Vandretur Montenegro

Montenegro er som en liten klippe som rager ut i Adriaterhavet. Det sier seg da selv at landet har en storslått natur. Mektige fjell hever seg i bakgrunnen av en grønn kyst og turkisblått hav. Vi bor i lille Petrovac som frister med en strand i nydelige omgivelser. Vandringene går i flotte nasjonalparker og vi besøker små fjellbyer; som gjemmer på spennende historier, vakre bygninger og interessante ruiner. Hver dag er det mulig med en enklere rute for de som ønsker. På fridagen kan vi besøke de verneverdige byene, Kotor og Perast. Vi tar deg med på et vakkert eventyr i ett av Europas yngste land! Montenegrinerne er gjestfrie og ønsker oss velkommen på beste måte!

Vanskelighetsgrad 3-4 (av 5)

 

Rabatt

Rabatt kr. 500,- pr.person ved bestilling
  mer enn 95 dager før avreise!

Pris fra kr.:
11 490,-
Dager:8
Inkludert i grunnprisen: Fly Oslo–Dubrovnik t/r, 7 overnattinger i dobbeltrom, 7 frokoster, 5 lunsjpakker og 7 middager, transfers med buss iflg. turbeskrivelse, vandringer med engelsktalende lokalguide iflg. turbeskrivelse, entréer iflg. turbeskrivelse, reiseleder fra Peer Gynt Tours.
TransportType:Norwegian
Bestill reise

Dagsprogram 2019

1. dag              Gardermoen – Dubrovnik – Petrovac  
Direktefly til Dubrovnik i Kroatia. Transfer til Hotel Rivijera (4*) i lille Petrovac, som ligger på den montenegrinske Adriaterhavskysten. Hotellet har en flott hage med svømmebasseng og boblebad, og ligger i kort gangavstand til stranden. Middag på hotellet.

2. dag              Panoramatur langs kysten     
Vår første vandring går langs den vakre stien, Transversal, som følger den mektige fjellkjeden langs havet. Området byr på klostre og små gårder, og vi følger en kupert sti gjennom trær og blomster til den lille kirken, Ogradenica. Her spiser vi medbrakt lunsj før vi starter nedstigningen og får en fin utsikt mot øya Sveti Stefan – en flott avslutning på vår første vandredag. Middag på hotellet.
Distanse: 11 km. Høydeforskjell: oppstigning 215 meter og nedstigning 715 meter.

3. dag             Kotor-bukta og Tivat halvøya

Mellom den vakre Kotor-bukta og havet, reiser fjellryggen Vrmac seg på Tivat halvøya. Vi følger en bratt sti til kirken Sveti Vid og får en flott utsikt mot Adriaterhavet, Kroatia og Serbia. Vi fortsetter på en jevn sti langs fjellryggen for flere spektakulære utsiktspunkter. Deretter følger vi Franz Josef Steig ned til en café med flott havutsikt. Medbrakt niste på vandringen og felles middag. 
Distanse: 13 km. Høydeforskjell: oppstigning 530 meter.

4. dag              Cetinje og Lovcen nasjonalpark

Etter frokost kjører vi til Lovcen Nasjonalpark – som byr på vakker natur og historiske monumenter. Nasjonalparken er kronet med det høyeste mausoleet i verden; Mausoleum of Petar II. Å komme opp hit er en opplevelse. Etter vandringen fortsetter vi til Cetinje; den tidligere hovedstaden som historisk sett er mer interessant enn den nåværende hovedstaden Podgorica. Medbrakt niste og felles middag.
Distanse: 11 km. Høydeforskjell: oppstigning 520 meter og nedstigning 720  meter.

5. dag              Tid på egenhånd

I dag har vi tid til å kose oss ved svømmebassenget på hotellet, eller gå på stranda i Petrovac. Vi anbefaler også å besøke den vakre Kotorbukta med de verneverdige byene, Kotor og Perast. Kotor har massive bymurer, kapeller og trange smug. Perast har bare en hovedgate, men en rekke kirker og en enestående natur. Felles middag.

6. dag             Loška og Stari Bar
Sørøst for Petrovac mot grensen til Albania, separerer fjellkjeden Rumija, Adriaterhavet fra innsjøen Skadar. Dette er et jordbrukslandskap hvor moskeer, ortodokse kirker og små gårder ligger side om side. Dagens vandring starter i det isolerte muslimske samfunnet Lunje, og går på den høye fjellruten – via en myriade av blomster – til toppen av Loška. Her nyter vi medbrakt lunsj mens vi nyter en vidstrakt utsikt mot Adriaterhavet og Albania. På vei tilbake stopper vi i Stari Bar for en forfriskning. Felles middag.
Distanse: 11 km. Oppstigning 670 meter.

7. dag              Innsjøen Skardar

Mellom Petrovac og hovedstadenPodgorica, ligger innsjøen og nasjonalparken Skadar som deles mellom Montenegro og Albania. Innsjøen er omkranset av montenegrinske fjell, og er en av de største innsjøene i Europa med 40 forskjellige typer fisk og 270 fuglearter. Vi utforsker dette vakre området, og spiser nistepakke underveis. Båt tilbake  til Virpazar, og buss til hotellet. Felles middag.
Distanse: 9,5 km. Oppstigning 415 meter og nedstigning 535 meter.

8. dag              Petrovac – Dubrovnik - Gardermoen

Vi takker for oss for denne gangen! Etter frokost blir det transfer over kroatisk grense til Dubrovnik. Direktefly til Oslo Lufthavn

Programmet er preliminært. Endelig rutevalg gjøres alltid av vandreguide på stedet. Det kan forekomme endring i rekkefølge på dagene eller andre tilpasninger som tar hensyn til vær og andre forhold for gruppen. Enklere rute er mulig!

