Skip to main content

Matbyen Bergen

Peer Gynt Tours har tilrettelagt en rekke tematurer i Norge innen det å nyte lokalmat og kortreist drikke. Vårt alternativ «Matbyen Bergen» bygger på over tusen års historie som møteplass og handelssentrum for lokale råvarer og særegne mattradisjoner. Omgitt av hav, dype fjorder og høye fjell, og med rikelig tilgang på saftige fjellbeiter, produserer denne regionen førsteklasses råvarer fra sjø og land. Den tradisjonsrike matkulturen på Vestlandet og tilgangen på et stort mangfold av råvarer inspirerer til et kreativt og nyskapende kjøkken. Bergensregionen har derfor en rekke internasjonalt anerkjente restauranter og et kokkefaglig miljø med stadig flere utøvere i verdensklasse. Kreative matkunstnere som tar vare på, utvikler og formidler lokal matkultur og gastronomi, og som setter sammen lokale råvarer, sesong og kreativitet i et utsøkt samspill.

Dette turforslaget starter ved ankomst Bergen. Men vi inkluderer gjerne også ønsket transport inn til Bergen.

Hurtigsøk

Dagsprogram

 • 1. dag: I Bergen - ankomst

  Allerede ved ankomst til Bergen passer det bra å begynne utforskningen av regionens mangfold innen lokalmat og lokal produksjon av drikkevarer. Ferden går i buss til Bareksten Spirits sitt anlegg - OSS Craft Distillery, ikke så langt fra Flesland. Deretter blir det destilleritur med omvisning og presentasjon av Barekstens botaniske reise, samt avsløring av hemmeligheten bak verdens beste gin. Vi får servert velkomstdrink og får smake to ulike merker av de edle dråper. Alle får med seg boken «Min Gin» av Stig Bareksten, som er fasinerende lesing! Varighet ca. 1,5 time + evt. bespisning. (Mulig å forhåndsbestille et tapas-måltid mot tillegg.)

  Etter besøket går ferden inn til Bergen sentrum for innsjekking på valgt hotell.

  I Bergen - ankomst
 • Litt om Bareksten Spirits:

  De produserer en rekke sorter GIN, i tillegg produserer de akevitt og bitter. «Barekstens Botanical Gin» ble kåret og tildelt gull hele 2 ganger i San Franciscos World Spirits Competition, kjent som det uoffisielle verdensmesterskapet i brennevin.

  Bareksten representerer essensen av Norge, både i smak og karakter – mørkt, vilt, betagende og dramatisk. Rene smaker inspirert av eldgamle håndverkstradisjoner er sjelen til Barekstens botaniske underverker. Norske urter, poteter og bær kjemper en intens, langsom og uendelig kamp i ekstreme miljøer. Bare de sterkeste og mest sta overlever. Norske råvarer, kun berørt av naturen, danner grunnlaget for de rå smakene av Barekstens botaniske brennevin.

  Bareksten Spirits
 • Forslag middagsrestaurant denne kvelden

  Vi foreslår 3-retters middag på Restaurant Marg & Bein, som ligger 15 minutters gange fra hotellet. Servicen på denne restauranten er profesjonell - men allikevel personlig og uformell, og atmosfæren er av et slag man sjeldent finner på restauranter.

  Restauranten sier selv: «Marg & Bein er en restaurant som har fokus å servere bærekraftig mat. Kortreiste råvarer i sesong, og kjøtt fra dyr som har hatt et godt liv helt frem til slakt er det du finner på menyen. «Nose-to-tail-dining» er noe som ligger oss varmt om hjertet og vi prøver å utnytte hele dyret. Vi serverer derfor stolt også retter med lever, hjerte, haler, kjaker, tunger og margbein.»


  Restaurant Marg & Bein
 • Forslag kveldsaktivitet - Coctail safari

  Hvis man under oppholdet i Bergen har lyst til å bli bedre kjent med Bergen by og nattelivet kan vi anbefale en cocktail-safari. Sammen med en kjentmann og fagmann, blir vi tatt med på en runde til fots og får oppleve et utvalg av byens barscener. Hver enkelt bar vil presentere seg selv og sine signaturdrinker.

 • 2. dag: I Bergen

  Frokost på hotellet. Formiddagen foreløpig fritt til å oppleve Bergen sentrum på egen hånd. F.eks. Fisketorget og tilbudet der eller en tur med Fløibanen, for å nyte utsikten oppe på Fløien.

