Skip to main content

Firmatur Svalbard

Et arktisk Eventyr!

Et besøk på Svalbard er gjerne en «en-gang-i-livet» opplevelse, som man ønsker å gjenta! Vinteren er magisk, med polarnatt, måneskinn og nordlyset over polarhimmelen. I februar kommer lyset tilbake og gir landskapet pastellfargede sjatteringer, før solen igjen er høyt på himmelen med midnattssol i april.  Fra mai til september er det den lyse og milde polarsommeren som regjerer, hvor natt og dag går i ett og hvor mengder av hvalross, sel og hval trekker inn i fjordene. September er gjerne måneden der man våkner opp til det første melisdrysset på fjelltoppene. Likevel er det sol og sommer en stund enda, og det er en fantastisk tid for båtturer og flotte solnedganger! Uansett årstid er opplevelsene og aktivitetene mange og et minne for livet!

Aktiviteter:

Ølsmaking på 78 grader Nord
I Svalbard Bryggeris lokaler smaker vi på ulike typer øl som brygges her og vi får innblikk i den fascinerende historien om hvordan verdens nordligste bryggeri ble til.

Hundesledetur
Hundesledekjøring har lange tradisjoner på Svalbard. Stillheten, samspillet mellom menneske og dyr og det storslagne landskapet setter varige spor i minnet. Store muligheter for å se Svalbardrein, polarrev og flokker av trekkfugl. Det blir gitt god instruksjon før turen starter og dere får utlevert nødvendige klær og utstyr. Det blir flere stopp underveis for fotografering og tilbake i hundegården hjelper dere til med hundene, før guiden serverer en kopp varm kaffe eller te. Varighet ca. 4 timer pr. gruppe. Turen kan gjennomføres med vogner med hjul på sommeren.

Isfjordsafari til Grumant
I åpne polarcirkelbåter tar guid oss med mot det mektige Fuglefjellet som nå, om høsten, virker tomt uten de tusenvis av hekkende fugler som okkuperer fjellet om sommeren. Klippene er likevel et imponerende syn der de ruver over fjorden – en 500 meter loddrett vegg. Når vi går i land vil vi se rester fra Svalbards fascinerende kulldrift fortid. I årene etter at John Munroe Longyear grunnla Longyear City, meldte mange andre nasjoner sin interesse for området. Grumant ligger i en ravine i fuglefjellene, og er et russisk gruvesamfunn som ble forlatt i 1961. Denne turen tar oss også med til Hiorthamn, en norsk gruveby som sist var i drift i 1940.

Besøk i Gruve 3 
En svært autentisk gruve hvor produksjonen stoppet i 1996. Omvisning i dataanlegget utenfor, deretter 300 meter inn i fjellet. Her ligger også et gammelt frøhvelv fra Norsk Genbank. Varighet ca. 3 timer

Snøscootersafari
Et fantastisk snøscootereventyr med fenomenal utsikt over Isfjorden og tempelfjellet. Selv om turen ikke er teknisk krevende, kjører vi gjennom variert terreng og storslått landskap, gjennom Helvetiadalen til Elveneset. Vi får innføring i sikkerhetsrutiner og kjøremåte før avgang, og erfarne turledere er oppdatert på både historie, dyreliv og geografi. Guidene vil servere varm drikke og spennende Svalbardhistorier underveis. Turen varer i ca. 4 timer, og vi tilbakelegger ca. 50 km i løpet av turen. Det kreves førerkort på bil eller motorsykkel for å kjøre snøscooter. Snøscooterdress, støvler, hansker, hjelm og ansiktsmaske er inkludert i prisen, men det er viktig med varmt ullundertøy, varm ytterbukse og solid ullgenser under scooterdressen.

El-sykkel gjennom Arktisk natur
Her får man oppleve en kombinasjon av Longyearbyens severdigheter, natur, plante- og dyreliv. En komfortabel og morsom måte å oppleve Arktis på. Varighet ca. 3 timer.

Vi nevner også:

- Villmarksaften i Adventsdalen
- Båttur til Esmarkbreen og Barentsburg
- Kulturhistorisk møte med Longyearbyen

Vi skreddersyr reisen for din gruppe på ønskede datoer. Ta kontakt for et pristilbud, så finner vi også frem riktig bosted og aktiviteter for deg og dine kolleger.

Kontakt oss nå for en god start på planleggingen!

Se her for flere firmaturer!

Hurtigsøk
Reisekalender
23/6Vandringer og moskus på DovrefjellFra kr. 9 490,-
23/6Vakre Vestlandet med GDFra kr. 15 990,-
30/6Vandretur Hardangervidda og HallingskarvetFra kr. 9 990,-
10/7Fottur i Dolomittene Fra kr. 20 790,-
23/7FinnmarkFra kr. 18 990,-
14/8Jæren, Stavanger og Flor & FjæreFra kr. 12 990,-
19/8Vandretur ValdresFra kr. 9 490,-
25/8Vandringer og moskus på DovrefjellFra kr. 9 490,-
3/9Vandretur GardasjøenFra kr. 21 990,-
3/9Vandretur SiciliaFra kr. 19 990,-
Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80