Skip to main content

Fottur i Tatrafjellene

OstesuppeOstesuppe
Slovakisk potetlompeSlovakisk potetlompe
Tradisjonell OstiepokTradisjonell Ostiepok

Tatrafjellene er et fjellområde i Karpatene. Det mektige fjellmassivet ligger mellom Slovakia og Polen. Dette er et unikt rekreasjonsområde for fotturer, og en del av Europa som er ukjent for de fleste. Vi vandrer i de vakreste delene av Høye og Lave Tatra på slovakisk side. Turene går i majestetiske fjell, over vakre åsrygger og mellom turkisgrønne innsjøer. Turene går delvis i terreng med mye stigning. Deltakere som følger beskrevet program, bør ha god erfaring med fjellturer i den norske fjellheimen. Det vil også være mulig med en enklere rute hvis noen ønsker. Slovakia er kjent for sin gjestfrihet, og vi får en smakebit av historie, en fargerik kultur og landets gode mattradisjoner. Bli med og la deg imponere i dette ukjente vandreparadiset!

Vanskelighetsgrad: 4+ (av 5) - enklere rute også mulig!

Hurtigsøk

Dagsprogram

 • 1. dag: Oslo – Krakow – Donovaly

  Fly fra Oslo Lufthavn til Krakow i Polen. Vi blir møtt av vår fjellguide på flyplassen. Busstransfer over grensen til landsbyen Donovaly som ligger i Lave Tatra i Slovakia (3 timers kjøretur). Underveis får vi se Tatrafjellene fra polsk side, og guiden informerer om turprogrammet de neste dagene. I Donovaly sjekker vi inn på Mountain Hotel Encian (3*). Hotellet ligger vakkert og rolig til i den øvre enden av byen. Hotellet har en egen velværeavdeling med badstue, svømmebasseng med motstrøm og boblebad. Felles middag på hotellet.

 • 2. dag: Vandring i fjellene rundt Donovaly

  Frokost. Vår første vandring tar oss til fjellandskapet og beitemarkene i åsene rundt Donovaly. Vi følger enger og skogsstier, og vil også nå de to fjelltoppene Kecka og Kozi Chrbat. Flott panoramautsikt. Felles middag på hotellet.
  Distanse: 14 km. Varighet: 4-5 timer. Høydeforskjell opp/ned: + 450 m/-450 m.

  Vandring i fjellene rundt Donovaly
 • 3. dag: Vandring i de majestetiske Chabenec-fjellene

  Etter frokost kjører vi til den lille fjellandsbyen Magurka. Landsbyen er en av Slovakias høyestliggende som har bosetning, og området rundt har fantastisk natur. Fra Magurka følger vi en smal fjellsti gjennom skogsterreng og videre til et åpent fjellandskap hvor vi får en fantastisk utsikt. Vi følger stien «Path of Hopes» langs hovedryggen av Lave Tatra i Chabenec-fjellene. Nedstigningen mot Magurka blir på en gammel sti som tidligere ble brukt av jegere og fjellbønder. Tilbake på hotellet blir det felles middag.
  Distanse: 12 km. Varighet: 6 timer. Høydeforskjell opp/ned: + 800 m/-800 m.

 • 4. dag: Vandring Strbske Pleso – Popradske Pleso

  Frokost. Transfer til det kjente skistedet, Strbske Pleso, hvor vi starter dagens vandring. Vi vandrer til en kirkegård som ligger idyllisk til i skyggen av furuskog ved fjellvannet, Popradske pleso. Fra terrassen til en av fjellbøndene, nyter vi flott utsikt og får servert tradisjonell slovakisk mat. Retur til hotellet.
  Distanse: 12 km. Varighet: 4 timer. Høydeforskjell opp/ned: + 300 m/-300 m.

