Skip to main content

Langtidsferie Madeira

FunchalFunchal
FunchalFunchal
FunchalFunchal
Hotel Alto LidoHotel Alto Lido
Hotel Alto LidoHotel Alto Lido
Hotel Alto LidoHotel Alto Lido
Hotel Alto LidoHotel Alto Lido
Hotel Alto LidoHotel Alto Lido
Hotel Alto LidoHotel Alto Lido
Hotel Alto LidoHotel Alto Lido
Alto Lido - dobbeltromAlto Lido - dobbeltrom
Alto Lido - studioAlto Lido - studio
FunchalFunchal
FunchalFunchal
FunchalFunchal
FunchalFunchal

Mildt klima for øyrundturer og deilige dager.

Madeira har et mildt klima for deilige dager og rundturer på øya. Det blomstrer og er frodig stort sett hele året. Temperaturen er stabil og behagelig med en middeltemperatur i Funchal på 19 grader i november og januar. På vår 3 ukers langtidsferie bor vi på Hotel Alto Lido (4*) som ligger 2,5 km fra hovedstaden, Funchal. Hovedstaden har mye å by på, og vi skal på sightseeing for å gjøre oss kjent med byen. Under oppholdet er det også inkludert to heldagsutflukter med buss til sørvestkysten og til fjellene i nordøst.  Trefftider på hotellet med skandinavisktalende guide - og mulighet til å delta på andre utflukter og levadavandringer mot tillegg. 

 

 

 

 

 

Rabatt kr. 500,- pr. person ved bestilling mer enn 125 dager før avreise!

Hurtigsøk

Om Madeira og Funchal

Madeira
Den portugisiske Atlanterhavsperlen byr på fantastiske naturopplevelser. Madeira har et mildt klima, frodig landskap, majestetiske fjell og kystlinjen består i hovedsak av bratte klipper. Madeira betyr tømmer på portugisisk. Navnet kan derfor sies å bety «skogkledd». For å livberge seg på øya har bønder gjennom flere hundre år satset stort på transport av vann gjennom levadaer (vannkanaler) til de tørre områdene i sør. Dette vanningsanlegget er særegent for Madeira.

Madeira er en selvstyrt region, som i tillegg består av øya Porto Santo og de to ubebodde øygruppene Selvagensøyene og Desertasøyene. Øyene har et samlet areal på 797 kvadratkilometer og et innbyggertall på ca. 300 000. Madeira utgjør, sammen med Asorene, Kanariøyene og Kapp Verde, regionen Makaronesia. Disse øyene er alle av vulkansk opprinnelse, og oppsto i tertiærperioden. Øyene har aldri vært landfaste, med mulig unntak for de østligste av Kanariøyene. Madeiras posisjon er 32° 38' nord 16° vest (hovedstaden Funchal). Dette er omtrent på linje med både nord- og vestspissen av Afrika.

Funchal
Hovedstaden Funchal ligger i et unikt område der naturlige geologiske egenskaper danner et «amfiteater» rundt byen, som starter på havna og stiger nesten 1200 meter høyt. Dette gir en naturlig ly og var det som tiltrakk de første nybyggerne. Funchal har vært Madeiras hovedstad i over fem århundrer. Navnet sies å komme av at det vokser en overflod av fennikel (funcho på portugisisk) der. I dag er Funchal en moderne by med ca. 100 000 innbyggere. Havnen, klimaet og den geografiske posisjonen har gjort at Funchal har hatt en rask befolkningsvekst. Den mest kjente attraksjonen i Funchal er nok SE-katedralen. Den ble bygd mellom 1493 og 1514 av Pero Annes i Manueline-stil, og representerer en av Madeiras mange skatter.

Transfertid fra flyplassen til hotellet er ca. 30 minutter.

Vær og klima
Klimaet på Madeira er subtropisk, stabilt og behagelig varmt, ofte karakterisert som «evig vår». Madeira betegnes ofte som «den grønne øya» og her blomstrer det nesten året rundt. Klimaet styres av høytrykket over Asorene, en av de mest stabile værfaktorer i hele Atlanterhavet. Fjellkjeden som går øst/vest langs øya, gjør at klimaet er noe forskjellig i nord og sør. Passatvinden, som blåser fra nordøst, treffer øyas nordkyst. Den varme og fuktige sjølufta tvinges opp i kaldere lag og kondenserer til tåke og eventuelt nedbør. Samtidig beskyttes sørsida mot både vind og nedbør. Funchal har dermed en årsnedbør på bare 500–600 millimeter, mot over 3000 mm i høyereliggende strøk som er eksponert mot nord.
Middeltemperaturen i Funchal er i november 19°C, i januar og februar 16-19°C.

Hotel Alto Lido 4*

Hotellet ligger i et hyggelig område i nærheten av havbassengene, med strandpromenade og gangstier. Hotellet har videre en rekke servicetilbud som både utendørs og innendørs svømmebasseng, treningsrom, gratis shuttlebuss til og fra Funchal, restaurant og underholdning i lobbybaren. Det finnes også servicetilbud som supermarkeder, frisør, bank og restauranter i gangavstand fra hotellet.
Hotellet er miljøsertifisert - Green Key.

