Langtidsferie Madeira

Mildt klima for øyrundturer og deilige dager.

Madeira har stabilt og behagelig klima. Den portugisiske Atlanterhavsperlen byr på fantastiske naturopplevelser. Ofte karakteriserer vi klimaet som en ”evig vår”, og det blomstrer og er frodig stort sett hele året. Temperaturen er stabil og behagelig med en gjennomsnittstemperatur i Funchal på 16-19 grader i november, januar og februar. På vår 5 ukers langtidsferie bor vi på Jardins D´Ajuda Suite Hotel (4*) - 3 km fra Funchal. Hovedstaden har mye å by på, og vi skal på sightseeing for å gjøre oss kjent i byen i starten av oppholdet. Madeira er også kåret til verdens ledende øydestinasjon i 2015 av World Travel Awards

Rabatt
 

 Rabatt kr. 500,- pr. person ved bestilling
 mer enn 95 dager før avreise!

Pris fra kr.:
16 990,-
Dager:36
Inkludert i grunnprisen: Fly Oslo-Madeira t/r, 35 netter i valgt leilighetstype med selvhushold på 4*Jardins D´Ajuda Suite Hotel, buss med skandinavisktalende guide ved ankomst og avreise, sightseeing i Funchal, velkomstmøte og trefftider med skandinavisktalende guide på hotellet 2 ganger pr. uke, velkomstmiddag på Restaurant Beef & Wine og Fado-middag m/guide og buss.
Transporttype:Norwegian
Bestill reise

Om Madeira og Funchal

Madeira
Den portugisiske Atlanterhavsperlen byr på fantastiske naturopplevelser. Madeira har et mildt klima, frodig landskap, majestetiske fjell og kystlinjen består i hovedsak av bratte klipper. Madeira betyr tømmer på portugisisk. Navnet kan derfor sies å bety «skogkledd». For å livberge seg på øya har bønder gjennom flere hundre år satset stort på transport av vann gjennom levadaer (vannkanaler) til de tørre områdene i sør. Dette vanningsanlegget er særegent for Madeira.

Madeira er en selvstyrt region, som i tillegg består av øya Porto Santo og de to ubebodde øygruppene Selvagensøyene og Desertasøyene. Øyene har et samlet areal på 797 kvadratkilometer og et innbyggertall på ca. 300 000. Madeira utgjør, sammen med Asorene, Kanariøyene og Kapp Verde, regionen Makaronesia. Disse øyene er alle av vulkansk opprinnelse, og oppsto i tertiærperioden. Øyene har aldri vært landfaste, med mulig unntak for de østligste av Kanariøyene. Madeiras posisjon er 32° 38' nord 16° vest (hovedstaden Funchal). Dette er omtrent på linje med både nord- og vestspissen av Afrika.

Funchal
Hovedstaden Funchal ligger i et unikt område der naturlige geologiske egenskaper danner et «amfiteater» rundt byen, som starter på havna og stiger nesten 1200 meter høyt. Dette gir en naturlig ly og var det som tiltrakk de første nybyggerne. Funchal har vært Madeiras hovedstad i over fem århundrer. Navnet sies å komme av at det vokser en overflod av fennikel (funcho på portugisisk) der. I dag er Funchal en moderne by med ca. 100 000 innbyggere. Havnen, klimaet og den geografiske posisjonen har gjort at Funchal har hatt en rask befolkningsvekst. Den mest kjente attraksjonen i Funchal er nok SE-katedralen. Den ble bygd mellom 1493 og 1514 av Pero Annes i Manueline-stil, og representerer en av Madeiras mange skatter.

Transfertid fra flyplassen til hotellet er ca. 30 minutter.

Vær og klima
Klimaet på Madeira er subtropisk, stabilt og behagelig varmt, ofte karakterisert som «evig vår». Madeira betegnes ofte som «den grønne øya» og her blomstrer det nesten året rundt. Klimaet styres av høytrykket over Asorene, en av de mest stabile værfaktorer i hele Atlanterhavet. Fjellkjeden som går øst/vest langs øya, gjør at klimaet er noe forskjellig i nord og sør. Passatvinden, som blåser fra nordøst, treffer øyas nordkyst. Den varme og fuktige sjølufta tvinges opp i kaldere lag og kondenserer til tåke og eventuelt nedbør. Samtidig beskyttes sørsida mot både vind og nedbør. Funchal har dermed en årsnedbør på bare 500–600 millimeter, mot over 3000 mm i høyereliggende strøk som er eksponert mot nord.
Middeltemperaturen i Funchal er i januar og februar 16-19°C.

