Skip to main content

Svalbard – med magisk nordlys og vakre blåtoner

Februar på Svalbard må bare oppleves! Nordlysvinteren på Svalbard strekker seg fra oktober til februar, og i ukene før og etter polarnatten fra midten av november til slutten av januar, har himmelen et helt spesielt blålys. På denne turen kan du derfor oppleve det blafrende grønne nordlyset og uendelig vakre blåtoner over et vinterlandskap med snø, isbreer og et eksotisk dyreliv. Aller best opplever du dette ved å komme deg vekk fra lysene i Longyearbyen, og du trenger ikke langt unna for å få den ultimate opplevelsen. Vi tar deg med på sightseeing, nordlysaften på Camp Barentz med middag og nordlysforedrag, og mot tillegg kan du også delta på en opplevelsesrik snøscootersafari. Svalbard ligger midt mellom Nordpolen og fastlands-Norge. Golfstrømmen gjør at Svalbard har et overraskende mildt klima, men det er vinter og vi legger også vekt på innendørs hygge. Vi bor sentralt i Longyearbyen; på verdens nordligste fullservice hotell med fantastisk utsikt mot Hiorthfjellet. I hotellets lobby er det salonger hvor du kan kose deg foran peisen. Hotellet har også en velværeavdeling med badstue og boblebad som kan være deilig etter en dag ute i villmarken. Restaurant Nansen har samlet de beste smakene fra Arktis kombinert de med asiatiske råvarer, og hotellet har også sin egen Barentz Gastropub.

Hurtigsøk

Dagsprogram

 • 1. dag: Oslo – Longyearbyen. Nordlysaften med middag og foredrag

  Fly til Longyearbyen. Transfer til Radisson Blu Polar Hotel, sentralt i Longyearbyen. Tid til å spise lunsj på egen regning.
  Om kvelden drar vi på Nordlysaften på Camp Barentz. Campen har flott beliggenhet ved foten av fjellet Breinosa, rett under Gruve 7. I det vi svinger inn foran de hyggelige trehyttene blir vi møtt av kveldens vert. Du vil få servert noe godt i glasset, hjemmelaget reinsdyrsodd, bålkaffe og dessert. Etter middag samles vi rundt bålet for foredrag og bildefremvisning om nordlyset. Om forholdene ligger til rette avslutter vi med å oppleve nordlyset med egne øyne på utsiden av hytta.

  Oslo – Longyearbyen. Nordlysaften med middag og foredrag
 • 2. dag: Kulturhistorisk møte med Longyearbyen

  Frokost. Lokalguide tar oss med på 3 timers bussightseeing i Longyearbyen. Vi besøker Svalbard Museum og Galleri Svalbard – og får lære mer om historie, geologi, flora, fauna og dagens samfunn. Lunsj på egen regning. Tid til å kose seg i hotellets velvære avdeling eller til å besøke byens taxfree butikker. Om kvelden blir det felles middag på «kroa» på egen regning for de som ønsker.

  Kulturhistorisk møte med Longyearbyen
 • 3. dag: I Longyearbyene eller på valgfri utflukt (mot tillegg)

  Frokost. I dag er det mulig å kose seg på hotellet, handle taxfree varer eller å gjøre seg bedre kjent med Longyearbyen. Felles 3-retters middag på hotellet om kvelden.

  Vi anbefaler sterkt å velge en av de tilbudte aktivitetene for å gjøre Svalbard turen din komplett.

 • Snøscootersafari mot Tempelfjorden (6,5-8 timer)

  I dag kan du være med på en spennende snøscootertur gjennom et vakkert og variert Svalbardlandskap. Vi kjører gjennom hvite daler til Sassenfjorden og Villa Fredheim, hvor fangstmannen Hilmar Nøis hadde 38 overvintringer. Underveis gjør vi stopp der guiden byr på Svalbardhistorier og forteller om landskapet. Kanskje får vi også oppleve noe av dyrelivet som Arktisk byr på. Vi nyter en «ekspedisjonslunsj» ute i villmarka, og hvis vær og føre tillater det, kjører vi en annen rute tilbake til Longyearbyen. Inkludert er briefing, snøscooter, drivstoff, scooterdress og – støvler, hansker, kjørebriller, hjelm, forsikring, turleder med snøscooter, våpen og sikkerhetsslede. Det kreves førerkort på bil eller motorsykkel for å kjøre snøscooter.

  Snøscootersafari mot Tempelfjorden (6,5-8 timer)
 • Hundesledetur (4 timer)

  Hundekjøring under stjernehimmelen, nordlys eller glitrende måneskinn er en magisk opplevelse. Dere kjører to og to på hvert hundespann, og deler på å kjøre sleden og å sitte på. Hundene kan bjeffe og være litt utålmodige i begynnelsen, men etter hvert senker den arktiske stillheten seg. Inkludert er transport til og fra hotellet, scooterdress, lue, votter, varme støvler og turleder med nødvendig sikkerhetsutstyr.

  Hundesledetur (4 timer)
 • 4. dag: Longyearbyen - Oslo

  Frokost. Transfer til flyplassen og direktefly til Oslo Lufthavn.

Kart

Reisekalender
23/6Vandringer og moskus på DovrefjellFra kr. 9 490,-
23/6Vakre Vestlandet med GDFra kr. 15 990,-
30/6Vandretur Hardangervidda og HallingskarvetFra kr. 9 990,-
10/7Fottur i Dolomittene Fra kr. 20 790,-
23/7FinnmarkFra kr. 18 990,-
14/8Jæren, Stavanger og Flor & FjæreFra kr. 12 990,-
19/8Vandretur ValdresFra kr. 9 490,-
25/8Vandringer og moskus på DovrefjellFra kr. 9 490,-
3/9Vandretur GardasjøenFra kr. 21 990,-
3/9Vandretur SiciliaFra kr. 19 990,-
Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80