Vandretur Montenegro

Montenegro er som en liten klippe som rager ut i Adriaterhavet. Det sier seg da selv at landet har en storslått natur. Mektige fjell hever seg i bakgrunnen av en grønn kyst og turkisblått hav. Vi bor i lille Petrovac som frister med en strand i nydelige omgivelser. Vandringene går i flotte nasjonalparker og vi besøker små fjellbyer; som gjemmer på spennende historier, vakre bygninger og interessante ruiner. Hver dag er det mulig med en enklere rute for de som ønsker. På fridagen kan vi besøke de verneverdige byene, Kotor og Perast. Vi tar deg med på et vakkert eventyr i ett av Europas yngste land!

Vanskelighetsgrad 3-4 (av 5)

Rabatt

Rabatt kr. 500,- pr.person ved bestilling
  mer enn 95 dager før avreise!

Pris fra kr.:
12 990,-
Dager:8
Inkludert i grunnprisen: Fly Oslo–Dubrovnik t/r, 7 overnattinger i dobbeltrom, 7 frokoster, 5 lunsjpakker og 7 middager, transfers med buss iflg. turbeskrivelse, vandringer med engelsktalende lokalguide iflg. turbeskrivelse, entréer iflg. turbeskrivelse, reiseleder fra Peer Gynt Tours.
Bestill reise

Dagsprogram

1. dag              Oslo – Dubrovnik – Petrovac
Direktefly til Dubrovnik, Kroatia. Transfer til Hotel Rivijera (4*) i lille Petrovac på den montenegrinske Adriaterhavskysten. Hotellet har flott hage med svømmebasseng og boblebad, og ligger nær stranden. Felles middag.

2. dag              Panoramatur langs kysten
Vår første vandring går langs den vakre stien, Transversal, som følger den mektige fjellkjeden langs havet. Området byr på klostre og små gårder, og vi følger en kupert sti med trær og blomster til den lille kirken Ogradenica. Her spiser vi medbrakt lunsjpakke, før vi starter nedstigningen. Fin utsikt mot øya Sveti Stefan. Middag på hotellet.
Distanse: 11 km. Høydeforskjell: opp 215 meter og ned 715 meter.

3. dag             Vandring i Kotor-bukta og på Tivat-halvøya
Mellom den vakre Kotor-bukta og havet reiser fjellryggen Vrmac seg på Tivat-halvøya. Vi følger en bratt sti til kirken Sveti Vid, og fortsetter på jevn sti langs fjellryggen. Spektakulær utsikt. Deretter følger vi Franz Josef Steig ned til en kafé med flott havutsikt. Medbrakt niste  og felles middag. Distanse: 13 km. Høydeforskjell: opp 530 m.  

4. dag              Cetinje og Lovcen Nasjonalpark
Vi kjører til Lovcen Nasjonalpark - som byr på vakker natur og historiske monumenter. Nasjonalparken er kronet med det høyeste mausoleet i verden; «Mausoleum of Petar II». Å komme hit er en opplevelse.  Etter vandringen fortsetter vi til Cetinje; den tidligere hovedstaden som historisk sett er mer interessant enn den nåværende. Medbrakt niste og felles middag. Distanse: 11 km. Høydeforskjell: opp 520 meter og ned 720 meter.

5. dag              Tid på egen hånd
Vi anbefaler tid ved svømmebassenget på hotellet/stranden – eller å besøke de verneverdige byene, Kotor og Perast.  Kotor har massive bymurer, kapeller og trange smug. Perast har mange kirker og en enestående natur. Felles middag.

6. dag             Vandring til Loška og Stari Bar
Vi skal til grensen mot Albania. Vi vandrer i et jordbrukslandskap hvor moskeer, ortodokse kirker og små gårder ligger side om side. Vi starter i det isolerte muslimske samfunnet Lunje, og går til toppen av Loška. Vi spiser medbrakt lunsj mens vi nyter utsikten. Stopp i Stari Bar for en forfriskning. Felles middag.  Distanse: 11 km. Oppstigning 670 meter.

7. dag              Innsjøen Skardar
Mellom Petrovac og hovedstaden Podgorica ligger innsjøen og nasjonalparken Skadar - som deles mellom Montenegro og Albania. Innsjøen er omkranset av fjell, og er en av de største innsjøene i Europa med 40 forskjellige typer fisk og 270 fuglearter. Vi utforsker det vakre området, og spiser nistepakke underveis. Båt tilbake til Virpazar, og buss til hotellet. Felles middag.  Distanse: 9,5 km. Oppstigning 415 meter og nedstigning 535 meter.

8. dag              Petrovac – Dubrovnik – Oslo 
Vi takker for oss for denne gangen! Etter frokost blir det transfer over den kroatiske grensen til Dubrovnik, og direktefly til Oslo Lufthavn.     

 

Programmet er preliminært. Endelig rutevalg gjøres alltid av vandreguide på stedet. Det kan forekomme endring i rekkefølge på dagene eller andre tilpasninger som tar hensyn til vær og andre forhold for gruppen. Enklere rute er mulig!

 

Kart

Avganger & priser

Dato Avreisested Reisemål Ledige plasser Pris fra kr.
4/5/2021 Oslo Lufthavn Vandretur Montenegro Mer enn 8 12 990,- BestillMer informasjon

Turfakta

Tilbud tilslutningsbilletter avreise 2020: Fra Trondheim, Bergen, Stavanger, Ålesund, Molde og Kristiansand kr. 1.000,- per person. Fra Bodø og Tromsø kr. 1.400,- per person. Kun ved ledig kapasitet. Ta kontakt for tilslutningsbilletter fra andre flyplasser.

Tillegg for enkeltrom:           Kr. 1.550,-  (2020)
Tillegg for enkeltrom:           Kr. 1.700,-  (2021)

Vanskelighetsgrad: 3-4 (av 5)

Vi tar forbehold om eventuelle nødvendige endringer av avreisedato, flytider og flyselskap grunnet usikkerhet i fremtidig flytilbud.Det tas også forbehold om prisjusteringer som følge av endrede transportpriser, valutakurser eller skatter og avgifter som ligger utenfor arrangørens kontroll.

Pga. frister på flybillettene er det viktig at turen bestilles i god tid. Siste kostnadsfrie avbestilling (kun adm. gebyr) av denne turen er 95 dager før avreise. Se forøvrig deltakerbeviset for betingelser

Se her for flere vandreturer!

Powered by Travelize