Skip to main content

Vandretur Costa Rica

Vi tar deg med til den tropiske drømmen! Costa Rica har frodig regnskog med fosser og blå laguner, tropisk tørrskog, en fjellkjede med aktive vulkaner, vakre nasjonalparker, et mangfoldig plante- og dyreliv, kaffeplantasjer, en avslappet atmosfære og paradisstrender.  Det lille landet i Mellom-Amerika har Stillehavet på den ene siden og Det karibiske hav på den andre – og er for lengst satt på kartet av naturelskere og - vernere. Vi snører fjellskoene, og finner at jungeleventyret er en virkelighet og mer tilgjengelig enn vi skulle tro. Dagsetappene til fots er på 10-13 km, og vi kan love flotte opplevelser.

Vanskelighetsgrad: 3-4 (av 5)

 

 

 


Rabatt kr. 500,- pr.person ved bestilling mer enn 125 dager før avreise!

Hurtigsøk

Dagsprogram

 • 1. dag: Oslo Lufthavn – Frankfurt – San José

  Vi flyr med Lufthansa via Frankfurt til San José. Transfer til Wyndham Garden Escazú Hotel (4*). Felles middag.

 • 2. dag: Vandring i Tapanti Macizo nasjonalpark – San Gerardo de Dota

  Etter frokost kjører vi til Orosi (Paraiso de Cartago) hvor vi starter dagens vandring. Tapanti Macizo nasjonalpark har et areal på 585 km2, og er det våteste området på Costa Rica. Her er det store sump- og myrområder, fosser, jungel og robust terreng. Vi vandrer på kuperte stier. Etter vandringen kjører vi videre til Sueños del Bosque Lodge i San Gerardo de Dota for overnatting og felles middag.
  Vandredistanse: 12 km. Varighet: 4-6 timer. Høydeforskjell: Opp/ned ca. 270 høydemeter.

 • 3. dag: Vandring med Nauyaca Waterfalls – Dominical

  Frokost. I dag skal vi vandre i området rundt Nauyaca Waterfalls. Fossene er av hovedattraksjonene i den sørlige regionen. De ligger i en canyon som er 80 meter bred. Området har en naturlig skjønnhet, og den største av fossene har et fritt fall på 45 meter. Vi kjører videre til Dominical hvor vi sjekker inn på Vista Ballena Hotel. Felles middag.
  Vandredistanse: 11 km. Varighet vandring: 4-6 timer. Høydeforskjell: Opp/ned ca. 213 høydemeter.

 • 4. dag: I Dominical – Fridag

  Dagen til egen disposisjon. Bussen er til vår disposisjon og vi kan blant annet besøke Marino Bellena nasjonalpark (entré kommer i tillegg) for å gå på en av de vakre strendene der. Frokost og middag inkludert.

 • 5. dag: Dominical – Rincón de la Vieja

  Etter frokost kjører vi til Rincón de la Vieja. Innsjekk på Canyon Lodge. Felles middag.

 • 6. dag: Vandring Rincón de la Vieja nasjonalpark og La Cangreja Waterfall

  Frokost. Vulkanen Rincón de la Vieja er en del av fjellkjeden Guanacaste. Dette er en aktiv vulkan, og vi vandrer mellom boblende leirgryter, varme kilder, damphull og vakre vannfall. Parken beskytter også ett av de viktigste og truede økosystemene på Costa Rica; den tropiske tørrskogen. Her finner vi et flott skoglandskap, vakre elver og fossefall. Vi fortsetter med bussen til Rio Celeste, på grensen til Tenorio Volcano nasjonalpark. Innsjekk på Celeste Mountain Lodge for to netter. Felles middag.
  Vandredistanse: 10 km. Varighet vandring: 4-6 timer. Høydeforskjell: Opp/ned ca. 90 høydemeter.

