Skip to main content

Langtidsferie Madeira

FunchalFunchal
FunchalFunchal
Duas Torres HotelDuas Torres Hotel
Duas Torres HotelDuas Torres Hotel
Duas Torres Hotel - StudioleilighetDuas Torres Hotel - Studioleilighet
Duas Torres Hotel - StudioleilighetDuas Torres Hotel - Studioleilighet
Duas Torres Hotel - StudioleilighetDuas Torres Hotel - Studioleilighet
Duas Torres Hotel - Lido områdetDuas Torres Hotel - Lido området
Duas Torres HotelDuas Torres Hotel
FunchalFunchal
FunchalFunchal
FunchalFunchal
FunchalFunchal

Mildt klima for øyrundturer og deilige dager.

Madeira har et mildt klima for deilige dager og rundturer på øya. Det blomstrer og er frodig stort sett hele året. Temperaturen er stabil og behagelig med en middeltemperatur i Funchal på 19 grader i november og januar/februar. På vår 3 ukers langtidsferie bor vi i studioleiligheter på Duas Torres Hotel (4*). Hotellet ligger fint til ved Atlanterhavet, og bare 5 km fra hovedstaden Funchal, som har mye å by på. Frokost er inkludert. Det er også sightseeing i vakre Funchal. På sightseeingen besøker vi botanisk hage, samt en lokal vinprodusent for å smake Madeiravin. Som tillegg er det også mulig å oppgradere til halvpensjon, og bestille utflukter for å bli bedre kjent med Madeira og resten av gruppen. Døgnåpen resepsjon og faste trefftider på hotellet med skandinavisktalende guide. 

 

 

 

 

 

Rabatt kr. 500,- pr. person ved bestilling mer enn 125 dager før avreise!

Hurtigsøk

Om Madeira og Funchal

Madeira
Den portugisiske Atlanterhavsperlen byr på fantastiske naturopplevelser. Madeira har et mildt klima, frodig landskap, majestetiske fjell og kystlinjen består i hovedsak av bratte klipper. Madeira betyr tømmer på portugisisk. Navnet kan derfor sies å bety «skogkledd». For å livberge seg på øya har bønder gjennom flere hundre år satset stort på transport av vann gjennom levadaer (vannkanaler) til de tørre områdene i sør. Dette vanningsanlegget er særegent for Madeira.

Madeira er en selvstyrt region, som i tillegg består av øya Porto Santo og de to ubebodde øygruppene Selvagensøyene og Desertasøyene. Øyene har et samlet areal på 797 kvadratkilometer og et innbyggertall på ca. 300 000. Madeira utgjør, sammen med Asorene, Kanariøyene og Kapp Verde, regionen Makaronesia. Disse øyene er alle av vulkansk opprinnelse, og oppsto i tertiærperioden. Øyene har aldri vært landfaste, med mulig unntak for de østligste av Kanariøyene. Madeiras posisjon er 32° 38' nord 16° vest (hovedstaden Funchal). Dette er omtrent på linje med både nord- og vestspissen av Afrika.

Funchal
Hovedstaden Funchal ligger i et unikt område der naturlige geologiske egenskaper danner et «amfiteater» rundt byen, som starter på havna og stiger nesten 1200 meter høyt. Dette gir en naturlig ly og var det som tiltrakk de første nybyggerne. Funchal har vært Madeiras hovedstad i over fem århundrer. Navnet sies å komme av at det vokser en overflod av fennikel (funcho på portugisisk) der. I dag er Funchal en moderne by med ca. 100 000 innbyggere. Havnen, klimaet og den geografiske posisjonen har gjort at Funchal har hatt en rask befolkningsvekst. Den mest kjente attraksjonen i Funchal er nok SE-katedralen. Den ble bygd mellom 1493 og 1514 av Pero Annes i Manueline-stil, og representerer en av Madeiras mange skatter.

Transfertid fra flyplassen til hotellet er ca. 30 minutter.

Vær og klima
Klimaet på Madeira er subtropisk, stabilt og behagelig varmt, ofte karakterisert som «evig vår». Madeira betegnes ofte som «den grønne øya» og her blomstrer det nesten året rundt. Klimaet styres av høytrykket over Asorene, en av de mest stabile værfaktorer i hele Atlanterhavet. Fjellkjeden som går øst/vest langs øya, gjør at klimaet er noe forskjellig i nord og sør. Passatvinden, som blåser fra nordøst, treffer øyas nordkyst. Den varme og fuktige sjølufta tvinges opp i kaldere lag og kondenserer til tåke og eventuelt nedbør. Samtidig beskyttes sørsida mot både vind og nedbør. Funchal har dermed en årsnedbør på bare 500–600 millimeter, mot over 3000 mm i høyereliggende strøk som er eksponert mot nord.
Middeltemperaturen i Funchal er i november 19°C, i januar og februar 16-19°C.

Duas Torres Hotel 4*

Leilighetshotellet ligger i Lido-området, rett ved Atlanterhavet. Dette er et hyggelig område med strandpromenade og gangstier i nærheten av havbassengene. Hotellet har solterrasse med utendørs svømmebasseng, tennisbane, bar, restaurant med god lokal vin, portugisisk og internasjonal mat. Du kan også spise i snackbaren som har flott utsikt mot Atlanterhavet. Resepsjonsområdet er under renovering, og vil være ferdig i god tid før avreise. Hotellet har laundry service (vask av klær).  Hotellet er miljøsertifisert - Green Key.

