Skip to main content

Aktuell informasjon i fbm. koronavirus... Les mer her

Vandretur Montenegro

Montenegro er som en liten klippe som rager ut i Adriaterhavet. Det sier seg da selv at landet har en storslått natur. Mektige fjell hever seg i bakgrunnen av en grønn kyst og turkisblått hav. Vi bor i lille Petrovac som frister med en strand i nydelige omgivelser. Vandringene går i flotte nasjonalparker og vi besøker små fjellbyer; som gjemmer på spennende historier, vakre bygninger og interessante ruiner. Hver dag er det mulig med en enklere rute for de som ønsker. På fridagen kan vi besøke de verneverdige byene, Kotor og Perast. Vi tar deg med på et vakkert eventyr i ett av Europas yngste land!

Vanskelighetsgrad 3-4 (av 5)

Rabatt

Rabatt kr. 500,- pr.person ved bestilling
  mer enn 95 dager før avreise!

Hurtigsøk

Dagsprogram

 • 1. dag: Oslo – Dubrovnik – Petrovac

  Direktefly til Dubrovnik, Kroatia. Transfer til Hotel Monte Casa Spa & Wellness (4*) i lille Petrovac på den montenegrinske Adriaterhavskysten. Hotellet har innendørs- og utendørs svømmebasseng, samt treningsrom og terrasse med bar. Felles middag på hotellet.

 • 2. dag: Panoramatur langs kysten

  Vår første vandring går langs den vakre stien, Transversal, som følger den mektige fjellkjeden langs havet. Området byr på klostre og små gårder, og vi følger en kupert sti med trær og blomster til den lille kirken Ogradenica. Her spiser vi medbrakt lunsjpakke, før vi starter nedstigningen. Fin utsikt mot øya Sveti Stefan. Middag på hotellet.
  Distanse: 11 km. Høydeforskjell: opp 215 meter og ned 715 meter.

 • 3. dag: Vandring i Kotor-bukta og på Tivat-halvøya

  Mellom den vakre Kotor-bukta og havet reiser fjellryggen Vrmac seg på Tivat-halvøya. Vi følger en bratt sti til kirken Sveti Vid, og fortsetter på jevn sti langs fjellryggen. Spektakulær utsikt. Deretter følger vi Franz Josef Steig ned til en kafé med flott havutsikt. Medbrakt niste og felles middag. Distanse: 13 km. Høydeforskjell: opp 530 m.

 • 4. dag: Cetinje og Lovcen Nasjonalpark

  Vi kjører til Lovcen Nasjonalpark - som byr på vakker natur og historiske monumenter. Nasjonalparken er kronet med det høyeste mausoleet i verden; «Mausoleum of Petar II». Å komme hit er en opplevelse. Etter vandringen fortsetter vi til Cetinje; den tidligere hovedstaden som historisk sett er mer interessant enn den nåværende. Medbrakt niste og felles middag. Distanse: 11 km. Høydeforskjell: opp 520 meter og ned 720 meter.

 • 5. dag: Tid på egen hånd

  Vi anbefaler tid ved svømmebassenget på hotellet/stranden – eller å besøke de verneverdige byene, Kotor og Perast. Kotor har massive bymurer, kapeller og trange smug. Perast har mange kirker og en enestående natur. Felles middag.

 • 6. dag: Vandring til Loška og Stari Bar

  Vi skal til grensen mot Albania. Vi vandrer i et jordbrukslandskap hvor moskeer, ortodokse kirker og små gårder ligger side om side. Vi starter i det isolerte muslimske samfunnet Lunje, og går til toppen av Loška. Vi spiser medbrakt lunsj mens vi nyter utsikten. Stopp i Stari Bar for en forfriskning. Felles middag. Distanse: 11 km. Oppstigning 670 meter.

 • 7. dag: Innsjøen Skardar

  Mellom Petrovac og hovedstaden Podgorica ligger innsjøen og nasjonalparken Skadar - som deles mellom Montenegro og Albania. Innsjøen er omkranset av fjell, og er en av de største innsjøene i Europa med 40 forskjellige typer fisk og 270 fuglearter. Vi utforsker det vakre området, og spiser nistepakke underveis. Båt tilbake til Virpazar, og buss til hotellet. Felles middag. Distanse: 9,5 km. Oppstigning 415 meter og nedstigning 535 meter.

 • 8. dag: Petrovac – Dubrovnik – Oslo

  Vi takker for oss for denne gangen! Etter tidlig frokost blir det transfer over den kroatiske grensen til Dubrovnik, og direktefly til Oslo Lufthavn.

 • Programmet er preliminært.

  Endelig rutevalg gjøres alltid av vandreguide på stedet. Det kan forekomme endring i rekkefølge på dagene eller andre tilpasninger som tar hensyn til vær og andre forhold for gruppen. Enklere rute er mulig!

Kart

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris fra kr.
2021-05-18Oslo LufthavnVandretur MontenegroMer enn 812 990,-BestillMer informasjon
2021-09-07Oslo LufthavnVandretur MontenegroMer enn 812 990,-BestillMer informasjon

Turfakta

Tilbud tilslutningsbilletter avreise 2020: Fra Trondheim, Bergen, Stavanger, Ålesund, Molde og Kristiansand kr. 1.000,- per person. Fra Bodø og Tromsø kr. 1.400,- per person. Kun ved ledig kapasitet. Ta kontakt for tilslutningsbilletter fra andre flyplasser.

Tillegg for enkeltrom:           Kr. 1.550,-  (2020)
Tillegg for enkeltrom:           Kr. 1.700,-  (2021)

Vanskelighetsgrad: 3-4 (av 5)

Vi tar forbehold om eventuelle nødvendige endringer av avreisedato, flytider og flyselskap grunnet usikkerhet i fremtidig flytilbud.Det tas også forbehold om prisjusteringer som følge av endrede transportpriser, valutakurser eller skatter og avgifter som ligger utenfor arrangørens kontroll.

Pga. frister på flybillettene er det viktig at turen bestilles i god tid. Siste kostnadsfrie avbestilling (kun adm. gebyr) av denne turen er 95 dager før avreise. Se forøvrig deltakerbeviset for betingelser

Se her for flere vandreturer!

Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80