Skip to main content
Cape Town

Sør-Afrika med vandringer og safari

Mandela Capture SiteMandela Capture Site
DrakensbergDrakensberg
DrakensbergDrakensberg
Kapp halvøyaKapp halvøya
Springbook LodgeSpringbook Lodge
Springbook LodgeSpringbook Lodge
Springbook LodgeSpringbook Lodge
Table MountainTable Mountain
Table MountainTable Mountain

Bli med på årets vakreste eventyr! Sør-Afrika har storslått natur, et fantastisk dyreliv, livlige storbyer, en sterk historie og en mangfoldig kultur. Det blir spennende safarier i viltreservat som er hjemmet til «The big 5» - elefant, løve, leopard, bøffel og neshorn. Få byer ligger så malerisk til som Cape Town, og vi går på flotte vandringer til Lions Head og Table Mountain. Du kan også bli med på utflukt til den naturskjønne Kapp-halvøya og Kapp det gode håp. I Cathedral Peak Nature Reserve i Drakensberg-fjellene tar vi igjen på oss fjellstøvlene før vi nyter de siste dagene i Nambiti Game Reserve. Vi nyter det gode livet i Afrika, og underveis blir også våre smakssanser tilfredsstilt med nydelig mat og vin.

 

 

 

 

Rabatt kr. 500,- pr. person ved bestilling mer enn 125 dager før avreise!

Hurtigsøk

Dagsprogram

 • 1. dag: Oslo Lufthavn – Istanbul - Cape Town

  Vi flyr med kveldsfly fra Oslo Lufthavn til Istanbul - hvor vi får to timers ventetid før vi setter oss på nattfly til Cape Town. Flytid fra Istanbul til Cape Town er ca. 11 timer.

 • 2. dag: Cape Town

  Ankomst Cape Town på formiddagen. Transfer til Commodore Hotel (4*) som ligger ved populære Victoria & Alfred Waterfront i det historiske hjertet av Cape Town. Her finner dere et stort utvalg restauranter, butikker og andre flotte attraksjoner. Hotellet har svømmebasseng, restaurant, bar, spa, treningsrom og badstue – og rommene har bad, air-condition, TV, telefon, minibar og vannkoker. Tid til lunsj på egen regning og ettermiddagen fri. Om kvelden samles vi til felles velkomstmiddag.

 • 3. dag: Vandring til Lions Head og sightseeing i Cape Town

  Frokost. Med Table Mountain, Signal Hill og Lions Head som kulisse, ligger Cape Town vakkert til. I dag skal vi på guidet fottur opp Lions Head (669 m.o.h.) med norske Pernille, og deretter blir det felles lunsj før vi drar på sightseeing i Cape Town. Om kvelden kan vi anbefale middag på en av de gode sjømatrestaurantene som ligger som perler på en snor langs havneområdet.

  Table MountainTable Mountain
 • 4. dag: Vandring til Table Mountain og Kirstenbosch Gardens

  Frokost. Guidet fottur til Table Mountain med norske Pernille. Vi besøker også Kirstenbosch Gardens – en av de få botaniske hagene som også er et verneverdig område. Felles lunsj. Middag på egen regning.

  Table MountainTable Mountain
 • 5. dag: Tur rundt Kapp-halvøya (mot tillegg)

  Frokost. I dag blir det valgfri utflukt (mot tillegg) rundt Kapp-halvøya og Kapp det gode håp/Cape Point. Dette er en dag med nydelige naturopplevelser. Først tar vi turen via Chapman's Peak til Cape Point Nature Reserve. Med den kalde Bengula-strømmen på vestkysten og den varme Agulas-strømmen på østkysten, blir Cape Point ofte oppfattet som møtepunkt mellom Atlanterhavet og det Indiske hav. Vi kan skimte et skille i havet; det blå Atlanterhavet møter det grønne Indiske hav. Cape Point har to fyr som lyser flere sjømil utover havet. Det ene står høyt oppe på fjellklippene, mens det andre lenger nede ved sjøen. Dette er det magiske punktet: følelsen av verdens ende og sydpolen neste. Deretter går turen videre til Simon’s Town og de kjente Kapp-pingvinene som er verdens eneste landhekkende koloni med pingviner. Pingvinene slo seg ned her i 1982, og på grunn av den rike tilgangen på mat, finnes det nå omtrent 3000 pingviner her ved Afrikas sydligste punkt. (inngang Boulders Beach (pingviner) og lunsj betales av hver enkelt på stedet. Middag på egen regning.

 • 6. dag: Cathedral Peak Nature Reserve i Drakensberg-fjellene

  Etter frokost og utsjekk kjører vi til flyplassen i Cape Town. Vi flyr videre til Durban. Ved ankomst blir det transfer til Cathedral Peak Hotel (4*) ved Drakensberg-fjellene. På veien stopper vi ved Mandela Capture Site. Nelson Mandela Capture Site er en kulturell og historisk utstilling som ligger på stedet der Nelson Mandela ble pågrepet for sine anti-apartheid-aktivismehandlinger i august 1952. Når solen endrer posisjon over monumentet, endres også effekten av de høye bjelkene på bakken. Lunsj/snacks inkludert på bussen. Ankomst hotellet som ligger rett inntil fjellene og har flott utsikt mot fjelltoppene fra fellesområdet. Hotellet har svømmebasseng, treningsrom, restaurant og bar. Rommene er utstyrt med bad, TV og telefon.
  Hotellet tilbyr aktiviteter som tennis, squash, fluefiske, turer med helikopter, minigolf og ridning. Middag på hotellet.