I nærheten av hotellet ligger det populære shoppingsenteret Forum Madeira. Det finnes frisør, bank, restauranter, barer, dagligvarebutikker og treningssenter i gangavstand til hotellet. Det går også offentlig buss til/fra Funchal som stopper foran hotellet. 

Studioleilighetene
Romslige ettromsleiligheter med balkong, sittehjørne, sofa, bord, kabel-tv, kjøkkenkrok med kjøkkenutstyr, kjøleskap, mikrobølgeovn, aircondition og bad med dusj. Valg mellom enkeltsenger og dobbeltseng. På balkongen er det et lite bord og stoler for to personer. 220 volts stikkontakter som i Norge. Vask av leilighetene og skifte av håndklær og sengetøy er inkludert. 

Service og utflukter

Service
Til Madeira er det ikke med reiseleder fra Norge, men dere blir møtt av skandinavisktalende guide fra Peer Gynt Tours samarbeidspartner på flyplassen i Funchal. Dagen etter ankomst vil guiden holde informasjonsmøte, og deretter ha to trefftider på hotellet pr. uke. Guiden kan bistå ved små og store utfordringer. Vakttelefon ved alvorlige hendelser og sykdom hele døgnet. I tillegg har hotellet døgnåpen resepsjon med engelsktalende personale.

Utflukter

Sightseeing i vakre Funchal (inkludert i prisen) 
Sightseeing i vakre Funchal med besøk i botanisk hage og hos vinprodusent. Funchal har flott arkitektur og historiske monumenter. Vi starter i gamlebyen med trange gater og kunstmalte dører, og skal også innom en lokal vinprodusent for prøvesmaking av to sorter Madeiravin før vi besøker botanisk hage. Varighet 3 timer. 

Halvdagstur til Monte Palace og utsiktspunkter (mot tillegg i pris)
Fire timers tur til noen av Madeiras beste utsiktspunkter og Monte Palace med sin flotte tropiske hage. Entré til Monte Palace inkludert. Mulighet for tur med kurvslede til Livramento mot tillegg ca. 19 EUR pr. person).

Heldagsutflukt til fjellene i nordøst (mot tillegg i pris)
Åtte timers tur med lunsj som inkluderer Pico do Areiro (1810 m.o.h.) hvor vi får en fantastisk utsikt over hele øya, naturparken Ribeiro Frio, landsbyen Santana med fargeglade hus med stråtak, sjarmerende Porto da Cruz som ble oppkalt etter korset som ble plassert på kysten for å angi havna for oppdagelsesreisende, samt landsbyen Machico. 

Levadavandring - Levada da Fonte Vermelha (mot tillegg i pris)
Vandring halv dag. Vi kjører mot Machico Valley, og starter vandringen i Caniҫal tunnel. Vi følger «Levada da Fonte Vermelha», som har mange mimosatrær langs ruten – og avslutter vandringen i Maroços. Vandredistanse: 4 km.

På fredager er det marked i Funchal. Vi anbefaler å gå på dette på egenhånd.

Kart

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris fra kr.
05.11.2024Oslo LufthavnLangtidsferie - MadeiraMer enn 819 990,-BestillMer informasjon
28.01.2025Oslo LufthavnLangtidsferie - MadeiraMer enn 820 990,-BestillMer informasjon

Turfakta

Tillegg p.p.                             
Enkeltrom      Kr. 6050,- (nov) / Kr. 6.750,- (jan)
Havutsikt        Kr. 4600,-

Halvpensjon   Kr. 7560,-  
(20 middager på hotellet. Husk å bestille velkomstmiddag i tillegg)

Velkomstmiddag   Kr. 550,-
(Middag på lokal restaurant inkl. transport tur/retur)

Halvdagsutflukt til Monte Palace og utsiktspunkter                                                          Kr. 700,-
Heldagsutflukt med buss skandinavisktalende guide til fjellene i nordøst inkl. lunsj  Kr. 950,-
Levadavandring inkl. buss og skandiavisktalende guide                                                   Kr. 550,-

Minimum antall for å gjennomføre utfluktene er 10 deltakere. 

Oppgitte priser er basert på en valutakurs pr. 15.01.24.

Vi tar forbehold om prisjusteringer som følge av endrede transportpriser, valutakurser eller skatter og avgifter som ligger utenfor arrangørens kontroll.

P.g.a. frister på flybillettene er det viktig at turen bestilles i god tid. Siste kostnadsfrie avbestilling (kun adm. gebyr) av denne turen er 120 dager før avreise. Se forøvrig deltakerbeviset for betingelser.

Valuta: Euro

Se her for flere langtidsferier!

Reisekalender
23/7FinnmarkFra kr. 18 990,-
14/8Jæren, Stavanger og Flor & FjæreFra kr. 12 990,-
19/8Vandretur ValdresFra kr. 9 490,-
25/8Vandringer og moskus på DovrefjellFra kr. 9 490,-
3/9Vandretur GardasjøenFra kr. 21 990,-
3/9Vandretur SiciliaFra kr. 19 990,-
4/9Nord-VestlandetFra kr. 10 990,-
8/9Vandretur Hardangervidda og HallingskarvetFra kr. 9 990,-
9/9Vandretur AmalfikystenFra kr. 19 990,-
9/9Seniorfavoritt - GeirangerFra kr. 9 990,-
Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80