Skip to main content

Uforglemmelige Finnmark

NordkappNordkapp
NordkappNordkapp
HammerfestHammerfest
NordkappNordkapp
AltaAlta
KirkenesKirkenes
KirkenesKirkenes
AltaAlta
SorrisnivaSorrisniva

- med Nordkapp
 

Finnmark er vill og vakker, naturen skifter fra et barskt kystlandskap til milelange vidder. I Kirkenes får vi vite mer om byens fargerike historie. På turen besøker vi selvsagt også samenes hovedstad Karasjok, Honningsvåg, Nordkapp, Hammerfest og Alta! På ferden får vi oppleve kjente fjorder, og vi legger også turen innom Finland på vei mot Karasjok. På Nordkapp er man «på slutten av verden». I 1944 ble Finnmark brent og lagt i ruiner av den tyske okkupasjonsmakta, og et besøk på Gjenreisingsmuséet i Hammerfest hører selvsagt med, før rundturen gjennom Finnmark avsluttes i Alta.  På tide å oppleve Finnmark, ikke bare drømme om det!  

 

 

 

 

Rabatt kr. 500,- pr. person ved bestilling mer enn 95 dager før avreise!

Hurtigsøk

Dagsprogram

 • 1. dag: Oslo – Kirkenes

  Vi flyr om morgenen fra Oslo Lufthavn til Kirkenes. Etter en liten pause i Kirkenes blir vi møtt av en lokal guide som tar oss med på en spennende tur rundt om i byen. Vi tar også turen innom gruvesamfunnet i Bjørnevatn hvor vi får innblikk i deres over 90 år gamle gruvehistorie. Vel tilbake i Kirkenes sjekker vi inn på Thon Hotel Kirkenes (miljøsertifisert). Felles middag.

  KirkenesKirkenes
 • 2. dag: Kirkenes – via Finland – Karasjok.

  Frokost. Opplevelsene og inntrykkene i dag vil være mange. Vi kjører gjennom flere samiske områder og langs Varangerfjorden mot Tana bru, før vi snart svinger inn i Finland og følger finsk side opp langs Tanadalen til Utsjok. Herfra via E6 videre til samenes hovedstad, Karasjok, stopp for kjøp av lunsj og suvenirer i løpet av dagen. Vel framme i Karasjok tar vi turen innom Sápmi Park og ser et show der. Etterpå blir det innsjekking på komfortable Scandic Hotel Karasjok (miljøsertifisert).
  Felles samisk middag i Storgammen om kvelden.

 • 3. dag: Karasjok – Honningsvåg, utflukt til Nordkapp.

  Frokost. Turen i dag går over vidda til Lakselv, langs Porsangerfjorden til Kåfjord og Honningsvåg. Vi tar inn på ett av Scandic-hotellene her (miljøsertifisert), og spiser felles lunsj på trivelige Corner Spiseri etter ankomst. Så venter en av turens store høydepunkter – vår utflukt til Nordkapp. Den berømte Nordkapp-globusen er det mest kjente symbolet her, – og helt ute på platået ligger også Nordkapphallen. Vi får oppleve selve Nordkapp-platået, en panoramafilm og ulike historiske utstillinger, før vi returnerer til hotellet vårt. Middag på egen hånd.

  NordkappNordkapp
 • 4. dag: Honningsvåg – Olderfjorden – Skaidi – Hammerfest

  Frokost. I dag kjører vi langs den mektige Porsangerfjorden til Olderfjord, før vi via Skaidi og Kvalsund kjører over Kvaløya til urbane Hammerfest – idyllisk beliggende på en ellers øde Finnmarkskyst. Hammerfest har en lang historie fra så vel pomorhandel som fiske, ishavsfangst og fiskeindustri – men har også stor aktivitet innen oljeindustrien, bl.a. gjennom gassterminalen på Melkøya. Vi tar en sightseeingtur med lokal guide i byen, før vi sjekker inn på Scandic Hotel Hammerfest (miljøsertifisert). Felles middag om kvelden.

 • 5. dag: Hammerfest - Alta

  Frokost. Om morgenen skal vi besøke «Gjenreisingsmuséet for Finnmark og Nord-Troms» - og både få se og høre historien om tvangsevakuering, huleboere og gjenreisningen etter 2. verdenskrig. Sterke opplevelser, men en viktig del av Norges historie, der tyskerne med sin "brent jord-taktikk" raserte Finnmark. Vi tar turen opp til et utsiktspunkt, for å skue over til gassterminalen på Melkøya, der vi også får litt informasjon om oljeindustrien i regionen. Ferden går videre til nordlys-byen Alta, Finnmarks største by. Vi bseøker den vakre Nordlyskatedralen, før vi sjekker inn på Scandic Hotel Alta (miljøsertifisert).
  Felles middag.

 • 6. dag: Alta - Oslo

  Frokost. Vi besøker Alta Museum, som gjennom sine utstillinger vil fortelle oss om Finnmarks forhistorie, tro og religion, samt handelskulturen i Alta. Her er det også et verdens-berømt UNESCO-beskyttet helleristningsfelt som vi får sett nærmere på. Deretter drar vi ut til flyplassen, med fly tilbake til Oslo Lufthavn om ettermiddagen.

  AltaAlta

Kart

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris fra kr.
23.07.2024Oslo LufthavnFinnmark118 990,-BestillMer informasjon

Turfakta

Ta kontakt for tilslutningsbilletter fra andre flyplasser.

Tillegg for enkeltrom:                   Kr.   3.600,-

Pga. av frister på flybillettene er det viktig at turen bestilles i god tid.  Siste kostnadsfrie avbestilling (kun adm. gebyr) av denne turen er 95 dager før avreise. Se forøvrig deltakerbeviset for betingelser.  

Se her for flere rundreiser!

Se her for flere turer i Norge!

Reisekalender
23/5Den svenske vestkysten med GDFra kr. 11 950,-
4/6Kroatia - YogaturFra kr. 14 990,-
4/6Vandretur AlgarveFra kr. 15 990,-
5/6Jæren, Stavanger og Flor & FjæreFra kr. 12 990,-
10/6Vandretur AmalfikystenFra kr. 18 690,-
12/6Fottur i Dolomittene Fra kr. 17 990,-
23/6Vandringer og moskus på DovrefjellFra kr. 9 490,-
23/6Vakre Vestlandet med GDFra kr. 15 990,-
30/6Vandretur Hardangervidda og HallingskarvetFra kr. 9 990,-
10/7Fottur i Dolomittene Fra kr. 20 790,-
Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80