Vandretur Costa Rica

Vi tar deg med til den tropiske drømmen! Costa Rica har frodig regnskog med fosser og blå laguner, tropisk tørrskog, en fjellkjede med aktive vulkaner, vakre nasjonalparker, et mangfoldig plante- og dyreliv, kaffeplantasjer, en avslappet atmosfære og paradisstrender.  Det lille landet i Mellom-Amerika har Stillehavet på den ene siden og Det karibiske hav på den andre – og er for lengst satt på kartet av naturelskere og - vernere. Vi snører fjellskoene, og finner at jungeleventyret er en virkelighet og mer tilgjengelig enn vi skulle tro. Dagsetappene til fots er på 10-13 km, og vi kan love flotte opplevelser.

Vanskelighetsgrad: 3-4 (av 5)

Rabatt

Rabatt kr. 500,- pr.person ved bestilling
  mer enn 125 dager før avreise!

Pris fra kr.:
24 990,-
Dager:11
Inkludert i grunnprisen: Fly Oslo–San José via Frankfurt t/r, 9 overnattinger i dobbeltrom på hotell(4*) og lodger (turistklasse), buss iflg. program, vandringer iflg. program, snack/mat ombord på fly, 9 frokoster, 1 lunsj og 8 middager, engelsktalende vandreguide, reiseleder fra Peer Gynt Tours.
TransportType:Lufthansa
Bestill reise

Dagsprogram

1. dag              Oslo Lufthavn – Frankfurt – San José
Vi flyr med Lufthansa via Frankfurt til San José. Transfer til Wyndham Garden Escazú Hotel (4*). Felles middag.  

2. dag             Vandring i Tapanti Macizo nasjonalpark – San Gerardo de Dota
Etter frokost kjører vi til Orosi (Paraiso de Cartago) hvor vi starter dagens vandring. Tapanti Macizo nasjonalpark har et areal på 585 km2, og er det våteste området på Costa Rica. Her er det store sump- og myrområder, fosser, jungel og robust terreng. Vi vandrer på kuperte stier. Etter vandringen kjører vi videre til Sueños del Bosque Lodge i San Gerardo de Dota for overnatting og felles middag.
Vandredistanse: 12 km. Varighet: 4-6 timer. Høydeforskjell: Opp/ned ca. 270 høydemeter.

3. dag             Vandring med Nauyaca Waterfalls – Dominical
Frokost. I dag skal vi vandre i området rundt Nauyaca Waterfalls. Fossene er av hovedattraksjonene i den sørlige regionen. De ligger i en canyon som er 80 meter bred. Området har en naturlig skjønnhet, og den største av fossene har et fritt fall på 45 meter. Vi kjører videre til Dominical hvor vi sjekker inn på Vista Ballena Hotel. Felles middag. 
Vandredistanse: 11 km. Varighet vandring: 4-6 timer. Høydeforskjell: Opp/ned ca. 213 høydemeter.

4. dag              I Dominical – Fridag
Dagen til egen disposisjon. Bussen er til vår disposisjon og vi kan blant annet besøke Marino Bellena nasjonalpark (entré kommer i tillegg) for å gå på en av de vakre strendene der. Frokost og middag inkludert.

5. dag             Dominical – Rincón de la Vieja  
Etter frokost kjører vi til Rincón de la Vieja. Innsjekk på Canyon Lodge. Felles middag.

6. dag             Vandring Rincón de la Vieja nasjonalpark og La Cangreja Waterfall
Frokost. Vulkanen Rincón de la Vieja er en del av fjellkjeden Guanacaste. Dette er en aktiv vulkan, og vi vandrer mellom boblende leirgryter, varme kilder, damphull og vakre vannfall. Parken beskytter også ett av de viktigste og truede økosystemene på Costa Rica; den tropiske tørrskogen. Her finner vi et flott skoglandskap, vakre elver og fossefall. Vi fortsetter med bussen til Rio Celeste, på grensen til Tenorio Volcano nasjonalpark. Innsjekk på Celeste Mountain Lodge for to netter. Felles middag.
Vandredistanse: 10 km. Varighet vandring: 4-6 timer. Høydeforskjell: Opp/ned ca. 90 høydemeter.

