Skip to main content

Sør-Afrika med vandringer og safari

Sør-Afrika byr på enorme opplevelser; som billedskjønn natur, et imponerende dyreliv og en sterk historie. Vi skal først til Soweto i Johannesburg. Nelson Mandela tok landet inn i en moderne tid og fikk til en fredelig overgang fra apartheid og fornedrelse til demokrati, men vi ser fortsatt vaklevorne skur med tak av bølgeblikk.. Vi skal videre vandre i storslått natur, og til Krügerparken «på jakt» etter «the big 5» - løve, elefant, nesehorn, leopard og bøffel – og andre eksotiske dyr. Vi kan love mange inntrykk å fordøye i solnedgangen!

 

 

 

 

Rabatt kr. 500,- pr. person ved bestilling mer enn 125 dager før avreise!

Hurtigsøk

Dagsprogram

 • 1. dag: Oslo Lufthavn – mellomlanding i Frankfurt

  Kveldsfly med Lufthansa fra Oslo Lufthavn via Frankfurt.

 • 2. dag: Johannesburg – sightseeing i Soweto

  Busstransfer til Soweto, som er den største ”sorte” bydelen i Sør-Afrika med ca. en million innbyggere. Soweto har den eneste gaten i verden hvor vi finner huset til to Nobels Fredpris-vinnere. Vi parkerer bussen ved Hector Pieterson-monument, og går ruten som de protesterende skolebarna gikk den 16. juni, via Nelson Mandelas hus, og til huset hvor Desmond Tutu bor. Turen er ikke lenger enn ca. 1 km, men her er dert mye historie. Vår lokalguide har selv vokst opp i Soweto, og vil gi oss en levende innsikt i bydelens historie og folkeliv. Han har for øvrig også vært i Norge i forbindelse med koret som spilte inn Marianne Antonsens «Blomster i Soweto». Lunsj på en av Sowetos berømte «shabeener» (afrikansk pub). Etter lunsj kjører vi til vårt hotell, Garden Court Sandton City (3*). Hotellet har restaurant, bar, spa og utendørsbasseng – og ligger sentralt i bydelen Sandton med kjøpesenter og butikker i gangavstand. Felles middag på lokal restaurant, 300 meter fra hotellet.

 • 3. dag: Johannesburg – Kruger/Hazyview

  Frokost og utsjekk fra hotellet. I dag kjører vi videre til Hazyview, like utenfor Kruger Nasjonalpark. Dette er en kjøretur på 4,5-5 timer. Felles lunsj underveis. Hazyview ligger også i kort avstand til de spektakulære severdighetene i Mpumalanga-provinsen. I Hazyview sjekker vi inn i chaleter (hytter) på Hippo Hollow Country Estate (4*). Chaletene ligger på bredden av Sabi River, og området har to svømmebassenger, restauranter som tilbyr internasjonale og sørafrikanske retter og viner, bar, suvernirbutikk, lounge med mulighet for internett og frodige og viltvoksende hager. Hit kommer flodhester fra elven og det er et spektakulært fugleliv. Området gir en «Out of Africa» følelse og er et ideelt sted for å lade batteriene. Middag på egen regning.

 • 4. dag: I Hazyview – vandring i Drakensberg

  Frokost. Transfer til Blyde Canyon Forever Resort hvor vi møter vår lokale vandreguide. Leopard Trail som er dagens vandrerute, byr på fantastisk utsikt over Blyde elven, de tre spektakulære fjelltoppene Three Rondavels, Mariepskop og andre landemerker langs Blyde River Canyon. Selv om leoparder sjeldent blir sett langs ruten, blir sporene ofte sett. Lunsj på egen regning på resorten før vi fortsetter med buss til noen av de spektakulære høydepunktene langs Panoramaruten. Blant annet er God´s Window et populært skue. Her stuper klippene 700 meter ned, og området har fossefall, fjellformasjoner og grønne åser. Middag på egen regning. Distanse: 8 km. Varighet: 4 timer.