 • 7. dag: Rio Celeste

  Etter frokost har vi dagen fri til valgfrie aktiviteter (ikke inkludert). Dere kan velge mellom sykkeltur til byen Bijagua, rafting på Tenorio-elven eller tubing på Rio Celeste. Felles middag på Celeste Mountain Lodge.

 • 8. dag: Vandring Tenorio Volcano nasjonalpark og Rio Celeste

  Frokost. Høydepunktet i nasjonalparken er Rio Celeste. Elven er som en blå lagune med azurblått vann. Parken ligger i Guanacaste Volcanic Mountain Range, og har en regnskog som beskytter det fantastiske dyrelivet. På vandringen kan vi kanskje se tapirer, dovendyr, aper og mange andre dyr. Utsikten fra vulkanen Tenorio mot Stillehavet og Karibien er magisk. Transfer til Arenal Observatory Lodge hvor vi skal bo i to netter. Felles middag. Vandredistanse: 12 km. Varighet vandring: 4-6 timer. Høydeforskjell: Opp ca. 163 høydemeter og ned ca. 153 høydemeter.

 • 9. dag: Vandring Arenal nasjonalpark og fosser

  Frokost. I dag skal vi vandre i nasjonalparken rundt vulkanen Arenal; ett område som byr på stor geologisk og biologisk kompleksitet. Den kjegleformede vulkanen er en av de yngste og mest aktive vulkanene på Costa Rica. Den er ikke bare kjent for sin perfekte koniske form, men også for det vakre landskapet i området. På vandringen får vi flott utsikt mot vulkanen og regnskogen med en innsjø, elver og fosser. Arenal Volcano National Park på 29 692 hektar ligger innenfor det store Arenal Conservation Area, som beskytter 16 reserver mellom fjellområdene Tilarán og Guanacaste. Her er det stor mulighet for å se fargerike blomster og planter, vakre sommerfugler, kolibrier og andre eksotiske fugler. I dag har vi lunsj inkludert og middag på egen regning.
  Vandredistanse: 13 km. Varighet vandring: 4-6 timer. Høydeforskjell: Opp/ned ca. 65 høydemeter.

 • 10. dag: Vandring Mirador 1968 – hjemreise

  Etter frokost skal vi vandre til utsiktspunktet Mirador 1968. Parken fikk navnet sitt etter Arenals vulkanutbrudd i 1968. Dette er en av de største hendelsene i Costa Ricas historie. Flere omkom, tre byer ble ødelagt og topografien i området ble endret ved at skogen på vestsiden av vulkanen ble overstrømmet av lava. Vi vandrer gjennom regnskogen og lavafeltet og får en imponerende utsikt mot vulkanen og innsjøen. Vi fortsetter til San José og flyr med Lufthansa mot Europa på kvelds-/nattfly.
  Vandredistanse: 13 km. Varighet vandring: 4-6 timer. Høydeforskjell: Opp ca. 121 høydemeter og ned ca. 37 høydemeter.

 • 11. dag: Ankomst Oslo Lufthavn

  Mellomlanding i Frankfurt og ankomst Oslo Lufthavn tidlig kveld.

 • Programmet er preliminært.

  Endelig rutevalg gjøres alltid av vandreguide på stedet. Det kan forekomme endring i rekkefølge på dagene eller andre tilpasninger som tar hensyn til vær og andre forhold for gruppen.

Kart

Reisekalender
23/6Vandringer og moskus på DovrefjellFra kr. 9 490,-
23/6Vakre Vestlandet med GDFra kr. 15 990,-
30/6Vandretur Hardangervidda og HallingskarvetFra kr. 9 990,-
10/7Fottur i Dolomittene Fra kr. 20 790,-
23/7FinnmarkFra kr. 18 990,-
14/8Jæren, Stavanger og Flor & FjæreFra kr. 12 990,-
19/8Vandretur ValdresFra kr. 9 490,-
25/8Vandringer og moskus på DovrefjellFra kr. 9 490,-
3/9Vandretur GardasjøenFra kr. 21 990,-
3/9Vandretur SiciliaFra kr. 19 990,-
Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80