Skip to main content

Vandretur Montenegro

Montenegro er som en liten klippe som rager ut i Adriaterhavet. Landet har en storslått natur. Mektige fjell hever seg i bakgrunnen av en grønn kyst og turkisblått hav. Vi bor på 5* hotell i lille Petrovac - som frister med en strand i nydelige omgivelser. Vandringene går i flotte nasjonalparker og vi besøker små fjellbyer som gjemmer på spennende historier, vakre bygninger og interessante ruiner. Hver dag er det mulig med en enklere rute for de som ønsker. På fridagen kan man besøke de verneverdige byene Kotor og Perast. Vi tar deg med på et vakkert eventyr i ett av Europas yngste land!

Vanskelighetsgrad: 3-4 (av 5)

 

 

 

 

Rabatt kr. 500,- pr.person ved bestilling mer enn 95 dager før avreise!

Hurtigsøk

Dagsprogram

 • 1. dag: Oslo – Dubrovnik – Petrovac

  Direktefly til Dubrovnik, Kroatia. Transfer over grensen til Montenegro. Innsjekk på flotte Hotel AMI (5*) i lille Petrovac på den montenegrinske Adriaterhavskysten. Hotellet har svømmebasseng, spa, treningsrom, restaurant og bar. Felles middag.

  Oslo – Dubrovnik – Petrovac
 • 2. dag: Panoramatur langs kysten

  Frokost. Vår første vandring går langs den vakre stien, Transversal, som følger den mektige fjellkjeden langs havet. Området byr på klostre og små gårder, og vi følger en kupert sti med trær og blomster til den lille kirken Ogradenica. Her spiser vi medbrakt lunsjpakke, før vi starter nedstigningen. Fin utsikt mot øya Sveti Stefan. Middag på hotellet.
  Distanse: 11 km. Høydeforskjell: opp 215 meter og ned 715 meter.

 • 3. dag: Vandring i Kotor-bukta og på Tivat-halvøya

  Frokost. Mellom den vakre Kotor-bukta og havet reiser fjellryggen Vrmac seg på Tivat-halvøya. Vi følger en bratt sti til kirken Sveti Vid, og fortsetter på jevn sti langs fjellryggen. Spektakulær utsikt. Deretter følger vi Franz Josef Steig ned til en kafé med flott havutsikt. Medbrakt niste og felles middag. Distanse: 13 km. Høydeforskjell: opp 530 m.

  KotorKotor
 • 4. dag: Cetinje og Lovcen Nasjonalpark

  Frokost. Vi kjører til Lovcen Nasjonalpark - som byr på vakker natur og historiske monumenter. Nasjonalparken er kronet med det høyeste mausoleet i verden; «Mausoleum of Petar II». Å komme hit er en opplevelse. Etter vandringen fortsetter vi til Cetinje; den tidligere hovedstaden som historisk sett er mer interessant enn den nåværende. Medbrakt niste og felles middag. Distanse: 11 km. Høydeforskjell: opp 520 meter og ned 720 meter.

  Lovcen NasjonalparkLovcen Nasjonalpark
 • 5. dag: Tid på egen hånd

  Frokost. Vi anbefaler tid ved svømmebassenget på hotellet eller stranden - eller å besøke de verneverdige byene, Kotor og Perast. Kotor har massive bymurer, kapeller og trange smug. Perast har mange kirker og en enestående natur. Felles middag.

 • 6. dag: Vandring til Loška og Stari Bar

  Frokost. Vi skal til grensen mot Albania. Vi vandrer i et jordbrukslandskap hvor moskeer, ortodokse kirker og små gårder ligger side om side. Vi starter i det isolerte muslimske samfunnet Lunje, og går til toppen av Loška. Vi spiser medbrakt lunsj mens vi nyter utsikten. Stopp i Stari Bar for en forfriskning. Felles middag. Distanse: 11 km. Oppstigning 670 meter.

  Stari BarStari Bar
 • 7. dag: Innsjøen Skardar

  Frokost. Mellom Petrovac og hovedstaden Podgorica ligger innsjøen og nasjonalparken Skadar - som deles mellom Montenegro og Albania. Innsjøen er omkranset av fjell, og er en av de største innsjøene i Europa med 40 forskjellige typer fisk og 270 fuglearter. Vi utforsker det vakre området, og spiser nistepakke underveis. Båt tilbake til Virpazar, og buss til hotellet. Felles middag. Distanse: 9,5 km. Oppstigning 415 meter og nedstigning 535 meter.

  SkadarSkadar
 • 8. dag: Petrovac – Dubrovnik – Oslo

  Frokost. Formiddagen fri og lunsj på egen regning. Deretter takker vi for oss for denne gangen! Transfer over den kroatiske grensen til Dubrovnik, og direktefly til Oslo Lufthavn.

 • Programmet er preliminært.

  Endelig rutevalg gjøres alltid av vandreguide på stedet. Det kan forekomme endring i rekkefølge på dagene eller andre tilpasninger som tar hensyn til vær og andre forhold for gruppen. Enklere rute er mulig!

Kart

Reisekalender
23/6Vandringer og moskus på DovrefjellFra kr. 9 490,-
23/6Vakre Vestlandet med GDFra kr. 15 990,-
30/6Vandretur Hardangervidda og HallingskarvetFra kr. 9 990,-
10/7Fottur i Dolomittene Fra kr. 20 790,-
23/7FinnmarkFra kr. 18 990,-
14/8Jæren, Stavanger og Flor & FjæreFra kr. 12 990,-
19/8Vandretur ValdresFra kr. 9 490,-
25/8Vandringer og moskus på DovrefjellFra kr. 9 490,-
3/9Vandretur GardasjøenFra kr. 21 990,-
3/9Vandretur SiciliaFra kr. 19 990,-
Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80