Uforglemmelige Finnmark

- med Nordkapp
 

Finnmark er vill og vakker, naturen skifter fra et barskt kystlandskap til milelange vidder. I Kirkenes får vi vite mer om byens fargerike historie, og en tur til den russiske grensen blir det også. På turen besøker vi selvsagt også samenes hovedstad Karasjok, Honningsvåg, Nordkapp, Hammerfest og Alta! På ferden får vi oppleve kjente fjorder og Norges vakreste høyfjellsvei over Ifjordfjellet. På Nordkapp er man «på slutten av verden». Det er 75 år siden tyskerne la Finnmark i ruiner, og et besøk på Gjenreisings-muséet i Hammerfest hører med. På tide å oppleve Finnmark, ikke bare drømme om det!

Rabatt

  Rabatt kr. 500,- pr. person ved bestilling
  mer enn 95 dager før avreise!

 

Status:
Ikke mulig å bestille

Dagsprogram

1. dag              Oslo – Kirkenes
Vi flyr om morgenen fra Oslo Lufthavn til Kirkenes. Ved ankomst vil en lokal guide ta oss med på en spennende tur rundt om i byen og bort til den russiske grensen.  Vi tar også turen innom gruvesamfunnet i Bjørnevatn hvor vi får innblikk i deres over 90 år gamle gruvehistorie. Vel tilbake i Kirkenes sjekker vi inn på Thon Hotel Kirkenes. Felles middag. 

2. dag              Kirkenes – Tanafjorden – Ifjordfjellet – Lakselv – Karasjok.
Frokost.  Opplevelsene og inntrykkene i dag vil være mange. Vi kjører gjennom flere samiske områder og langs store flotte fjorder som Varangerfjorden, Tanafjorden, Laksefjorden og Porsangerfjorden. Videre får vi oppleve veien over Ifjordfjellet – der vi også får se sommerboplassen til Karasjoksamene. Lunsjpause tas i løpet av dagen. Sent på ettermiddagen ankommer vi Karasjok, - og om vi rekker det, så tar vi turen innom Sápmi Park og ser et show der. Etterpå innsjekking på komfortable Scandic Hotel Karasjok. Felles middag i Storgammen.   

3. dag             Besøk i Sametinget. Karasjok – Honningsvåg, utflukt til Nordkapp.
Frokost. Karasjok er samenes hovedstad, og vi besøker Sametinget før avreise. Turen i dag går deretter over vidda til Lakselv, langs Porsangerfjorden til Kåfjord og Honningsvåg. Vi tar inn på ett av Scandic-hotellene her, og spiser felles lunsj på trivelige Corner Spiseri etter ankomst. Så venter en av turens store høydepunkter – vår utflukt til Nordkapp. Den berømte Nordkapp-globusen er det mest kjente symbolet her, – og helt ute på platået ligger også Nordkapphallen. Vi får oppleve selve Nordkapp-platået, en panoramafilm og ulike historiske utstillinger, før vi returnerer til hotellet vårt.  Middag på egen hånd.   

4. dag              Honningsvåg – Olderfjorden – Skaidi – Hammerfest                                                                              
Frokost. I dag kjører vi langs den mektige Porsangerfjorden til Olderfjord, før vi via Skaidi og Kvalsund kjører over Kvaløya til urbane Hammerfest – idyllisk beliggende på Finnmarkskysten. Hammerfest har lang historie fra så vel pomorhandel som fiske, ishavsfangst og fiskeindustri – men har også stor aktivitet innen oljeindustrien, bl.a. gjennom gassterminalen på Melkøya. Vi tar en sightseeingtur med lokal guide i byen, før vi sjekker inn på Thon Hotel Hammerfest for to netter. Ettermiddagen fritt - og siden det arrangeres «Hammerfest-dagan» i byen, er det et yrende folkeliv og mye som skjer. Felles middag.

5. dag              I Hammerfest. Opplev Hammerfest-dagene
Frokost. Om morgenen skal vi besøke «Gjenreisingsmuséet for Finnmark og Nord-Troms» - og både få se og høre historien om tvangsevakuering, huleboere og gjenreisningen etter 2. verdenskrig. Sterke opplevelser, men en viktig del av Norges historie. Det er nå 75 år siden tyskerne med sin "brent jord-taktikk" raserte Finnmark.  Resten av dagen fritt til egne opplevelser i Hammerfest.  Felles middag.

6. dag              I Hammerfest. Hammerfest – Alta
Frokost. Om formiddagen tar vi turen opp til et utsiktspunkt, for å skue over til gassterminalen på Melkøya. Litt informasjon om oljeindustriens inntreden i regionen får man også. Etter lunsj i egen regi går ferden videre til nordlys-byen Alta – Finnmarks største by. Her skal vi besøke Alta Museum, som gjennom sine utstillinger vil fortelle oss om Finnmarks forhistorie, tro og religion, samt handelskulturen i Alta. Her er det også et verdensberømt UNESCO-beskyttet helleristningsfelt som vi får sett nærmere på. Overnatting på Scandic Hotel Alta. Felles middag.

7. dag         I Alta. Alta – Oslo
Frokost. Formiddagen fritt til egne aktiviteter – men før vi drar ut til flyplassen anbefaler vi en tur innom den vakre Nordlyskatedralen. (Ikke inkl.) Tidlig på ettermiddagen flyreise fra Alta til Oslo Lufthavn.  

Powered by Travelize