens middag i Konavle. Fremme i Becici blir det innsjekk på Hotel Mediteran (4*), som ligger helt nede ved Adriaterhavet.

  BeciciBecici
 • 2. dag: Becici

  Etter en sen ankomst kvelden starter vi oppholdet med en avslappende dag. Vi gjør oss litt kjent med hotellet og omgivelsene, og kanskje frister det med et bad? Felles middag i kveld.

 • 3. dag: Middelalderbyen Budva

  Vi skal i dag på halvdagsutflukt til Budva, hvor vi gjør en vandring sammen med en lokal guide. Gamlebyen «Stari Grad» ligger bak en festning og dette er en av de eldste byene ved Adriaterhavet. På bussturen nyter vi den flotte utsikten over Budvas kulturlandskap og vi spiser felles lunsj i Budva.
  Fritid på ettermiddagen og felles middag på hotellet i kveld.

  BudvaBudva
 • 4. dag: Kotor og Kotorbukta

  Dagens utflukt går til Kotorbukta, den sydligste fjorden i Europa.
  Vi starter med et besøk i Kotor, en middelalderjuvel som står på UNESCOs Verdensarvliste. Etter et besøk i Gamlebyen fortsetter vi til byen Perast som sies å være Montenegros svar på Venezia. Her blir det båttur på den vakre fjorden, omgitt av dramatiske fjell. Midt i fjorden stopper vi ved den lille øya «Lady of the rocks» for å besøke en kirke fra 1600-tallet, som bl.a. er dekorert med 658 malerier. Felles lunsj i løpet av dagen. Middag på hotellet i kveld.

  KotorbuktenKotorbukten
 • 5. dag: Avslapping i Becici

  Når man bor på et feriested rett ved Adriaterhavet, er det viktig å ha godt med tid til avslapping eller egne opplevelser. I dag kan vi ta en rusletur langs strandpromenaden eller bare slappe av ved bassenget eller på stranda. Felles middag i kveld.

 • 6. dag: Plante- og fugleliv ved Skadarsjøen

  Skadarsjøen er den største innsjøen på Balkan med beliggenhet både i Montenegro og Albania. Innsjøen ligger i en svært vakker nasjonalpark med et stort mangfold av fuglearter og planter, et behagelig klima og en rik historisk arv. Flamingoer er vanlig her, så hold utkikk! Vi nyter omgivelsene mens vi kjører fra kysten og over fjellene til Skadarsjøen. Vi går om bord i båten i Virpazar og kjører ut på det klarblåe vannet. Det blir vinsmaking og lunsj i løpet av dagen.
  Felles middag på hotellet i kveld.

  SkadarsjøenSkadarsjøen
 • 7. dag: Den gamle kongebyen Cetinje

  Dagens utflukt går til den gamle kongebyen Cetinje. Underveis tar vi kabelbane opp til fjellet Lovcen, hvor vi har en fantastisk utsikt over Boka-bukten. I Cetinje besøker vi det kongelige palass som nå er museum.
  Tilbake i Becici har vi resten av dagen fri til egne opplevelser og lunsj på egenhånd. I kveld blir det felles middag på en lokal restaurant med folklore underholdning til.

 • 8. dag: Hjemreise

  Etter frokost og utsjekk har vi god tid på formiddagen før avreise. Busstransport tilbake til flyplassen i Dubrovnik og flyreise hjem til Norge, med ankomst Oslo Lufthavn kl. 23.00. Busstransport tilbake til Gudbrandsdalen og Otta.

Kart

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris fra kr.
17.09.2024OttaMontenegro med GD319 950,-BestillMer informasjon

Turfakta

Turen er laget for avisa Gudbrandsdølen Dagningens lesere.

Tillegg p.p:
Enkeltrom: Kr. 2.800,-
Ikke abonnent på GD: Kr. 1.000,-

Prisen er basert på valutakurs på €1 = Nok 11,4. Vi tar forbehold om prisjusteringer som følge av endringer i valutakurs, skatter, avgifter og transportpriser.

Siste kostnadsfrie avbestilling (kun adm. gebyr) av denne turen er 95 dager før avreise. Se forøvrig deltakerbeviset for betingelser.

Reisekalender
23/7FinnmarkFra kr. 18 990,-
14/8Jæren, Stavanger og Flor & FjæreFra kr. 12 990,-
19/8Vandretur ValdresFra kr. 9 490,-
25/8Vandringer og moskus på DovrefjellFra kr. 9 490,-
3/9Vandretur GardasjøenFra kr. 21 990,-
3/9Vandretur SiciliaFra kr. 19 990,-
4/9Nord-VestlandetFra kr. 10 990,-
8/9Vandretur Hardangervidda og HallingskarvetFra kr. 9 990,-
9/9Vandretur AmalfikystenFra kr. 19 990,-
9/9Seniorfavoritt - GeirangerFra kr. 9 990,-
Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80