Uforglemmelige Finnmark

- med Nordkapp
 

Finnmark er vill og vakker! Her skifter naturen fra et steilt og barskt kystlandskap til rolige, milelange vidder. Som vanlig starter opplevelsesferien i Kirkenes, og her får vi vite mer om byens fargerike historie, gruvehistorien ved Bjørnevatn, og livet under den 2. verdenskrig. En tur til den russiske grensen blir det også. På vår rundreise i Finnmark inkluderes selvsagt både et besøk til samenes hovedstad Karasjok, Honningsvåg, Nordkapp, Hammerfest og Alta! På ferden får vi oppleve kjente fjorder og Norges vakreste høyfjellsvei over Ifjordfjellet, - der vi også får se sommerboplassen til Karasjoksamene. Ved å besøke Nordkapp vil man være «på slutten av verden». Opplev dette selv – ikke bare drøm om det!

Rabatt

  Rabatt kr. 500,- pr. person ved bestilling
  mer enn 95 dager før avreise!

 

Status:
Ikke mulig å bestille

Dagsprogram

1. dag              Gardermoen – Kirkenes
Vi flyr om morgenen fra Oslo Lufthavn til Kirkenes. Ved ankomst vil vår lokalkjente sjåfør ta oss med på en spennende tur rundt om i byen og bort til den russiske grensen.  Vi tar også turen innom gruvesamfunnet i Bjørnevatn hvor vi får innblikk i deres over 90 år gamle gruvehistorie. Vel tilbake i Kirkenes sjekker vi inn på Scandic Hotel Kirkenes. Felles middag. 

2. dag              Kirkenes – Tanafjorden – Ifjordfjellet – Lakselv – Karasjok.
Frokost.  Opplevelsene og inntrykkene i dag vil være mange. Vi kjører gjennom flere samiske områder og langs store flotte fjorder som Varangerfjorden, Tanafjorden, Laksefjorden og Porsangerfjorden. Videre får vi oppleve Norges fineste høyfjellsvei over Ifjordfjellet. Lunsjpause tas i løpet av dagen. Sent på ettermiddagen ankommer vi Karasjok, - og om vi rekker det, så tar vi turen innom Sapmi Park og ser et show der. Etterpå innsjekking på komfortable Scandic Hotel Karasjok. Felles middag.   

3. dag             Besøk i Sametinget. Karasjok – Honningsvåg, utflukt til Nordkapp.
Frokost. Karasjok er samenes hovedstad, og vi besøker Sametinget før avreise. Turen i dag går deretter over vidda til Lakselv, langs Porsangerfjorden til Kåfjord og Honningsvåg. Vi tar inn på ett av Scandic-hotellene her, og får servert en god lunsj ved ankomst. Så venter en av turens store høydepunkter – vår utflukt til Nordkapp. Den berømte Nordkapp-globusen er det mest kjente symbolet her – og helt ute på platået ligger også Nordkapphallen. Vi får oppleve selve Nordkapp-platået, en panoramafilm og ulike historiske utstillinger, før vi returnerer til hotellet vårt.  Middag på egen hånd.     

4. dag              Honningsvåg – Olderfjorden – Skaidi – Hammerfest                                                                              
Frokost. I dag kjører vi langs den mektige Porsangerfjorden til Olderfjord, før vi via Skaidi og Kvalsund kjører   over Kvaløya til Hammerfest – verdens nordligste by! Hammerfest har en lang historie fra så vel pomorhandel som fiske, ishavsfangst og fiskeindustri – men har også stor aktivitet innen oljeindustrien, bl.a. gjennom gassterminalen på Melkøya. Vi tar en sightseeingtur i byen med lokal guide før vi sjekker inn på Scandic Hotel Hammerfest for 2 døgns opphold. Ettermiddagen fritt - og siden det arrangeres «Hammerfest-dagan» i byen, er det et yrende folkeliv og mye som skjer. Felles middag.

5. dag              I Hammerfest. Opplev Hammerfest-dagene
Frokost. Om morgenen skal vi besøke «Gjenreisingsmuséet for Finnmark og Nord-Troms» - og både få se og høre historien om tvangsevakuering, huleboere og gjenreisningen etter 2. verdenskrig. Sterke opplevelser, men en viktig del av Norges historie. Resten av dagen fritt til egne opplevelser i Hammerfest.  Mange opplevelser venter.  Felles middag.

6. dag              I Hammerfest. Hammerfest – Alta
Frokost. Om formiddagen tar vi turen opp til et utsiktspunkt, for der å skue over til gassterminalen på Melkøya, og få høre historien om oljeindustriens inntreden i regionen. Etter lunsj i egen regi går ferden videre til nordlysbyen Alta – Finnmarks største by. Her skal vi besøke Alta Museum, som gjennom sine utstillinger vil fortelle oss om Finnmarks forhistorie, tro og religion, samt handelskulturen i Alta. Her er det også et verdensberømt UNESCO-beskyttet helleristningsfelt som vi får sett nærmere på. Overnatting på Scandic Hotel Alta. Felles middag.

7. dag         I Alta. Alta – Gardermoen
Frokost. Formiddagen fritt til egne aktiviteter – men før vi drar ut til flyplassen anbefaler vi en tur innom den vakre Nordlyskatedralen. (Ikke inkl.) Tidlig på ettermiddagen flyreise fra Alta til Oslo Lufthavn.  

Powered by Travelize