Dobbeltrom
Hyggelige dobbeltrom med begrenset havutsikt (side sea view). Rommene er 28m2, og har balkong, aircondition, internett, hårføner, telefon, aircondition og kabel-tv. Videre er det oppbevaringsboks på hvert rom som kan brukes mot tillegg. På balkongen er et lite bord og stoler for 2 personer. 220 volts stikkontakter som i Norge. Det er vask av rommene hver dag. Skifte av håndklær og sengetøy 2 ganger pr. uke.

Studio (dobbeltrom) m/tekjøkken
Hyggelige Studio med begrenset havutsikt (side sea view). Rommene er 30m2, og har balkong, aircondition, internett, hårføner, telefon, aircondition og kabel-tv. Studio er ganske like dobbeltrommene i størrelse, men har tekjøkken og et lite spisebord for 2 personer. Videre er det oppbevaringsboks på hvert rom som kan brukes mot tillegg. På balkongen er et lite bord og stoler for 2 personer. 220 volts stikkontakter som i Norge. Det er vask av rommene hver dag. Skifte av håndklær og sengetøy 2 ganger pr. uke.

Service og utflukter

Service
Til Madeira er det ikke med reiseleder fra Norge, men dere blir møtt av skandinavisktalende guide fra Peer Gynt Tours samarbeidspartner på flyplassen i Funchal. Dagen etter ankomst vil guiden holde informasjonsmøte, og deretter ha to trefftider på hotellet pr. uke. Guiden kan bistå ved små og store utfordringer. Vakttelefon ved alvorlige hendelser og sykdom hele døgnet. I tillegg har hotellet døgnåpen resepsjon med engelsktalende personale.

Utflukter
På velkomstmøtet vil det bli informert om de ulike utfluktene som tilbys under oppholdet og på hvilke dager disse tilbys. Inkludert er sightseeing i Funchal, og to bussutflukter med skandinavisktalende guide som gir god mulighet til å bli bedre kjent med Madeira og resten av gruppen.  

Sightseeing 3 timers rundtur i vakre Funchal med besøk hos vinprodusent for å smake Madeiravin.   

Halvdagstur til Monte Palace og utsiktspunkter – 4 timers tur til noen av Madeiras beste utsiktspunkter og Monte Palace med sin flotte tropiske hage. Mulighet for tur med kurvslede til Livramento mot tillegg.  .

Heldagsutflukt til fjellene i nordøst – 8 timers tur med lunsj som inkluderer Pico do Areiro (1810 m.o.h.) hvor vi får en fantastisk utsikt over hele øya, naturparken Ribeiro Frio, landsbyen Santana med fargeglade hus med stråtak, sjarmerende Porto da Cruz som ble oppkalt etter korset som ble plassert på kysten for å angi havna for oppdagelsesreisende, samt landsbyen Machico.

Video

 

Kart

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris fra kr.
07.11.2023Oslo LufthavnLangtidsferie - MadeiraFullt24 990,-FulltMer informasjon
09.01.2024Oslo LufthavnLangtidsferie - MadeiraMer enn 825 990,-BestillMer informasjon

Turfakta

Tillegg p.p.                             
Enkeltrom      Kr. 7000,- (januar) / Kr. 8.000,- (november)

OBS! For avreise 07.11.2023 tilkommer et obligatorisk valutatillegg på kr. 1 372,- pr. person grunnet svak kronekurs.

Vi tar forbehold om eventuelle nødvendige endringer av avreisedato, flytider og flyselskap grunnet usikkerhet i fremtidig flytilbud.Det tas også forbehold om prisjusteringer som følge av endrede transportpriser, valutakurser eller skatter og avgifter som ligger utenfor arrangørens kontroll.

P.g.a. frister på flybillettene er det viktig at turen bestilles i god tid. Siste kostnadsfrie avbestilling (kun adm. gebyr) av denne turen er 120 dager før avreise. Se forøvrig deltakerbeviset for betingelser.

Valuta: Euro

Se her for flere langtidsferier!

Reisekalender
9/10Vandretur AmalfikystenFra kr. 17 990,-
10/10Vandring og vin i ToscanaFra kr. 15 990,-
10/10Vandretur AlgarveFra kr. 14 990,-
11/10Magiske JordanFra kr. 23 990,-
11/10Vandretur Catalonia - Costa BravaFra kr. 14 990,-
16/10Vandretur AmalfikystenFra kr. 16 990,-
18/10Vandretur ProvenceFra kr. 17 990,-
18/10Seniorfavoritt - MallorcaFra kr. 11 990,-
20/10Melia Costa del Sol - 3 uker - SandefjordFra kr. 19 990,-
20/10Melia Costa del Sol - 3 uker - fra TrondheimFra kr. 20 690,-
Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80