  I Hazyview – vandring i Drakensberg
 • 5. dag: I Hazyview – Bushwalk i Krugerparken

  I dag skal vi på safari til fots. Det er tidlig opp for enkel frokost før vi reiser til startpunktet for vår gå-safari. På en slik safari får vi virkelig nærkontakt med området vi vandrer i. Vår erfarne guide/viltvokter hjelper oss med å forstå hvilke dyr vi hører, hvor de kommer fra og hvilke lukter som befinner seg i området. Vi får lære om spor og dyreadferd, samt om fugler og planter. Vi spiser medbrakt niste underveis. Middag på egen regning. Distanse: 3 km.

 • 6. dag: Hazyview – Vandring langs Blyde Canyon og Guinea-Fowl Trail

  Etter frokost blir vi hentet på hotellet for dagens vandring. Vi skal følge Guinea-Fowl Trail som er en sti som gir vakker utsikt over canyonen. Vi fortsetter i frodig vegetasjon til Kadishi River Valley. Her kan vi bade i et nydelig vann med en liten foss i nærheten. Vi spiser medbrakt niste underveis. På retur til hotellet får vi se flere av høydepunktene langs Panoramaruten. Vi går blant annet ned til Bourke´s Luck Pot holes, ca. 200 meter. Møtepunktet mellom Blyde River (”elv av glede”) og Treur River (”elv av sorg”) har skapt de mest fenomenale jettegryter og skulpturer. Tid ved svømmebassenget. Lunsj og middag på egen regning. Distanse: 8 km. Varighet: 3, 5 timer.

 • Mot tillegg: Kulturkveld med Shangaan-folket.

  Varighet 3 timer. Med korsang, dans og historiefortelling er dette en underholdende og minnerik opplevelse. Halvveis i showet serveres middag som består av en rekke Shangaan-retter. Dette er retter som ofte får omtale i restaurantguider verden rundt. NB! Arrangeres med minimum 20 påmeldte.

 • 7. dag: Hazyview – Pestana Kruger Lodge

  Frokost og utsjekk fra Hippo Hollow. Vi fortsetter til Pestana Kruger Lodge (4*), en kjøretur på 1,5 time. Lodgen ligger rett utenfor Kruger Nasjonalpark. Herfra har vi utsikt mot Crocodile River og mulighet til å se krokodiller og andre dyr ved elven. Lunsj på egen regning. Ettermiddagen fri ved svømmebassenget på hotellet. Felles middag.

  Hazyview – Pestana Kruger Lodge
 • 8. og 9. dag: Heldagssafari i Krugerparken

  En typisk safaridag starter i soloppgang. Det er størst sjanse for å se dyr om morgenen. Kaffe/te og enkel frokost før avgang. Hele dagen tilbringes i Krugerparken som ligger på grensen mot Mosambik, helt øst i Sør-Afrika. Parken er blant de største og beste nasjonalparkene i Afrika. Safariene foregår i åpne landrovere med egne safariguider/viltvoktere. Parken er hjemmet til et stort spekter ville dyr - deriblant ”the Big 5” – og det er slik vi virkelig får oppleve magien i den afrikanske villmarken! Savannens lyder og synet av elefanter og løver i sine naturlige omgivelser, er en opplevelse man aldri glemmer. Vi stopper underveis for å spise lunsj på egen regning. Retur til lodgen om ettermiddagen, og felles middag.

  Heldagssafari i Krugerparken
 • 10. dag: Kruger – Johannesburg – hjemreise

  Frokost. Transfer til Johannesburg. Kjøreetappen er på 4,5-5 timer. Kveldsfly fra Johannesburg mot Europa.

 • 11. dag: Frankfurt – Oslo Lufthavn

  Ankomst Frankfurt/Istanbul om morgenen, og fly videre til Oslo Lufthavn.

Kart

Reisekalender
22/9Roma, Sorrento og CapriFra kr. 17 990,-
9/10Vandretur AmalfikystenFra kr. 17 990,-
10/10Vandring og vin i ToscanaFra kr. 15 990,-
10/10Vandretur AlgarveFra kr. 14 990,-
11/10Magiske JordanFra kr. 23 990,-
11/10Vandretur Catalonia - Costa BravaFra kr. 14 990,-
16/10Vandretur AmalfikystenFra kr. 16 990,-
18/10Vandretur ProvenceFra kr. 17 990,-
18/10Seniorfavoritt - MallorcaFra kr. 11 990,-
20/10Melia Costa del Sol - 3 uker - SandefjordFra kr. 19 990,-
Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80