 • Forslag lunsjrestaurant

  I dag foreslår vi å spise lunsj på Bryggeloftet og Stuene Restaurant, som ligger flott til på Bryggen. Bergensk fiskesuppe med surdeigsbrød er en av restaurantens signaturretter

  Restauranten sier selv: «Norge er en stolt fiskerinasjon, og Bryggen i Bergen er kanskje det fremste symbolet på vår levende fiskekultur. Dette er Bergens eldste restaurant – drevet av samme familie siden starten i 1910. Hvis du besøker Bergen og ikke spiser fiskesuppe, - har du da egentlig besøkt Bergen?»

  Bryggeloftet og Stuene Restaurant
 • Forslag middagsrestaurant i særklasse

  Hva med en gourmetopplevelse på Cornelius Sjømatrestaurant på Holmen?
  Restauranten er noe av det mest eksotiske den vestlandske skjærgården kan by på, og du finner den like utenfor Bergen! Cornelius er en av Norges beste sjømatrestauranter beliggende i sjøkanten på en holme
  - med spektakulær utsikt til fjord og fjell, sjø og skjær, båter og skip.

  Tidlig på kvelden møter vi på Dreggekaien. Herfra blir det båtavgang til Holmen. Dagens gastronomiske reise starter allerede i det øyeblikket dere går ombord i båten - la smaksløkene modnes under den ca. 25 minutter lange båtturen ut til Holmen, der dere underveis vil få oppleve det beste av bergensk fjell-, fjord- og havlandskap.

  Etter en sanselig opplevelse tar vi båten tilbake til Bergen sentrum ca. kl. 22:30.

  Cornelius Sjømatrestaurant
 • Cornelius Sjømatrestaurant sitt gastronomiske program

  RÅBAR: Velkomst og foredrag med smaksprøver av lokale skjellarter
  Restauranter sier selv: «Rett utenfor stuevinduet vårt, langs kysten her på Vestlandet, har vi råvarer i verdensklasse. Scalmarin i Øygarden eksporterer kråkeboller, kuskjell, teppeskjell og andre delikatesser til anerkjente restauranter over hele verden, og hver eneste dag åpner det seg nye markeder. Alle vil ha råvarer fra Sotra. Det er kun på Cornelius at råvarene leveres med sjark direkte på bryggekanten. Selv synes vi at det aller beste er å nyte skjellene RÅ. Derav navnet RÅbar. Vi introduserer mindre brukte skjellarter, som de fleste av oss ikke engang visste at var mulig å spise, og vi er overbevist om at dere vil få et nytt syn på skalldyr under denne 30 minutters seansen. La smaksløkene forføres av disse lokale delikatessene – nøye tilberedt av kokker med en genuin lidenskap for sjømat og lokale råvarer.»

  METROLOGISK 5-RETTERS MENY
  Restauranten sier selv: «Vår meteorologiske meny er inspirert av dagens vær, kjøkkensjefens sinnsstemning, og sjømat i sesongen. Tilberedt med nyskapende matlagingsteknikker og en genuin lidenskap for sjømat. Hos oss er det råvarekvaliteten som står i fokus, og menyen endres daglig i takt med tilgangen på råvarer. Meteorologisk meny består som regel av skalldyr til forrett, fisk til hovedrett og en sesongbasert dessert.»

  Cornelius Sjømatrestaurant
 • 3. dag: I Bergen - hjemreise

  Frokost på hotellet. Formiddagen foreløpig fritt – avhengig av hvordan man skal reise hjem igjen. Programforslag/lunsj før avreise kan tilrettelegges.

Kart

Reisekalender
23/7FinnmarkFra kr. 18 990,-
14/8Jæren, Stavanger og Flor & FjæreFra kr. 12 990,-
19/8Vandretur ValdresFra kr. 9 490,-
25/8Vandringer og moskus på DovrefjellFra kr. 9 490,-
3/9Vandretur GardasjøenFra kr. 21 990,-
3/9Vandretur SiciliaFra kr. 19 990,-
4/9Nord-VestlandetFra kr. 10 990,-
8/9Vandretur Hardangervidda og HallingskarvetFra kr. 9 990,-
9/9Vandretur AmalfikystenFra kr. 19 990,-
9/9Seniorfavoritt - GeirangerFra kr. 9 990,-
Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80