Jardins D´Ajuda Suite Hotel (4*)

Jardins D´Ajuda Suite Hotel (4*)
Hotellet ligger i et hyggelig område, og i kort gangavstand til stranda og 3 km fra Funchal. Gratis shuttlebuss t/r Funchal. Hotellet har også følgende servicetilbud: utendørs- og innendørs basseng, hage, treningsrom, velværeavdeling med et bredt spekter av spabehandlinger, tyrkisk bad, badstue og boblebad. Hotellet har á la carte restaurant, cocktailbar med underholdning og kafé ved bassenget. I området finnes flere supermarkeder (Madeira Fórum ligger 50 m fra hotellet), barer og restauranter.  

Leilighetene
Hyggelige studioleiligheter med utsikt mot hotellhagen, gaten eller havet. Studioleilighetene har kombinert sove- og oppholdsrom med to senger, kjøkkenkrok, badekar med dusj og balkong. Videre er det telefon, oppbevaringsboks, hårføner, aircondition og kabel-tv. Kjøkkenkroken har kokeplater, kjøleskap, vannkoker, kasseroller, stekepanne, dekketøy og bestikk for 3 personer. Ellers enkle kjøkkenredskaper. På balkongen er et lite bord og stoler for 2-3 personer.  2-romsleilighetene har samme innhold, men separat soverom. Vask av rommene hver dag (ikke oppvask). Skifte av håndklær og sengetøy en gang pr. uke.

Service og utflukter

Service
Til Madeira er det ikke med reiseleder fra Norge, men dere blir møtt av skandinavisktalende guide fra Peer Gynt Tours samarbeidspartner på flyplassen i Funchal. Dagen etter ankomst vil guiden holde informasjonsmøte, og deretter ha to trefftider på hotellet pr. uke. Guiden kan bistå ved små og store utfordringer. Vakttelefon ved alvorlige hendelser og sykdom hele døgnet. I tillegg har hotellet døgnåpen resepsjon med engelsktalende personale.

Utflukter
På velkomstmøtet blir det informert om de ulike utfluktene som tilbys. Velkomstmiddag og en fado-middag er inkludert. I starten av oppholdet har vi også inkludert 3 timers sightseeing i Funchal.

Det er også mulig å delta på to fine bussutflukter for å bli kjent med Madeira og resten av gruppen, mot tillegg:
Heldags øytur på sørvestkysten  - Stopp ved Cabo Girão; den nest største klippen i verden. Videre kjører vi via kystbyen Ribeira Brava til fjellpasset Encumeada, 1000 m.o.h. Vi fortsetter på gamle landeveier og gjennom den største laurbærskogen i verden, til São Vicente - og videre langs den dramatiske nordkysten til Porto Moniz, som var hvalfangststasjon til 1980. Lunsj inkludert.

Heldags utflukt til fjellene i nordøst  - Vi kjører mot Pico do Areiro på 1810 m.o.h. Fantastisk utsikt over øya. Stopp i Ribeiro Frio, en naturlig park omgitt av høye fjell. Vi fortsetter til Santana, med sine fargeglade hus med stråtak. Lunsj før vi fortsetter til sjarmerende Porto da Cruz. Landsbyen er oppkalt etter korset som ble plassert på kysten for å angi havna for oppdagelsesreisende. Vi besøker også byen Machico.

Kart

Avganger & priser

Dato Avreisested Reisemål Ledige plasser Pris fra kr.
30/10 Oslo Lufthavn Langtidsferie - Madeira Mer enn 8 16 990,- BestillMer informasjon

Turfakta

Utflukter mot tillegg i pris med avreise i oktober 2018
• Heldagsutflukt med buss og skandinavisktalende guide til sørvestkysten inkl. lunsj Kr. 650,-
• Heldagsutflukt med buss og skandinavisktalende guide til fjellene i nordøst inkl. lunsj Kr. 650,-

Ettroms leilighet for 2 personer
30/10:       Kr. 16 990,- pr. person

Ettroms leilighet for 1 person
30/10:      Kr. 24 190,- pr. person

Toroms leilighet for 2 personer
30/10:       Kr. 19 490,- pr. person

Tillegg for leilighet med utsikt over hotellhagen p.p.    Kr. 1 300,-
Tillegg for leilighet med utsikt mot havet p.p.                Kr. 1 750,-

Avbestillingsbeskyttelse pr. person: 6 % av turens totalpris

P.g.a. frister på flybillettene er det viktig at turen bestilles i god tid. Siste kostnadsfrie avbestilling (kun adm. gebyr) av denne turen er 95 dager før avreise. Se forøvrig deltakerbeviset for betingelser.

Valuta: Euro

 

Se her for flere langtidsferier!

Powered by Travelize