  Mandela Capture SiteMandela Capture Site
 • 7. dag: Vandring i Cathedral Peak Nature Reserve

  Frokost. Cathedral Peak Nature Reserve ligger i Drakensberg-fjellene, nær grensen til den nordøstlige delen av Lesotho. Det praktfulle området har noen av landets mest naturskjønne tur- og fjellklatringsmuligheter. Naturreservatet tilbyr en rekke stier av varierende lengde og vanskelighetsgrad, og vi skal på guidet fjelltur til Cathedral Peak (3004 moh). Vi kan også nyte utsikten over noen av Drakensbergs mest fremtredende tinder, som Giant's Castle, The Bell and Cleft Peak. Vi spiser nistepakke underveis. Felles middag på hotellet.

  DrakensbergDrakensberg
 • 8. dag: Fridag

  Frokost. Dagen er til egen disposisjon for avslapping ved svømmebassenget eller til å delta på aktiviteter som hotellet arrangerer. Felles middag på hotellet.

 • 9. dag: Nambiti Game Reserve - safari

  Etter frokost og utsjekk, kjører vi videre til Springbok Lodge Nambiti i Nambiti Game Reserve. Turen hit tar ca. 2 timer. Springbok Lodge byr på en flott safariopplevelse, fire stjernes overnatting i flotte safaritelt og en autentisk opplevelse. Teltene har air-condition, privat veranda med stoler, seng og egen dusj under stjernehimmelen. Det er også basseng ved lodgen, og kjøkkenet lager god mat. Inkludert denne dagen er lunsj ved ankomst og middag. Vi følger lodgens program disse dagene, og i dag blir det ettermiddagssafari. Nambiti Private Game Reserve er hjemmet til ”The Big 5”: elefant, løve, leopard, bøffel og neshorn. Gepard, flodhest og over 30 andre dyrearter bor også her. Området er malariafritt.

  Springbook LodgeSpringbook Lodge
 • 10. og 11. dag: Nambiti Game Reserve - safari

  En typisk dag i viltreservatet starter tidlig om morgenen. Det er da sjansen er størst for å se dyr. Opp ca. kl. 05:00. Te/kaffe og en enkel frokost serveres før safariavgang. 3-4 timers safari med innlagte pauser, og tilbake til lodgen for brunsj. Midt på dagen er det ofte for varmt for både dyr og mennesker, så da kan vi nyte tid ved svømmebassenget. Ca. kl. 15:00 møtes vi til «High Tea» og en snack før vi drar ut på safari med drinker i solnedgangen over savannen. Safari er i åpen landrover med vår egen safariguide og «tracker» (sporleser). Tid og sted glemmes når en flokk elefanter blokkerer veien, og det er slik vi virkelig får oppleve Afrikas dyreliv. Middag på lodgen.

  Nambiti Game Reserve - safari
 • 12. dag: Nambiti Game Reserve – Johannesburg – hjemreise

  Etter en siste morgensafari og frokost kjører vi til Johannesburg. Turen tar ca. 5 timer. Det er tid for hjemreise, og vi flyr med Turkish Airlines´ kveldsfly mot Istanbul.

  Nambiti Game Reserve – Johannesburg – hjemreise
 • 13. dag: Istanbul – Oslo Lufthavn

  Ankomst Istanbul tidlig morgen, og ankomst Oslo Lufthavn om formiddagen.

Kart

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris fra kr.
15.09.2024Oslo LufthavnSør-Afrika med vandringer og safariMer enn 839 990,-BestillMer informasjon

Turfakta

Tilslutningsbilletter med fly til/fra Gardermoen kan bestilles separat

Tillegg p.p.
Enkeltrom:
                    Kr.  8.800,-
Utflukt kapp-halvøya:  Kr. 1.150,-   (inngang Boulders Beach (pingviner) kommer i tillegg og betales direkte på stedet)

Prisen inkluderer ikke:
Tips til guider, safari og sjåfører etc. Vi kommer tilbake med mer informasjon om tips nærmere turen.

Oppgitte priser er basert på valutakurs pr. 18.01.24. (1 ZAR = 0,55 NOK)

Visum fås ved innreise, og er gratis. Sjekk med din helsestasjon / fastlege vedrørende anbefalte vaksiner. 

Spesielle avbestillingsregler gjelder for denne reisen. Fri avbestilling innen 106 dager før avreisedøgnet starter (kun adm.gebyr kr. 750,- p.p.).Ved avbestilling 105-66 dager før avreisedøgnet starter, belastes 25% av turprisen p.p.. Ved avbestilling 65-38 dager før avreisedøgnet starter, belastes 50 % av turprisen p.p. F.o.m. 37 dager og frem til avreise er gebyret 100% av turprisen.

Se her for flere store verden turer!

Reisekalender
23/5Den svenske vestkysten med GDFra kr. 11 950,-
4/6Kroatia - YogaturFra kr. 14 990,-
4/6Vandretur AlgarveFra kr. 15 990,-
5/6Jæren, Stavanger og Flor & FjæreFra kr. 12 990,-
10/6Vandretur AmalfikystenFra kr. 18 690,-
12/6Fottur i Dolomittene Fra kr. 17 990,-
23/6Vandringer og moskus på DovrefjellFra kr. 9 490,-
23/6Vakre Vestlandet med GDFra kr. 15 990,-
30/6Vandretur Hardangervidda og HallingskarvetFra kr. 9 990,-
10/7Fottur i Dolomittene Fra kr. 20 790,-
Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80