7. dag             Rio Celeste   
Etter frokost har vi dagen fri til valgfrie aktiviteter (ikke inkludert). Dere kan velge mellom sykkeltur til byen Bijagua, rafting på Tenorio-elven eller tubing på Rio Celeste. Felles middag på Celeste Mountain Lodge.

8. dag                   Vandring Tenorio Volcano nasjonalpark og Rio Celeste
Frokost. Høydepunktet i nasjonalparken er Rio Celeste. Elven er som en blå lagune med azurblått vann. Parken ligger i Guanacaste Volcanic Mountain Range, og har en regnskog som beskytter det fantastiske dyrelivet. På vandringen kan vi kanskje se tapirer, dovendyr, aper og mange andre dyr. Utsikten fra vulkanen Tenorio mot Stillehavet og Karibien er magisk. Transfer til Arenal Observatory Lodge hvor vi skal bo i to netter. Felles middag. Vandredistanse: 12 km. Varighet vandring: 4-6 timer. Høydeforskjell: Opp ca. 163 høydemeter og ned ca. 153 høydemeter.

9. dag                   Vandring Arenal nasjonalpark og fosser
Frokost. I dag skal vi vandre i nasjonalparken rundt vulkanen Arenal; ett område som byr på stor geologisk og biologisk kompleksitet. Den kjegleformede vulkanen er en av de yngste og mest aktive vulkanene på Costa Rica. Den er ikke bare kjent for sin perfekte koniske form, men også for det vakre landskapet i området. På vandringen får vi flott utsikt mot vulkanen og regnskogen med en innsjø, elver og fosser. Arenal Volcano National Park på 29 692 hektar ligger innenfor det store Arenal Conservation Area, som beskytter 16 reserver mellom fjellområdene Tilarán og Guanacaste. Her er det stor mulighet for å se fargerike blomster og planter, vakre sommerfugler, kolibrier og andre eksotiske fugler. I dag har vi lunsj inkludert og middag på egen regning.
Vandredistanse: 13 km. Varighet vandring: 4-6 timer. Høydeforskjell: Opp/ned ca. 65 høydemeter.

10. dag                 Vandring Mirador 1968 – hjemreise
Etter frokost skal vi vandre til utsiktspunktet Mirador 1968. Parken fikk navnet sitt etter Arenals vulkanutbrudd i 1968. Dette er en av de største hendelsene i Costa Ricas historie. Flere omkom, tre byer ble ødelagt og topografien i området ble endret ved at skogen på vestsiden av vulkanen ble overstrømmet av lava. Vi vandrer gjennom regnskogen og lavafeltet og får en imponerende utsikt mot vulkanen og innsjøen. Vi fortsetter til San José og flyr med Lufthansa mot Europa på kvelds-/nattfly.
Vandredistanse: 13 km. Varighet vandring: 4-6 timer. Høydeforskjell: Opp ca. 121 høydemeter og ned ca. 37 høydemeter.

11. dag                 Ankomst Oslo Lufthavn
Mellomlanding i Frankfurt og ankomst Oslo Lufthavn tidlig kveld.

Kart

Avganger & priser

Dato Avreisested Reisemål Ledige plasser Pris fra kr.
26/11/2020 Oslo Lufthavn Vandretur Costa Rica Mer enn 8 24 990,- BestillMer informasjon

Turfakta

Ta kontakt for tilslutningsbilletter fra andre flyplasser.

Tillegg for enkeltrom p.p.:             kr.   4.300,-

Vanskelighetsgrad: 3 – 4 (av 5)

Visum: Norske Statsborgere trenger ikke visum, men passet må være gyldig i minimum 6 måneder etter utreisedato.

Vaksiner: Sjekk med din helsestasjon/fastlege vedrørende vaksiner.

Pga. frister på flybillettene er det viktig at turen bestilles i god tid. Siste kostnadsfrie avbestilling (kun adm. gebyr) av denne turen er 95 dager før avreise. Se forøvrig deltakerbeviset for betingelser. 

Se her for flere store verden turer!

Avreise 26.11.2020 - valutakurs pr. 14.01.2020

Powered by Travelize