Fottur i Tatrafjellene

Vysoke Tatry - høye Tatra, er det mektige fjellmassivet mellom Slovakia og Polen. Dette er et unikt rekreasjonsområde for vandrere, og den som melder seg på denne turen bør ha god erfaring med fjellturer i den norske fjellheimen. Dette vil være en uforglemmelig tur til en del av Europa som er ukjent for de fleste. Vi beveger oss mellom majestetiske fjell, små innsjøer, vakre daler og åsrygger - og blir kjent med det slovakiske folk, et utrolig spennende land og en fargerik kultur! Til slutt får vi med oss to netter i vakre Krakow

Vanskelighetsgrad: 3-4 (av 5)

Status:
Ikke mulig å bestille

Dagsprogram

1. dag        Oslo – Krakow – Strbske Pleso
Fly fra Oslo Lufthavn Gardermoen til Krakow i Polen. Buss herfra over grensen til Slovakia, og underveis får vi se Tatrafjellene fra polsk side. Snart ankommer vi Strbske Pleso og vårt 3* Hotel Solea Toliar. Felles middag. 

2. dag         Vandring i «Solisko Range»
Frokost. Vi møter nå vår engelskspråklige vandreguide, som vil gi oss nærmere informasjon om dagsetappene som venter. Vi starter med å ta en stolheis opp til Solisko Hut. Herfra går vi opp til «Bystre Sedlo»-passet.(2.314 m).  Hjemveien går sammen med vandreguiden vår ned gjennom den vakre dalen Mlynicka - som har en utrolig utsikt til omliggende topper. Vi ser her både en foss og mange dammer med isbrevann. Middag på hotellet. 
Varighet: Ca. 6 timer.  Distanse: 9 km. Høydeforskjell: 549 høydemeter opp/1000 høydemeter ned.

3. dag          Vandretur i «Zeleneho Plesa»-dalen til innsjøen «Sklanate Pleso»
Frokost. Dagens utflukt starter meden kort busstur (30 min), og så vandrer vi langs «Zeleneho Plesa»-dalen mot innsjøen «Green Lake». Videre fortsetter vi via «Pod Svistpvkou» -passet til innsjøen «Sklanate Pleso». Herfra returnerer vi med kabelbane og en elektrisk jernbane tilbake til hotellet vårt. Felles middag. Varighet: Ca. 6-7 timer. Distanse: 12 km. Høydeforskjell: 1150 meter opp/331 meter ned. 

4. dag        Vandretur i Mengusovska-dalen og til «Vysne Koprovske» -passet
Frokost. Vi går i dag opp den vakre Mengusovska-dalen til innsjøen «Popradske Pleso». Herfra fortsetter vi opp til «Vysne Koprovske»-passet på 2180 meters høyde. Dette blir en flott vandredag gjennom et imponerende område med en fantastisk utsikt! Middag på hotellet.
Varighet: Ca. 5-6 timer.  Distanse: 15 km. Høydeforskjell: 960 meter opp/ned.

5. dag        Vandring i Belianska Tatry
Etter frokost drar vi med buss til landsbyen Zdiar som ligger i den delen av Tatrafjellene som heter «Belianske Tatra». Herfra vandrer vi opp til Kopske Sedlo-passet (1750 m). En flott dag venter.  Om ettermiddagen blir det retur med buss tilbake til hotellet. I kveld blir det middag på lokal restaurant med lokal folkemusikk.
Varighet: Ca. 5-6 timer. Distanse: Ca. 15 km. Høydeforskjell:1070 meter opp/960 meter ned.

6. dag        Strbske Pleso – Krakow
Frokost. Vi tar farvel med Strbske Pleso, og drar i egen buss tilbake til trivelige Krakow i Polen - med sin majestetiske arkitektur og historiske atmosfære. Innsjekking på Hotel Golden Tulip City Center (4*). Felles middag.

7. dag         I Krakow. Sightseeing
Frokost. I dag kan vi by på sightseeing til fots sammen med en svenskspråklig guide. Krakow var i sin tid Polens hovedstad og byen har over 8000 bygninger med historisk bakgrunn. Vi besøker bl.a. Wavelslottet - en av byens stoltheter, den flotte Mariakirken fra 1200-tallet og gamlebyen Stare Miasto med sine maleriske gatemiljøer. Middag på hotellet.

8. dag        Krakow - Oslo
Frokost. Formiddagen til egen disposisjon. Buss til flyplassen, og fly fra Krakow til Oslo Lufthavn Gardermoen.

Programmet er preliminært. Endelig rutevalg gjøres alltid av vandreguide på stedet. Det kan forekomme endring i rekkefølge på dagene eller andre tilpasninger som tar hensyn til vær og andre forhold for gruppen.

NB! Disse vandredagene går delvis i terreng med mye stigning og steinete underlag.

Powered by Travelize