 • 5. dag: Vandring til toppen av Rakytov-fjellet

  Frokost. Transfer til startsted for vandringen. I dag kan vi forvente et høydepunkt på disse svært varierte fotturene gjennom Tatra-fjellene. Vi starter turen i en høyde på 1300 m.o.h. på fjellet Smrekovica. Vi følger en vandresti gjennom en ås til Smrekovica naturreservat, og til toppen av fjellet Rakytov. Herfra får vi en enestående utsikt til mange av de høyeste fjelltoppene i Slovakia. Vandrestien tar oss videre gjennom bøkeskog, over åpne enger og forbi fascinerende fjellformasjoner. Vi fortsetter vår nedstigning til den idylliske landsbyen, Liptovske Revuce. Felles middag.
  Distanse: 15 km. Varighet: 5 timer. Høydeforskjell opp/ned: + 300 m/-950 m.

  Vandring til toppen av Rakytov-fjellet
 • 6. dag: Vandring i brunbjørnens dal

  Frokost. Transfer til startsted for dagens vandring. Vandrestien i dag tar oss langs den vakre Ziarska dalen. Vi følger en bred tursti, og kan forundre oss over fjellsidene til Baranec-fjellet mens vi går gradvis oppover til fjellhytta Ziarska Chata. Her tar vi en velfortjent hvil før vi starter nedstigningen, og speider eller spor fra brunbjørn og ulv. Under dagen vil det også bli smaking av lokale spesialiteter som ost og vin. Felles middag.
  Distanse: 18 km. Varighet: 6 timer. Høydeforskjell opp/ned: + 300 m/-950 m.

  Tradisjonell OstiepokTradisjonell Ostiepok
 • 7. dag: Vandring til Mount Dumbier – Lave Tatras høyeste fjelltopp

  Etter frokost blir det transfer til startstedet for vår siste vandring på denne turen. Denne vandringen er et høydepunkt. Vi skal opp på den høyeste fjelltoppen i Lave Tatra, Mount Dumbier. Herfra får vi imponerende utsikt mot mange av Slovakias høyeste topper. En passende slutt på en variert vandreuke! Avslutningsmiddag hos en fjellbonde med tradisjonell slovakisk mat.
  Distanse: 14 km. Varighet: 5 timer. Høydeforskjell opp/ned: + 300 m/-950 m.

 • 8. dag: Donovaly – Krakow – Oslo

  Frokost. Buss til Krakow. Sightseeing og egentid i den sjarmerende polske byen. Lunsj/middag på egen regning. Kveldsfly til Oslo Lufthavn.

 • Programmet er preliminært.

  Endelig rutevalg gjøres alltid av vandreguide på stedet. Det kan forekomme endring i rekkefølge på dagene eller andre tilpasninger som tar hensyn til vær og andre forhold for gruppen.

Kart

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris fra kr.
02.09.2024Oslo LufthavnFottur i TatrafjelleneMer enn 819 990,-BestillMer informasjon

Turfakta

Ta kontakt for tilslutningsbilletter fra andre flyplasser.

Tillegg for enkeltrom:      Kr. 1.900 ,-                         

Vanskelighetsgrad: 4+ (av 5) - enklere rute også mulig!

Oppgitte priser er basert på valutakurser pr. 01.08.23.

Vi tar forbehold om eventuelle nødvendige endringer av avreisedato, flytider og flyselskap grunnet usikkerhet i fremtidig flytilbud. Det tas også forbehold om prisjusteringer som følge av endrede transportpriser, valutakurser eller skatter og avgifter som ligger utenfor arrangørens kontroll.

Pga. frister på flybillettene er det viktig at turen bestilles i god tid. Siste kostnadsfrie avbestilling (kun adm. gebyr) av denne turen er 95 dager før avreise. Se forøvrig deltakerbeviset for betingelser. 

Se her for flere vandreturer!

Reisekalender
20/4Vandretur KyprosFra kr. 16 990,-
22/4Vandretur AmalfikystenFra kr. 18 390,-
30/4Madeira med BlomsterfestivalFra kr. 21 990,-
30/4Seniorfavoritt - MallorcaFra kr. 12 990,-
23/5Den svenske vestkysten med GDFra kr. 11 950,-
4/6Kroatia - YogaturFra kr. 14 990,-
4/6Vandretur AlgarveFra kr. 15 990,-
5/6Jæren, Stavanger og Flor & FjæreFra kr. 12 990,-
10/6Vandretur AmalfikystenFra kr. 18 690,-
12/6Fottur i Dolomittene Fra kr. 17 990,-
Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80