Skip to main content

Smøla og Veiholmen

OlsenNaustet og Moloen Foto: Jørgen Lie Iversen
OlsenNaustet fiskekake
OlsenNaustet
OlsenNaustet uteservering
Villsaupølse Foto: Smia
OlsenNaustet
OlsenNaustet
Olsens pensjonat Foto: Lars magne Roksvåg
Smøla Foto: Wigdis Wollan
Smøla Foto: Wigdis Wollan
Veiholmen Foto: Wigdis Wollan
Villsaugården
Villsaugården

Lenger ut mot storhavet enn på Veiholmen er det vel nesten ikke mulig å bo – og samtidig få nyte god lokal mat og drikke! Her har Peer Gynt Tours i samarbeid med OlsenNaustet og Olsens Pensjonat tilrettelagt et spennende og innholdsrikt opphold.

Dette botilbudet består av 5 ulike hus på vakre Veiholmen på Smøla, - de ansatte her gjør sitt ytterste for at gjestene skal trives og få den gode feriefølelsen. Samtidig ønsker de selvsagt et bærekraftig reiseliv her ute, og deltagerne på en tur hit oppfordres derfor til å legge inn minst to overnattinger her ute i havgapet. Det verste med det er egentlig det beste – da får dere mer tid til kjenne stedet på pulsen, og få inn atmosfæren på det flotte reisemålet Veiholmen, - som lokalt kalles for «Været».

Dette turforslaget starter ved ankomst Kristiansund. Vi henter dere på flyplassen, hurtigbåtkaia på Edøya på Smøla, eller på annet avtalt sted. Vi kan gjerne også inkludere ønsket transport inn til Kristiansund.

Hurtigsøk

Dagsprogram

 • OlsenNaustet på Veiholmen

  I OlsenNaustet fra 1700-tallet kan man nyte så vel tapasretter fra Nordmøre og ulike andre, lokale spesialiteter – det hele i særegne omgivelser rett i vannkanten. Lokale retter med lokale råvarer er det som gjelder her! Kapasitet: bespisning av opp til 25 personer.

  OlsenNaustet
 • Om Smøla

  Øykommunen Smøla ligger helt ytterst mot Atlanterhavet, og byr på en fantastisk skjærgård - som består av mer enn 5800 øyer, holmer og skjær. Smøla er ett av de områdene i landet med størst bestand av havørn, - og havørn kan lett oppleves her. Nærmeste by er Kristiansund.

  Når vi går i land på Edøya, befinner vi oss på historisk grunn. Edøy gamle kirke er en av de to eldste steinkirkene på Nordmøre, trolig fra ca. 1190, og med et gårdsanlegg som var kjent allerede i vikingtiden.

  På Smøla kan man først besøke Gurisenteret, som er et unikt kultursenter på Edøya. Her har de et stort amfiteater kjent for «Gurispelet», og et opplevelsessenter med utstillingen "Møter med vinden".

  På Smøla finner vi også Smøla Vindpark, som er en av Norges største vindmølleparker. Denne vindparken samt Villsaugården passer det godt å besøke på veien mot idylliske Veiholmen.


  OlsenNaustet
 • Veiholmen

  Veiholmen er en øy og et opprinnelig fiskevær ytterst mot nord på Smøla. Befolkningen på Veiholmen har tradisjonelt levd av fiske og havbruk, men i dag er også turisme en stor næring. Den gamle bebyggelsen ligger på selve fiskeværet «Været», og her ligger husene tett i tett - og skaper en idyllisk atmosfære. Folk bosatte seg opprinnelig på Veiholmen fordi beliggenheten til fiskefeltene var god. At fiskeværet dessuten hadde en lun havn, var heller ingen ulempe.

  OlsenNaustet fiskekake
 • Under oppholdet på Smøla kan vi også tilrettelegge matlagingskurs med en lokal kokk. Kanskje kan dere fiske råvarene selv også? Hva med å lære å lage fiskekaker eller seibiff på ekte Smøla-vis?
  Og resultatet kan man selvsagt nyte til dagens lunsj.

  Villsaugården er et annet attraktivt tilbud på Smøla – de utvider sitt lokalmatkjøkken nå i år. Her fås mye spennende lokalmat-/drikke kjøpt.

  Villsaugården

Kart

Reisekalender
23/6Vandringer og moskus på DovrefjellFra kr. 9 490,-
23/6Vakre Vestlandet med GDFra kr. 15 990,-
30/6Vandretur Hardangervidda og HallingskarvetFra kr. 9 990,-
10/7Fottur i Dolomittene Fra kr. 20 790,-
23/7FinnmarkFra kr. 18 990,-
14/8Jæren, Stavanger og Flor & FjæreFra kr. 12 990,-
19/8Vandretur ValdresFra kr. 9 490,-
25/8Vandringer og moskus på DovrefjellFra kr. 9 490,-
3/9Vandretur GardasjøenFra kr. 21 990,-
3/9Vandretur SiciliaFra kr. 19 990,-
Kontakt oss
Booking tlf: 815 00 335
Grupper tlf: 24 10 12 80