Magiske Istanbul

Istanbul er en av våre storby-favoritter. Det smale Bosporos-stredet deler byen i to -  med en del i Europa og en i Asia. Istanbul er der øst møter vest, og hvor verdensarv og kultur møter hippe kunstgallerier og trendy kafeer. Byen har over 15 millioner innbyggere, og er en eksotisk storby med et pulserende mangfold. Vi bor sentralt i Gamlebyen med spennende småbutikker og mystiske dufter. Det er også her vi finner de storslåtte byggverkene som Hagia Sophia, Den Blå Moské og Topkapi-palasset. I Istanbul kan du prute deg gjennom fargerike basarer, spise deg gjennom tyrkiske småretter og danse magedans ut i de små timer. Bli med og møt Østens mystikk!

Rabatt

Rabatt kr. 500,- pr. person ved bestilling
  mer enn 95 dager før avreise!

Pris fra kr.:
9 990,-
Dager:5
Inkludert i grunnprisen: Fly Oslo–Istanbul t/r, 4 hotellovernattinger i dobbeltrom, 4 frokoster og 1 middag, buss/ferge iflg. program, sightseeinger med skandinavisktalende guide iflg. program, entrér til severdigheter og museer iflg. program, besøk i Grand Bazaar og krydderbasaren, båttur på Bosporos med lunsj, reiseleder fra Peer Gynt Tours.
TransportType:Turkish Airlines
Bestill reise

Dagsprogram

1. dag              Oslo Lufthavn – Istanbul
Direktefly med Turkish Airlines til Istanbul. Transfer til Ascoc Hotel (4*) som ligger i Gamlebyen. Felles middag.

2. dag             Sightseeing  
Etter frokost skal vi på rundtur med buss/til fots i Istanbul sammen med lokal guide. Byens navn og makthavere har skiftet flere ganger gjennom dens over 2000-årige historie; Bysants, Konstantinopel og Istanbul. Grekere, romere og kristne har kommet og gått - og ikke minst har det osmanske rike satt sitt preg på byen. Vi får i dag en presentasjon av Istanbul og byens mange severdigheter som det berømte Hagia Sophia-muséet, Hippodromen, Den blå Moské og Topkapi-palasset (ikke Harem-delen). Det vil bli arrangert valgfri middag på egen regning.   

3. dag             Basarene og båttur
Frokost. I dag har vi mulighet til å handle med oss spennende krydder og orientalsk mystikk hjem i kofferten. Vi besøker krydderbasaren før vi tar et flott båtcruise langs Bosporos-stredet - der de to kontinentene møtes. Stredet er også den eneste forbindelsen mellom Svartehavet og Marmarahavet. Vi får se det enorme transportbehovet gjennom stredet, samt persontrafikken på tvers. Dette gir oss et nytt perspektiv på byen. Lunsj om bord. Når vi går i land, besøker vi Grand Bazaar. Her kan vi føle på 1001-natt stemningen! Basaren har aner helt tilbake til 1500-tallet – og her finner vi ca. 5000 små butikker med blant annet smykker, keramikk, orientalske tepper, lær og antikviteter. Det vil bli arrangert valgfri middag på egen regning.   

4. dag             To kontinenter
Frokost. I dag kjører vi buss fra den europeiske delen til den asiatiske. Vi kjører til den første hengebroen, og besøker det store Beylerbeyi-palasset på asiatisk side av Bosporos. Palasset ble bestilt av Sultan Abdulaziz, bygget i årene 1861 -1865, og brukt som sommerbolig og representasjonsbolig for statsoverhoder. Vi gjør noen panoramastopp, og kjører til Kadikoy. Her besøker vi fiskemarkedet, og spiser lunsj på egen regning. Vi tar videre fergen fra Asia til Europa. Når vi kommer i land kjører vi rundt bymuren som er en av verdens lengste. Valgfri middag på egen regning.   

5. dag             Istanbul – Oslo Lufthavn
Frokost. Transfer til flyplassen, og retur til Norge med Turkish Airlines.

Avganger & priser

Dato Avreisested Reisemål Ledige plasser Pris fra kr.
21/5 Oslo Lufthavn Magiske Istanbul Mer enn 8 9 990,- BestillMer informasjon

Turfakta

Ta kontakt for tilslutningsbilletter fra andre flyplasser

Tillegg p.p.
Enkeltrom:                      Kr.  1.600,-
Rom med havutsikt        Kr.  700,- (enkeltrom) / kr. 1.000,- (dobbeltrom)

Visum: Alle må registrere seg på https:/www.evisa.gov.tr/en før ankomst Tyrkia

Pga. frister på flybillettene er det viktig at turen bestilles i god tid. Siste kostnadsfrie avbestilling (kun adm. gebyr) av denne turen er  95 dager før avreise. Se forøvrig deltakerbeviset for betingelser

Powered by Travelize