Skip to main content

Kypros - En seniorfavoritt

OmodosOmodos
Akamas-halvøyaAkamas-halvøya
OmodosOmodos
Pafos havnPafos havn
Pioneer Beach Hotel
Pioneer Beach Hotel
Standard romStandard rom
Superior romSuperior rom
BassengområdetBassengområdet
Pioneer Beach Hotel
Skipsvraket i PeyiaSkipsvraket i Peyia
Tradisjonelt kypriotisk brødTradisjonelt kypriotisk brød
TroodosfjelleneTroodosfjellene

Kypros har deilig middelhavsklima året rundt. På vår Seniorfavoritt Kypros bor vi på et flott hotell på stranden ved den lille byen Pafos på sørvestkysten av øya. I tillegg til å bade i turkisblått hav, spise god gresk-kypriotisk mat og nyte ferien i rolig tempo, har Pafos historiske severdigheter og en liten havn. Det blir også utflukt til Troodosfjellene og den lille landsbyen Omodos hvor vi får smake lokal vin. Mot tillegg har du mulighet til å se mer av den vakre øya og melde deg på utflukt til Akamas-halvøya med båttur. 

Hurtigsøk

Dagsprogram

 • 1. dag: Oslo – Larnaca – Pafos

  Tidlig fly fra Oslo Lufthavn til Larnaca. Transfer til Pafos, ca. 2 timer. Innsjekk på Pioneer Beach Hotel (4*) som er et hotell kun for voksne. Hotellet har flott beliggenhet på stranden, utendørsbasseng, SPA, treningsrom og restauranter. Vi får med oss solnedgangen fra et lite gresk-ortodokst kapell ved hotellet, og spiser felles middag.

 • 2. dag: Sightseeing i Pafos og besøk i Letymbou

  Frokost. I dag gjør vi oss kjent med Pafos. Den lille fiskerlandsbyen har hyggelig småbyatmosfære, historiske severdigheter på UNESCOs verdensarvliste og en liten havn. Lokalguiden tar oss med til det arkeologiske området, og vi får se de flotte mosaikkarbeidene i den romerske villaen "House of Dionysos". Vi fortsetter gjennom vinregionen i den vestlige delen av Kypros, og får lære om kypriotenes skikker og tradisjoner. Etter ca. 35 minutters kjøretur kommer vi til landsbyen Letymbou. Her besøker vi et gammelt tradisjonelt hus for en ekte kypriotisk kaffe, en smak av halloumi-ost og surdeigsbrød. Vi får en innføring i den eldgamle tradisjonen og hvordan dette lages. På vei tilbake til hotellet, stopper vi for lunsj på egen regning og et stopp ved kysten av Peyia hvor det ligger et skipsvrak. Resten av dagen nyter vi på en solseng, og spiser felles middag på hotellet.

  Skipsvraket i PeyiaSkipsvraket i Peyia
 • 3. dag: Avslappende dag

  Frokost. I dag nyter vi en rolig dag på hotellet. Det er god tid for en svømmetur i hotellets basseng eller i det turkisblå havet, gå på spa (på egen regning) eller til å bare nyte ferien. Lunsj på egen regning, og felles middag.

 • 4. dag: Utflukt til Troodosfjellene og landsbyen Omodos med vinsmaking

  Frokost. Utflukt til Troodosfjellene på nesten 1.800 m.o.h. før vi fortsetter til Kakopetria og de berømte bysantinske kirkene som er beskyttet av UNESCO. Vi fortsetter til den pittoreske landsbyen Omodhos som er kjent for sin vinproduksjon. Det blir fritid i landsbyen og vinsmaking på vingård. På retur til hotellet, blir vi kjent med den mytiske historien om Afrodite og gjør et stopp i det naturskjønne området hvor gudinnen steg i land. Lunsj på egen regning, og felles middag.

  TroodosfjelleneTroodosfjellene
 • 5. dag: Avslappende dag

  Frokost på hotellet før vi nyter en ny dag i rolig tempo. Felles middag.

 • 6. dag: Avslappende dag eller utflukt til Akamas-halvøya med båttur (mot tillegg)

  Frokost. Utflukt med båttur (mot tillegg). Utflukten går over Akamas-halvøya til Vest-Kypros ville kyst. Vi kjører til den lille havnen i Latchi. Herfra fortsetter vi med båt til Fontana Amorosa og nordvestspissen av halvøya. Turkist hav, stupbratte klipper, skog og variert dyreliv, skaper et magisk landskap med imponerende utsiktspunkter. Vi drar med båt til de mange vikene og øyene utenfor kysten. Stopp ved Manolis Bay hvor vi bader og koser oss. Vi gjør også et stopp ved den blå lagunen som er den blåeste bukten på hele Kypros. Mulighet til å snorkle for de som ønsker. Etter en times stopp her, går båten tilbake til Latchi. Vi fortsetter til Afrodites bad, og spiser lunsj på egen regning på restaurant med vakker utsikt mot havet. Vi returnerer via havgrottene til hotellet. Felles middag.

  Akamas-halvøyaAkamas-halvøya
 • 7. dag: Avslappende dag

  Frokost på hotellet før vi nyter vår siste hele feriedag. Noen ønsker kanskje en rolig dag på hotellet mens andre kanskje ønsker å ta bussen inn til Pafos for å handle og spise lunsj på en taverna i Pafos lille havn? Felles avskjedsmiddag på hotellet.

 • 8. dag: Pafos – Larnaca - Oslo

  Frokost. Transfer til flyplassen i Larnaca, og retur med direktefly til Oslo Lufthavn.

Kart

Avganger & priser

DatoAvreisestedReisemålLedige plasserPris fra kr.
01.04.2025Oslo LufthavnSeniorfavoritt - KyprosMer enn 813 990,-BestillMer informasjon

Turfakta

Ta kontakt for tilslutningsbilletter fra andre flyplasser.

Tillegg:
Enkeltrom:                                                        Kr. 2.200,-                          
Begrenset havutsikt:                                       Kr. 1.500,-                          
Superior rom med direkte havutsikt:           Kr. 3.500,-

Utflukt med båttur                                          Kr. 800,-
(Utflukten arrangeres ved minimum 15 deltakere)

Vi tar forbehold om eventuelle nødvendige endringer av avreisedato, flytider og flyselskap grunnet usikkerhet i fremtidig flytilbud. Det tas også forbehold om prisjusteringer som følge av endrede transportpriser, valutakurser eller skatter og avgifter som ligger utenfor arrangørens kontroll.

Pga. frister på flybillettene er det viktig at turen bestilles i god tid. Siste kostnadsfrie avbestilling (kun adm. gebyr) av denne turen er 95 dager før avreise. Se forøvrig deltakerbeviset for betingelser.  

Se her for flere seniorfavoritter!

Reisekalender
23/7FinnmarkFra kr. 18 990,-
14/8Jæren, Stavanger og Flor & FjæreFra kr. 12 990,-
19/8Vandretur ValdresFra kr. 9 490,-
25/8Vandringer og moskus på DovrefjellFra kr. 9 490,-
3/9Vandretur GardasjøenFra kr. 21 990,-
3/9Vandretur SiciliaFra kr. 19 990,-
4/9Nord-VestlandetFra kr. 10 990,-
8/9Vandretur Hardangervidda og HallingskarvetFra kr. 9 990,-
9/9Vandretur AmalfikystenFra kr. 19 990,-
9/9Seniorfavoritt - GeirangerFra kr. 9 990,-
Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80