Uforglemmelige Finnmark

- med arktiske opplevelser, Nordkapp og samisk kultur!
 

Finnmark er vill og vakker! Her skifter naturen fra et steilt og barskt kystlandskap til rolige, milelange vidder.  Området appellerer til alle våre sanser!  Opplevelsesferien starter allerede i Kirkenes. Da får vi vite mer om både selve byen, gruvehistorien ved Bjørnevatn, livet her under den 2. verdenskrig, og vi besøker også russergrensen.

Den samiske kulturen opplever en oppblomstring i bruk av det samiske språket, kofter, samisk musikk og håndverket duodji.  Vi ønskes på vår opplevelsesferd gjennom Finnmark velkommen i både Karasjok og Kautokeino – det heter forøvrig ”Bures boahtin” på samisk. Men en ferietur til vår nordligste landsdel må selvsagt inkludere et besøk på Nordkapp, i Honningsvåg og i Alta! Ved å besøke Nordkapp-platået vil man være «på slutten av verden». Opplev dette selv – ikke bare drøm om det! Etter mange minnerike opplevelser i Finnmark tar vi til slutt ferden inn i Troms Fylke, der en siste overnatting i «Nordens Paris» Tromsø venter.

Rabatt

  Rabatt kr. 500,- pr. person ved bestilling
  mer enn 95 dager før avreise!

 

Status:
Ikke mulig å bestille

Dagsprogram

1. dag  Gardermoen – Kirkenes
Avreise med fly fra Oslo Lufthavn til Kirkenes. Ved ankomst blir vi kjørt i buss inn til sentrum. Her møter vi vår lokale guide, som først vil ta oss med på en spennende tur rundt i byen. Vi tar også turen bort til russergrensen, samt drar innom gruvesamfunnet i Bjørnevatn hvor vi får innblikk i den 90 år gamle gruvehistorien. Vel tilbake i Kirkenes sjekker vi inn på Scandic Hotel Kirkenes. Felles middag om kvelden.

2. dag  Kirkenes – Karasjok. Besøk i Sápmi Park
Frokost.  Fra Kirkenes kjører vi innover landet via Neiden, langs Varangerfjorden, forbi Tana bru og over Finnmarksvidda til Karasjok. Dette er samenes ”hovedstad” og her ligger også Sametinget. Her besøker vi Sápmi Park - som er et nasjonalt senter for samekulturen. Besøket innledes med at vi får servert et samisk lunsjmåltid, deretter presenteres den samiske kulturen, dets folk, levesett, mytologi, mat og håndverk på en lettfattelig, levende og spennende måte. Den magiske forestillingen ”Stálubákti” har tatt tusener av gjester med storm! Etterpå drar vi til Scandic Hotel Karasjok vegg i vegg, for overnatting. Middag i Storgammen Restaurant om kvelden.

3. dag  Karasjok – Honningsvåg. Utflukt til Nordkapp
Frokost. I dag fortsetter vi vår tur gjennom Finnmark. Vi kjører over vidda til Lakselv, og deretter langs Porsangerfjorden til Kåfjord og Honningsvåg. Vi tar inn på enten Scandic Honningsvåg eller Scandic Nordkapp hvor vi får servert en lunsj, før vi tar turen opp til Nordkapp, - ett av denne ferieturens store høydepunkter. Den berømte Nordkapp-globusen er symbolet på Nordkapp som en global møteplass. Helt ute på platået ligger Nordkapphallen som inneholder et mangfold av fasiliteter. Vi får her både oppleve selve Nordkapp-platået og  se en panoramafilm samt ulike historiske utstillinger, før vi til avtalt tid returnerer til hotellet vårt for overnatting. Middag på egen hånd.   

4. dag  Honningsvåg – Alta – Kautokeino
Frokost. Turen i dag går til nordlysbyen Alta – der et besøk på Alta Museum vil fortelle oss om Finnmarks forhistorie, tro og religion og handelskulturen i Alta. Deretter går ferden videre til Kautokeino – der det blir overnatting i 2 døgn på Thon Hotel Kautokeino. Felles middag på hotellet.

5. dag  I Kautokeino
Frokost på hotellet. I Kautokeino bor det ca. 2 000 mennesker og 100 000 rein, og den samiske kulturen er autentisk og levende. Første besøk i dag er hos Juhls Silvergallery, som er Frank og Regine Juhls livsverk. Her er man som i et smykkeskrin - og man får på omvisningen her se både tradisjonelt og vakkert samesølv og moderne sølvdesign. Muligheter for å handle litt her. Vi besøker deretter Kautokeino Kirke, som ble gjenoppbygget i 1958, etter at den forrige ble brent under krigen.  Ettermiddagen fritt til egne opplevelser, før vi om kvelden møtes til felles middag.

6. dag  Kautokeino – Tromsø
Frokost. Turen i dag går snareste vei til Nord-Norges hovedstad Tromsø - pauser etter behov underveis.  Vel framme i Tromsø tar vi turen innom Ishavskatedralen, før det blir innsjekking sentralt på Scandic Ishavshotel. Felles middag om kvelden.

7. dag  Tromsø – Gardermoen
Frokost. Formiddagen i dag er fri til egne aktiviteter – men reiselederen vår arrangerer gjerne en utflukt opp Fjellheisen hvor en fra toppen kan nyte den flotte utsikten over byen og omlandet. Billett kjøpes evt. på stedet.
Til avtalt tid går ferden om ettermiddagen ut til flyplassen i Tromsø, for hjemreise herfra tilbake til Oslo Lufthavn.

Powered by Travelize