 

Dagsprogram 2020

1. dag              Gardermoen – Dubrovnik – Petrovac
Direktefly til Dubrovnik i Kroatia. Transfer til Hotel Palas (4*) i lille Petrovac, som ligger på den montenegrinske Adriaterhavskysten. Hotellet ligger på stranden, og har svømmebasseng, spa, restaurant og barer. Middag på hotellet.

2. dag              Panoramatur langs kysten
Frokost. Vår første vandring går langs den vakre stien, Transversal, som følger den mektige fjellkjeden langs havet. Området byr på klostre og små gårder, og vi følger en kupert sti med trær og blomster til den lille kirken Ogradenica. Her spiser vi medbrakt lunsjpakke, før vi starter nedstigningen og får en fin utsikt mot øya Sveti Stefan – en  flott avslutning på vår første vandredag! Middag på hotellet. Distanse: 11 km. Høydeforskjell: oppstigning 215 meter og nedstigning 715 meter.

3. dag             Vandring i Kotor-bukta og på Tivat-halvøya
Frokost. Mellom den vakre Kotor-bukta og havet reiser fjellryggen Vrmac seg på Tivat-halvøya. Vi følger en bratt sti til kirken Sveti Vid - og får her en flott utsikt mot Adriaterhavet, Kroatia og Serbia. Vi fortsetter på en jevn sti langs fjellryggen – med flere spektakulære utsiktspunkter underveis. Deretter følger vi Franz Josef Steig ned til en café med flott havutsikt. Medbrakt niste på vandringen og felles middag.  Distanse: 13 km. Høydeforskjell: oppstigning 530 m.  

4. dag              Opplev Cetinje og Lovcen Nasjonalpark
Etter frokost kjører vi til Lovcen Nasjonalpark – som byr på vakker natur og historiske monumenter. Nasjonalparken er kronet med det høyeste mausoleet i verden; «Mausoleum of Petar II». Å komme opp hit er en opplevelse.  Etter vandringen fortsetter vi til Cetinje; den tidligere hovedstaden, - som historisk sett er mer interessant enn den nåværende hovedstaden Podgorica. Medbrakt niste og felles middag. Distanse: 11 km. Høydeforskjell: oppstigning 520 meter og nedstigning 720 meter.

5. dag              Tid på egen hånd
Frokost. I dag har vi tid til å kose oss ved svømmebassenget på hotellet, eller på stranden i Petrovac. Vi anbefaler også å besøke den vakre Kotorbukta med de verneverdige byene, Kotor og Perast. Kotor har massive bymurer, kapeller og trange smug. Perast har bare en hovedgate, men en rekke kirker og en enestående natur. Felles middag.

6. dag             Vandring til Loška og Stari Bar
Frokost. Sørøst for Petrovac mot grensen til Albania, separerer fjellkjeden Rumija Adriaterhavet fra innsjøen Skadar. Dette er et jordbrukslandskap hvor moskeer, ortodokse kirker og små gårder ligger side om side. Dagens vandring starter i det isolerte muslimske samfunnet Lunje, og går via en myriade av blomster på den høye fjellruten til toppen av Loška. Her nyter vi medbrakt lunsj mens vi nyter en vidstrakt utsikt mot Adriaterhavet og Albania. På vei tilbake stopper vi i Stari Bar for en forfriskning. Felles middag. Distanse: 11 km. Oppstigning 670 meter.

7. dag              Opplev innsjøen Skardar
Frokost. Mellom Petrovac og hovedstaden Podgorica ligger innsjøen og nasjonalparken Skadar - som deles mellom Montenegro og Albania. Innsjøen er omkranset av montenegrinske fjell, og er en av de største innsjøene i Europa med 40 forskjellige typer fisk og 270 fuglearter. Vi utforsker dette vakre området, og spiser nistepakke underveis. Båt tilbake til Virpazar, og buss til hotellet. Felles middag. Distanse: 9,5 km. Oppstigning 415 meter og nedstigning 535 meter.

8. dag              Petrovac – Dubrovnik - Gardermoen
Vi takker for oss for denne gangen! Etter frokost blir det transfer over den kroatiske grensen til Dubrovnik. Direktefly til Oslo Lufthavn.     

Programmet er preliminært. Endelig rutevalg gjøres alltid av vandreguide på stedet. Det kan forekomme endring i rekkefølge på dagene eller andre tilpasninger som tar hensyn til vær og andre forhold for gruppen. Enklere rute er mulig!

Kart

Avganger & priser

Dato Avreisested Reisemål Ledige plasser Pris fra kr.
5/5 Oslo Lufthavn Vandretur Montenegro Mer enn 8 11 490,- BestillMer informasjon

Turfakta

Tilbud tilslutningsbilletter avreise 5/5-20: Fra Trondheim, Bergen, Stavanger, Ålesund, Molde og Kristiansand kr. 1.000,- per person. Fra Bodø og Tromsø kr. 1.400,- per person. Kun ved ledig kapasitet. Ta kontakt for tilslutningsbilletter fra andre flyplasser.

Tillegg for enkeltrom:           Kr. 1.500,-

Vanskelighetsgrad: 3-4 (av 5)

Pga. frister på flybillettene er det viktig at turen bestilles i god tid.
Siste kostnadsfrie avbestilling (kun adm. gebyr) av denne turen er 95 dager før avreise. Se forøvrig deltakerbeviset for betingelser

Se her for flere vandreturer!

Powered by Travelize