Uforglemmelige Finnmark

- med arktiske opplevelser, Nordkapp og samisk kultur!
 

Finnmark er vill og vakker! Her skifter naturen fra et steilt og barskt kystlandskap til rolige, milelange vidder.  Årets tur er endret fra tidligere år, men som før starter opplevelsesferien i Kirkenes. Her får vi vite mer om byens fargerike historie, gruve-historien ved Bjørnevatn, og livet under 2. verdenskrig. En tur til den russiske grensen blir det også. På vår rundreise i Finnmark inkluderes selvsagt både et besøk til samenes hovedstad Karasjok, Nordkapp, Hammerfest og Alta! På ferden får vi oppleve kjente fjorder, Norges vakreste høyfjellsvei over Ifjordfjellet, - der vi også får se sommerboplassen til Karasjoksamene. Ved å besøke Nordkapp vil man være «på slutten av verden». Opplev dette selv – ikke bare drøm om det!

Nye avreisedatoer planlegges for 2019 – følg med!

Rabatt

  Rabatt kr. 500,- pr. person ved bestilling
  mer enn 95 dager før avreise!

 

Status:
Ikke mulig å bestille

Dagsprogram

1. dag              Gardermoen – Kirkenes
Vi flyr fra Oslo Lufthavn til Kirkenes. Ved ankomst vil vår lokalkjente sjåfør ta oss med på en spennende tur rundt om i byen og bort til den russiske grensen.  Vi tar også turen innom gruvesamfunnet i Bjørnevatn hvor vi får innblikk i deres over 90 år gamle gruvehistorie. Vel tilbake i Kirkenes sjekker vi inn på Scandic Hotel Kirkenes. Felles middag. 

2. dag              Kirkenes – Tanafjorden – Ifjordfjellet – Lakselv – Karasjok.
Frokost.  Opplevelsene og inntrykkene i dag vil være mange. Vi kjører i dag gjennom flere samiske områder og langs store flotte fjorder som Varangerfjorden, Tanafjorden, Laksefjorden og Porsangerfjorden. Videre får vi oppleve Norges fineste høyfjellsvei over Ifjordfjellet, og på Børselvfjellet kan vi se en flott canyon. Lunsjpause tas i løpet av dagen. Tidlig på kvelden ankommer vi Karasjok, - og her skal vi bo i 2 netter på komfortable Scandic Hotel Karasjok. Felles middag.   

3. dag             I Karasjok. Besøk i Sápmi Park
Frokost. Karasjok er samenes ”hovedstad” og her ligger også Sametinget. Vi besøker i dag både gamle Karasjok Kirke samt et nasjonalt senter for samekulturen – Sapmi Park.  Her får vi presentert den samiske kulturen gjennom den magiske forestillingen ”Stálubákti” – som har tatt tusener av gjester med storm!  Lunsj i egen regi – felles middag inkludert i Storgammen om kvelden.           

4. dag              Karasjok – Honningsvåg. Utflukt til Nordkapp                                                                              
Frokost. I dag fortsetter vi vår tur gjennom Finnmark, først over vidda til Lakselv, deretter langs Porsanger-fjorden til Kåfjord og Honningsvåg. Vi tar inn på ett av Scandic-hotellene her, hvor vi får servert en lunsj ved ankomst. Deretter venter en av turens store høydepunkter – vår utflukt til Nordkapp. Den berømte Nordkapp-globusen er det mest kjente symbolet her – og helt ute på platået ligger også Nordkapphallen. Vi får oppleve  selve Nordkapp-platået, en panoramafilm og ulike historiske utstillinger, før vi returnerer til hotellet vårt.  Middag på egen hånd.   

5. dag              Honningsvåg – Olderfjorden – Skaidi – Hammerfest                                                                              
Frokost. I dag kjører vi langs den mektige Porsangerfjorden til Olderfjord, før vi via Skaidi og Kvalsund kjører   over Kvaløya til Hammerfest – verdens nordligste by! Hammerfest har en lang historie fra så vel pomorhandel som fiske, ishavsfangst og fiskeindustri – men har i dag også stor aktivitet innen oljeindustrien, bl.a. gjennom gassterminalen på Melkøya vis a vis. Vi tar en liten sightseeingtur i byen, før det blir lunsjpause i egen regi.    Om ettermiddagen tar vi dere med ut til den lille og sjarmerende fiskebygda Forsøl, der vi bl.a. får se tradisjonelle tørrfisk-hjeller. Her er det også mulig å prøvesmake tørrfisk. Vel tilbake i Hammerfest blir det overnatting på Scandic Hotel Hammerfest. Felles middag.

6. dag  I Hammerfest. Hammerfest – Alta
Frokost. Formiddagen fritt til egne opplevelser – da anbefaler vi bl.a. et besøk på Gjenreisingsmuséet for Finnmark og Nord-Troms. Etter lunsj i egen regi går ferden videre til nordlysbyen Alta – Finnmarks største by. Her skal vi besøke Alta Museum, som gjennom sine utstillinger vil fortelle oss om Finnmarks forhistorie, tro og religion, samt handelskulturen i Alta. Her er det også et verdensberømt UNESCO-beskyttet helleristningsfelt som vi får sett nærmere på. Overnatting på Scandic Hotel Alta. Felles middag.

7. dag  I Alta. Alta – Gardermoen
Frokost. Formiddagen fritt til egne aktiviteter – men før vi drar ut til flyplassen tar vi turen innom den vakre Nordlyskatedralen.  Tidlig på ettermiddagen flyreise fra Alta til Oslo Lufthavn.  

Powered by Travelize